Lisette Groosman - Cauwels

Ren tegen kanker
Eindhoven Marathon

Hoe het allemaal begon

Jullie vragen jezelf misschien af "Waarom doet Lisette dit allemaal? Heeft ze het nog niet druk genoeg met haar (fulltime) baan, haar gezin, sporten etc? Dan gaat ze ook nog eens rennen en geld ophalen voor KWF"
 
Natuurlijk heb ik het druk genoeg, maar sporten is een uitlaadklep. Het fondsenwerven voor KWF steek ik veel tijd in en hopelijk ook met resultaat

Hoe het allemaal begon? 

 
In 2013 is onze lieve moeder na een dappere strijd gestorven aan kanker. Ik had een hele bijzondere en hechte band met mijn moeder. Ze was mijn hulplijn, mijn klaagbaak, mijn steun, mijn raadgever, mijn gids, mijn kookboek, mijn noem maar op.... Ze was er altijd voor me en heeft mij samen met mijn vader gemaakt tot wie ik ben. 

Zoals Celine Dion zo mooi zingt:

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'cause you believed
I'm everything I am
Because you loved me
 
 
Na haar overlijden (29 december 2013, 3 dagen na mijn verjaardag) ben ik op aanraden van vrienden gaan hardlopen, als een stukje verwerking en ontspanning. Lekker in de buitenlucht, blik op oneindig en gedachten op 0. Toen ik in april 2018 op Team KWF werd gewezen, moest ik niet lang nadenken en schreef mezelf onmiddellijk in.

De Dam tot Dam was voor mij een afronding (zeker geen afsluiting) van een hele moeilijke en zware periode. Jezelf herontdekken en opnieuw uitvinden. 

Ik weet dat mijn moedertje iedere stap bij mij is en dat ze daar boven op haar wolkje zit te stralen van trots. Het feit dat ik met het lopen ook nog mensen kan helpen maakt het alleen maar mooier. 

Ik probeer mijn verdriet en rouw om te zetten in energie en met deze energie probeer ik iets positiefs te bij te dragen en te rennen voor het leven en tegen kanker. 

Al kan ik maar 1 persoon helpen, al kan ik maar 1 persoon lijden en verdriet besparen, al kan ik maar 1 iemand inspireren.... 
 
Speciaal voor my road to Eindhoven, heb ik 2 acties uitgewerkt en uiteraard kan er ook gewoon gedoneerd worden via mijn persoonlijke link.
 
PANNENKOEKEN ACTIE
 
DOEL IS 100 PAKJES PANNENKOEKEN - € 500 VOOR KWF
 
5 verse reuzenpannenkoeken voor € 6,50 (€ 5 direct naar KWF)

Vers gebakken, met medewerking van Plus Lohman Breskens! (Zelf heb ik het talent en de tijd niet) Ophalen of brengen (in overleg en in de regio) in het weekend van 5 oktober. Eerder of later kan ook !

Bestellen kan tot 1 oktober via FB, PB, APP, e-mail, SMS, Post, Briefkaart, Postduif, Tam Tam, rooksignalen, what ever, jullie weten mij te vinden.

momenteel 70 pakjes verkocht, dus nog 30 te gaan

BEDRIJFSSPONSORING


RENT UW BEDRIJF MEE VOOR HET LEVEN EN TEGEN KANKER IN EINDHOVEN?

Vanaf 50€ staat uw bedrijfslogo op mijn Ren Voor Kwf loopbroek en rent u met mij mee tijdens de 1/2 Marathon Eindhoven !

Naast de 1/2 marathon in Eindhoven, zal ik mijn loopbroek doorheen het jaar tijdens trainingen en diverse loopevenementen dragen. Foto's worden regelmatig gepost of Facebook en Instagram.

