Evenementinformatie

Wandel tegen kanker bij de Kennedymars Someren 2024
___

Op 6 en 7 juli 2023 zal de 60e Kennedymars en het 28e Rondje Someren georganiseerd worden in ons mooie en gastvrije Someren. Meld je nu aan voor de Kennedymars of het Rondje Someren!

Over de Kennedymars Someren

Route 
De Kennedymars van Someren staat bekend als de gezelligste en best verzorgde Kennedymars van Nederland. Je begint je tocht van 80 kilometer om 20:00 uur in het centrum van Someren. Door de gezellige Brabantse dorpen Someren-Eind, Asten, Ommel en vanuit Vlierden loop je naar Deurne. Ook kom je door Helmond, Mierlo en Lierop. Eén van de vele hoogtepunten op de route is de natuurschoon van de Strabrechtse Heide. Na 60 kilometer kom je terug in Someren, om een laatste lus te maken door Someren-Heide en Someren-Eind. 
De organisatie van de Kennedymars is trots op de geweldige sfeer die onderweg en in hun eigen dorp te proeven is. Die sfeer creëren allereerst de bewoners langs de route. Overal zien ze dat straten of buurten allerlei activiteiten organiseren voor de doorkomst van de lopers. Daarnaast zorgt de organisatie ook voor muziek onderweg. Gemiddeld hebben ze ieder jaar zo’n dikke 20 blaaskapellen die daarvoor zorgen. 
 

Goede verzorging 
Naast het feit dat ze geroemd worden om hun gezelligheid wordt ook de goede verzorging onderweg goed gewaardeerd. Op de route van de Kennedymars zijn 14 posten te vinden. Op de helft daarvan is ook medische verzorging. Dankzij een groot netwerk van sponsors en begunstigers slagen zij er jaarlijks in om een goed en gevarieerd fouragepakket samen te stellen. Lopers hoeven hierdoor zelf geen eten en drinken mee te nemen. 
 

Autovrij 
De Kennedymars is volledig autovrij. Door de vele vrijwilligers die helpen met de beveiliging van de route kunnen de wandelaars 80 kilometer lang ongestoord over volledig vrije wegen of paden lopen. Ook dat maakt deze Kennedymars uniek! 
 
Rondje Someren  
Is 80 kilometer je net wat te ver? De organisatie biedt ook een tocht van 40 kilometer aan, perfect voor de minder getrainde loper of ideaal als voorbereiding op bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse. Het Rondje Someren heeft een vliegende start tussen 6:00 en 7:00 uur op zondagochtend en sluit na een lus door Someren en Asten in Lierop aan bij de Kennedymars om al vroeg door de prachtige Strabrechtse Heide te wandelen. 
 
Finish
Voor beide afstanden geldt een uiterlijke finishtijd van 16:00 uur op zondagmiddag. Tijdens het gehele weekend zijn er op het plein in Someren verschillende festiviteiten om het zo ook voor de bezoekers van onze evenement een mooi feest te maken. 
 
Voor iedere wandelaar biedt de organisatie van de Kennedymars Someren dus een prachtige wandeltocht die bij jou past. Durf jij de uitdaging aan? Schrijf je dan nu in!