Over KWF

  Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Voor al die miljoenen levens kan KWF elke dag het verschil maken. Met de blik gericht op de toekomst van kanker, kiezen we voor een nieuwe koers.

Een beter leven. Zonder én met kanker
___

Al sinds 1949 bestrijdt KWF kanker. En met succes. Gelukkig is er in die al die tijd veel veranderd. Kanker is steeds beter te genezen. Maar ondertussen krijgen ook steeds meer mensen met de ziekte te maken. Dat vraagt om een nieuwe kijk op kanker, en dus een nieuwe rol voor KWF. We bestrijden niet alleen deze ziekte maar zetten ons ook in voor een beter leven mét kanker. 

Kanker ontwricht je leven. Als je het zelf hebt, maar ook als iemand die je kent de ziekte heeft. De gevolgen zijn overweldigend. Niet alleen voor je lijf, dat alle behandelingen en operaties moet doorstaan. Maar ook voor hoe je je voelt. Want als je familie of vrienden weer opgelucht ademhalen, ben jij het misschien nog allemaal aan het verwerken. En juist als je op je werk weer mag re-integreren, heb jij moeite de draad weer op te pakken. Bij KWF weten we wat er speelt in een leven met kanker. En met die kennis kunnen we veel betekenen voor iedereen die door de ziekte wordt geraakt. 

We zetten ons in voor initiatieven die mensen verder helpen. Van laagdrempelige inloophuizen tot de veilige community kanker.nl. Van de nieuwe KWF Vriendendienst tot een virtuele wandeling vanuit het ziekenhuisbed. Zo zorgen we dat mensen niet vastlopen in hun relatie of op hun werk, maar door kunnen gaan. Zodat zij zich niet eenzaam voelen, maar omringd worden door aandacht en zorg. En we zijn er net zo goed voor alle partners, vrienden en collega’s, die aan de zijlijn staan. We maken ons hard in politiek Den Haag voor iedereen die nu met kanker leeft en om de ziekte te voorkomen. 

Onze organisatie
___

De toekomst begint nu

Minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen en meer mensen die beter leven met en na kanker. Dat is de toekomst van kanker. Om dit te bereiken verbinden we mensen, organisaties en experts. Zo werken we aan levensveranderend onderzoek. Zodat kanker vroegtijdig wordt opgespoord en zeldzame tumoren kunnen worden behandeld. We zorgen dat dure geneesmiddelen voor iedereen bereikbaar zijn. Dat onderzoek niet bij onderzoek blijft, zodat patiënten er sneller baat bij hebben. En brengen duizenden mensen op de been voor het goede doel dat ons allemaal aangaat. 

Wat we doen voor een rookvrij Nederland

Informatie over verstandig zonnen

Leefstijl aanpassingen; gewicht, voeding, bewegen en alcohol

Samen maken we het verschil

Kanker raakt meer mensen dan ooit tevoren. Daarom wil KWF er meer dan ooit tevoren zijn voor mensen. Of je nu kanker wilt voorkomen, net de diagnose hebt gehad, midden in de behandeling zit, of je afvraagt hoe het verder gaat. Samen maken we het verschil voor al die Nederlanders die nu met kanker leven. 

Dit bereiken we met onderzoek

Dit onderzoek maken we mogelijk

Een beter leven met kanker

In Nederland leven bijna 800.000 mensen die kanker hebben of hebben gehad / mensen met of na kanker. Juist nu behandelingen intensiever zijn, wordt de balans tussen langer leven en kwaliteit van leven voor patiënten en ex-patiënten steeds belangrijker. De gevolgen van de ziekte en de behandeling krijgen de komende jaren dan ook onze volle aandacht. We maken onderzoek mogelijk naar de lichamelijke en psychosociale gevolgen van de ziekte en de behandeling.

We zetten ons in voor het zo snel mogelijk toe kunnen passen van onderzoeksresultaten. We zorgen dat er voor iedere patiënt passende psychosociale zorg beschikbaar is als daar behoefte aan is. Zorg waar de patiënt echt baat bij heeft.

Online platform kanker.nl

Kanker doet meer met je dan je denkt

Pers

Benieuwd wat KWF vindt en wat wij doen? Hier lees je onze standpunten en persberichten.

Naar de actualiteiten

Hoe wij werken

We financieren en faciliteren wetenschappelijk onderzoek, beïnvloeden beleid en delen kennis over kanker en de behandeling ervan.

Over het werk van KWF

Over kanker

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 118.000 mensen kanker. Dat komt neer op 13 mensen per uur.

Meer cijfers over kanker

Inkomsten en uitgaven

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de bestemming van de geef-euro en bijvoorbeeld het salaris van onze directeur. Wij begrijpen dat. Donateurs zijn terecht kritisch over de manier waarop hun geef-euro wordt besteed. We leggen daarom graag uit waar het door jouw gedoneerde geld naar toe gaat.

Jaarverslag

Over KWF
___

KWF 

Kanker raakt meer mensen dan ooit tevoren. Daarom wil KWF er meer dan ooit tevoren zijn voor mensen. Of je nu kanker wilt voorkomen, net de diagnose hebt gehad, midden in de behandeling zit, of je afvraagt hoe het verder gaat. Samen maken we het verschil voor al die Nederlanders die nu met kanker leven.