Veelgestelde vragenHoe registreer ik mijn actie?

add remove

Je kunt je op elk gewenst moment registreren. Klik op de knop 'Start een actie'. Je ontvangt dan direct een mailtje om je te registreren. Met daarin de inloggegevens voor je fondsenwervingspagina. Na een paar dagen nemen we contact met je op en ontvang je ons welkomstpakket.

Zijn er voorwaarden voor fondsenwerven die ik moet weten?

add remove

Ja, er zijn inderdaad actievoorwaarden voor fondsenwerving. Die zijn bedoeld om jezelf, maar ook je donoren en KWF Kankerbestrijding te beschermen. We vragen je dan ook om deze voorwaarden zorgvulding door te nemen voordat je een evenement organiseert. Onze actievoorwaarden kun je hier terugvinden.

Wat voor soort acties kan ik doen om geld op te halen?

add remove

Elke actie telt. Groot of klein. Sportief of creatief. In de keuken of in de natuur. Alles wat je bedenkt, en alles wat je leuk vindt kun je inzetten om geld op te halen voor KWF. Heb je inspiratie nodig? Kijk dan even op onze pagina met actievoerders of op onze homepage van ons actieplatform.

Welke hulp kan ik van KWF verwachten?

add remove

Het is jouw actie, dus probeer zoveel mogelijk zelf te doen. Uiteraard willen we je hierbij helpen. Zo is ons handige actieplatform een hele mooie plek om je actie op te zetten. En ook tijdens je actie kun je ondersteuning van ons verwachten. Bekijk vooral onze pagina met tips en tools. Heb je nog vragen? Stuur ons gerust een mail via acties@kwf.nl of bel ons tijdens kantooruren op 020 570 05 70 (gebruikelijke belkosten) 

Waar gaat het geld dat ik ophaal naartoe?

add remove

Het geld dat je hebt ingezameld, gaat rechtstreeks naar KWF Kankerbestrijding. Kijk voor meer informatie op 'Over KWF'. Maar je kunt ook even onze publieksservice bellen om te vragen wat er precies met het geld gebeurt.

Hoe breng ik mensen op de hoogte van mijn actie?

add remove

Je kunt het natuurlijk zelf van de daken schreeuwen. En verder helpen we je via ons actieplatform met promotiemateriaal, e-mailtjes en met tools om je actie te delen op social media.

Ik wil mijn actie delen op social media. Hoe doe ik dat?

add remove

Als je bent ingelogd, vind je op je persoonlijke dashboard handige buttons waarmee je jouw actie kunt delen via Facebook, WhatsApp, Twitter en andere social media.

Waarom sluit mijn actie automatisch na een bepaalde datum?

add remove

Elk jaar starten duizenden actievoerders een mooie actie tegen kanker. Om de meest recente acties de aandacht te geven die ze verdienen sluiten we oude acties. Verder heeft KWF twee keer per jaar een periode voor financiering. Het geld van jouw actie valt dus steeds binnen een van deze twee periodes. Om het geld van jouw actie te kunnen besteden aan onderzoek moeten we dus zeker weten dat je actie is afgerond. Vandaar dat je actie 30 dagen na een evenement wordt gesloten of drie maanden na inschrijving. Daarnaast houden we uit privacy-overwegingen er rekening mee dat jouw (gevoelige) persoonsgegevens maar beperkte tijd zichtbaar op het platform. En tenslotte hebben we uit ervaring geleerd dat de meeste acties ongeveer drie maanden actueel blijven. Zo zien we bij evenementen dat een actie na 30 dagen nauwelijks meer activiteit vertoond. Overigens is het altijd mogelijk om je einddatum zelf te verlengen. Neem dan contact met ons op via acties@kwf.nl.

Wat moet ik doen als ik mijn doel bereik voordat de actie stopt?

add remove

In dat geval kun je heel eenvoudig je doelbedrag verhogen. Log in, ga naar het dashboard van je actiepagina en klik op 'instellingen'.

Wat moet ik doen als ik mijn doel niet bereik?

add remove

Geen enkel probleem. Elke cent telt. En het halen van je doelbedrag is geen verplichting.

Hoe kan ik mijn werkplek of bedrijf betrekken bij mijn actie?

add remove

Je kunt met je bedrijf een actie opzetten. Maar je kunt ook samen met je collega's meedoen met een event of met je bedrijf de opbrengst van een team verdubbelen. Eigenlijk is alles mogelijk. Het belangrijkste is dat je iets kiest dat bij jou, je collega's en je bedrijf past. En waarmee je anderen kunt inspireren.

