Evenement
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Contact
Waar ren jij tegen kanker?
Je hoeft geen hele marathon te rennen om impact te maken. Met iedere afstand kan jij het verschil maken voor iedereen die geraakt is door kanker. Ook bij jou in de buurt! Schrijf je in via KWF, laat je sponsoren en verdien een gratis startbewijs.
Staat jou event er niet tussen? Kies dan voor 'Ren je eigen rondje' en koop zelf een ticket voor het evenement. Met jouw persoonlijke actiepagina haal je geld op voor KWF.
Kies een evenement
Hoe werkt het?
Ren tegen kanker bij één van onze evenementen. Je kunt op twee manieren mee doen:
Gratis startbewijs via KWF
Schrijf je in via KWF, haal vóór de deadline het minimale streefbedrag van 500 euro* op. KWF beloont je met een gratis startbewijs én het Ren tegen kanker-shirt.
*voor enkele events geldt een streefbedrag van 750 euro
Koop zelf een ticket
Koop zelf een ticket. Maak een actiepagina en start met geld ophalen. En haal je 500 euro op? Dan krijg jij ook het unieke Ren tegen kanker-shirt!
KWF koopt mijn ticket, hoe werkt dat?
1.
Schrijf je in via KWF
2.
Haal minimaal 500 euro op voor deadline van evenement
3.
Krijg een mail met instructies
4.
Activeer je startbewijs voor deadline van evenement
5.
Rennen!
Laat je inspireren
Joly
Toen ik me opgaf om mee te werken aan de nieuwe KWF-campagne had ik nooit verwacht dat mijn eigen verhaal zó op dat van de hoofdpersoon in de commercial zou lijken. Ik kan heel Nederland aanraden om hun onmacht om te zetten in kracht. En zo liefde en licht te verspreiden!
Team Eine Chaos
De vriendengroep van Rick rende tegen kanker tijdens Maastrichts Mooiste. Drie dagen na hun aanmelding kregen ze een berichtje van Ricks’ zus: "Rick voelt zich niet goed. Hij gaat niet meer beter worden." Maar dat het zo snel zou gaan had niemand verwacht.
500 euro heb je zo bij elkaar
Om donaties vragen voor je actie moeilijk? Niet volgens deze actievoerders. Zij hadden het streefbedrag in een mum van tijd op hun actiepagina staan! Lees hoe het hen gelukt is om zoveel geld op te halen met hun actie voor KWF?
Justin
Ik heb mijn vader beloofd ooit de marathon van Rotterdam te lopen. Met mijn actie voor Ren tegen kanker draag ik mijn eerste marathon speciaal aan hem op!
Sandra
Ik wist helemaal niet zoveel over kanker. Over hoe levensveranderd en ongrijpbaar heftig deze ziekte eigenlijk is. Nu ik het zelf van zo dichtbij heb meegemaakt, wil ik meer aandacht vragen voor al die mensen die nu met kanker leven. Voor mijn Harry is het te laat, maar voor hen is er misschien wél een behandeling.
Ren tegen kanker - Blog
Op zoek naar tips & inspiratie voor jouw Ren tegen kanker-actie? Onze blog staat vol mooie artikelen. Veel leesplezier!
Kom in actie team Harry
Kom in actie als bedrijf en haal geld op voor meer kankerond...
Justin rent tegen kanker tijdens de NN Marathon Rotterdam
Moet ik sportief zijn om in actie te komen voor KWF?
Het geld dat jij inzamelt gaat naar:
♥️ Meer onderzoek
♥️ Betere overlevingskansen
♥️ Passende zorg en ondersteuning
♥️ Meer bewustzijn
Doe mee Ren tegen kanker en steun het werk van KWF. Zo financierden deelnemers van de TCS Amsterdam Marathon belangrijk onderzoek van Prof. Dr. Kazemier in het Amsterdam Cancer Center.
Veelgestelde vragen
Hoeveel bedraagt het inschrijfgeld?
Wij vragen geen inschrijfgeld. Je kunt op drie manieren in actie komen.
1) Schrijf je in en haal minimaal 500 euro op. Dan krijg je het startbewijs van KWF én een uniek Ren tegen kanker-shirt. Lukt dit je onverhoopt niet, dan kun je via de evenementorganisatie je ticket kopen. Hoe dan ook ben jij erbij!
