Berna walks 1000km for cancer

By Berna De Vries Join Me

30/03/2019 Het overlijden van mijn papa

Lieve allamaal,

Een tijdje geleden, op 17 maart liep ik een halve marathon in Nijmegen (21.1 km)  Ik kwam thuis en liet mijn vader trots de medaille zien. Ik had het zo zwaar, maar wilde het zo graag voor hem doen. De hele maand ervoor zat ik er niet zo lekker in en heb ik eigenlijk helemaal niet gesport. Toch moest en zou ik meedoen aan dit evenement. Iedereen leeft immers zo erg mee.

Nu wisten we al dat papa heel ziek was en dat het spannend zou worden of hij de marathon überhaupt zou halen. Toch is het allemaal zo snel gegaan. Tot ons grote verdriet is mijn vader op 30 maart overleden.  Het is allemaal zo onwerkelijk en we hebben intens veel verdriet.

Ik heb papa zo trots gemaakt met de reeds opgehaalde 1300 euro. Ik wil niets liever dan de marathon volbrengen en dit wordt mijn hoofddoel dit jaar. Ik ben ontzettend dankbaar voor alle steun die ik heb gekregen het afgelopen jaar en voor iedereen die heeft gedonneerd en in me gelooft.

Ik ga door en ik maak mijn belofte aan mijn vader waar!

We zullen hem nooit vergeten.

 

 

Januari update

Hallo allemaalsmile,

De eerste maand is alweer bijna voorbij gevlogen. Het leek me daarom een goed moment om een update te plaatsen.

Ten eerste: €1050,00 is al binnen! Wat ben ik daar ontzettend blij mee. Ik hoop dat de tweede helft ook gaat lukken; ik heb er onderhand veel vertrouwen in gekregen. Ik ben jullie zo dankbaar!!

Ten tweede: De foto boven dit bericht is van de Movember run in het Vondelpark die ik (dus wel al een tijdje geleden) in November heb gelopen en waarvan ik deze maand de foto's binnenkreeg. Deze run was ook bedoeld om geld op te halen voor kanker en in het bijzonder voor prostaatkanker. Daarom deel ik dit even in dit blogbericht. Het thema was cowboys dus vandaar ook deze leuke hoeden. Het was echt een hele gezellige dag! 

Dan nu de update! Het is me tot nu toe elke week gelukt om minstens 2 en max 4 keer te rennen en daarnaast ook te spinnen en te boulderen. De lange duurlopen in het weekend gaan me al makkelijker af en ik wordt vaak vergezeld door een huisgenoot, zodat de tijd net wat sneller voorbij lijkt te gaan. De duurlopen zaten deze maand tussen de 10-12 km en ik heb vandaag voor het eerst 10 km in een uur op de loopband gelopen, wat ik eerlijk gezegd zwaarder vind dan buiten hardlopen.

Ik heb me deze week ook ingeschreven voor de Stevensloop (21.1km) in Nijmegen op 20 maart. Het leek me een goed idee om een tussendoel te stellen. De tijdslimiet is 2:30:00, wat goed moet lukken als ik onderweg geen problemen krijg. Misschien schrijf ik me voor deze tijd nog in voor een ander evenement, want dit houdt me scherp!

Volgende maand wil ik het aantal km's opbouwen naar 16/17 en dan loop ik goed op schema voor de halve marathon. Het is al met al nu nog goed te combineren met mijn baantjes en studie en ik zit echt in een hardloop vibe! :) 

Heel veel liefs,

Berna

 

42,195 km rennen. Hoe wil ik het gaan doen?

Lieve allemaal,

Toen ik deze actie 1 januari opzette, had ik nooit verwacht enkele dagen later bijna 600(!) euro op te halen. Ik ben jullie zo ontzettend dankbaar. Niet alleen voor het vertrouwen en de donaties, maar ook voor de hartverwarmende berichten. Mijn vader leest de berichten ook graag en het is echt ontroerend.

Vorig jaar was wat mij betreft al een goed geslaagd hardloopjaar. Ik liep enkele halve marathons en het gaf veel voldoening om me zo goed aan een schema te houden. Dat ik uitviel bij 30km heeft me dan ook niet erg lang dwarsgezeten. We moeten natuurlijk wel een beetje lief voor onszelf blijven. ;)

Maar de marathon in oktober.. Hoe wil ik dat gaan doen? Zoals velen van jullie weten loop ik al jaren hard. Dit gaat altijd een beetje met vallen en opstaan, maar toen ik vorig jaar het doel stelde om een marathon te lopen ben ik er dus wel helemaal voor gegaan. Het was een beetje ambitieus om dit in 5 maanden te doen en dat het de eerste warme dag van het jaar was hielp niet echt mee (gosh het was echt bloedheet..).

