Samenloop
in actie

Sinds 2006 werd in Nederland de KWF Samenloop georganiseerd: een 24 uur durende wandelestafette waarmee we geld ophalen voor KWF. Vanwege de coronacrisis is, met pijn in het hart, besloten om definitief te stoppen met de Samenloop-evenementen. Als gevolg hiervan gaat deze actiesite per 1 juli offline. Tot die tijd kun je nog donaties ontvangen en inloggen op je actiepagina. Elke euro die je ophaalt komt onveranderd ten goede aan kankerzorg en -onderzoek.

Wil je ook na 1 juli je huidige actie voortzetten? Laat het ons dan weten via samenloop@kwf.nl. Kort voordat je actie offline gaat sturen we je nog een e-mail om je hieraan te helpen herinneren.

Meer over dit besluit

Acties voor KWF Samenloop

Deze Samenlopen hebben samen al 56.069 euro opgehaald.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over Samenloop in actie? Kijk of jouw vraag hier wordt beantwoord. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via samenloop@kwf.nl.

Wat is Samenloop in actie?

Sinds 2006 werd in Nederland de KWF Samenloop georganiseerd: een 24 uur durende wandelestafette waarmee we geld ophalen voor KWF. Vanwege de coronacrisis is, met pijn in het hart, besloten om definitief te stoppen met de Samenloop-evenementen. Als onderdeel van de Samenloop kon iedereen een actiepagina aanmaken op deze site. Per 1 juli zal ook deze actiesite offline gaan. Tot die tijd kun je nog donaties ontvangen en inloggen op je actiepagina. Elke euro die je ophaalt komt onveranderd ten goede aan kankerzorg en -onderzoek.

Waarom stopt KWF met Samenloop?

De pandemie heeft ons allen hard geraakt. Net als veel andere goede doelen heeft KWF het afgelopen jaar te maken gehad met een grote terugval in inkomsten. Door het niet doorgaan van evenementen is er in 2020 veel minder geld opgehaald, terwijl de vaste kosten doorliepen. Ook in 2021 zullen we tientallen miljoenen mislopen als gevolg van de coronacrisis. De relatief hoge kosten van een Samenloop zijn hierdoor niet langer te verantwoorden, en daarom hebben we met pijn in het hart dit besluit moeten nemen. Kijk voor meer informatie over dit besluit op samenloopvoorhoop.nl.

Hoe doe ik mee aan Samenloop in actie?

Helaas kun je niet meer meedoen aan Samenloop in actie. Uiteraard kun je wel op andere manieren geld ophalen voor kankerzorg en -onderzoek. Van cupcakes bakken tot marathons rennen: elke actie draagt bij aan een beter leven voor mensen die geraakt zijn door kanker. Bekijk de mogelijkheden.

Hoe doen we als Samenloop-commissie mee aan Samenloop in actie?

Helaas kun je niet meer meedoen aan Samenloop in actie. Uiteraard kun je wel op andere manieren geld ophalen voor kankerzorg en -onderzoek. Van cupcakes bakken tot marathons rennen: elke actie draagt bij aan een beter leven voor mensen die geraakt zijn door kanker. http://acties.kwf.nl

Hoe lang blijft mijn actie online?

In verband met de beëindiging van Samenloop gaat deze actiesite, inclusief jouw persoonlijke actiepagina, per 1 juli offline.. Tot die tijd kun je nog donaties ontvangen en inloggen op je actiepagina. Elke euro die je ophaalt komt onveranderd ten goede aan kankerzorg en -onderzoek.

Wil je ook na 1 juli je huidige actie voortzetten? Laat het ons dan weten via samenloop@kwf.nl. Kort voordat je actie offline gaat sturen we je nog een e-mail om je hieraan te helpen herinneren.

Hoe bepaal ik het streefbedrag voor mijn actie?

Je streefbedrag bepaal je zelf. We hebben wel een minimum gesteld van 100 euro per actievoerder. Per Samenloop staat het streefbedrag op minimaal 10.000 euro.

Gaat het hartstikke goed? Dan kun je kunt gaandeweg het streefbedrag aanpassen. Door een streefbedrag te tonen, laat je zien hoe belangrijk het is dat jullie gesteund worden. Het geld dat teamleden ophalen, wordt automatisch bij elkaar opgeteld op de teampagina.

Hoe breng ik mijn team of actie onder de aandacht?

  • Deel je pagina via Facebook, Twitter, LinkedIn en WhatsApp met al je contacten. We hebben voorbeeldtekstjes, social media plaatjes en omslagfoto's voor je klaarstaan. Bekijk ze hier.
  • Stuur vrienden en bekenden een e-mail om ze te vertellen over je actie.
  • Vertel overal dat je meedoet aan Samenloop.
  • Promoot je actie via lokale media en posters. We hebben hiervoor handige actiematerialen ontwikkeld, zoals posters en een voorbeeld persbericht. Bekijk ze hier.

Kan ik op een later moment de naam van mijn actie nog veranderen?

Nee. Als je de actienaam verandert, klopt het websiteadres van je pagina niet meer.

Deze actiesite van Samenloop ziet er heel anders uit dan ik gewend ben. Hoe komt dat?

Sinds begin februari 2021 is deze nieuwe actiesite online. Hiermee wordt het nog makkelijker om acties aan te maken en geld in te zamelen.

Ik had al een actie op de oude actiesite. Wat gebeurt daarmee?

In verband met de beëindiging van Samenloop gaat de oude actiesite (acties.samenloopvoorhoop.nl), inclusief jouw persoonlijke actiepagina, per 1 juli offline. Tot die tijd kun je nog donaties ontvangen en inloggen op je actiepagina. Elke euro die je ophaalt komt onveranderd ten goede aan kankerzorg en -onderzoek.

Wil je ook na 1 juli je huidige actie voortzetten? Laat het ons dan weten via samenloop@kwf.nl. Kort voordat je actie offline gaat sturen we je nog een e-mail om je hieraan te helpen herinneren.

Hoe kunnen mensen doneren aan Samenloop in actie?

Doneren kan eenvoudig via een actiepagina. Heb je een actiepagina gemaakt, deel 'm dan met jouw vrienden, familie en collega’s. Bijvoorbeeld via WhatsApp, email of andere social media kanalen. Vertel over je actie en vraag om een donatie.

Wat gebeurt er met de donaties?

De opbrengst van Samenloop in actie besteden we aan de missie van KWF: minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen en meer mensen die beter leven met en na kanker. We investeren bijvoorbeeld in baanbrekend onderzoek en betere zorg voor kankerpatiënten.

Hoe kom ik in contact met KWF?

Om je zo goed mogelijk te helpen, hebben we verschillende contactmogelijkheden.

  • Ben je een actievoerder of wil je een actie starten voor Samenloop in actie? Neem dan contact met ons via samenloop@kwf.nl
  • Ben je lid van een Samenloop-commissie en wil je ondersteuning bij het uitvoeren van Samenloop in actie? Neem contact op met je relatiemanager of samenloop@kwf.nl
  • Ben je pers? Bekijk de website voor de mogelijkheden.
  • Patiënten en hun naasten met vragen over de behandeling, maar ook met zorgen of twijfels, kunnen bellen met de gratis Kanker.nl Infolijn: 0800 022 66 22 (ma – vrij: 12.00 - 17.00 uur), of een vraag stellen per mail aan de Kanker.nl Infolijn via infolijn@kanker.nl.