ActiematerialenFondsenwervende tips

Samen komen we dichter bij de dag dat niemand meer sterft aan kanker. Stel jezelf een ambitieus doel en gebruik onze tips en tools om jouw netwerk te enthousiasmeren en om donaties te vragen. Je zult versteld staan van de familie, vrienden, collega’s en vreemden die je zullen steunen.

Verander je manier van denken

Kanker raakt iedereen. Als je om donaties vraagt, zal het je verbazen hoeveel mensen je bedanken voor de kans die je biedt om een impact te maken.

Doneer zelf als eerste

De beste manier om anderen aan te sporen is door zelf het goede voorbeeld te geven. Kick-start je actie door zelf een donatie op je pagina te doen.

Maak het persoonlijk

Jij en jouw verhaal zijn uniek. Hoe persoonlijker je verhaal, hoe groter de kans dat mensen je zullen helpen. Zeker als het gaat over de impact van kanker.

Vraag, vraag, vraag

Als je niet vraagt, zul je het ook niet krijgen. Donaties komen soms uit de meest onverwachte hoeken. Zet je vraag breed uit en gebruik je netwerk. Niet geschoten is altijd mis. Ga voor voorbeeldberichten naar je dashboard.

Laat je dankbaarheid zien

Je kunt mensen niet genoeg bedanken. Laat je donateurs jouw voortgang zien en deel de impact die ze op je maken. Help de mensen uit team met hun bedankjes op Facebook. Publiekelijk bedanken is een van de krachtigste manieren.

Get Social

Je zult er versteld van staan hoeveel mensen je steunen als je iets via WhatsApp, Facebook of Twitter deelt. Bekijk onze speciale social media-afbeeldingen in de toolkit voor inspiratie.

Download onze toolkit
In deze toolkit staat alles wat je moet weten!

  • Waar het geld heen gaat
  • Een voorbeeld-kalender
  • Onze fondsenwerving-methode PARTY
  • Mijlpalen
  • Voorbeelden van acties, van klein tot groot
  • Voorbeeldberichten en social
    media tips
  • Veelgestelde vragen

FAQ

Na 70 jaar fondsenwerven hebben we antwoord op zo ongeveer elke vraag. Hier een kleine selectie.

Zijn er voorwaarden voor fondsenwerving die ik behoor te weten?

Ja, er zijn inderdaad actievoorwaarden voor fondsenwerving. Die zijn bedoeld om jezelf, maar ook je donoren en KWF Kankerbestrijding te beschermen. We vragen je dan ook om deze voorwaarden zorgvulding door te nemen voordat je een evenement organiseert. Onze actievoorwaarden kun je hier terugvinden.

Mag ik het logo van KWF gebruiken bij mijn actie?

Als je actie voert voor KWF wil je dat natuurlijk laten zien. Daarom hebben we speciaal voor alle actievoerders een speciaal KWF Actie Logo ontworpen. Gebruik dit actielogo om aan te geven dat je voor ons in actie komt. Je kunt deze hier downloaden.

Waar kan ik materialen bestellen om mijn actie kracht bij te zetten?

Bekijk en download hier de bestellijst. En mail hem ingevuld naar acties@kwf.nl. Let op! De beschikbaarheid van de items op deze lijst is beperkt. Het kan dus zijn dat niet alles geleverd kan worden.