Samenloop
in actie

KWF Samenloop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Een 24-uurs wandelestafette waarbij we stilstaan bij kanker en het leven vieren. Vanwege corona kunnen de Samenloop-evenementen voorlopig niet doorgaan. Gelukkig is er veel dat we wél kunnen doen. Daarom roepen we 2021 uit tot actiejaar. Iedereen die Samenloop een warm hart toedraagt, kan zich inzetten. Help je mee?

Jouw actie geeft hoop

Juist nu is het belangrijk dat we kankerpatiënten laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Dus kom ook in actie! Alles wat je bedenkt, en alles wat je leuk vindt kun je inzetten voor jouw actie. Groot of klein. Sportief of creatief. In de keuken of in de natuur. Of je nu cupcakes bakt, een marathon loopt, of zelfgemaakte armbandjes verkoopt. Elke actie geeft hoop.

Ja, ik kom in actie

Kom in actie voor jouw Samenloop

Maak een pagina

Kies voor welke Samenloop jij in actie komt. Vertel wat je gaat doen en waarom dat zo belangrijk voor je is. 

Haal geld op

Elke euro die je ophaalt draagt bij aan een beter leven met en na kanker. Zo maak jij het verschil.

Deel jouw actie

Deel jouw actie met iedereen die je kent. Je zult zien dat je steun krijgt uit onverwachte hoeken.

Je staat er niet alleen voor

Met Samenloop in actie kun je echt iets betekenen voor mensen met kanker in jouw gemeenschap. Met mensen uit jouw buurt ga je aan de slag om geld op te halen voor KWF. Zo zet je je onmacht om in kracht. Dat geeft een geweldige energie. Samen voor het goede doel!

Heb je vragen over je eigen actie? Bijvoorbeeld over hoe je een pagina aanmaakt, of hoe je je actie kunt promoten? Laat het ons weten via samenloop@kwf.nl of bel naar 020 - 570 0590. We helpen je graag!

Handige actiematerialen

Om je op weg te helpen hebben we allerlei actiematerialen ontwikkeld. Zo is er een poster die je overal kunt ophangen, voorbeeldberichtjes voor WhatsApp, Facebook of e-mail, en een voorbeeldpersbericht om aandacht te vragen in de lokale krant. Neem snel een kijkje!

Download alle actiematerialen

Acties voor KWF Samenloop

Deze Samenlopen hebben samen al 14.442 euro opgehaald.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over Samenloop in actie? Kijk of jouw vraag hier wordt beantwoord. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via samenloop@kwf.nl.

Wat is Samenloop in actie?

KWF Samenloop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Een 24-uurs wandelestafette waarbij we stilstaan bij kanker en het leven vieren. Vanwege corona kunnen de Samenloop-evenementen voorlopig niet doorgaan. Gelukkig is er veel dat we wél kunnen doen. Daarom roepen we 2021 uit tot actiejaar: Samenloop in actie! Iedereen die Samenloop een warm hart toedraagt, kan zich inzetten.

Hoe doe ik mee aan Samenloop in actie?

Maak hier een actiepagina aan.

 1. Stap 1: geef je gegevens op.
 2. Stap 2: vertel waarom jij in actie komt, en upload je een foto.
 3. Stap 3: kies voor welke Samenloop jij in actie komt. Ben je niet verbonden aan een Samenloop in jouw buurt? Je kunt ook in actie komen voor Samenloop algemeen.
 4. Stap 4: doe een donatie doen aan jezelf. Je kunt deze stap ook overslaan. Je pagina is klaar en je kunt beginnen met actievoeren!

Hoe doen we als Samenloop-commissie mee aan Samenloop in actie?

Elke Samenloop-commissie maakt een actiepagina voor de Samenloop aan. Pas dan kunnen actievoerders voor jouw Samenloop in actie komen. Zo’n actiepagina aanmaken werkt zo:

 1.  Kies een commissielid die beheerder wil zijn voor jullie Samenloop in actie.
 2. Dit commissielid maakt hier een actiepagina aan. In stap 3 kies je voor Maak een team. Geef dit team de naam van jullie Samenloop (bijvoorbeeld: Samenloop Wijdemeren).
 3. Vanaf nu kunnen actievoerders voor jullie Samenloop in actie komen!

Kom je er niet uit? Je relatiemanager is ook volop beschikbaar voor vragen en ondersteuning om het actiejaar tot een succes te maken. 

Wat is de looptijd van een actiepagina?

Zolang je actie blijft voeren, blijft je pagina open. 

Hoe bepaal ik het streefbedrag voor mijn actie?

Je streefbedrag bepaal je zelf. We hebben wel een minimum gesteld van 100 euro per actievoerder. Per Samenloop staat het streefbedrag op minimaal 10.000 euro.

