Help je mee mijn doel te bereiken?

Dan ben je dokter en krijg je mij als patient

Als je te horen krijgt dat je ziek bent dan wil je een arts die je kan helpen. Dan wil je iemand die je beter maakt. Je wilt iemand met kennis maar uiteindelijk ook iemand die emphatie heeft en je begrijpt. 

Ik heb het geluk dat ik tot op heden alleen maar artsen heb gehad waar mee ik weg loop. Of de artsen geluk hebben gehad dat zij mij als patient hebben dat denk ik niet. Toen ik te horen kreeg dat ik uitzaaiingen had en de tumor toch wel erg groot bleek was het dokter Heikens die mij dit liet weten. Hij was de arts die de stoma aanlegde en diezelfde avond nog persoonlijk kwam vertellen dat er vlekjes op mijn longen zaten. Er zaten patienten in de wachtkamer maar hij had alle tijd. Hij was de arts die zorgde dat er een verpleegster bij mij kwam om mij te troosten toen hij weg moest. Hij is de arts die nog regelmatig een berichtje stuurt om te vragen hoe het met mij gaat. 

In het AVL trof ik de beste chirug op het gebied van kanker in de darmen met specialisatie van uitzaaiingen in de lever. Hij zorgde er voor dat ik binnen twee dagen op zijn spreekuur mocht komen. Hij ruimde daar speciaal een plekje voor in. Hij besloot mij in behandeling te nemen en zijn beslissing in juni om mij te opereren is iets waar ik hem heel dankbaar voor ben. Dokter Kuhlmann is inderdaad de beste chirurg maar daarnaast ook een geweldig persoon. En dan krijg je mij als patient. Ik ben mondig, cynisch op zijn tijd en maak graag grapjes over mijn ziekte. Maar ik heb ook een mening en die vertel ik graag maar daar moet hij allemaal mee dealen. 

Maar ik ben ook bang, extreem bang ben ik voor alles in het ziekenhuis. Toen ik een drain kreeg na de operatie was het dokter Kuhlmann die tijdens het plaatsen van de drain bij mij bleef. Een procedure waar hij zeker niet bij had hoeven zijn. Het was iemand anders die het uitvoerde. Maar zijn aanwezigheid bracht mij wel rust. 

Het is dokter Kuhlmann geweest die uiteindelijk weer heeft gezorgd dat ik bij de oncoloog dokter Buffart terecht kon in het AVL. Ook deze dokter moet weer zien te dealen met mij als patient. Maar ook dokter Buffart is meer dan betrokken en haalt alles voor mij uit de kast. 

Het is ongelooflijk om te zien wat dokter Kuhlmann en dokter Buffart voor mij doen. Ik realiseer mij dat zij alles proberen wat in hun macht ligt. Ik ben voor hen geen nummer maar ze kennen mij. Ik ben ontzettend blij dat zij mijn behandelaars zijn en zal alles wat zij voor mij doen nooit vergeten. 

Als zij er niet waren geweest was ik waarschijnlijk al veel zieker geweest Het feit dat zij voor mij alles uit de kast halen is iets waar ik eeuwig dankbaar voor ben. De tijd die zij nemen, hun vastberadenheid om mij te helpen en zij mijn eigenwijsheid accepteren is geweldig.

Ik sta dus ook voor dokter Kuhlmann en dokter Buffart op woensdag 15 mei. Want als zij niet met mij mee vechten dan was ik al lang verslagen. 

 

 

 

Wat een rijk leven!

Ik begon deze actie niet voor mijzelf. Zoals ik al eerder aangaf is het niet alleen mijn gevecht maar een gevecht voor je hele omgeving. Ik heb altijd enige prestatiedrang in mij gehad. We pakken iets aan en dan doen we het goed. 


Dus toen ik besloot om op te staan tegen kanker legde ik de lat weer hoog. Dus ik begon met het aanschrijven van mensen, delen op Facebook en berichten voor Linkedin. Wat er toen gebeurde had ik nooit voor mogelijk gehouden. Er kwamen zoveel donaties binnen. Donaties van vrienden, familie, kennissen maar ook mensen die ik niet ken of de donaties worden anoniem gedaan. Ik bedank iedereen met een persoonlijke e-mail. 

