ActiematerialenFondsenwervende tips

Stel jezelf een ambitieus doel en gebruik onze tips en tools om jouw netwerk te enthousiasmeren en om donaties te vragen. Je zult versteld staan van de familie, vrienden, collega’s en vreemden die je zullen steunen.

Verander je manier van denken

Kanker raakt iedereen. Als je om donaties vraagt, zal het je verbazen hoeveel mensen je bedanken voor de kans die je biedt om een impact te maken.

Doneer zelf als eerste

De beste manier om anderen aan te sporen is door zelf het goede voorbeeld te geven. Kick-start je actie door zelf een donatie op je pagina te doen.

Maak het persoonlijk

Jij en jouw verhaal zijn uniek. Hoe persoonlijker je verhaal, hoe groter de kans dat mensen je zullen helpen. Zeker als het gaat over de impact van kanker.

Vraag, vraag, vraag

Als je niet vraagt, zul je het ook niet krijgen. Donaties komen soms uit de meest onverwachte hoeken. Zet je vraag breed uit en gebruik je netwerk. Niet geschoten is altijd mis. Ga voor voorbeeldberichten naar je dashboard.

Laat je dankbaarheid zien

Je kunt mensen niet genoeg bedanken. Laat je donateurs jouw voortgang zien en deel de impact die ze op je maken. Help de mensen uit team met hun bedankjes op Facebook. Publiekelijk bedanken is een van de krachtigste manieren.

Get Social

Je zult er versteld van staan hoeveel mensen je steunen als je iets via WhatsApp, Facebook of X deelt. Bekijk onze speciale social media-afbeeldingen in de toolkit voor inspiratie.

Download onze toolkit
In deze toolkit staat alles wat je moet weten!

  • Waar het geld heen gaat
  • Een voorbeeld-kalender
  • Onze fondsenwerving-methode PARTY
  • Mijlpalen
  • Voorbeelden van acties, van klein tot groot
  • Voorbeeldberichten en social
    media tips
  • Veelgestelde vragen

Stuur een appje

Supersnel al jouw contacten om een donatie vragen? Dat kan! Wij zetten alvast een handige tekst voor je klaar. Het werkt zo:
1. Klik hier om WhatsApp te openen
2. Selecteer je contacten.
3. Kopieer de link naar je actiepagina in het berichtje
4. Versturen maar!

Donatiebox KWF Steun mijn actie

Donatiebox

Met een donatiebox kun je eenvoudig om geld vragen voor jouw actie of evenement. Zet hem neer tijdens een verjaardag, bij het afscheid van een collega of voor een jubileumfeest. De opbrengst doneer je vervolgens eenvoudig zelf op jouw actiepagina.

Video’s

De makkelijkste manier om filmpjes van KWF te delen, is door gebruik te maken van ons kanaal op YouTube. Waar je de url’s van de filmpjes eenvoudig kunt kopiëren, delen en gebruiken in jouw uitingen.

Branding

Alle richtlijnen over ons merk - zoals het gebruik van logo’s en taal - kun je terug vinden in ons merkboek. Voer je een actie voor KWF? Gebruik dan het actie-logo hieronder. Ben je een officiële partner? Neem dan even contact met ons op over hoe je ons officiële logo correct gebruikt. Stuur een mailtje naar acties@kwf.nl

Losse tools & downloads

Stappenplan voor je actie

Stappenplan voor je actie

Een helder overzicht over hoe je een actie voor KWF opzet. Een geheugensteuntje zodat je niets vergeet.

View
Uitnodiging template

Uitnodiging template

Een handige poster die je kunt gebruiken om vrienden, familie en collega’s uit te nodigen om te doneren aan je actie

View
Social Media afbeeldingen

Social Media afbeeldingen

Handige afbeeldingen die je kunt plaatsen op social media. Om pijlsnel honderden mensen te bereiken. Plaats ze op Facebook en X, Whatsapp ze...

View
Voortgang-poster

Voortgang-poster

Een slimme poster die je kunt inkleuren om te laten zien hoeveel geld je al hebt opgehaald. Hang ‘m voor je raam, in de lift of op de koel...

View
Informatie-flyer

Informatie-flyer

Om uit te delen; een flyer met alle informatie over je actie. Waarom kom je in actie? Wat voor actie ga je doen? En wat gebeurt er met het g...

View
Handtekening in e-mail

Handtekening in e-mail

Laat bij elk mailtje zien dat je actie voert voor KWF. Met een handige footer die je als handtekening in je e-mail kunt zetten.

View
Bedank-certificaat

Bedank-certificaat

Een warm bedankje voor iedereen die jou heeft geholpen. Een officieel certificaat van jouw actie.

View
X-achtergronden

X-achtergronden

Laat al je volgers zien dat je ons werk steunt. Verander je achtergrond en plaats een mooie tweet.

View
Actielogo

Actielogo

Als je actie voert voor KWF wil je dat natuurlijk laten zien. Gebruik ons actielogo om aan te geven dat je voor ons in actie komt.

View

FAQ

Na ruim 70 jaar fondsenwerven hebben we antwoord op zo ongeveer elke vraag. Hier een kleine selectie.

Zijn er voorwaarden voor fondsenwerving die ik behoor te weten?

add remove

Ja, er zijn inderdaad actievoorwaarden voor fondsenwerving. Die zijn bedoeld om jezelf, maar ook je donoren en KWF Kankerbestrijding te beschermen. We vragen je dan ook om deze voorwaarden zorgvuldig door te nemen voordat je een evenement organiseert. Onze actievoorwaarden kun je hier terugvinden.

Mag ik het logo van KWF gebruiken bij mijn actie?

add remove

Als je actie voert voor KWF wil je dat natuurlijk laten zien. Daarom hebben we speciaal voor alle actievoerders een speciaal KWF Actie Logo ontworpen. Gebruik dit actielogo om aan te geven dat je voor ons in actie komt. Je kunt deze hier downloaden.

Waar kan ik materialen bestellen om mijn actie kracht bij te zetten?

add remove

Bekijk en download hier de bestellijst. En mail hem ingevuld naar acties@kwf.nl. Let op! De beschikbaarheid van de items op deze lijst is beperkt. Het kan dus zijn dat niet alles geleverd kan worden.