Dit jaar heb ik al mijn trainingen van vorig jaar natuurlijk als bagage meegenomen en daarbij komt dat het geven en volgen van spinninglessen op mijn werk enorm helpt met meer snelheid creëren. Ik was stomverbaasd dat het me een week voor het nieuwe jaar lukte om 10.00 km in 57:20 minuten te lopen. Over tijden wil ik echter niet al te veel nadenken m.b.t. de marathon. Ik ben van plan om in april de halve marathon in Nijmegen te lopen en misschien tussendoor aan wat kleinere evenementen mee te doen om goed gefoccust te blijven en omdat het natuurlijk ontzettend leuk is!

Mijn lange loop in het weekend zit nu nog op de 10km en ik ga dit opbouwen met ongeveer 2 km per week. Ik doe op maandag een intervaltraining, op woesdag loop ik meestal 5km en geef/doe ik de spinningles en daarnaast boulder ik ter vervanging van mijn krachttraining.

Ik denk dat het op deze manier helemaal goed moet komen met mijn doel!

Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte.

 

Heel veel liefs, sportieve groeten en de allerbeste wensen voor 2019!

Berna

 

 

Berna runs for cancer

Ik kom in actie om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dat is heel hard nodig, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. 

Zo ook mijn vader vorig jaar in oktober. De artsen konden heel moeilijk een diagnose stellen. Papil van vater, alvleeskier, dunne darm;  het is nog steeds niet heel duidelijk wat de oorprong van de tumor precies is. Een zware whipple operatie heeft een groot deel van de tumor en omliggende lymfeklieren verwijderd. Helaas kregen we amper een maand later te horen dat er uitzaaiingen waren gevonden op diverse plekken. De vreugde van de geslaagde operatie was met dat bericht wel voorbij. 

We zijn nu zo'n 17 chemokuren verder. Op de tweede dag van het nieuwe jaar kregen we het slechte nieuws dat ze in het ziekenhuis uitbehandeld zijn en dat er nieuwe uitzaaiingen gevonden zijn. We genieten nu in ieder geval ontzettend van kostbare momenten samen.

Er wordt momenteel ontzettend veel onderzoek naar kanker gedaan en dit is kostbaar onderzoek waar ik graag wat aan wil bijdragen op de volgende manier:

Vorig jaar was mijn plan om de marathon van Rotterdam te lopen voor mijn vader. Ik durfde geen donaties te vragen, omdat ik te bang voor blessures was en ik nog niet zelfverzekerd genoeg was. Uiteindelijk viel ik uit bij 30 km, maar ik heb mijn vader wel in de armen kunnen sluiten bij 26km. Een waardevol moment. 

Dit jaar in Amsterdam op 20 oktober hoop ik dat hij bij de finish op mij staat te wachten. 

Ik hoop hem dan te kunnen zeggen dat ik dit voor hem heb gedaan en hem daar bij de finish in oktober te verrassen met een mooi bedrag. 

Maar daar heb ik jullie hulp bij nodig! Al is het een hele kleine donatie, je zou me er ontzettend blij mee maken. Ik hoop zo een klein verschil te kunnen maken in het onderzoek naar kanker. 

Thank you to my Sponsors

Paul En Janny Van Der Vijver
Donated 166

"Veel succes zondag !!"

Yoginicolevg
Donated 100

"Good luck! Enjoy the journey and stay healthy"

De Rondenhoffers
Donated 100

"Lieve Berna, Namens de buren heel veel succes met het lopen van de marathon in Amsterdam! We steunen je graag!"

Family Bruijn-yard
Donated 100

"In loving memory of your father Wiggert de Vries. His enthusiasm for life and kindness to others will always be remembered. Lucie Markus and Rudi"

Mieke En Paul Hoogerkamp
Donated 100

"Veel succes, het gaat je vast lukken. Maar de poging is al een donatie waard!"

Opa
Donated 100

Anonymous
Donated 100

"Fantastisch dat je dit doet; Heel veel succes !!"

Annemieke Biert
Donated 100

"Prachtig initiatief Berna! Ik heb er alle vertrouwen in dat het je gaat lukken. Ik meende al bijgedragen te hebben( gelijk gedaan namelijk) maar blijkbaar toch iets niet goed gegaan. 2e poging bij deze😘"

Jan Siteur
Donated 50

"Wat fijn dat we je kunnen sponsoren dat je de marathon van het KWF in Amsterdam gaat lopen ter nagedachtenis aan je lieve papa. Veel succes en sterkte, Jan en Tineke uit Almelo."

Marjolein
Donated 50

"Go go go nichtje!!!"

Franke
Donated 50

"Succes en sterkte!"

P Hoogerkamp
Donated 50

"Succes Berna en ga er voor!!"

Lendert En Willy De Vries
Donated 50

"Super actie Berna! Erg mooi dat je dit gaat doen. Of je het nu haalt of niet, de intentie is al geweldig! Veel liefs, Lendert en Willy"

Papa
Donated 50

"Heel goed initiatief lieve Berna en ik ga mijn uiterste best doen om aan de finish te staan!"

