Veelgestelde vragenHoeveel bedraagt het inschrijfgeld?

Wij vragen geen inschrijfgeld voor deelname aan Ren tegen kanker. Je kunt op twee manieren in actie komen:

1) Schrijf je in via KWF voor een afstand naar keuze en haal minimaal 500 euro op. Dan krijg je het startbewijs van KWF én een uniek Ren tegen kanker-shirt. Daar staat tegenover dat je vóór 1 februari minimaal 500 euro ophaalt voor kankeronderzoek. Lukt dit je onverhoopt niet, dan kun via NN Marathon Rotterdam alsnog je ticket kopen. Let op: we vergoeden dus geen zelfgekochte tickets.

2) Schrijf je in bij de NN Marathon Rotterdam en maak een Ren tegen kanker-actiepagina aan. Er geldt dan geen minimumbedrag dat we aan je vragen. Haal je meer dan 500 euro op? Dan ontvang je het Ren tegen kanker-shirt!

3) Bedrijven kunnen zich inschrijven via deze pagina

Ik ben een beginnend loper. Welke afstand is haalbaar, en kan ik ook een persoonlijk hardloopschema ontvangen?

Hoe eerder je begint met trainen, hoe makkelijker het rennen zal gaan. Met de app Hardlopen met Evy kun je trainingschema's op maat maken. Je kunt deze app hier downloaden.

Ik ren mee met mijn bedrijf. Hoeveel geld moet ons team ophalen om een gratis startbewijs te krijgen?

Er zijn twee soorten businesspakketten. We vragen om gemiddeld 750 euro per teamlid op te halen:

  • Duo Marathon Team (2 leden):                   minimaal 1.500 euro aan sponsorgeld
  • Estafette Marathon Team (4 leden):            minimaal 3.000 euro aan sponsorgeld

Wanneer ontvangen we het dagprogramma en alle informatie over de dag zelf?

Deze informatie wordt maximaal 1,5 week van tevoren gemaild. Deelnemers ontvangen dan ook algemene informatie van de organisatie zelf. De informatie die wij je sturen, is leidend. 

Ik wil graag sneller kunnen lopen, hebben jullie daar tips voor?

Volg onze Facebook Community, daar worden regelmatig tips gedeeld. Ook kun je daar je vragen stellen. Je kunt ook naar een training komen. De data van de trainingen worden gecommuniceerd via de nieuwsbrieven die je krijgt en in de Facebook Community.

Waar vind ik tips om sponsors te werven?

Bekijk onze pagina met tips en actiematerialen eens. En volg onze Facebook Community, daar worden regelmatig tips gedeeld. Ook kun je daar je vragen stellen. Op deze website vind je nog meer tips.

Uit hoeveel leden bestaat een businessteam?

In een duo team zitten 2 leden. In het estafetteteam zitten 4 teamleden. Je kunt niet met een ander aantal deelnemen in een businessteam

Kan iemand anders voor mij lopen wanneer ik zelf onverwachts niet kan?

Ja, dat kan. Maar als het kort voor het event is, dan kan wellicht de naam niet meer veranderd worden op het startbewijs. Neem hierover contact met ons op via rentegenkanker@kwf.nl.

Hoe loop ik langere afstanden zonder blessureleed?

Volg onze Facebook Community, daar worden regelmatig tips gedeeld. Ook kun je daar je vragen stellen. Je kunt ook naar een training komen. De data van de trainingen worden gecommuniceerd via de nieuwsbrieven die je krijgt en in de Facebook Community.

Waar ligt de grens voor het toekennen van een startbewijs, als het gaat om sponsorgeld?

We vragen je om vóór 1 februari 500 euro op te halen. Ren je in een team? Dan is het de bedoeling dat jullie gemiddeld per persoon 500 euro ophalen. Bijvoorbeeld: jouw team bestaat uit 4 personen. Gezamelijk halen jullie dan minimaal 2000 euro op. Lukt dit je onverhoopt niet, dan kun je via NN Marathon Rotterdam een ticket kopen. Let op: de marathon verkoopt vaak uit. Zorg dus dat je op tijd je ticket binnen hebt.

We redden het niet om voor de peildatum het minimale sponsorbedrag op te halen. Wat nu?

We vragen jouw team om voor 1 maart het minimale sponsorbedrag op te halen.

Lukt dat niet? Dan koop je zelf het businesspakket via de organisatie van de NN Marathon Rotterdam. Let op: deze marathon verkoopt meestal uit. Zorg dus dat je op tijd je tickets hebt gekocht.

Kan ik mijn afstand ook nog wijzigen?

Dat kan tot zes weken voor het event, als er nog tickets beschikbaar zijn voor de gewenste afstand. In ieder geval voordat de startnummers worden geprint.

