Onze SamenLoop werd een KWF Thuismarathon

Al vijf edities doet de familie Plasmeijer (Edwin, Sandra, zoon Daan en dochter Eline) mee aan de SamenLoop voor Hoop in Alphen aan den Rijn. Samen met honderden mensen wandelen ze dan 24 uur lang in estafettevorm, om geld op te halen voor kankeronderzoek. Ook dit jaar zou het gezin de wandelschoenen aantrekken. Maar door corona viel dat in het water. Toch bleef het gevoel iets te willen doen, sterk. Met de KWF Thuismarathon is dat gelukt! “Het gaf zo’n kick om juist nu zoveel geld op te halen.”

Teleurstelling
Sandra: “Op 16 en 17 mei zou de SamenLoop voor Hoop in Alphen aan den Rijn plaatsvinden. We doen al jaren mee met een team, en waren ook deze editie druk bezig met allemaal mooie acties om geld op te halen. De teleurstelling was groot toen we hoorden dat het dit jaar niet door kon gaan, hoewel het wel te verwachten was, gezien alle corona-ontwikkelingen.”

Onmiddellijk enthousiast
Edwin: “Sandra had ergens gelezen over de KWF Thuismarathon. Met de KWF Thuismarathon kun je wandelen of hardlopen om geld op voor kankeronderzoek. Je bepaalt zelf de datum en afstand: je komt in actie op je eigen manier. We kozen ervoor om zo toch nog iets te doen tijdens het SamenLoop-weekend. Onze kinderen waren onmiddellijk heel enthousiast!”

Dichtbij huis veel kilometers maken
Sandra: “Onze KWF Thuismarathon begon op zaterdag. We startten in de ochtend en begonnen met een opwarmrondje. In de middag liepen we weer een stuk, en in de avond nog een keer. Ook op zondag gingen we op pad. Eigenlijk zoals we dat met SamenLoop voor Hoop ook zouden hebben gedaan. We vonden het belangrijk om in de buurt te blijven, want het was tenslotte een KWF Thuismarathon. Ook dicht bij huis kun je veel kilometers maken.” Edwin: “Gelukkig zat het weer mee en hebben we met elkaar heerlijk gewandeld in de zon.” Eline vult aan: “We hebben zelfs een rondje van bijna twee uur gelopen.”

‘Live’ op Facebook
“Van tevoren was ons doel om 250 euro op te halen, maar dat streefbedrag konden we al gauw bijstellen: binnen een paar dagen hadden we al bijna 800 euro opgehaald. We deelden onze actie via Facebook, en de donaties stroomden binnen. Het fijne van social media is dat je niet heel persoonlijk om donaties vraagt, maar dat mensen zelf kunnen bepalen of ze gehoor geven aan je oproep,” aldus Edwin. Tijdens het lopen kwam Eline nog met een heel goed idee: “We gingen ‘live’ op Facebook! Zo kon iedereen zien dat we écht in actie kwamen, en het zorgde ook nog eens voor extra donaties.”

Gouden tip
Edwin: “Ik raad iedereen aan om de actiepagina zo persoonlijk mogelijk te maken, daar regelmatig een verhaal te plaatsen. Die verhalen kun je we dan ook weer delen op Facebook. Omdat we steeds lieten zien dat we er mee bezig waren, leefde onze actie heel erg bij onze vrienden en familie.”

Een enorme kick
Daan: “Normaal komen we met een heel team in actie, maar nu met z’n viertjes. Dat vonden we heel bijzonder.” Sandra besluit: “Natuurlijk blijft het jammer dat de SamenLoop niet doorging, maar met de KWF Thuismarathon konden we toch iets doen. Het was fantastisch dat zoveel mensen onze actie steunden. We hebben ruim duizend euro opgehaald. Dat gaf zo’n enorme kick, juist nu!”

Doe mee aan de KWF Thuismarathon
Samen willen wij het gevoel van onmacht omzetten in kracht. Doe daarom mee aan de KWF Thuismarathon. Thuis, of bij jou in de buurt. Wanneer het jou uitkomt. Welke afstand je ook aflegt, het maakt niet uit. 1 kilometer of 42 kilometer; het is een klein gebaar met een geweldige impact voor iemand die jouw steun op dit moment meer dan ooit kan gebruiken. Daag jezelf uit en kom in actie. Juist nu.

Kom in actie