Berna, Tasneemah, Leann De Vries
Donated 30

Kees Vlaming
Donated 30

"Beste Berna, Prachtig jouw actie! Heel veel sterkte!"

Anonymous
Donated 30

"Toi, toi, toi, Berna a.s. zondag! We denken aan je en aan je vader! Lieve groet."

Jan En Sandra Van Der Lee
Donated 30

"Heel mooi dat je dit wil doen voor jouw vader en wij hopen dat je dit streefbedrag kan halen. Zet 'm op en heel veel succes ermee ! Dikke knuffels en groetjes van Jan en Sandra"

Wouter Van Veen
Donated 28

"Ik heb ontzettend veel bewondering dat je dit onderneemt!"

Karin Fonville
Donated 28

"heel veel succes Berna!"

J. Mesman
Donated 25

"Het gaat gewoon fantastisch lukken Berna :D !"

Enny
Donated 25

"Lieve Berna, Je kan dit♥️"

Monique Wensing
Donated 25

"Berna, topper!!! We houden de gedachte aan je vader levend! Heel veel succes ❤️"

Anonymous
Donated 25

"LIeve Berna, Helaas ook bij jullie zoveel hoop en angst. Wat enorm goed dat jij op jouw wijze hulp heeft. Je kunt het! Elke km is er één en elke euro is er één! Liefs en twijfel niet aan jezelf!"

Huibert De Vries
Donated 25

"Super Berna! Sterkte 💐"

Lucy Mesritz
Donated 25

"Ik vind het super knap dat je dit doet!! Ik denk veel aan jullie✨"

Fred Coopman
Donated 25

"GOEDE ACTIE. VEEL SUCCES"

Ed En Mariet
Donated 25

"Succes Berna, dit gaat je lukken!"

Anneloes Biert
Donated 25

Cilia Smolenaers
Donated 25

"Berna,heel veel succes met het lopen van de marathon. Groetjes van Piet en Cilia . Doe ook de groeten aan je moeder"

Mark & Hester De Lau
Donated 25

Rene Obbes
Donated 25

"Ontzettend mooi en dapper dat je dit doet. Heel veel succes met de weg er naartoe en ik wens je veel mooie en warme herinneringen toe!"

Trees Penning De Vries
Donated 25

"Lieve Berna, wat zijn jullie sterk. Je kan het bij de marathon! Heel veel liefs"

Maarten De Vries
Donated 25

"Lieverd, We zijn sowieso trots op je. Xxx"

Lineke Sieben
Donated 20

Anonymous
Donated 20

"Sterkte en hierbij mijn bijdrage"

Nicky Vd Wielen
Donated 20

"Echt zo'n goed initiatief, ben trots op je!"

Jettie Nomden
Donated 20

"Heel veel succes!"

Rena Huisman
Donated 20

"Succes Berna!"

Frans Fluitsma
Donated 19

"Heel veel succes Berna!"

Anja Van Schuiling-van Schilt
Donated 15

"Succes Berna gaat je lukken"

Demi Berns
Donated 15

"Heee Berna! Echt super dat je dit doet! Ik hoop dat je je streefbedrag gaat halen en alvast veel succes :) xx"

Gillian Van Der Lee
Donated 15

Madelein Harmsen
Donated 15

Anonymous
Donated 12

Willie Dirksen
Donated 10

"Super Berna en succes met je actie👍👍😘"

Céline
Donated 10

"Zo trots op jou!! Je kan het ❤️"

Leam Martes
Donated 10

Corinne Van Haelen
Donated 10

"Lieve Berna heel veel succes en sterkte. Dikke knuffel Corinne"

Kyara Eikenaar
Donated 10

Berna Vries
Donated 10

Eline Westerik
Donated 10

"you go girl! (alle kleine beetjes helpen)"

Maaike Broekhuizen
Donated 10

Huisje Bloem
Donated 10

"Veel sterkte Berna !"

Inge
Donated 7

"Veel sterkte berna. Succes met de marathon, gaat je zeker lukken!!"

Doenja Koekoek
Donated 5

"Lieve Bern, ik vind jullie enorm dapper en wens je heel veel succes! Ik weet zeker dat je vader nu al trots is. X"

Samantha
Donated 5

"Lieve Berna, wat ben jij indrukwekkend! En dat meen ik uit de grond van mijn hart. Dat wilde ik heel even kwijt. Want verder is het gewoon klote, maar hoe jij er toch iets vooruitstrevends van maakt vind ik echt heel sterk. Liefs Samantha"

Helma Winkelhorst
Donated 5

"Wat ontzettend knap en goed van je! Veel succes, you can do it!!"

Tessa Hartjes
Donated 5

"Heel veel succes en sterkte gewenst!"

KWF KankerbestrijdingKanker raakt ons allemaal. Jaarlijks sterven er zo'n 45.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.