Gaat het hartstikke goed? Dan kun je kunt gaandeweg het streefbedrag aanpassen. Door een streefbedrag te tonen, laat je zien hoe belangrijk het is dat jullie gesteund worden. Het geld dat teamleden ophalen, wordt automatisch bij elkaar opgeteld op de teampagina.

Hoe breng ik mijn team of actie onder de aandacht?

 • Deel je pagina via Facebook, Twitter, LinkedIn en WhatsApp met al je contacten. We hebben voorbeeldtekstjes, social media plaatjes en omslagfoto's voor je klaarstaan. Bekijk ze hier.
 • Stuur vrienden en bekenden een e-mail om ze te vertellen over je actie.
 • Vertel overal dat je meedoet aan Samenloop.
 • Promoot je actie via lokale media en posters. We hebben hiervoor handige actiematerialen ontwikkeld, zoals posters en een voorbeeld persbericht. Bekijk ze hier.

Kan ik op een later moment de naam van mijn actie nog veranderen?

Nee. Als je de actienaam verandert, klopt het websiteadres van je pagina niet meer.

Mag ik het KWF Samenloop-logo gebruiken voor mijn actie?

Je kunt het logo van jouw Samenloop opvragen bij jouw Samenloopcommissie. Het e-mailadres vind je op de webpagina van jouw Samenloop

Deze actiesite van Samenloop ziet er heel anders uit dan ik gewend ben. Hoe komt dat?

Sinds begin februari 2021 is deze gloednieuwe actiesite online. Hiermee wordt het nog makkelijker om acties aan te maken en geld in te zamelen. Juist in 2021 willen we zoveel mogelijk acties organiseren. Vanwege corona kunnen de Samenloop-evenementen in het land voorlopig niet doorgaan. Maar we kunnen wél in actie komen. Zo laten we zien dat mensen met kanker er niet alleen voor staan. Deze nieuwe actiesite helpt daarbij.

Ik had al een actie op de oude actiesite. Wat gebeurt daarmee?

Jouw actie blijft tot en met 31 maart online op acties.samenloopvoorhoop.nl. Tot die tijd kun je nog donaties ontvangen en inloggen op je actiepagina. Per 1 april halen we je actie offline.

 • Wil je ook na 1 april je actie voortzetten? Helaas kunnen we jouw actie niet automatisch verhuizen naar de nieuwe site. Zorg daarom dat je zelf vóór 1 april een nieuwe actie hebt aangemaakt op samenloopinactie.nl. Je kunt de titel, beschrijving, en foto kopiëren. Wil je de opbrengst van je actie ook meeverhuizen naar de nieuwe site? Stuur dan een mailtje met dit verzoek naar samenloop@kwf.nl. Dan zorgen wij dat het geld dat je via de oude site hebt opgehaald wordt toegevoegd aan jouw nieuwe actie. Het wordt ook opgeteld bij het totaal van de Samenloop waarvoor jij actie voert. 
 • Ben je klaar met actievoeren? Dan hoef je niets te doen. Het opgehaalde geld komt terecht bij de Samenloop waarvoor jij actie voerde.

Hoe kunnen mensen doneren aan Samenloop in actie?

Doneren kan eenvoudig via een actiepagina. Heb je een actiepagina gemaakt, deel 'm dan met jouw vrienden, familie en collega’s. Bijvoorbeeld via WhatsApp, email of andere social media kanalen. Vertel over je actie en en vraag om een donatie.

Wat gebeurt er met de donaties?

De opbrengst van Samenloop in actie besteden we aan de missie van KWF: minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen en meer mensen die beter leven met en na kanker. We investeren bijvoorbeeld in baanbrekend onderzoek en betere zorg voor kankerpatiënten.

Hoe kom ik in contact met KWF?

Om je zo goed mogelijk te helpen, hebben we verschillende contactmogelijkheden.

 • Ben je een actievoerder of wil je een actie starten voor Samenloop in actie? Neem dan contact met ons via samenloop@kwf.nl
 • Ben je lid van een Samenloop-commissie en wil je ondersteuning bij het uitvoeren van Samenloop in actie? Neem contact op met je relatiemanager of samenloop@kwf.nl
 • Ben je pers? Bekijk de website voor de mogelijkheden.
 • Patiënten en hun naasten met vragen over de behandeling, maar ook met zorgen of twijfels, kunnen bellen met de gratis Kanker.nl Infolijn: 0800 022 66 22 (ma – vrij: 12.00 - 17.00 uur), of een vraag stellen per mail aan de Kanker.nl Infolijn via infolijn@kanker.nl.

Overzicht Samenlopen

Zodra de overheidsmaatregelen het toelaten, worden er weer KWF Samenlopen gehouden. Kijk welke Samenloop bij jou in de buurt is, en kom nu alvast in actie om geld op te halen.