Wat drink en eet ik voor, tijdens en na de run?

Volg onze Facebook Community, daar worden regelmatig tips gedeeld. Ook kun je daar je vragen stellen.

Wat als ik het sponsorbedrag niet haal, mag ik dan niet meedoen?

We vragen je om vóór 1 februari 500 euro op te halen. Red je dat niet? Zorg dan dat je op tijd zelf een ticket via NN Marathon Rotterdam koopt. De marathon verkoopt meestal uit. Na 1 februari kunnen we helaas geen gratis ticket meer garanderen. Hoe eerder je die 500 euro bij elkaar hebt, hoe eerder je dus je ticket krijgt!

Wanneer ontvangen we het Ren tegen kanker-shirt?

Hebben jullie het streefbedrag bij elkaar? Dan krijgt ieder teamlid het Ren tegen kanker-shirt! Deze wordt uiterlijk 1 week voor het evenement verstuurd.

Ik heb me individueel ingeschreven maar hoor bij een team, kunnen jullie dit aanpassen?

Ja, dat kunnen we aanpassen. Stuur ons even een mailtje via rentegenkanker@kwf.nl.

Wanneer ik met een eigen team loop, is het dan ook de bedoeling dat je 500 euro per persoon ophaalt aan sponsorgeld?

Ja, als je je hebt ingeschreven voor KWF en je ontvangt je startbewijs via ons, geldt dit bedrag voor iedereen. Dus ook voor teamleden. Het voordeel van meelopen met een team is dat je het sponsorgeld kunt verdelen, zodat iedereen gemiddeld 500 ophaalt. En je kunt samen met je team een leuke actie organiseren om met elkaar het bedrag op te halen.

Rennen alle teamleden dezelfde afstand?

Bij de duoteams rent ieder teamlid een halve marathon. Je bepaalt zelf wie start en wie eindigt.

In het estafetteteam is de hele marathon opgesplitst in 4 delen:

Loper 1 - 9 km
Loper 2 - 12 km
Loper 3 - 8,5 km
Loper 4 - 12,5 km

Je kunt deze opties onder je teamleden verdelen, wanneer je je definitief registreert voor het evenement

Vanaf hoeveel lopers mag je een team samenstellen? En is er ook een maximaal aantal deelnemers?

Vanaf twee personen. Er is geen maximaal aantal vastgesteld.

Ik heb een bevestigingsmail van een donatie ontvangen. Maar deze gift staat niet op mijn pagina geboekt, en het bedrag is bij mijn sponsor afgeschreven. Kunnen jullie dit bedrag toevoegen aan mijn donaties?

Ja, dat kan. Vraag aan je sponsor een printscreen van de donatie op zijn of haar afschrift en mail deze naar ons via rentegenkanker@kwf.nl. Op het afschrift staat namelijk een KRI-nummer dat het ons makkelijk maakt deze donatie te traceren en te koppelen aan je sponsorpagina. En het is voor ons tevens het bewijs dat de donatie daadwerkelijk is afgeschreven.

Kan ons team meedoen in de professionele bedrijvenwedstrijd?

Ja. Elk bedrijf mag 1 team mee laten doen in deze categorie. In dit team mogen alleen medewerkers van het bedrijf meelopen, dus geen gastlopers.

De bedrijvenwedstrijd start in startvak 1, vlak achter de individuele wedstrijdatleten. Heb je een professioneel team met geoefende (wedstrijd) lopers? Ga dan de uitdaging aan en schrijf jouw bedrijf voor deze categorie. Wie weet komt jouw bedrijf als beste uit de race!

Ik loop een snelle tijd en wil graag in een van de eerste startvakken starten, kan dat?

Je krijgt van ons een registratielink via e-mail als je 500 euro hebt opgehaald. Je kunt dan zelf je streeftijd opgeven en aan de hand daarvan word je in het juiste startvak geplaatst. 

Ik ontvang geen bevestigingsmails meer van de donaties, of deze komen opeens in mijn spambox terecht. Kan ik hier iets aan doen?

Check je spambox en geef aan dat de mails van KWF geen spam zijn. Je kunt ook mailen naar rentegenkanker@kwf.nl.

Is er een maximum aantal businessteams die ik kan aanmelden met mijn bedrijf?

Je kunt slechts 1 professioneel bedrijventeam aanmelden. Maar je kunt een ongelimiteerd aantal recreatieve businessteams aanmelden. Zolang ze maar uit 2 of 4 deelnemers bestaan. Elk met een eigen teamcaptain.

Hoe laat is de start van de diverse afstanden?