Waar kan ik foto's en video's van KWF Kankerbestrijding vinden?

add remove

Video's kun je vinden op ons youtube-kanaal. Ook hebben we een aantal handige afbeeldingen voor je die je kunt delen via social media. Deze vind je op de pagina met tools en downloads.

Fondsenwerven met een QR-code. Hoe werkt dat?

add remove
  • Log in op jouw account
  • Ga naar je dashboard
  • Kies: Bewerk mijn pagina
  • Scroll naar beneden
  • Klik op: Download QR-code of QR-poster
  • Sla je QR-code op als PDF
  • Deel je QR-code met je vrienden en hang de poster overal op

Kan ik het logo van KWF Kankerbestrijding gebruiken voor het promoten van mijn actie?

add remove

Daar hebben we een speciaal actie-logo voor. Het is natuurlijk een actie voor KWF, maar jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw actie. Met het speciale 'in actie voor' logo ziet iedereen dat jij deze actie hebt opgezet voor KWF. Je kunt het actie-logo hier downloaden. Andere logo's van KWF zijn beschermd en mag je niet gebruiken.

Kan ik mijn bedrag wijzigen?

add remove

Ja, je kunt je streefbedrag altijd bijstellen. Heb je je doel behaald? Daag jezelf dan extra uit door het streefbedrag te verhogen. Log in en ga naar jouw dashboard. Je verandert je streefbedrag onder 'Bewerk mijn pagina'

Kan ik de einddatum van mijn actie verlengen?

add remove

Ja, dan kan. Neem contact met ons op via acties@kwf.nl.

Wat gebeurt er als mijn actie onzichtbaar wordt gemaakt?

add remove

Als jouw actiepagina onzichtbaar wordt gemaakt, kunnen andere mensen jouw pagina niet meer vinden.

Kan ik de naam van mijn actie- of profielpagina wijzigen?

add remove

Ja, je kunt de naam van je actie wijzigen. Log in en ga naar jouw dashboard. Je wijzigt de naam van je actiepagina onder 'Bewerk mijn pagina'. 

Let op: als je de URL van jouw pagina verandert, kan dit gevolgen hebben voor bestaande links op je actiepagina

Kan ik mijn actie of profiel verwijderen?

add remove

Nee, in verband met onze administratie kunnen de acties niet helemaal worden verwijderd. Het is wel mogelijk om de acties onzichtbaar te maken. Log in, ga naar het dashboard van je actiepagina en klik op 'instellingen'.

Hoeveel procent van mijn donatie gaat naar kankeronderzoek?

add remove

Lees wat KWF met de opbrengst doet op de 'Over KWF'-pagina. Of bekijk ons jaarverslag.

Wat is een algemene donatie?

add remove

Dat betekent dat je alleen een donatie maakt. En dus geen actie gaat opzetten.

Hoe kan ik doneren aan een actievoerder?

add remove

Heb je een vriend of kennis die een actie heeft opgezet? Die kun je dan terugvinden via het zoekveld bovenin of via de knop 'doneren'.

Hoe kan ik ingezameld contant geld inleveren?

add remove

Heb je contant geld ingezameld met een actie? En wil je deze nu overmaken naar KWF? Klik dan op 'donaties inleveren'.

Hoe kan ik structureel geld geven?

add remove

Wil je elke maand of elk jaar een mooi bedrag geven? Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee. Je kan dit heel eenvoudig regelen via de website van KWF.

Wat is het belastingvoordeel van doneren?

add remove

Je donaties zijn aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vind je hier.

Er wordt €0,40 bij mijn donatie opgeteld. Waarom is dat?

add remove

Aan ons handige actieplatform zitten kosten verbonden. Denk bijvoorbeeld aan hosting- en transactiekosten. KWF probeert zoveel mogelijk geld voor kankeronderzoek op te halen. Als iedereen €0,40 extra bijdraagt, kunnen wij daarmee de kosten van het platform zoveel mogelijk wegstrepen.

Doneren via iDEAL werkt niet.

add remove

Dat is vervelend. Neem snel even contact op met ons actieteam via acties@kwf.nl of bel tijdens kantooruren naar 020 570 05 70 (gebruikelijke belkosten).

Wat is KWF Kankerbestrijding?

add remove

KWF Kankerbestrijding is een Nederlandse stichting die zich inzet voor bestrijding van kanker door middel van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving. De officiële naam van de stichting is Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding.

Wat doet KWF Kankerbestrijding?

add remove

KWF Kankerbestrijding werft fondsen om onderzoek naar kanker te financieren. Uitgebreide uitleg vind je op de website van KWF.

