Deelnemersverhalen

Tijdens de Utrecht Marathon powered by Science Park op 19 april zouden bijna 300 mensen rennen tegen kanker, ieder met een eigen reden en een eigen verhaal. Het coronavirus trok een streep door het evenement: de organisatie heeftt aangekondigd dat de Utrecht Marathon verplaatst wordt naar 2021. Mireille en Yvonne delen hun motivatie om geld op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek in Utrecht.

"Wat een support krijg ik"
Yvonne verloor haar vader en broer aan kanker. “Ik kon alleen maar machteloos toekijken, terwijl zij zo strijdbaar waren.” De dag na de begrafenis van haar broer komt ze in aanraking met Ren tegen kanker van KWF Kankerbestrijding. Nu zet ze haar onmacht om in kracht en gaat ze tien kilometer lopen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek tijdens de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park.

Lees verder

"Je staat niet meer hetzelfde in het leven"
Vorig jaar bleek de 39-jarige Mireille een melanoom te hebben. “Dan gaat er van alles door je heen. Zijn er uitzaaiingen? Ben ik nu ziek? Zal ik de kerst nog halen?” Gelukkig kreeg ze heel goed nieuws; zowel de plek als de verwijderde klieren waren schoon. “Een opluchting, maar tegelijkertijd sta je niet meer hetzelfde in het leven. Om te zorgen dat er in de toekomst steeds minder mensen sterven aan kanker haal ik geld op met Ren tegen kanker tijdens de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park.”

Lees verder