2) Schrijf je in bij een marathon naar keuze en maak een Ren tegen kanker-actiepagina aan. Er geldt dan geen minimumbedrag dat we aan je vragen. Haal je meer dan 500 euro op? Dan ontvang je het Ren tegen kanker-shirt!
3) Plan je eigen rondje, maak een actiepagina en laat je sponsoren. Zo maak jij ook nu het verschil voor mensen die te maken hebben met kanker.
Let op: voor bepaalde evenementen geldt een minimum sponsorbedrag van 750 euro. Dit zijn populaire evenementen die snel uitverkopen. Check altijd de specifieke actievoorwaarden van jouw event.
Wanneer ontvangen we het dagprogramma en alle informatie over de dag zelf?
Deze informatie wordt maximaal 1,5 week van tevoren gemaild. Deelnemers ontvangen dan ook algemene informatie van de organisatie zelf. De informatie die wij je sturen, is leidend.
Kan iemand anders voor mij lopen wanneer ik zelf onverwachts niet kan?
Ja, dat kan. Maar als het kort voor het event is, dan kan wellicht de naam niet meer veranderd worden op het startbewijs. Neem hierover contact met ons op via rentegenkanker@kwf.nl.
Kan ik mijn afstand ook nog wijzigen?
Dat kan tot zes weken voor het event, als er nog tickets beschikbaar zijn voor de gewenste afstand. In ieder geval voordat de startnummers worden geprint.
Ik heb me individueel ingeschreven maar hoor bij een team, kunnen jullie dit aanpassen?
Ja, dat kunnen we aanpassen. Stuur ons even een mailtje via rentegenkanker@kwf.nl.
Vanaf hoeveel lopers mag je een team samenstellen? En is er ook een maximaal aantal deelnemers?
Vanaf twee personen. Er is geen maximaal aantal vastgesteld.
Ik loop een snelle tijd en wil graag in een van de eerste startvakken starten, kan dat?
Je krijgt van ons een registratielink binnen twee weken via e-mail als je 500 euro hebt opgehaald. Je kunt dan zelf je streeftijd opgeven en aan de hand daarvan word je in het juiste startvak geplaatst.
Let op: voor bepaalde evenementen geldt een minimum sponsorbedrag van 750 euro. Dit zijn populaire evenementen die snel uitverkopen. Check altijd de specifieke actievoorwaarden van jouw event.
Hoe laat is de start van de diverse afstanden?
Deze informatie kun je vinden op de website van het hardloopevent waar je aan meedoet. Deelnemers aan Ren tegen kanker hebben meestal een bepaald tijdvak waarin ze starten. Wil je voor jouw race weten hoe laat dit is? Stuur dan een mail naar rentegenkanker@kwf.nl.
Ik zie toch af van deelname. Kan ik mijn donaties terugkrijgen?
Nee, als je toch afziet van deelname nadat je je hebt aangemeld, worden de al ingezamelde gelden niet terugbetaald.
Wat is het minimale sponsorbedrag dat ik moet ophalen om te kunnen deelnemen?
Als je hebt gekozen voor inschrijving via KWF, vragen wij je minimaal 500 euro op te halen. Dan ontvang je van ons het startbewijs en een uniek Ren tegen kanker-shirt.
Let op: voor bepaalde evenementen geldt een minimum sponsorbedrag van 750 euro. Dit zijn populaire evenementen die snel uitverkopen. Check altijd de specifieke actievoorwaarden van jouw event.
Heb je zelf een ticket geregeld, of loop je een zelf bedachte route? Dan geldt er geen minimum bedrag aan sponsorgeld. Als je 500 euro of meer ophaalt, krijg je het unieke Ren tegen kanker-shirt.
Mijn werkgever wil mij sponsoren. Hoe gaat dat in z'n werk?
Wij ontvangen donaties bij voorkeur via jouw actiepagina. Jouw werkgever ontvangt een mail met de bevestiging van de betaling op het opgegeven e-mailadres.
Is het niet mogelijk om de donatie via jouw actiepagina over te maken? Stuur ons dan via rentegenkanker@kwf.nl de volgende gegevens:
- Bedrijfsnaam
- Naam contactpersoon
- Donatiebedrag
We maken dan een donatieverzoek op (factuur). Op dit verzoek staat dan een referentienummer dat is gekoppeld aan jouw actie. Deze factuur kan via de bank worden betaald. Als de donatie bij ons op de rekening staat, voegen we dit handmatig toe aan jouw actiepagina.