 
Help mij helpen on my road to Eindhoven, koop pannenkoeken, plaats uw logo op mijn broek of stort een gift via mijn persoonlijke link
https://acties.kwf.nl/fundraisers/lisettegroosman-cauwels
 

Obstakels on the road to Eindhoven

Hardlopen is niet de enige tak van sport die ik graag beoefen, net na de geboorte van onze jongste zoon (nu 3 jaar) werd ik perongeluk besmet met het triathlonvirus.

Mijn vriendinnetje van de middelbare school uit Oostburg (die nu in Rotterdam woont) kwam op kraambezoek. Lekker babykletsen en knuffelen, je kent het wel. Zij vertelde dat ze graag in juli 2017 mee wou doen aan 1/8ste triathlon in Rotterdam (500m zwemmen - 20km fietsen - 5km lopen). Just for fun, maar niet alleen. En er was maar 1 persoon die zo gek zou zijn om met haar mee te willen doen en dat was.... Juist 'ik', zei de gek.

Na een keizersnede en een baby van een paar weekjes moest ik daar toch even over nadenken. Met mijn "hormonenhoofd" besloot ik om mee te doen en voordat ze terug in Rotterdam was belde ik haar op met deze mededeling.

Het is de "triathlon which never happened', want na een trainingsperiode van een maand of 7 werd er de avond voor de wedstrijd blauwalg aangetroffen in het zwemwater, waardoor het een run-bike-run evenement werd. Door de ziekte van Pfeiffer had ik de maanden voor de triathlon minimaal kunnen trainen (en baby en borstvoeding en werken) dus heb ik verstek laten gaan.

Maar wat vond ik het trainen van de verschillende diciplines leuk! Goed fietsen minder, maar dat is een heel ander verhaal en ja, dat zwemmen in dat vieze open water was ook minder, maar het lopen en zwembad zwemmen, daar werd ik toch echt wel blij van.

Een maand later was er een finishers triathlon in Knokke met zwemmen in het zwembad, fietsen in de prachtige polders en lopen rond het meer. En daar is het gebeurd, daar heb ik het virus opgelopen... Bij de finish besloten dat de 1/4 Zwintriathlon de volgende uitdaging werd, maar dan niet in 2018, maar in 2019. Had ik nog mooi de tijd om lekker te trainen en aan mijn conditie te werken. 

Eind 2017 lid geworden van de triathlonclub in de buurt en in 2018 meegedaan aan een paar 1/8ste triathons, waardonder die van Terneuzen. Op een snikhete dag in juni mocht ik de rode lantaarn in ontvangst nemen en wat was ik trots! 

Ik moest ook niet lang nadenken toen de aankonidging kwam voor de 2019 editie. Mooie opening van het seizoen en perfecte training een perfect moment om te zien hoe het er voor stond richting de 1/4 Zwintriathlon (september).

Zaterdag 8 juni 2019 was het dan eindelijk zo ver en wat begon als een dag vol plezier en joligheid, eindigde in een diepe teleurstelling. Toen ik uit het water klom en wilde rennen richting mijn fiets, zat ik plots vast! Er miste een stuk steigerplank en Assepoester zat vast met haar enkel....

Eerst dacht ik het valt wel mee, maar toen ik bij mijn fiets kwam begon het al vrij snel zwart voor mijn ogen te zien (pijn) en kwam het besef dat lopen misschien niet zo'n slim plan was. Eerst maar eens fietsen en dan verder kijken... Toen ik mijn pak amper over mijn enkel kreeg, waar aan weerszijden een bult op zat ter grote van een behoorlijk ei, begon het langszaam in te dalen dat het misschien wel eens een DNF (did not finish) zou worden...

En dat was ook zo. Terwijl mijn trainingsmaatjes aan het buffelen waren om de finish te halen, zat ik met immens veel pijn en in volledige ontkenning aan de kant met een ijszak op mijn enkel.

Ik zat zwaar in de ontkenning, want een zware blessure nu, betekende dat mijn seizoen wel al eens klaar kon zijn voordat het begon. En wat dan met de 1/2 marathon Eindhoven voor KWF?