Het is geweldig om zoveel donaties te krijgen voor onderzoek naar kanker. Maar het doet ook iets met mij. De donaties laten zien hoeveel mensen mij willen steunen, er voor mij willen zijn. En bij elke donatie die ik ontvang lees ik het persoonlijke bericht en heb ik een brok in mijn keel. Het zet je aan het denken. Hoe heb ik de mensen leren kennen. In een periode toen ik nog niet ziek was. Wat hebben die mensen voor mij betekend in mijn leven en wat hebben wij samen al wel niet meegemaakt. 

Het doet pijn om je te realiseren hoe je leven er ooit uitzag. Onbezonnen zonder weet van de ziekte en dan realiseer je pas hoe klein je problemen toen waren. 

Maar het geeft ook inzicht in hoe rijk mijn leven eigenlijk is. Ongelooflijk hoeveel mensen om mij en mijn man heen staan en ons willen steunen. Hoe klote deze ziekte ook is, het geeft je ook nieuwe inzichten. Want als je gezond bent dan zie je vaak heel veel dingen gewoonweg niet. Ook ik zie nu pas in hoe rijk mijn leven is met al die lieve mensen om mij heen en dat het ook een voorrecht is dat ik deze rijkdom mag ervaren. Hoe triest de situatie misschien ook is, deze ervaring neem ik wel mee. 

Lieve mensen dank voor alle donaties, steun en mooie woorden. Het geeft mij de bevestiging dat ik daar straks voor jullie ga staan op 15 mei!

 

 

Ik sta er niet voor mijzelf.

Als je dan uiteindelijk de stap durft te nemen omdat je er al even over nadenkt en twee vriendinnen aangeven hier graag aan deel te willen nemen word je over de streep getrokken.

Want als er iets is wat ik niet wil is het mijn ziekte groot uit meten naar buiten toe of nu gaan deel nemen en dan te profiteren van het feit dat ik ziek ben. 

Het gaat niet om mij. Ik realiseerde mij dat je op staat tegen kanker. Maar kanker heb je niet alleen. Want het is een gevecht voor je hele omgeving. Ik krijg wel alle behandelingen en voel alle pijn. Maar het nieuws dat de chemo niet helpt, of dat de uitzaaiingen groeien of dat het er slecht uitziet is iets wat iedereen raakt. Iedereen doet het verdriet. 

Dat is ook de reden waarom ik op woensdag 15 mei in Den Bosch ga staan voor mijn omgeving. We all fight together! 

Esther en Jeanine lieten mij dit inzien. Door het feit dat zij daar voor mij wilde gaan staan. Dat gaf mij het inzicht hoe diep het hen raakt dat ik ziek ben. Tuurlijk weet je al heel lang dat het mensen raakt maar als ik een appje stuur of een belletje doe dan zie ik niet letterlijk het verdriet. Maar tijdens het gesprek wat ik met hen had over dit event merkte ik dat zij dit deden omdat zij ook iets willen doen. Zij voelen zich machteloos. 

Naast het feit dat ik er voor mijn omgeving ga staan, sta ik er ook voor de doktoren, oncologen en verpleegkundige uit het AVL. Want zonder dokter Kulhmann en dokter Buffart was ik al lang opgegeven. Het feit dat zij voor mij alles uit de kast halen is iets waar ik eeuwig dankbaar voor ben. De tijd die zij nemen, hun vastberadenheid om mij te helpen en zij mijn eigenwijsheid accepteren is geweldig. Maar ook de verpleegkundige zijn onmisbaar daar. 

Op woensdag 15 mei sta ik samen met meerder mensen in dit team op tegen kanker. Misschien is het voor mij te laat maar ik hoop met deze actie dat het voor jullie niet te laat zal zijn. 

 

 

 

 

 

Ik doe mee aan 'Nederland staat op tegen kanker'

Op 15 mei vorm ik schouder aan schouder met vele anderen een menselijk lint  vol indrukwekkende verhalen, dwars door het centrum van Den Bosch. Samen staan we tijdens de live tv-show letterlijk op tégen kanker en vóór onze dierbaren. Dit doen we om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker te horen.

