Christoph rent tegen kanker tijdens de NN Marathon Rotterdam

De opa van Christoph overleed aan kanker. Hij heeft hem nooit gekend. Hij laat graag zijn voeten spreken om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. “Mijn hoop is dat kanker ooit onderdeel is van een andere tijd, de tijd van mijn opa.”

Een lieve, doodgewone man 
“Mijn opa van vaderskant was een man uit een andere tijd. Hij was een lieve en doodgewone vader. Hij werkte in een verffabriek, rookte als ieder ander geregeld een sigaret en liep rond in een blauwe overall met zwart alpinopetje. Zijn wereld was niet veel groter dan een bescheiden cirkel rondom het dorp waar hij woonde. Hij kreeg darmkanker, werd geopereerd en ging vrolijk voorwaarts. Maar zijn zoon moest hem vertellen dat hij ook nog lever- en longkanker had. Hij zou sterven. Opa overleed uiteindelijk in mijn vaders armen. Ik heb hem nooit gekend. 

Hoop
Kanker is vreselijk. Mijn vader is een van de velen die een naaste kapot hebben zien gaan. Zulke woorden klinken sleets en hol, als een open deur die uit z’n scharnieren is getrapt. Toch is het nodig ze op te schrijven. Kanker functioneert namelijk maar al te vaak als scheldwoord. Alsof de ziekte op zichzelf nog niet erg genoeg is. Hoongelach valt je ten deel als je er wat van zegt. Daarom laat ik graag mijn voeten spreken om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Mijn hoop is dat kanker ooit onderdeel is van een andere tijd. De tijd van mijn opa.

Heel gemotiveerd
Alles of niets. Dat zou je als mijn levensmotto kunnen noemen. Als ik iets doe, dan doe ik het goed (of obsessief). Zo ook het hardlopen: harder, verder, vaker! Maar van een marathon kwam het nog nooit, terwijl ik al zeker zes jaar verkondig dat ik die afstand eens wil lopen. In oktober 2020 moet het gebeuren. In Rotterdam.
Het mooie van dit evenement is dat ik kan lopen voor een goed doel: KWF Kankerbestrijding. Ik denk dat we allemaal wel iemand kennen die met de vreselijke ziekte kanker te maken heeft (gehad). En wie weet krijgen we zelf vroeg of laat de diagnose. Daarom ben ik heel gemotiveerd om te zweten voor geld tegen kanker.”

Steun Christoph     Ren ook tegen kanker