Blog5 tips om gemotiveerd te blijven voor jouw run

14 Jun 2023

Of je nu een ervaren hardloper bent, of een beginner: trainen voor een (deel van een) marathon vergt doorzettingsvermogen. Met deze 5 tips blijf je in beweging en verschijn je goed voorbereid aan de start van jouw race!

  1. Ren met een vriend

Samen hardlopen is leuker dan alleen. Plan een renafspraak met een vriend of collega. Het is een stuk lastiger om je trainingsrondje te skippen als je weet dat iemand op je rekent. En het is meteen een goed moment om even bij te praten.

  1. Houd je voortgang bij

Neem je trainingen op en deel ze met je online vrienden. Gebruik bijvoorbeeld Strava om je prestaties bij te houden. Extra handig: koppel je strava aan jouw actiepagina. Zo laat je jouw sponsors zien hoe vastbesloten je bent. En sla je een keer een training over? Reken maar dat je volgers je verantwoordelijk houden. Voel jij de sociale druk al?

  1. Trakteer jezelf op nieuwe hardloopschoenen

Goede hardloopkleding is essentieel. We willen niet dat je blessures oploopt terwijl je geld voor ons ophaalt. Laat je adviseren in een gespecialiseerde sportwinkel en beknibbel niet op een paar goede hardloopschoenen. En zeg nou zelf; met die blitse nieuwe stappers aan je voeten wil je iedere dag wel kilometers maken, toch?

  1. Ga van de gebaande paden af

Loop eens een ander rondje dan je gewend bent. Dat houdt je trainingen interessant. Er is een heel grote Nederlandse hardloopcommunity op Facebook waar regelmatig leuke routes worden gedeeld. Laat je inspireren en trek eropuit!

  1. Maak een hardloop playlist

Muziek is een bijzonder goede motivator tijdens het hardlopen. Met de juiste beats in je oren loop je zo een heel eind. Werken aan je hardlooptechniek en tempo zijn goede tips, maar we willen ook dat je plezier hebt. Maak je hoofd leeg of gebruik het juist om op het leven te reflecteren. Met jouw favoriete muziek op de achtergrond!