Moet ik sportief zijn om in actie te komen voor KWF?

09 Feb 2024

Zeker niet! Iedereen heeft een eigen unieke kracht. Of het nu kookkunsten, zangtalent, of andere passies zijn. Je kan alles inzetten in een actie voor KWF. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Bakverkoop. Organiseer een bakwedstrijd of bied je eigen baksels aan. Op het werk, bij je vereniging of in de buurt. Iedereen bepaald zelf hoeveel ze voor de lekkernijen over hebben. Laat ze de QR-code naar je actiepagina scannen om zo direct je actie te steunen. 
  • Muzikaal feest. Geef een benefiet concert met je band, klasgenoten of collega’s. De opbrengst van de tickets gaat naar KWF. Of organiseer een karaokeavond voor familie en vrienden. Elk nummer is een donatie voor jouw actiepagina. 
  • Spelletjes marathon. Jij en je vrienden laten je 24 uur opsluiten om bordspellen te spelen. Risk, ganzenbord, uno, 30 seconds, monopoly, welk spel kies jij? Je kunt ook de schenkers van de hoogste donaties laten kiezen welk spel er gespeeld wordt! Of laat je donateurs wedden op de winnaar. Niet goed geraden? Dan doneer je dubbel je inleg aan KWF!
  • Garageverkoop of kledingruil. Verkoop tweedehands spullen of organiseer een vintage markt met vriendinnen. De koper maakt het bedrag voor het product direct over op jouw actiepagina. Hoeveel is jouw tweedehandskleding waard? 
  • Loterij. Verzamel leuke prijzen bij lokale ondernemers of vraag je netwerk of ze iets willen doneren. Verkoop lootjes aan iedereen die je kent. De opbrengst gaat naar KWF. 
  • Bingo! Je kunt diezelfde prijzen ook verloten tijdens een bingo-middag. Vraag om een donatie per bingo-kaart en host een bingoshow met doldwaze prijzen. 
  • Challenge jezelf. 3 minuten in een ijsbad zitten? 5 boeken uitlezen in een maand? 100 verdiepingen traplopen? Verzin een ludieke uitdaging om aandacht te vragen voor iedereen die geraakt is door kanker. 

Alles wat je doet is goed en iedere euro die jij ophaalt draagt bij aan een beter leven voor iedereen die geraakt is door kanker. Weet jij al wat je gaat doen?

Start jouw actie voor KWF!