Ik ben een beginnend loper. Welke afstand is haalbaar, en kan ik ook een persoonlijk hardloopschema ontvangen?
Hoe eerder je begint met trainen, hoe makkelijker het rennen zal gaan. Met de app Hardlopen met Evy kun je trainingsschema's op maat maken. Je kunt deze app hier downloaden.
Ik wil graag sneller kunnen lopen, hebben jullie daar tips voor?
Kijk eens op hardlopen.nl. Daarop staan super veel tips voor beginnende hardlopers. Zoals trainingsschema's, hardloopgroepjes en handige artikelen die jou aan het lopen krijgen.
Hoe loop ik langere afstanden zonder blessureleed?
Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt ook voor blessures. Bij het zoeken naar de oorzaak, en vervolgens het voorkomen van blessures, spelen meerdere factoren mee. De zogenaamde interne factoren zijn voorbeeld flexibiliteit, stabiliteit en kracht van gewrichten en spieren. En externe factoren zoals looptechniek en trainingsopbouw. Ook hierover staan verschillende artikelen op hardlopen.nl. Lees bijvoorbeeld dit artikel.
Wat drink en eet ik voor, tijdens en na de run?
Wanneer je het hebt over de voorbereiding op een (halve) marathon, dan denk je waarschijnlijk al snel aan je trainingen. Maar wist je dat een goed voedingsplan in aanloop naar een (halve) marathon ook heel belangrijk is? Check dit artikel op hardlopen.nl voor meer tips.
Waar vind ik tips om sponsors te werven?
Bekijk onze pagina met tips en actiematerialen eens. En volg onze Facebook Community, daar worden regelmatig tips gedeeld. Ook kun je daar je vragen stellen. Op deze website vind je nog meer tips.
Waar ligt de grens voor het toekennen van een startbewijs, als het gaat om sponsorgeld?
500 euro. Ren je in een team? Dan is het de bedoeling dat jullie gemiddeld per persoon 500 euro ophalen. Bijvoorbeeld: jouw team bestaat uit 4 personen. Gezamenlijk halen jullie dan minimaal 2000 euro op. Lukt dit je onverhoopt niet, dan kun je via de organisatie je ticket kopen. Let op: doe dit wel op tijd, want het kan voorkomen dat het evenement is uitverkocht.
Let op: voor bepaalde evenementen geldt een minimum sponsorbedrag van 750 euro. Dit zijn populaire evenementen die snel uitverkopen. Check altijd de specifieke actievoorwaarden van jouw event.
Wat als ik het sponsorbedrag niet haal, mag ik dan niet meedoen?
We hebben dit bedrag nodig om kankeronderzoek te financieren. KWF maakt ook kosten voor het event waardoor we dit bedrag moeten aanhouden. Een paar weken voor de run checken we per deelnemer het sponsorbedrag om te bepalen wie er wel en wie er niet mee kan doen. Bij een bedrag lager dan 500 euro kunnen we je helaas geen startnummer geven. Dat zou ten opzichte van de andere deelnemers ook niet fair zijn.
Wanneer ik met een eigen team loop, is het dan ook de bedoeling dat je 500 euro per persoon ophaalt aan sponsorgeld?
Ja, als je je hebt ingeschreven voor KWF en je ontvangt je startbewijs via ons, geldt dit bedrag voor iedereen. Dus ook voor teamleden. Het voordeel van meelopen met een team is dat je het sponsorgeld kunt verdelen, zodat iedereen gemiddeld 500 ophaalt. En je kunt samen met je team een leuke actie organiseren om met elkaar het bedrag op te halen.
Let op: voor bepaalde evenementen geldt een minimum sponsorbedrag van 750 euro. Dit zijn populaire evenementen die snel uitverkopen. Check altijd de specifieke actievoorwaarden van jouw event.
Ik heb een bevestigingsmail van een donatie ontvangen. Maar deze gift staat niet op mijn pagina geboekt, en het bedrag is bij mijn sponsor afgeschreven. Kunnen jullie dit bedrag toevoegen aan mijn donaties?
Ja, dat kan. Vraag aan je sponsor een printscreen van de donatie op zijn of haar afschrift en mail deze naar ons via rentegenkanker@kwf.nl. Op het afschrift staat namelijk een KRI-nummer dat het ons makkelijk maakt deze donatie te traceren en te koppelen aan je sponsorpagina. En het is voor ons tevens het bewijs dat de donatie daadwerkelijk is afgeschreven.
