Evenementinformatie

Wandel tegen kanker tijdens de Wandel4daagse Alkmaar 2023
___

Van woensdag 14 t/m zaterdag 17 juni 2023 wordt de 15e Wandel4daagse Alkmaar georganiseerd. Meld je nu aan voor dit mooie event in het wandelparadijs van Alkmaar! Kies uit een afstand van 8,5 - 15 - 20 - 25 of 40 km. En wandel je liever 2 dagen? Schrijf je dan in voor de halve 4daagse, deze start op vrijdag 16 juni.

  • Gratis startbewijs
  • Gratis Wandel tegen kanker-shirt
  • Een eigen actiepagina
  • Haal voor 24 mei minimaal 500 euro op aan sponsorgeld

Schrijf je nu in

Over de Wandel4daagse Alkmaar

Route 

Bij de Wandel4daagse Alkmaar in 2023 kun je genieten van mooie, landelijke routes. De Grote Kerk en het Canadaplein in Alkmaar zijn het start en finishgebied. Vanaf deze locatie start en finish je elke dag. Behalve op zaterdag, dan finish je op het Waagplein. De wandelaars die deelnemen aan de 40 kilometer starten dagelijks vanuit de Grote Sint Laurenkerk, zoals de kerk ook bekend staat. De overige afstanden starten vanaf het Canadaplein.

Dinsdag 13 juni: Opening

De Grote Kerk en Wandel Expo opent dinsdag 14 juni om 17:00 uur. De officiële opening van de Wandel4daagse Alkmaar in de  Grote Kerk en aanvang ophalen startbewijzen: 17:15 uur. Jouw stempelkaart ontvang je dus ná het tonen van jouw deelnemersmail, die je een week voor het evenement ontvangt van de organisatie van de Wandel4daagse Alkmaar.

Woensdag 14 juni: De polder, bos en duinenroute

Start- en finishlocatie: Canadaplein Alkmaar
De Wandel4daagse Alkmaar start met het ontdekken van de omgeving Bergen. Zo wandel je tijdens deze eerste dag door de oer-Hollandse polders, waar je geniet van de rust langs het water en het eindeloze uitzicht. Je verwondert je in Park Meerwijk, met haar prachtige villa’s. De feestlocatie, waar alle routes langskomen is hetzelfde gebleven: de Ruïnekerk Bergen. Hierna volgen de afstanden hun eigen route. 

Donderdag 15 juni: Stad van de Zonroute

Start- en finishlocatie: Canadaplein Alkmaar
Op de donderdag geniet je van de speciale feestlocatie Strand van Luna. Je komt langs veel nieuwe straatjes en bezienswaardigheden in vergelijking met voorgaande jaren, te beginnen met het Poldermuseum op 6 kilometer van de start. Plantenliefhebbers halen hun hart op bij de Hortus, waarna de routes via de de Strijkmolens weer terug naar het Canadaplein gaan. De 40 kilometer komt onder andere langs nieuwe locaties als De Bolle Buik en het Coolplein. 

Vrijdag 16 juni: De Pelgrimsroute

Start- en finishlocatie: Canadaplein Alkmaar
De Pelgrimsroute brengt je via het stadsbos Alkmaarderhout richting het Heilooërbos. Vervolgens kom je langs het Witte Kerkje en het historische Landgoed Ter Coulster. Daarna geniet je van de feestlocatie Landgoed Willibrordus. Hierna splitsen de routes weer. De 20 en langere afstanden wandelen langs het Onze Lieve Vrouw ter Noord, de grootste Mariale bedevaartsplaats in Nederland. Vervolgens komen de 25 en 40 kilometer langs de Abdij van Egmond en TPC Heiloo. De 40 kilometer komt ook nog langs de Ruïne Kasteel Egmond en de Slotkapel. Alle afstanden komen vrijdag langs vele kerkjes en bijzondere historische locaties en daarmee heb je meteen de naam van deze wandeldag te pakken. 

Zaterdag 17 juni: De Alkmaarse waterroute

Startlocatie: Canadaplein. Finishlocatie: Waagplein, Alkmaar 
Waar je ook bent op de route, er is water om je heen. Langs de Alkmaarse grachten, het Noordhollandsch Kanaal, het Recreatiegebied Geestmerambacht en Het Rijk der Duizend Eilanden (40 km). De 25 en 40 kilometer doen ook de BroekerVeilig aan, het historische handelsgebouw dat boven het water is gebouwd. Voordat je richting de feestelijke inkomst op het Waagplein gaat, wandel je door typisch Alkmaarse wijken waar je je geluk niet op kunt. Op het Waagplein is het één groot feest.