Kadoneren

Met kadoneren vraag je om een donatie voor in plaats van een kado. Deze donaties worden gebruikt om kankeronderzoek te financieren. Zo geef je jouw feest een gouden randje.

Redenen om te kadoneren

Er zijn genoeg redenen om een feestje te vieren. Je verjaardag, huwelijk of jubileum. Of je wilt het leven vieren bijvoorbeeld omdat je al 5 jaar ‘schoon’ bent. Wil je pas over een tijdje een feest vieren? Stel dan alvast een feestalarm in. Wij geven je dan tegen die tijd een seintje dat het tijd is om je feestpagina te maken.

Ben je binnenkort jarig, maar weet je nog geen kado? Vraag in plaats van een kado een donatie voor kankeronderzoek. Een mooie manier om je verjaardag op een speciale wijze te vieren. Met jouw feestje kun je het verschil maken voor een betere behandeling tegen kanker. Voor mensen die het hard nodig hebben.

50 jaar getrouwd? Bestaat de sportclub 20 jaar? Heeft je (studenten)vereniging een lustrum? Denk dan ‘ns aan kadoneren. En vraag in plaats van een kado om een donatie aan KWF. Haal samen geld op voor een betere behandeling tegen kanker.

Trouwen met de liefde van je leven. Of samen stilstaan bij je gouden of zilveren bruiloft. Een mooie reden om een feestje te vieren. Heb je nog geen wensen voor je huwelijkslijst? Of zoek je juist een bijzonder huwelijksgeschenk? Denk dan eens aan kadoneren. Hiermee vraag je jouw gasten een donatie voor kankeronderzoek in plaats van een huwelijkskado te schenken. Zo maak je met jouw trouwdag het verschil.

Staat er een zakelijk jubileum voor de deur of gaat een collega met pensioen? Een goed kado voor een bedrijfsfeest kan lastig zijn. Denk dan aan kadoneren voor KWF. Met de bijdrage van je bedrijf maak je een jubileum extra bijzonder door te schenken aan kankeronderzoek. Samen met je collega’s maak je het verschil voor een betere behandeling tegen kanker: het mooiste kado.

Eindelijk afgestudeerd of gepromoveerd? Of wil je een ‘Welkom terug-feestje’ vieren na een wereldreis? Kadoneer voor KWF als je iets bijzonders te vieren hebt. Vraag in plaats van een kado een donatie voor kankeronderzoek. Door jouw kado te schenken aan een betere behandeling tegen kanker maak je het verschil.

Waarom kadoneren?

Kanker raakt meer mensen dan ooit tevoren. Met jouw feestje draag je direct bij aan ons doel: samen het verschil maken voor al die Nederlanders die nu met kanker leven. Hiervoor werven we fondsen waarmee we wetenschappelijk onderzoek naar kanker financieren en begeleiden.

Met elk feestje kun jij bijdragen. Of je nu jarig bent of gaat trouwen. Ook als je geen feestje geeft, kun je natuurlijk kadoneren. Een mooie manier om toch even stil te staan bij een bijzondere gelegenheid.

Kadoneren is voor iedereen. Met jouw donaties geef je aan onderzoek naar kanker. Voor mensen die het heel hard nodig hebben. Zo maak je met jouw feestje het verschil voor mensen met kanker. Het mooiste kado dat je kunt wensen.

Hoe start je een actie?


1. Kies je feestje

Heb je een verjaardag? Een zakelijk feestje of een huwelijk? Kies jouw type feestje.


2. Maak je persoonlijke actiepagina

Iedereen kan kadoneren op jouw actiepagina. Plaats er een mooie foto van jezelf op. Schrijf je eigen verhaal, dan weet iedereen waarom kadoneren voor jou zo belangrijk is.


3. Maak je actie bekend

Is je pagina helemaal af? Mooi! Deel je feestje via e-mail en Facebook of maak een speciale WhatsApp-groep aan en vraag je gasten in plaats van een kado een donatie voor kankeronderzoek. Vergeet in je bericht niet te vertellen waarom je graag kadoneert voor KWF.

KWF Donatiebox

Ook tijdens het feestje zelf kunnen je gasten nog een donatie geven. Zet de speciale KWF donatiebox op een goede plek neer en vertel iedereen van tevoren dat er ook tijdens je feestje gekadoneerd kan worden. Het geld kan je vervolgens op je eigen actiepagina storten.

Bestel de box

Kijk bij Tools & Downloads voor nog meer tips & tricks voor jouw feestje.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over kadoneren of over je persoonlijke feestpagina? Kijk of jouw vraag hier wordt beantwoord. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via kadoneren@kwf.nl.

Wat is kadoneren?

Bij een feestelijke gelegenheid geen kado vragen maar donaties voor kankeronderzoek.

Wat betekent kadoneren en kadonatie?

Ka•do•ne•ren < werkwoord > Bij een feestelijke gelegenheid geen kado vragen maar donaties voor kankeronderzoek

Ka•do•na•tie < zelfst. naamwoord > Schenking aan KWF die is ingezameld door te kadoneren.

Voor welke gelegenheid kan ‘kadoneren’ ingezet worden?

Voor elk moment waar iets gevierd wordt, zoals: verjaardagen, jubileum, huwelijk, met pensioen gaan etc.

Hoe kan ik het opgehaalde geld overmaken?

Wanneer je feestje is voltooid, stort je je cash opbrengst via je persoonlijke feestpagina op het actieplatform. Mocht je geen feestpagina hebben, dan kan je het bedrag overmaken via deze pagina. 

Mag ik het logo van KWF gebruiken?

Indien je voor je feestje aangemeld bent op ons actieplatform kun je voor alle communicatiemiddelen omtrent je feestje, gebruik maken van ons officiële actielogo ‘In actie voor KWF’. Dit logo kun je opvragen via kadoneren@kwf.nl.

Buiten je actie op het platform dien je voor alle publicaties waarin wij worden genoemd of waarop ons woord- of beeldmerk (bijvoorbeeld KWF-logo) wordt gebruikt, vooraf met ons te overleggen.

Ik wil graag een kadonatie doen aan een vriend, familielid of collega die een feestpagina heeft aangemaakt. Waar kan ik deze vinden?

De persoonlijke feestpagina’s zijn vindbaar via het zoekveld rechts bovenaan de website. Maar je kunt bij je vriend, familielid of collega de link van zijn of haar feestpagina opvragen.

Wat gebeurt er met mijn kadonaties?

Jouw kadonatie besteedt KWF aan wetenschappelijk onderzoek zodat onderzoekers nieuwe doorbraken kunnen forceren. Daarnaast financieren we kennisdeling en beleidsbeïnvloeding op het gebied van kanker. Lees meer over de bestedingen van KWF.

Hoe kom ik in contact met KWF?

Stuur een e-mail naar kadoneren@kwf.nl of neem contact op met Team Acties via onze publieksservice 020 570 05 70 (gebruikelijke belkosten). Onze medewerkers zitten op maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur voor je klaar.