Ik ontvang geen bevestigingsmails meer van de donaties, of deze komen opeens in mijn spambox terecht. Kan ik hier iets aan doen?
Check je spambox en geef aan dat de mails van KWF geen spam zijn. Je kunt ook mailen naar rentegenkanker@kwf.nl.
Tot wanneer kan er geld worden gedoneerd op mijn pagina? Tot hoe lang na het evenement blijft de pagina actief?
Doneren kan tot vier weken na het event, dan sluit de pagina. Je ontvangt een bericht wanneer de pagina gaat sluiten.
Ik heb een deelnemer gesponsord maar deze heeft zijn actie niet uitgevoerd. Krijg ik nu mijn donatie terug?
Donaties zijn niet restitueerbaar. Ook als deelname op grond van uitzonderlijke omstandigheden, waaronder, maar niet beperkt tot, weeromstandigheden en (lokale) overheidsbesluiten, niet door kan gaan, vindt er geen restitutie plaats van de op het actieplatform gestorte donaties. De donaties komen ten goede aan de doelstellingen van KWF.
Fondsenwerven met een QR-code. Hoe werkt dat?
- Log in op jouw account
- Ga naar je dashboard
- Kies: Bewerk mijn pagina
- Scroll naar beneden
- Klik op: Download QR-code of QR-poster
- Sla je QR-code op als PDF
- Deel je QR-code met je vrienden en hang de poster overal op
Wanneer ontvang ik het Ren tegen kanker-shirt? Sturen jullie deze op of kan ik deze ergens afhalen?
Zodra 500 euro is opgehaald, wordt het shirt opgestuurd.
Ik heb mijn T-shirt ontvangen, maar niet de juiste maat. Kan ik deze nog ruilen?
Ja, dat kan. Als je op tijd bent dan lukt dat nog voor de run, en anders op de dag zelf bij de kraam/stand van Ren tegen kanker. Mail ons via rentegenkanker@kwf.nl om de juiste maat door te geven. Dan ontvang je tevens het retouradres om het ‘foutieve’ shirt zonder portokosten te kunnen retourneren.
Mogen er ook eigen logo’s op het Ren tegen kanker-shirt worden bedrukt?
Ja, dat mag. Deze kosten zijn wel voor de deelnemer.
Mogen er ook eigen logo’s op het Ren tegen kanker-shirt worden bedrukt?
Ja, dat mag. Deze kosten zijn wel voor de deelnemer.
Is het verplicht om in het Ren tegen kanker-shirt te lopen? Of mag ik ook mijn eigen shirt aan?
Het is niet verplicht, maar voor de uitstraling van Ren tegen kanker en voor het teamgevoel, is het wel mooi als iedereen zijn T-shirt aandoet. Dan ben je ook herkenbaar voor de medewerkers van KWF. Ook bij de finish herkennen we de Ren tegen kanker-lopers dan meteen.
Ik wil graag een Ren tegen kanker-shirt kopen. Kan dat?
Nee. Dit shirt is niet te koop. Je kunt 'm wel verdienen door minimaal 500 euro op te halen voor jouw Ren tegen kanker-actie.
Welke maat shirt moet ik bestellen?
Raadpleeg de maattabel om te zien welke maat shirt jou het beste past.
Hulp nodig bij je actie?
We helpen je graag!
Bereikbaar: |
|
Samen maken we het verschil voor een beter leven met en na kanker
Door het in beweging brengen van vrijwilligers, actievoerders en talenten
maken we optimaal gebruik van de kracht van onze samenleving. Samen maken we het verschil voor een beter leven zonder én met kanker.
Door campagne te voeren op het gebied van preventie, onderzoek en fondsenwerving
blijven alle betrokkenen zich bewust van de oorzaken en gevolgen van kanker.
Door het maken van sterke allianties en partners
creëren we draagvlak en versterken we onze positie in de samenleving.
Door de focus te leggen op baanbrekend kankeronderzoek
streven we naar resultaten die écht het verschil maken.
-
Het begint bij jou
-
en je vrienden
-
die samen geld ophalen voor
-
minder kanker
-
meer genezing
-
en een betere kwaliteit van leven
-
Samen tegen kanker