Ik zat zo zwaar in de ontkenning dat ik pas 4 dagen later, dinsdagavond na het werk, naar "t spoed"in Knokke (EHBO) gereden ben. En daar kwam er een kleine nachtmerrie uit.... Ik ging naar huis met een prachtig wit voetje, een voorschrift van pijnstillers er rust. En het ergste was dat het geen loopgips was, dus dat ik niets, maar dan ook niets anders kon dan rusten... Overigens viel mijn grapje niet in de smaak toen ik zei "oh het is geen loopgips, dus zwemmen en fietsen mag ik wel" 

Er was heel wat schade aan de enkel, gips, brace, krukken en 4 weken thuis was het eindresultaat. De orthopeed kon mijn vragen met betrekking tot "wanneer mag ik weer sporten, hoe lang duurt het en wat zijn de gevolgen voor de Zwintriathlon en de 1/2 marathon voor Eindhoven" niet beantwoorden.

Nu naar zoveel weken zijn de eerste km's gezwommen, gefietst en gelopen. Mijn conditie is uiteraard wel iets achteruit, maar dat komt wel goed. Mijn enkel is gevoelig, reageert de ene dag anders dan de andere (scheelt zelfs van uur tot uur), maar ook dat zal hopelijk wel goed komen.

Maar dat kopje van me... Ik wil wel, maar durf nog niet... Het gedeelte tussen de oortjes zal opnieuw getraind moeten worden en vertrouwen moeten krijgen in het lichaam. Een blessure is niet alleen lichamelijk leed, maar ook geestelijk. Sporten en presteren is niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk.

Ik sta in oktober aan de start van de 1/2 marathon in Eindhoven, ik ga zoveel mogelijk geld ophalen en ik ga hem uitlopen; voor mijn moeder die overleden is aan deze ziekte, voor de vader van mijn vriendin die gewonnen heeft, voor de ouders van iemand die ik de 1 vecht nog, de ander heeft gevochten en staat nu nog onder controle, voor mijn clubgenootje die net gestreden heeft en  gewonnen heeft, voor de buurman op het strand die aan het vechten is, voor de vader van mijn collega die overleden is, voor de kennis die de strijd weer moet aangaan, voor de moeders van mijn vriendinnen die ook overleden zijn, voor mijn familieleden die overleden zijn, voor de survivors Marjolein en Frank, voor de vader van Mendy die overleden is en voor iedereen die ik vergeten ben, die gestreden heeft, verloren heeft of wellicht nog moet gaan strijden.

Kanker raakt iedereen en iedereen heeft of kent iemand in zijn nabije omgeving die in aanraking is geweest met deze vreselijke ziekte.

Help mij helpen en sponsor mij, maakt niet uit voor welk bedrag, want alle kleine beetjes helpen. Laten we samen strijden en hopen op die dag dat er niemand meer moet sterven aan deze vreselijke ziekte!

Alvast bedankt voor jullie steun, namens mij, maar zeker namens KWF en alle strijders!

Veel liefs,

Lisette

Spin-Off Team KWF - Dam tot Dam 2018

Stonden we dan, in alle vroegte in een hotel op de Coolsingel in Rotterdam. Drie lopers 2 uit Amsterdam, 1 uit het Zeeuws Vlaamse, met 1 gemene deler kanker.

Elkaar vorig jaar ontmoet in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Alle 3 met een eigen verhaal; 1 die gevochten en gewonnen heeft, 1 moeder die gevochten en verloren heeft, 1 papa die aan het vechten was, ja was, want helaas afgelopen jaar ook de strijd verloren.

Alle 3 de Dam tot Dam gelopen (nou ja, was meer zwemmen) voor Ren tegen Kanker. En gisteren stonden we daar, klaar voor onze eigen spin-off tijdens de 1/4 marathon in Rotterdam.