Help je mee? Met jouw bijdrage zijn we op weg naar een toekomst met minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor patiënten.
Namens mij en KWF: dankjewel!

Thank you to my Sponsors

Team Claeren
Donated 500

Anonymous
Donated 500

Trudi Briggs
Donated 250

"Wij staan achter jou en dit goede doel!"

Diana & René
Donated 200

"Wat een mooi initiatief lieve Fleur. Wij vinden jou een kanjer! Heel veel liefs van ons"

Rotaryclub Geldermalsen-waalkant
Donated 150

Sjaak
Donated 100

"Hoop doet leven. Je geniet van het leven en ik bewonder je daarom. Hoop en moed: een geweldige combinatie!"

Anonymous
Donated 100

Lj
Donated 100

Wendy Schellens
Donated 100

"Lieve Fleur, je bent een goeierd! Dikke knuffel en veel liefs."

Anonymous
Donated 100

"Ga zo door kanjer, supersterk en onverwoestbaar! We steunen jou en je doel!!"

Dicky Van Versendaal-van Kessel
Donated 100

"We denken aan je Fleur je bent heel moedig"

Bonnie Bouter
Donated 100

Abet Bv
Donated 100

"Lieve Fleur, Wij steunen je in deze mooie actie in je moedige strijd tegen deze vreselijke ziekte!"

Gowheels Geldermalsen
Donated 100

"Veel succes woensdag namens de hele werkgroep"

Iris En Joost
Donated 100

"Lieve Fleur, Bedankt voor dit initiatief. Het is een teken van jouw doorzettingsvermogen in deze voor jou moeilijke tijd. Iris en ik bewonderen je en ondersteunen deze aktie graag. Sterkte met alles en we denken veel aan je."

Van Kessel Van Gellicum Makelaars
Donated 100

"Sterkte en succes Woensdag Team van Kessel en van Gellicum"

Bart En Derest
Donated 90

M & I
Donated 89

"Zo trots"

Marijke Verhoeckx
Donated 75

Mike
Donated 75

"Ik vind het belangrijk, omdat jij het belangrijk vindt, en jij je niet zomaar wil laten vangen."

Laura Duijvestijn
Donated 75

"Omdat je ontzettend dapper elke keer weer een nieuwe stap zet in de strijd tegen de kanker."

Cees, Marlies, Aniek En Jort
Donated 75

"We staan naast je (ook de 15de) !!!!"

Anonymous
Donated 75

"Veel hartjes en bloemen, ook van de jongens"

Anne-marie Michel Julia Loek
Donated 75

"Lieve Fleur, Wat een goede actie! Veel sterkte en liefs van ons."

Lotte & Rj
Donated 70

"Lieve Fleur, Samen komen we er wel, daarom dragen ook wij graag ons steentje bij aan jouw initiatief! Indrukwekkend hoe jij door vecht. Liefs"

Marco Van Lokven
Donated 70

"Kanjer! Stay strong.."

John Van Lieshout
Donated 50

Stijn, Esther, Lieve, Julie En Mels Heesakkers
Donated 50

"Heel veel succes Fleur. You can do it!!!! 👊🏻"

H.c.p. Brouwer
Donated 50

Jage Van Uuden
Donated 50

"Je bent een topper lieve Fleur!"

Carina Riezebos
Donated 50

"Lieve Fleur, met heel veel hoop en met bewondering voor jou en je kracht. ❤️ Je bent een heel mooi mens met een heel mooi hart."

Ton En Lucienne De Vries
Donated 50

Lieke De Groot
Donated 50

"Je bent een topper lieve Fleur!"

Valentijn & Carla Nancy Peters
Donated 50

Jorrit, Sas En Emiel
Donated 50

"Zet 'm op Fleur! Wij steunen je. Liefs xxx"

Berry En Muri
Donated 50

"Topper!"

Harold, Debby En Kids
Donated 50

"Je bent een topper, Fleur. Dikke knuffel van ons."

Anonymous
Donated 50

"Lieve Fleur, alle beetjes helpne in je moedige strijd. Dikke knuffels. Han en Conny"

Evert Van Walsum
Donated 50

Joost, Inge, Niki & Aafke
Donated 50

"Lieve Fleur, Wij steunen jou en Marc natuurlijk graag! Keep strong en wij staan samen met jou op tegen kanker."

