Help je mee mijn doel te bereiken?

Het traject en complimenten!

en dan ... Na de mammografie, echo en MRI ... volgt de verwijdering van de poortwachter. Met name het wachten op deze uitslag is spannend. Heb je uitzaaiingen of niet... Het bepaalt de rest van je traject! 

Hoe blij kun je zijn als je te horen krijgt dat het niet uit is gezaaid... Dat je verder kan met alleen maar chemo en geen bestralingen. Klinkt misschien gek maar ik voelde mij een echt zondagskindje! 

De uitslag bij dr. Bessems werd bijgewoond door verpleegkundig specialiste Sylvia Verhage waar ik mij meteen thuis bij voelde. Elke vraag die ik zou hebben kon ik bij haar kwijt.. Ook de diverse controle bezoeken (om de 3weken bloed prikken en gesprek) werden door haar afgenomen naast de bezoeken bij dr. Tol (oncologe). Een flinke dosis humor... Een krachtige dame voor je te hebben die mee dacht en de kar trok in het ziekenhuis... Een vast aanspreekpunt zodat je niet voor alles hoeft te denken "bij wie moet ik nu weer zijn"! 

De operatie volgt... Natuurlijk verliep die goed enig minpuntje is dat ik overgevoelig reageerde op de narcose/pijnstilling en dus dik 1,5dag aan het overgeven was. Daardoor was ik iets langer in het ziekenhuis ... Ik wilde ook pas naar huis als de pijnstilling onder controle was want de pijn was hoog! Complimenten voor het team op de afdeling waar ik toen lag! Een kik en ze waren er... Hoe vaak ik in de paar dagen dat ik er extra was wel niet hoorde.. We hebben elkaar al gezien maar wat was u ziek! Ik kon mij er niets van herinneren.

Daarna begint het wennen aan je nieuwe borst... Een raar gezicht, gedeukt en al door de tissue expander die om de 4 weken zou worden opgevuld met water totdat mijn prothese van de breast trial deze zou vervangen. Dat stukje verwerking en acceptatie is best een dingetje. Vaak in de spiegel gekeken, een traantje gelaten en vervolgens weer erom lachen... Het ziet er per slot van rekening even niet uit, maar gaat goed komen! Wat ben ik nu overigens blij dat die harde tennisbal is vervangen door de zachtere prothese! 

En daar ga je... Dagafdeling oncologie ... De komende 24 weken kind aan huis! Eerst 4x om de 3 weken, daarna 12x iedere week. Iedere keer namen de verpleegkundigen de tijd voor je... Tijd om te luisteren, tijd om te vragen, tijd om mee te leven en op te beuren daar waar nodig was. Petje af voor deze mensen die iedere dag een hele hoop te horen krijgen en zo geduldig en liefdevol met iedereen omgaan! De kopjes thee, koffie, soep en broodjes die weren gebracht... Ze waren heel erg waardevol! 

Gedurende het gehele traject ben ik (en mijn moeder) bezig geweest met mutsjes haken/breien. 3 Weken na mijn eerste chemo begonnen mijn haren uit te vallen ondanks de ijskap die ik op mijn hoofd had. Aangezien ik het idee had dat ik mij vervelender voelde door de ijskap heb ik dat gelaten en de haaruitval voor lief genomen. Ik voelde mij niet lekker bij het dragen van een pruik of hoofddoekje dus de mutsjes waren mijn oplossing... Een zeer plezierig neveneffect was doordat je met je handen en hoofd zo bezig bent je een rust in jezelf creëert. Een week na het millimeteren van mijn haar was ik zover om zelfs op een reünie mijn muts af te zetten... Veel te warm en het is zoals het is ... Overigens is het wel wennen hoor.. Zo'n kaal hoofd is koud! Ik benijd mannen die kalend zijn dan ook absoluut niet meer😉

14 Januari was mijn laatste chemo.. Die heb ik gevierd met slingers en gebak in het ziekenhuis! 19 maart... Ja we maken even een sprongetje.. De operatie van mijn prothese in Breda! Alles is goed gegaan... Niet ziek geweest en ben nu aan het opbouwen zodat ik hopelijk na de meivakantie weer aan het werk kan! Ik kijk er naar uit weer het normale leven op te pakken! Het was een speciaal jaar!

COMPLIMENTEN VOOR ALLE VERPLEEGKUNDIGEN IN HET JBZ

'S-HERTOGENBOSCH! OP JULLIE PASSIE EN ZORG MOGEN JULLIE TROTS ZIJN!

Vriendschap

Tijdens zo'n slechte B-film waar je in belandt nadat je te horen krijgt dat je kanker hebt gebeuren er ook een hele hoop mooie dingen! Je krijgt enorm veel steun van familie/vrienden/collega's en kennissen alsmede steun van mensen die hetzelfde is overkomen. 

