Carolijn: “Door kadoneren was mijn vader er toch bij op mijn 50e verjaardag”

“Ik zocht voor mijn 50e verjaardag naar een laagdrempelige manier om mijn gasten te vragen het KWF te supporten. Op de site van KWF vond ik de mogelijkheid van ‘kadoneren’. Je cadeau doneren. Ik vond dat een mooie gedachte voor een goed doel.

Ongekend groot verdriet

Helaas weet ik maar al te goed hoe nodig het is dat er geld voor kanker wordt ingezameld. Mijn vader is namelijk 21 jaar geleden op 60-jarige leeftijd overleden aan maagkanker. Terwijl ik mijn eerste kind kreeg.
Net vers voor het eerst moeder en dan je vader moeten verliezen is een ongekend groot verdriet. Ik wilde op een roze wolk zitten, maar werd er steeds afgegooid vanwege zijn naderende dood. Die periode van tegenstrijdige emoties zal ik nooit meer vergeten.  

Kanker eerder opsporen en beter behandelen

Toen ik besloot mijn 50e verjaardag met een groot feest te gaan vieren (dat mocht weer even in oktober 2021) wilde ik geen cadeaus voor mezelf. Ik ben een rijk mens met veel lieve familie en vrienden en leef een prachtig leven. Ik heb helemaal geen cadeaus nodig. Maar KWF kan wel heel veel geld gebruiken: voor onderzoek om kanker eerder op te sporen en beter te behandelen. Zodat steeds minder dochters hun vader hoeven te missen op cruciale momenten in hun leven.

Gulle giften op actiepagina

Bij de uitnodiging voor mijn feest heb ik uitgelegd waarom ik voor geld voor KWF als cadeau had gekozen. En hoe mijn gasten konden bijdragen aan dat cadeau via mijn actiepagina. De reacties waren ontzettend enthousiast en lief en mega genereus. En ze vonden het passen bij mij als persoon, dus dat was ook fijn om te horen. In de aanloop naar het feest werd er al gul gedoneerd op mijn actiepagina, en op de avond zelf stroomde de rekening vol en kreeg ik ook nog contante giften.

Lieve gesprekken met vrienden

Ik zou het anderen absoluut aanraden! Waarom weer een fles wijn, Rituals of een cadeaubon als je iets zoveel belangrijkers kunt steunen. Ik ben mega trots dat mijn initiatief zo goed heeft uitgepakt. Naast een hartstikke mooi bedrag van 700 euro, heb ik door mijn actie ook lieve gesprekken met vrienden over mijn vader gehad. Dat was fijn en bijzonder. Zo was mijn vader door het kadoneren er op mijn feest ook bij. En het feest zelf was natuurlijk geweldig na anderhalf jaar niet mogen feesten vanwege corona.”

Vier je eigen feest