Waarom werft KWF fondsen voor kankeronderzoek?

add remove

Dankzij wetenschappelijk onderzoek overleven steeds meer mensen kanker. Maar nog altijd overlijden jaarlijks zo'n 45.000 Nederlanders aan deze vreselijke ziekte. Daarom zet KWF in op wetenschappelijk onderzoek naar methoden om kanker beter op te sporen en te behandelen.

Welke onderzoeken financiert KWF Kankerbestrijding?

add remove

KWF financiert ruim 600 onderzoeken naar kanker. Een volledig overzicht van alle onderzoeken die KWF financiert vind je terug in onze onderzoeksdatabase.

Hoe kiest KWF Kankerbestrijding haar onderzoeken uit?

add remove

KWF ontvangt jaarlijks honderden onderzoeksaanvragen van wetenschappers. De KWF Adviesraad, bestaande uit nationale toponderzoekers en (ex-)patiënten, toetst deze kritisch op wetenschappelijke kwaliteit, haalbaarheid en relevantie. Lees hier meer over dit proces.

Hoeveel onderzoek kan er met mijn actie gedaan worden?

add remove

Eén onderzoek duurt gemiddeld 4 jaar en kost ruim een half miljoen euro. Elke euro die jij ophaalt met jouw actie, draagt daaraan bij. 

Waar kan ik informatie over de uitgaven van KWF Kankerbestrijding vinden?

add remove

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de bestemming van de geef-euro en bijvoorbeeld het salaris van onze directeur. Wij begrijpen dat. Donateurs zijn terecht kritisch over de manier waarop hun geef-euro wordt besteed. We leggen daarom graag uit waar het gedoneerde geld naar toe gaat. Je kunt dit uitgebreid terugvinden in onze jaarverslagen.

Waarom het CBF Keurmerk? En wat betekent het?

add remove

Het CBF is een onafhankelijke instelling die sinds 1925 toezicht houdt op de inzameling van geld voor goede doelen. Het CBF wil verantwoorde fondsenwerving en -besteding bevorderen door voorlichting en advies te geven aan overheidsinstanties en publiek. Als een van de eerste charitatieve instellingen in Nederland ontving KWF Kankerbestrijding in 1996 het officiële Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Per 1 juli 2016 is het keurmerk omgezet naar een zogenaamde Erkenning Goed Doel. Deze Erkenning is een garantie voor gevers dat men met een betrouwbare organisatie van doen heeft, waaraan men met een gerust hart kan geven. Lees meer over het CBF.

Kan ik me inschrijven voor de nieuwsbrief van KWF Kankerbestrijding?

add remove

Ja, je kunt je aanmelden voor het ‘Nieuws van KWF’. Hiermee houden we je op de hoogte over ontwikkelingen in onderzoek, onze bestedingen en geven we tips hoe je het risico op kanker kunt verkleinen.

Hoe kom ik in contact met iemand van KWF Kankerbestijding?

add remove

Om je zo goed mogelijk te helpen, hebben we drie verschillende contactmogelijkheden.

Ben je pers? Bekijk de website voor de mogelijkheden.

Ben je een actievoerder of wil je een actie starten? Neem dan contact met ons op via acties@kwf.nl.

Patiënten en hun naasten met vragen over de behandeling, maar ook met zorgen of twijfels, kunnen:
bellen met de gratis Kanker.nl Infolijn: 0800 022 66 22 (ma – vrij: 12.00 - 17.00 uur)
een vraag stellen per mail aan de Kanker.nl Infolijn

Hoe kan ik mijn e-mailvoorkeuren wijzigen?

add remove

Dit kun je doen in je persoonlijke overzicht. Klik hier om in te loggen.

Iets op de site werkt niet. Kan ik dit aan jullie doorgeven?

add remove

We horen het graag als je ergens vastloopt. Stuur ons een mail via acties@kwf.nl

Ik kan mijn wachtwoord niet resetten.

add remove

Heb je al geprobeerd je wachtwoord te resetten door tijdens het inloggen te klikken op 'wachtwoord vergeten'? Mocht dat niet lukken, neem dan contact met ons op via acties@kwf.nl. Dan helpen we je met het resetten van je password.

Mijn e-mailadres krijgt de melding: 'je bent al geregistreerd met dit e-mailadres' als ik me aanmeld.

add remove

Neem contact met ons op via acties@kwf.nl. Dan kijken we of jouw e-mailadres al geregistreerd staat bij de betreffende actie / evenement.