Het is stil… Heel stil. Geen warme hand, maar een gesprek op afstand. Geen liefdevolle knuffel, maar een kaartje in de bus. We lopen niet het geplande rondje voor die ander, maar een rondje voor onszelf. We komen niet bij elkaar voor een benefietdiner, er is geen sponsorloop op school. Kankerpatiënten zijn extra kwetsbaar en hebben zeker nu jouw steun nodig!

Doe mee aan de KWF Thuismarathon!
___

Samen willen wij het gevoel van onmacht omzetten in kracht. Doe daarom mee aan de KWF Thuismarathon. Wanneer het jou uitkomt. Je kiest zelf jouw moment en wat je ook doet, het is goed. Of je nu je hardloopschoenen aantrekt of cupcakes verkoopt; het is een klein gebaar met een geweldige impact voor iemand die jouw steun op dit moment meer dan ooit kan gebruiken. Daag jezelf uit en kom in actie. Juist nu.

Doe jij mee aan de KWF Thuismarathon?
___


Maak een actiepagina

Geef jouw KWF Thuismarathon betekenis en haal geld op voor kankeronderzoek. Een actiepagina is zo gemaakt. Vertel waarom jij in actie komt en deel jouw actie met iedereen die je kent. Juist nu!

Maak actiepagina


Jouw bewijs van deelname

Ingeschreven? Dan ontvang je een tof bewijs via e-mail. Je kiest zelf de datum én doel van jouw KWF Thuismarathon. Tip: vul het bewijs in en deel 'm in je Insta-story.

Maak actiepagina


Deel jouw actie

Deel jouw actie met iedereen die je kent. Maak foto's, video's en deel via WhatsApp, Facebook, Twitter, Instagram, you name it. Vergeet niet om #kwfthuismarathon te vermelden in je berichtjes.

Maak actiepagina

Deel jouw prestaties via #kwfthuismarathon

___

Maak foto's en / of een leuke video en deel deze op jouw social media met #kwfthuismarathon. Schreeuw je actie van de daken. Whatsapp, Facebook, Instagram, LinkedIn, je kunt het zo gek niet bedenken. En pimp je Insta Story met de #kwfthuismarathon-gifjes! 

Schrijf je in

Doe je mee met een eigen actiepagina? Kijk bij Tools & Downloads voor nog meer tips & tricks voor jouw KWF Thuismarathon.

Het Oranje Peloton van Nederlandse Loterij kwam ook in actie
__


Nederlandse Loterij gaat voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Dit doen wij via onze jaarlijkse afdracht aan de Nederlandse sport en 18 goede doelen, waaronder aan KWF Kankerbestrijding.


Ook losse initiatieven die bijdragen aan onze missie omarmen wij. Daarom ondersteunen we de KWF Thuismarathon. 
En natuurlijk zijn we ook zelf in actie gekomen. Met het Oranje Peloton – een beweging van Nederlandse Loterij – die staat voor samen sporten en supporten.

Kom jij ook in actie? Samen sterk!

KWF Thuismarathon - acties
___

Samen hebben we al 69.331 euro opgehaald voor baanbrekend kankeronderzoek.

Veelgestelde vragen
___

Heb je vragen over de KWF Thuismarathon? Kijk of jouw vraag hier wordt beantwoord. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via acties@kwf.nl.

Wat is de KWF Thuismarathon?

Het is een bijzondere tijd. Een tijd die voor veel kankerpatiënten extra zwaar is. Met de KWF Thuismarathon kun je iets doen voor iemand die je lief hebt en die jouw steun misschien wel meer dan ooit kan gebruiken. Met de KWF Thuismarathon willen we laten voelen dat mensen met kanker er niet alleen voorstaan.

Hoe doe ik mee aan de KWF Thuismarathon?

1) Maak een actiepagina
2) Ingeschreven? Dan ontvang je een tof startbewijs via e-mail. Je kiest zelf de datum én het doel van jouw KWF Thuismarathon. Tip: vul het startbewijs in en deel 'm in je Insta-story.
3) Kies een dag die je uitkomt en kom in of rondom jouw huis in actie. Deel jouw actie met iedereen die je kent. Maak foto's, video's en deel via WhatsApp, Facebook, Twitter, Instagram, you name it. Vergeet niet om #kwfthuismarathon te vermelden in je berichtjes.

Mag ik het KWF-logo gebruiken voor mijn KWF Thuismarathon?

Daar hebben we een speciaal actie-logo voor. Het is natuurlijk een actie voor KWF, maar jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw actie. Met het speciale ‘in actie voor’ logo ziet iedereen dat jij deze actie hebt opgezet voor KWF. Je kunt het actie-logo hier downloaden.

Waarom organiseert KWF in deze corona tijd de Thuismarathon?

Corona heeft de wereld veranderd. Massa-evenementen worden verplaatst of afgelast. Actievoerders kunnen hun onmacht niet omzetten in kracht. Terwijl het ook nu, juist nu, heel belangrijk is om iets te doen. KWF kent veel mensen die normaal in deze periode voor iemand in actie komen. Met de KWF Thuismarathon kan dat toch.

Mag ik met meerdere mensen samen meedoen?

Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, adviseert KWF om in je eentje in actie te komen. Zorg er sowieso voor dat je de richtlijnen van het RIVM volgt.

Moet ik het perse thuis doen, of mag het ook in een park?

KWF adviseert om in actie te komen in of rondom jouw huis. Wees creatief. Of je nu je hardloopschoenen aantrekt of cupcakes verkoopt, alles is goed. Dat je met creativiteit een heel eind komt, bewijst deze Fransman. Hij liep een marathon op zijn balkon. Mocht je er toch voor kiezen buiten jouw eigen thuisomgeving iets te organiseren, houd je dan wel aan de richtlijnen van het RIVM.

Hoe kan ik aan KWF doneren?

Wil je in actie komen voor kankeronderzoek, dan waarderen we dat enorm. Dit kan door een actiepagina aan te maken. Je kunt je actiepagina vervolgens delen met jouw vrienden, familie en collega’s. Deel jouw link via whatsapp, email of andere social media kanalen en vraag voor een donatie voor jouw actie.

Doe je mee en wil je eenmalig doneren, dan kan dat via deze website. Ook als je niet meedoet, maar wel wilt doneren kan je gebruik maken van deze site.

Ik heb een actiepagina. Wat gebeurt er met de donaties?

Geld dat je met de KWF Thuismarathon ophaalt, gaat naar het onderzoek het effect van corona op de kankerpatiënt’.

Is het verplicht om een actiepagina aan te maken?

Nee, het is niet verplicht om een actiepagina aan te maken. Wil je dit liever niet, dan kan je ook kiezen voor een eenmalige donatie. Of, je kunt alleen jouw filmpje delen op jouw social media. Vermeld in je berichtje #kwfthuismarathon.

Hoe kom ik in contact met KWF?

Om je zo goed mogelijk te helpen, hebben we drie verschillende contactmogelijkheden.

Ben je pers? Bekijk de website voor de mogelijkheden.

Ben je een actievoerder of wil je een actie starten? Neem dan contact met ons op via acties@kwf.nl.

Patiënten en hun naasten met vragen over de behandeling, maar ook met zorgen of twijfels, kunnen:
bellen met de gratis Kanker.nl Infolijn: 0800 022 66 22 (ma – vrij: 12.00 - 17.00 uur)
een vraag stellen per mail aan de Kanker.nl Infolijn