Doelbesteding

’Wie een brug legt naar een ander, kan altijd heen en terug’

Als je een zware behandeling moet ondergaan, vaak ver van huis, is de steun van familie en vrienden ontzettend belangrijk. Dicht bij elkaar kunnen zijn, in een huiselijke omgeving, maakt een wereld van verschil. Deelnemers van Ren tegen kanker slaan dit jaar letterlijk een brug tussen de fysieke en mentale zorg van kankerpatiënten en hun naasten. Een uniek initiatief!

Daniël den Hoedbrug

Het Familiehuis Daniel den Hoed biedt een ‘tweede thuis’ aan familieleden van kankerpatiënten. Zodat zij dichtbij hun naasten kunnen steunen tijdens de behandelingen. In 2021 verhuisde het Familiehuis noodgedwongen en zit nu aan de overkant van de drukke ’s-Gravendijkwal. Hierdoor ontstond de wens voor een nieuwe verbinding tussen het Erasmus MC (EMC) en het Familiehuis. De nog te bouwen Daniel den Hoedbrug moet het mogelijk maken dat  gasten van het nieuwe Familiehuis sneller en veiliger naar het ziekenhuis komen. Een vertrouwd en gerust gevoel voor iedereen. De brug legt letterlijk een directe verbinding tussen patiënt en naasten.

Er is nu nog niet genoeg geld om de wens voor de brug te vervullen. Wij gaan de gemeente Rotterdam helpen dit mooie project mogelijk te maken. En daar hebben we jullie hulp hard bij nodig!

Meer dan een brug

Voor de logees van het Familiehuis Daniel den Hoed heeft de brug een bijzondere betekenis. Voor hen is de brug de verbinding tussen de kankerafdeling van het Erasmus MC en het Familiehuis; een pad dat ze moeten lopen in tijden van verdriet en onzekerheid.
Voor Rick  is het Familiehuis van onschatbare waarde: “Toen mijn vrouw Mireille in het ziekenhuis werd behandeld kon ons gezin dankzij het Familiehuis zoveel mogelijk samen zijn. Onze dochter Noa (4) kon iedere avond mama een nachtkus geven en daarna lekker slapen in haar bedje in het Familiehuis. Mireille is op 27-jarige leeftijd overleden. De tijd die we als gezin nog dicht bij elkaar konden zijn, is voor ons enorm kostbaar.”

Ren tegen kanker

Hardlopers die in 2023 via KWF meedoen aan de NN Marathon Rotterdam dragen met hun deelname bij aan de nog te bouwen Daniel den Hoedbrug in Rotterdam. Het sponsorgeld dat zij ophalen wordt grotendeels geïnvesteerd in de directe verbinding tussen Familiehuis Daniel den Hoed en het EMC. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst naar het Familiehuis. Hier ondersteunen ongeveer 100 vrijwilligers, 365 dagen per jaar met veel liefde familieleden van kankerpatiënten. En bieden heb een warm thuis in moeilijke tijden.

Wandel tegen kanker

Dit jaar kun je ook voor het eerst wandelen tegen kanker in Rotterdam. Tijdens de Marathon Rotterdam Walk. De opbrengst van deze actie gaat ook naar de Daniel den Hoedbrug en het Familiehuis!

Schrijf je nu in

Ren mee met je bedrijf