Ook Judith was er bij, trouwe fan, coach, sponsor en ook in de familie spannende tijden meegemaakt door kanker. Vier mensen, die alle 4 direct of indirect in aanraking zijn gekomen met kanker.

Help mij te rennen tegen kanker en voor het leven en sponsor mij en help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker!

Iedere bijdrage groot of klein is welkom via

https://acties.kwf.nl/fundraisers/lisettegroosman-cauwels/eindhoven

Hou mijn blog in de gaten voor acties en initiatieven en uiteraard voor mijn vorderingen richting de 1/2 marathon van Eindhoven.

Ik reken op jullie steun (op welke manier dan ook!)

Liefs,
Lisette

Ik doe mee aan de Eindhoven Marathon

Ik doe mee om geld op te halen voor kankeronderzoek. Geld dat heel hard nodig is, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. Sponsor mij en help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Namens ons en KWF: dankjewel!

Thank you to my Sponsors

Ren Tegen Kanker Kwf Pannenkoeken Actie
Donated 464

"Lieve pannenkoeken-kopers, hartelijk dank voor jullie steun! Ook een ontzettende dikke dank je wel voor Ronald Lohman en het Plus Lohman team voor het bakken. Het was een hele klus om alles te regelen, maar dankzij jullie zijn we weer een stapje dichterbij de dag dat NIEMAND meer hoeft te STERVEN aan kanker <3"

Lisette Groosman - Cauwels
Donated 106

Hart Van Sluis
Donated 100

"Zet hem oo, Lisette! We zijn super trots op jou!"

St Paulus Bakkerij
Donated 100

"Succes!"

Lisette Groosman - Cauwels
Donated 60

Richard & Marion Wisse
Donated 50

"Lisette, zet hem op! Super wat je doet. Groetjes Richard & Marion"

Bistro De Buut
Donated 50

"Veel succes!!"

Frans Quataert
Donated 50

"Heel mooi dat je weer meedoet dit jaar! Succes & Natuurlijk heel veel plezier tijdens jouw marathon! Xx"

René Beelen
Donated 50

"Zet hem op Lisette. You can do this! 👍👌👏👊😎"

Barberink By Dieuwertje Prins
Donated 50

Anonymous
Donated 50

Chantal Baas
Donated 50

Schoonheidsinstituut Natural Beauty Sluis
Donated 50

"Lieve Lisette heel veel succes. Je bent een powervrouw die gaat rennen met jou gedachten aan alle dierbare die ook zo dapper waren, net als jij❤️"

Colinda Minderhoud
Donated 50

"Gogo girl"

No Time Fit
Donated 50

Neutjes En Meer
Donated 30

"namens de klanten van Neutjes en Meer heel veel succes!"

Marja Hofman
Donated 25

"Super dat je je hardlopen inzet voor dit goede doel. We kennen allemaal wel iemand in onze naaste kring, die kanker heeft (gehad)."

Lisette Groosman - Cauwels
Donated 20

Anonymous
Donated 15

Martine
Donated 15

"You make my haert smile"

Stephan Delicatessen
Donated 15

Jaimy De Jong
Donated 10

Merel
Donated 10

"Zet hem op Lisette! You can do anything!"

Monique Vilijn
Donated 10

"Lisette succes met Ren Voor Kwf ."

Dsisy
Donated 10

"Succes Lisette!"

Janet De Heij
Donated 10

"Zet hem op!"

Evelien De Visser
Donated 10

"Succes met de voorbereidingen 👍"

Mendy Stremler - Mellema
Donated 8

"Armbandjes incl verzendkosten 😘"

Giovannie De Bruijne
Donated 7

Marianne Heijboer
Donated 5

M Steutel
Donated 5

"Heel veel succes lisette."

Frank
Donated 5

"In plaats van drankjes betalen, "verplichte" bijdrage in KWF pot!"

Monika
Donated 5

"Veel Succes Lisette💪"

Marianne Heijboer
Donated 5

"Succes Lisette"