Mireille bleek een melanoom te hebben. “Je staat niet meer hetzelfde in het leven.”


Mireille (39) bleek een melanoom te hebben. Gelukkig is uiteindelijk alles goed, maar de controles blijven. Ze zet zich in voor meer onderzoek en doet mee met Ren tegen kanker tijdens de Marathon Utrecht powered by Utrecht Science Park’.

“Net als heel veel mensen om ons heen zijn ook wij dierbaren verloren aan deze verschrikkelijke ziekte. Vaak zijn het ook nog eens veel te jonge mensen. Afgelopen september ging ik voor een plek op mijn arm naar de huisarts. Deze stuurde mij door naar de dermatoloog. De plek werd weggehaald en een week later kreeg ik de uitslag. Het bleek om een melanoom te gaan…


Slopend
In één klap staat je wereld op zijn kop. Er gaat van alles door je heen. Zijn er uitzaaiingen? Ben ik nu ziek? Zal ik de kerst nog halen? Hoe moet het met mijn kindjes? Mijn gezin?  De tijd tot aan de uitslag van het verdere onderzoek was slopend. Gelukkig kreeg ik heel goed nieuws; zowel de plek zelf als de twee klieren die ze onder mijn oksel verwijderd hadden, bleken schoon te zijn! Een enorme opluchting natuurlijk. Maar, tegelijkertijd sta je niet meer hetzelfde in het leven. Sowieso blijf je de komende vijf jaar onder controle.

Mireille rent tegen kanker

Kanker heb je niet alleen
Nu moet ik het vertrouwen in mijn lichaam weer terug zien te krijgen. Door met Ren tegen kanker mee te doen aan de Utrecht Marathon in het Utrecht Science Parc, probeer ik zoveel mogelijk geld op te halen voor de ontzettend belangrijke onderzoeken. Ik voel ik me sterk en ik laat me niet zomaar uit het veld slaan. Ik wil laten zien dat ik dit kan! En ik wil zo graag aan anderen laten zien dat we dit met elkaar moeten doen. Want kanker heb je niet alleen.

Na één kilometer kapot
Voordat ik werd geopereerd liep ik al een aantal jaren twee keer per week vijf kilometer. De dag voor de operatie liep ik zelfs 10 kilometer! Zo ging ik voor mijn gevoel zo fit mogelijk de operatie in. Vijf weken daarna trok ik mijn hardloopschoenen weer aan. Wat viel dat tegen! Na één kilometer was ik kapot! Inmiddels loop ik gelukkig weer de vijf kilometer onder een half uur. In Utrecht ga ik voor de tien kilometer en die wil ik graag binnen een uur volbrengen.

Steun
Geld ophalen voor onderzoek, zodat er steeds minder mensen sterven aan deze vreselijke ziekte, geeft me veel voldoening. Het is fijn om te weten dat mensen je willen steunen. En dat zij ook inzien en vaak uit ervaring weten dat het heel belangrijk is. Ik ben begonnen met mijn bericht te delen op Facebook. Uiteindelijk heb ik mensen ook persoonlijk benaderd en ben ik inmiddels al aardig over mijn streefbedrag heen. Als mensen nu ook nog komen kijken en aanmoedigen ben ik helemaal gelukkig!”

Steun Mireille   Ren ook tegen kanker