Tools en downloadsFondsenwervende tips
___

Samen maken we het verschil voor mensen met kanker. Stel jezelf een ambitieus doel en gebruik onze tips en tools om jouw netwerk te enthousiasmeren en om donaties te vragen. Je zult versteld staan van de familie, vrienden, collega’s en vreemden die je zullen steunen. Ook in coronatijd kun je op creatieve wijze in actie komen voor kankeronderzoek. Let er wel op dat je de richtlijnen van het RIVM volgt.

Verander je manier van denken

Kanker raakt iedereen. Als je om donaties vraagt, zal het je verbazen hoeveel mensen je bedanken voor de kans die je biedt om een impact te maken.

Doneer zelf als eerste

De beste manier om anderen aan te sporen is door zelf het goede voorbeeld te geven. Kick-start je actie door zelf een donatie op je pagina te doen.

Maak het persoonlijk

Jij en jouw verhaal zijn uniek. Hoe persoonlijker je verhaal, hoe groter de kans dat mensen je zullen helpen. Zeker als het gaat over de impact van kanker.

Vraag, vraag, vraag

Als je niet vraagt, zul je het ook niet krijgen. Donaties komen soms uit de meest onverwachte hoeken. Zet je vraag breed uit en gebruik je netwerk. Niet geschoten is altijd mis. Ga voor voorbeeldberichten naar je dashboard.

Laat je dankbaarheid zien

Je kunt mensen niet genoeg bedanken. Laat je donateurs jouw voortgang zien en deel de impact die ze op je maken. Publiekelijk bedanken, bijvoorbeeld via Facebook, is een van de krachtigste manieren.

Get Social

Je zult er versteld van staan hoeveel mensen je steunen als je iets via WhatsApp, Facebook of Twitter deelt. Bekijk onze speciale social media-afbeeldingen in de toolkit voor inspiratie.

Testimonials
___

Download onze toolkit

In deze toolkit staat alles wat je moet weten!
___

  • Waar het geld heen gaat
  • Een voorbeeld-kalender
  • Onze fondsenwerving-methode PARTY
  • Mijlpalen
  • Voorbeelden van acties, van klein tot groot
  • Voorbeeldberichten en social
    media tips
  • Veelgestelde vragen

Losse tools & downloads
___

Stappenplan voor je actie

Stappenplan voor je actie

Een helder overzicht over hoe je een actie voor KWF opzet. Een geheugensteuntje zodat je niets vergeet.

Bekijk
Uitnodiging template

Uitnodiging template

Een handig voorbeeld dat je kunt gebruiken om vrienden, familie en collega’s uit te nodigen om mee te doen aan je actie.

Bekijk
Social Media afbeeldingen

Social Media afbeeldingen

Handige afbeeldingen die je kunt plaatsen op social media. Om pijlsnel honderden mensen te bereiken. Plaats ze op Facebook en Twitter, Whats...

Bekijk
Voortgang-poster

Voortgang-poster

Een slimme poster die je kunt inkleuren om te laten zien hoeveel geld je al hebt opgehaald. Hang ‘m voor je raam, in de lift of op de koel...

Bekijk
Informatie-flyer

Informatie-flyer

Om uit te delen; een flyer met alle informatie over je actie. Waarom kom je in actie? Wat voor actie ga je doen? En wat gebeurt er met het g...

Bekijk
Actiekaartjes

Actiekaartjes

Een visitekaartje van je actie. Deel ze uit. Want dan heeft iedereen de informatie van je actie bij de hand. Dan kunnen ze jouw actie bekijk...

Bekijk
Donatie-wikkel

Donatie-wikkel

Maak je eigen donatiepot. Print de wikkel en plak ‘m op een pot of een fles. Zodat je ook op kantoor of in de kantine mensen kunt vragen o...

Bekijk
Handtekening in e-mail

Handtekening in e-mail

Laat bij elk mailtje zien dat je actie voert voor KWF. Met een handige footer die je als handtekening in je e-mail kunt zetten.

Bekijk
Bedank-certificaat

Bedank-certificaat

Een warm bedankje voor iedereen die jou heeft geholpen. Een officieel certificaat van jouw actie.

Bekijk
Twitter-achtergronden

Twitter-achtergronden

Laat al je volgers zien dat je ons werk steunt. Verander je achtergrond en plaats een mooie tweet.

Bekijk
Actielogo

Actielogo

Als je actie voert voor KWF wil je dat natuurlijk laten zien. Gebruik ons actielogo om aan te geven dat je voor ons in actie komt.

Bekijk

Materiaal om te downloaden
___

Wil je meer weten over KWF en het werk dat wij doen? Download dan onze Media Kit.

Branding

Alle richtlijnen over ons merk - zoals het gebruik van logo’s en taal - kun je terug vinden in ons merkboek. Voer je een actie voor KWF? Gebruik dan het actie-logo hieronder. Ben je een officiële partner? Neem dan even contact met ons op over hoe je ons officiële logo correct gebruikt. Stuur een mailtje naar acties@kwf.nl

Video’s

De makkelijkste manier om filmpjes van KWF te delen, is door gebruik te maken van ons kanaal op YouTube. Waar je de url’s van de filmpjes eenvoudig kunt kopiëren, delen en gebruiken in jouw uitingen.

FAQ
___

Na 70 jaar fondsenwerven hebben we antwoord op zo ongeveer elke vraag. Hier een kleine selectie.

Zijn er voorwaarden voor fondsenwerving die ik behoor te weten?

Ja, er zijn inderdaad actievoorwaarden voor fondsenwerving. Die zijn bedoeld om jezelf, maar ook je donoren en KWF Kankerbestrijding te beschermen. We vragen je dan ook om deze voorwaarden zorgvulding door te nemen voordat je een evenement organiseert. Onze actievoorwaarden kun je hier terugvinden.

Mag ik het logo van KWF gebruiken bij mijn actie?

Als je actie voert voor KWF wil je dat natuurlijk laten zien. Daarom hebben we speciaal voor alle actievoerders een speciaal KWF Actie Logo ontworpen. Gebruik dit actielogo om aan te geven dat je voor ons in actie komt. Je kunt deze hier downloaden.

Waar kan ik materialen bestellen om mijn actie kracht bij te zetten?

Bekijk en download hier de bestellijst. En mail hem ingevuld naar acties@kwf.nl. Let op! De beschikbaarheid van de items op deze lijst is beperkt. Het kan dus zijn dat niet alles geleverd kan worden.