Veel mails geschreven naar Els - een goede vriendin van mijn ouders in Frankrijk met borstkanker - en geappt met Petra die 5 jaar geleden borstkanker had en nu schoon is verklaard... Waardevolle momenten waarin je je gesteund voelt maar ook waarin je je hoop en een stukje humor in kwijt kunt!

Maar wat ook waardevol en heel bijzonder is zijn de nieuwe vriendschappen die ontstaan! Één is er in het bijzonder en dat is voor Annet!

Annet heb ik leren kennen in de tijd van Faber Vastgoed... Met Annet hadden we zakelijk contact en verkochten we een huis... Later zaten mijn oudste en haar jongste bij elkaar op de lagere school en altijd zwaaiden we naar elkaar. Een blik van herkenning en af en toe een klein babbeltje. 

Een paar weken voordat ik begon met mijn chemo en vanuit de intake langs de POS liep zag ik daar Annet zitten. Ik dacht dat ze als ondersteuning voor de andere dame zat, maar tot mijn schrik was ook zij gediagnostiseerd met borstkanker. Ze vertelde dat haar vader net een maand eerder was overleden en dat ze daar natuurlijk ook nog verdriet van had. Onze band was geboren... We zaten in hetzelfde traject... Ik had alleen al de operatie gehad ging chemo in en zij volgde. 

Dat was het begin van een mooie vriendschap... We begonnen al snel te wandelen samen, dat krijg je als je een paar straten van elkaar verwijderd bent. Maar een week na haar operatie kwam Annet met nog een verdrietig bericht... haar echtgenoot had besloten de stekker eruit te trekken en ze gingen een scheiding in. Tijdens haar traject zat ze dus niet alleen met de verwerking van het overlijden van haar vader en de angst/verdriet van het horen van diagnose borstkanker maar ook nog een scheiding die meteen geregeld moest worden!

Diep is mijn respect dan ook voor haar in de maanden die volgen... Vele wandelingen hebben we met elkaar gedeeld. Vele ervaringen uitgewisseld.... Tranen gedeeld maar ook .... Gelachen!! Annet heeft dezelfde positieve inborst als ik alsmede een flinke dosis humor. Onontbeerlijk als je het mij vraagt in deze situaties! Ze worstelde zich door de behandelingen en tegelijkertijd was ze bezig met het regelen van de scheiding en dat ze in haar huis kon blijven wonen. 

Samen gingen we naar een workshop in het ziekenhuis, samen hebben we zelfs een keer aan de chemo gezeten, tot hilariteit van het verpleegkundig personeel. Samen hebben we een filmpje opgenomen voor de verpleegkundige Sylvia Verhage die ons in alles bijstond en klaar stond met dezelfde humor en ons wilde laten zien op een congres. Samen droegen we het verpleegkundig personeel een warm hart toe want hun zorg was hartverwarmend! 

Bij haar laatste chemo hebben we de slingers opgehangen en cake uitgedeeld op de afdeling! Morgen is haar laatste bestraling en ik heb diep respect voor haar! De vriendschap die is opgebloeid is met recht een speciale te noemen! 

We wandelen nog steeds met elkaar en delen lief en leed...

Annet!!! OOK VOOR JOU STA IK OP 15MEI IN 'S-HERTOGENBOSCH😘

Ik sta op tegen kanker op woensdag 15 mei 2019

22 Mei 2018... Nadat ik een plek in mijn borst niet vertrouwde zat ik binnen no time op mammografie en een echo volgde... Je wereld stort even kort in als single moeder van 2 kinderen en je weet dat er een nare periode aankomt... Van het ene moment op het andere ben je van een gezond persoon een patiënt geworden. Je bent je in een klap bewust van je sterfelijkheid.

Wat ben je blij als naar de eerste operatie blijkt dat er geen uitzaaiingen in de poortwachter blijkt.... Een amputatie volgt gevolgd door een preventieve chemo... Hulp komt vanuit alle hoeken... Medeleven van familie, vrienden, collega's, kennissen en zakelijke contacten is enorm... De tijd die nu gegeven is - al kreeg ik chemotherapie preventief - gebruik ik voor ruimte in mijn hoofd en positief blijven denken en doen.

Wat mooi om dan op de helft van de behandeling open te kunnen staan voor een nieuwe liefde in mijn leven...mijn allereerste vriendje van de lagere school keek door alles heen en sprong samen met mij in het diepe... Liefde bloeide prachtig op! Ja ook dat is mogelijk in een moeilijke tijd!

