Veelgestelde vragenHoe registreer ik mijn actie?

Je kunt je op elk gewenst moment registreren. Klik op de knop 'Start een actie'. Je ontvangt dan direct een mailtje om je te registreren. Met daarin de inloggegevens voor je fondsenwervingspagina. Na een paar dagen nemen we contact met je op en ontvang je ons welkomstpakket.

Waarom moet ik me registreren?

Zodat we je kunnen helpen waar en wanneer dat nodig is. Zodra je je hebt geregistreerd, sturen we je een welkomstpakket. Met daarin alles wat je nodig hebt om een succesvolle fondsenwervingsactie op te zetten. Je ontvangt daarnaast ook een machtigingsdocument. Hiermee ben je gemachtigd om namens KWF fondsen te werven. De kans bestaat dat je dit document moet laten zien aan donateurs, sponsors en organisators van evenementen.

Zijn er richtlijnen voor fondsenwerving die ik behoor te weten?

Ja, er zijn inderdaad enkele regels voor fondsenwerving. Die zijn bedoeld om jezelf, maar ook je donoren en KWF Kankerbestrijding te beschermen. We vragen je dan ook om onze richtlijnen zorgvulding door te nemen voordat je een evenement organiseert. Dit zijn onze regels:

- Tabak: wij streven ernaar dat alle evenementen en acties voor KWF rookvrij worden georganiseerd.
- Blootstelling aan de zon bij je actie of evenement: let erop dat je voldoende schaduw, zonnebrand en dekkende kleding beschikbaar heeft. En zorg ook voor voorlichting.
- Obesitas en gezond eten: een gezonde voeding is belangrijk voor een goede weerstand. Zorg er dus voor dat er gezonde voeding is.
- Alcohol: gezien de tegenstrijdige belangen (alcoholpromotie vanuit de industrie versus alcoholmatiging vanuit KWF) wordt er vanuit KWF niet samengewerkt met de alcoholindustrie.
Wanneer jouw actie of evenement mede-gesponsord wordt door de alcoholindustrie (zoals veel muziekevenementen) dan ligt die verantwoordelijkheid bij jou en niet bij KWF Kankerbestrijding. De afspraak is dat het actievignet van KWF nooit naast een uiting van een alcoholfabrikant komt te staan. Er kan geen directe relatie worden gelegd tussen de alcoholindustrie en KWF. Informeer altijd je contactpersoon binnen KWF.

Wil je meer weten? Neem dan het materiaal in je starterskit goed door. Of neem voor ondersteuning contact op met ons team op via acties@kwf.nl of 0900 - 202 00 41

Wat voor soort acties kan ik doen om fondsen te werven?

Elke actie telt. Groot of klein. Sportief of creatief. In de keuken of in de natuur. Alles wat je bedenkt, en alles wat je leuk vindt kun je inzetten om geld op te halen voor KWF. Heb je inspiratie nodig? Kijk dan even op onze pagina met actievoerders of op onze homepage van ons actieplatform.

Welke hulp kan ik van KWF verwachten?

Het is in feite jouw actie, dus je moet proberen zoveel mogelijk zelf te doen. Uiteraard willen we je hierbij zoveel mogelijk helpen. Zo is ons handige actieplatform een hele mooie plek om je actie op te zetten. En ook tijdens je actie kun je ondersteuning van ons verwachten. Bekijk vooral onze pagina met tips en tools, of bel ons op 0900 - 202 00 41.

Waar gaat het geld dat ik heb opgehaald heen?

Het geld dat je hebt ingezameld, gaat rechtstreeks naar KWF Kankerbestrijding. Kijk voor meer informatie op 'Over KWF'. Maar je kunt ook even onze publieksservice bellen om te vragen wat er precies met het geld gebeurt.