Deze informatie kun je vinden op de website van het hardloopevent waar je aan meedoet. Wil je voor jouw race weten hoe laat dit is? Stuur dan een mail naar rentegenkanker@kwf.nl.

Tot wanneer kan er geld worden gedoneerd op mijn pagina? Tot hoe lang na het evenement blijft de pagina actief?

Doneren kan tot vier weken na het event, dan sluit de pagina. Je ontvangt een bericht wanneer de pagina gaat sluiten.

Wat is inbegrepen in het Business Lounge pakket?

Ren tegen kanker businessteams krijgen exclusieve toegang tot de Business Runs lounge in het Hilton Hotel Rotterdam. Je wordt verwend met:

  • ontvangst met koffie, thee en iets lekkers in de ochtend
  • vertrekpunt naar de wisselpunten op slechts 200m afstand
  • omkleedgelegenheid
  • teamfoto op het podium
  • borrel bij de finish
  • 2 broodjes & 2 drankjes

Meer info over de Business Runs Lounge vind je op de website van de marathon.

Ik zie toch af van deelname. Kan ik mijn donaties terugkrijgen?

Nee, als je toch afziet van deelname nadat je je hebt aangemeld, worden de al ingezamelde gelden niet terugbetaald.

Ik heb een deelnemer gesponsord maar deze heeft zijn actie niet uitgevoerd. Krijg ik nu mijn donatie terug?

Donaties zijn niet restitueerbaar. Ook als deelname op grond van uitzonderlijke omstandigheden, waaronder, maar niet beperkt tot, weeromstandigheden en (lokale) overheidsbesluiten, niet door kan gaan, vindt er geen restitutie plaats van de op het actieplatform gestorte donaties. De donaties komen ten goede aan de doelstellingen van KWF.

Wat is het minimale sponsorbedrag dat ik moet ophalen om te kunnen deelnemen?

Als je hebt gekozen voor inschrijving via KWF, vragen wij je minimaal 500 euro op te halen. Dan ontvang je van ons het startbewijs en een uniek Ren tegen kanker-shirt. 

Heb je zelf een ticket geregeld, of loop je een zelf bedachte route? Dan geldt er geen minimum bedrag aan sponsorgeld. Als je 500 euro of meer ophaalt, krijg je het unieke Ren tegen kanker-shirt.

Hoe registreer ik mijn actie?

Je kunt je op elk gewenst moment registreren. Klik op de knop 'Start een actie'. Je ontvangt dan direct een mailtje om je te registreren. Met daarin de inloggegevens voor je fondsenwervingspagina. Na een paar dagen nemen we contact met je op en ontvang je ons welkomstpakket.

Waarom moet ik me registreren?

Zodat we je kunnen helpen waar en wanneer dat nodig is. Zodra je je hebt geregistreerd, sturen we je een welkomstpakket. Met daarin alles wat je nodig hebt om een succesvolle fondsenwervingsactie op te zetten. Je ontvangt daarnaast ook een machtigingsdocument. Hiermee ben je gemachtigd om namens KWF fondsen te werven. De kans bestaat dat je dit document moet laten zien aan donateurs, sponsors en organisators van evenementen.

Zijn er voorwaarden voor fondsenwerving die ik behoor te weten?

Ja, er zijn inderdaad actievoorwaarden voor fondsenwerving. Die zijn bedoeld om jezelf, maar ook je donoren en KWF Kankerbestrijding te beschermen. We vragen je dan ook om deze voorwaarden zorgvulding door te nemen voordat je een evenement organiseert. Onze actievoorwaarden kun je hier terugvinden.


Wat voor soort acties kan ik doen om fondsen te werven?

Elke actie telt. Groot of klein. Sportief of creatief. In de keuken of in de natuur. Alles wat je bedenkt, en alles wat je leuk vindt kun je inzetten om geld op te halen voor KWF. Heb je inspiratie nodig? Kijk dan even op onze pagina met actievoerders of op onze homepage van ons actieplatform.

Welke hulp kan ik van KWF verwachten?

Het is in feite jouw actie, dus je moet proberen zoveel mogelijk zelf te doen. Uiteraard willen we je hierbij zoveel mogelijk helpen. Zo is ons handige actieplatform een hele mooie plek om je actie op te zetten. En ook tijdens je actie kun je ondersteuning van ons verwachten. Bekijk vooral onze pagina met tips en tools, of bel ons op 0900 - 202 00 41.

Waar gaat het geld dat ik heb opgehaald heen?

Het geld dat je hebt ingezameld, gaat rechtstreeks naar KWF Kankerbestrijding. Kijk voor meer informatie op 'Over KWF'. Maar je kunt ook even onze publieksservice bellen om te vragen wat er precies met het geld gebeurt.