Nu bijna een jaar later is de chemo afgelopen... Dankzij nieuwe ontwikkelingen ben ik niet zo ziek geweest als ik had verwacht en is het meegevallen! Ik heb hormoontherapie en kan terug kijken op een mooie nieuwe ervaring. Ook doe ik mee met de breast trial, een onderzoek naar een nieuwe methode van borstreconstructie die nog niet door ziektekostenverzekeraars wordt vergoedt, zodat vrouwen straks kunnen kiezen tussen een deep-flap methode, prothese of liposuctie/filling.... 

Op 15 mei ga ik voor het KWF staan in het menselijke lint in 's-Hetogenbosch om geld op te halen... Ik sta niet alleen voor mijzelf... Maar ook voor mijn vriendin Annet, Astrid, Niels en goede vriendin van mijn ouders Marijke ...die allen nog hun eigen weg te bewandelen hebben.

Hiervoor heb ik natuurlijk sponsoren nodig en ik daag iedereen uit om voor een mooi sneeuwbaleffect te zorgen! Samen komen we bij de dag dat niemand meer sterft aan deze ziekte... Maar daarvoor is geld nodig! Elk tientje is er een en een donatie op mijn naam is geweldig! 

Alvast bedankt ... En geniet van het leven

lieve groetjes Esther Faber

Ik doe mee aan 'Nederland staat op tegen kanker'

Op 15 mei vorm ik schouder aan schouder met vele anderen een menselijk lint  vol indrukwekkende verhalen, dwars door het centrum van Den Bosch. Samen staan we tijdens de live tv-show letterlijk op tégen kanker en vóór onze dierbaren. Dit doen we om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker te horen.

Help je mee? Met jouw bijdrage zijn we op weg naar een toekomst met minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor patiënten.
Namens mij en KWF: dankjewel!

Thank you to my Sponsors

Keijaut
Donated 111

Marcel Figge
Donated 100

"Esther heel veel sterkte! Heel knap hoe jij je gevecht aan bent gegaan"

Esther Faber
Donated 50

Anonymous
Donated 50

"Kanjer!"

Kaye Davies
Donated 50

"Een super initiatief en een geweldig rolmodel!"

Martijn Faber
Donated 50

"Hartstikke goed van je, zet hem op en heel veel suc6!"

E.j.h Reitsma Advocaten
Donated 50

Els A.e. Havekotte-vd Laar
Donated 50

Marc Van Gelder
Donated 50

"Trots op jou! Zet m op😘"

Aletta Van Iwaarden
Donated 47

"Succes lieve Esther het lint zal Den Bosch mooi maken vandaag"

Anonymous
Donated 44

Tony K
Donated 35

"Fijn dat het goed gaat, heel veel succes!"

Anonymous
Donated 28

"Go girl!"

Boukje Voet
Donated 25

"Ik vond je al een sterke vrouw toen ik je leerde kennen bij de roeivereniging. Het roeien was van korte duur omdat je een andere strijd aan moest gaan. Ik ben blij dat je deze strijd heb gewonnen en nu verder strijd voor vele anderen die deze zelde gevecht aan moet gaan. Goed bezig meid. Je bent een top vrouw."

Anonymous
Donated 25

Theo Te Booij
Donated 25

"Hallo Esther, ik steun dit doel ! Heel veel succes met de actie."

Gerie Faber
Donated 25

"Succes"

Geert Van Uden
Donated 25

Sandra Van Oyen
Donated 20

"Mooi initiatief !"

Tiny En Menno Suijkerbuijk
Donated 20

Michiel Janssen
Donated 20

"Geweldig"

Sonja
Donated 20

"Veel plezier en succes, zo trots op je!!"

Petra Bouwens
Donated 20

"Succes Esther! Mooi doel!"

Anonymous
Donated 20

Michiel Van De Water
Donated 13

"Wat een topper ben je!!!"

Marco Vissers
Donated 10

"Goed bezig xxx"

Mirjam Van De Veerdonk@hotmail.com
Donated 10

Annet Van De Veerdonk
Donated 10

"Humor en vriendschap ! Samen staan we sterk."

Willeke
Donated 10

Ester
Donated 10

"Goed bezig Es!"

Sylvie Muller
Donated 10

"Geweldig meiden!"

Janine
Donated 10

"Power vrouwen! Respect"

Anonymous
Donated 10

"Beste Esther, Veel succes met deze actie en dat geldt ook voor de 15de !"

Simone Moojen
Donated 10

"Mooi doel Esther!! Wordt vast een prachtig samen zijn!"

Charlotte Daalderop
Donated 10

Jo Snackers
Donated 10

Judith
Donated 10

"Mooi geschreven Esther! Succes!!"

Anne-marie Steenbakkers
Donated 10

"Op de goede weg! Mooi doel! Suc6!"

Oude Buurtjes ?
Donated 10

"Kracht, zoals jij uitstraalt maakt een verschil!"

Anonymous
Donated 10