Over KWF

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. De gevolgen zijn vaak overweldigend. Als je het zelf hebt. Maar ook als je iemand kent met de ziekte. Voor al die miljoenen mensen maken we al bijna 75 jaar het verschil.

De missie van KWFWe zijn heel blij met jou als actievoerder voor KWF!

Want samen met onze actievoerders ...

... kan KWF het verschil maken. Voor iedereen die geraakt wordt door kanker. Het leven zoveel mogelijk kunnen leven. Daar doen we samen alles voor.
Veel mensen zetten zich in voor KWF. We maken dankbaar gebruik van de kracht van onze samenleving.

Samen maken we het verschil voor een beter leven met en na kanker

Door het in beweging brengen van vrijwilligers, actievoerders en talenten

maken we optimaal gebruik van de kracht van onze samenleving. Samen maken we het verschil voor een beter leven zonder én met kanker.

Door campagne te voeren op het gebied van preventie, onderzoek en fondsenwerving

blijven alle betrokkenen zich bewust van de oorzaken en gevolgen van kanker.

Door het maken van sterke allianties en partners

creëren we draagvlak en versterken we onze positie in de samenleving.

Door de focus te leggen op baanbrekend kankeronderzoek

streven we naar resultaten die écht het verschil maken.

  • Het begint bij jou

  • en je vrienden

  • die samen geld ophalen voor

  • minder kanker

  • meer genezing

  • en een betere kwaliteit van leven

  • Samen tegen kanker

Elke ingezamelde euro draagt bij aan het werk van KWF. Door actievoerders zoals jij kan KWF zich inzetten voor:

Meer onderzoeken

We financieren onderzoek naar de behandeling van kanker en de lichamelijke en psychosociale gevolgen van behandelingen. We werken aan baanbrekend onderzoek en zorgen dat de onderzoeksresultaten zo snel mogelijk voor de patiënt beschikbaar komen.

Betere overlevingskansen

Want door onderzoek kunnen er nieuwe behandelingen worden ontwikkeld met betere overlevingskansen en/of minder bijwerkingen.

Passende zorg en ondersteuning

We zetten ons in voor initiatieven die (ex)kankerpatiënten en hun naasten verder helpen om de draad weer op te pakken na hun behandeling. Van de laagdrempelige Centra voor leven met en na kanker tot de veilige community van kanker.nl. Van praktische hulp op het gebied van werk tot de KWF Vriendendienst.

Meer bewustzijn

We voeren campagne over het voorkomen van kanker. En om aandacht te vragen voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten. Zodat iedereen zich bewust wordt van de impact van kanker.

Over KWF

Tegen kanker. Voor het leven.

Al ruim 70 jaar is KWF tegen kanker. Maar nog meer dan dat zijn we vóór het leven. Vóór op tijd erbij zijn, dankzij een oproep voor het bevolkingsonderzoek. Vóór je leven weer op de rit krijgen, na een zwaar behandeltraject. Vóór de allerbeste behandeling met zo min mogelijk bijwerkingen. En vóór omringd worden door de juiste aandacht en zorg, ook als je niet meer beter wordt. KWF werkt samen met partners in binnen- én buitenland. We verbinden mensen, organisaties en experts om samen tot de beste resultaten te komen. KWF laat van zich horen in politiek Den Haag: omdat we willen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien, dat er aandacht is voor betere kwaliteit van leven én van sterven, dat dure geneesmiddelen sneller bereikbaar worden en dat er aandacht is voor zeldzame tumoren.

Kanker raakt meer mensen dan ooit tevoren. Daarom willen we er zijn voor alle mensen die kanker hebben of hebben gehad én hun naasten. Het leven zoveel mogelijk kunnen leven. Daar doen we samen alles voor.

Meer weten?

Wil je meer weten over KWF, hoe we ons geld besteden en waar we momenteel mee bezig zijn? Ga naar kwf.nl.