Paulien Krikhaar
Donated 50

"Trieste aanleiding maar wat een prachtige tekst schreef je. Je bent voor velen het inspirerende voorbeeld om alles uit het leven te halen ! Een sterkte en succes groet van Paulien"

Carolijn En Jeroen Peeters-van Der Horst
Donated 50

"Lieve Fleur, we vinden het bijzonder dat je in deze moeilijke periode zo veel energie blijft steken in anderen om je heen! Je bent echt een hele mooie sterke vrouw en we genieten van je enthousiasme, positiviteit en het zien van mogelijkheden. Liefs Carolijn en Jeroen"

Janny Hofhuis
Donated 50

"Lieve stoere, sterke Fleur. Tuurlijk steunen wij jou ook. Liefs, Janny en Ben"

Familie Schoonhoven
Donated 50

Heijtec Ict
Donated 50

"Zet hem op! 💪🏻"

Jan En Wilma Duijvestijn
Donated 50

"Fleur : Het MOET gewoon een keer lukken !"

R W
Donated 50

"Goed meis, ik sta op 15 mei naast je!"

Jaap De Knegt
Donated 50

"Lieve Fleur, voor mij ben en blijf je een kanjer. Hoe jij dit gevecht aangaat is meer dan bewonderenswaardig. Weet dat ik er altijd voor je ben. Topper!"

Marco Van De Vliert
Donated 50

"Topper!!"

Sicco
Donated 50

"Lieve Fleur, Enorm respect hoe jij jezelf houdt ondanks de tegenslagen. We houden van je. X"

Anonymous
Donated 50

Gonnie De Leeuw
Donated 50

"Fleur, erg veel respect hoe jij met deze ziekte omgaat! En je weet het, we gaan voor minimaal 40"

Arno Zwegers
Donated 50

"Fleur, een grote knuffel en n donatie als steun in jouw strijd voor jezelf en voor ons allemaal, voor die 1/3 moge die mede hierdoor naar 0/3e gaan."

E.d. Van Vulpen
Donated 50

Anonymous
Donated 50

"Dikke knuffel😘"

Msrtin Bijl
Donated 50

"Een voor allen, allen voor een. En oude Franse strijdlied, maar daar moest ik aan denken toen ik jouw tekstje las. Respect en super veel sterkte!"

Chantalle Van Der Heijden
Donated 50

Anonymous
Donated 50

"Lieve Fleur, Mooi dat je op deze manier betekenis geeft aan jouw situatie. Veel sterkte! Derrick"

Fam. Van Velthoven
Donated 50

"Fleur, zo sterk als jij zijn er maar weinig! Bewonderingswaardig, dikke knuffel xxxx"

Mariska Enthoven
Donated 50

Fam Rooskens
Donated 50

"Wat een super initiatief. Succes Fleur"

Michiel & Marielle
Donated 50

"Kanjer. Nog maar weer eens een actie die onderstreept wat een vechter je bent!"

Mieke
Donated 50

"Lieve Fleur, chapeau! Hou vol♥️"

Anonymous
Donated 50

"Fleur, je bent een toppertje en onvermoeibaar."

Paul Van Dinther
Donated 50

"Fleur, je bent een dappere strijder in alle opzichten!"

Marieke Noordam Coaching En Advies
Donated 50

Anonymous
Donated 50

"Hoi Fleur. Goede actie! Samen sterk! Marijke"

Anouk
Donated 50

"Wat ontzettend mooi dat je dit doet, dat steun ik graag!"

Loes Beukers
Donated 50

"Lieve Fleur, Gisterenavond zag ik je moedige actie op tv en vandaag las ik je ingrijpende verhaal. Ik bewonder je doorzettingsvermogen en vind het fantastisch om te zien dat je jouw doel zo dik hebt gehaald. Het is je gegund lieve Fleur! Sterkte en veel liefs."

Ad Van Den Heuvel
Donated 50

"apetrots op je Fleur!!!"

Sarah R
Donated 50

"Go Fleur!!"

Deborah Van Dijk
Donated 50

Bart & Wendy
Donated 50

"Blijf vechten!"

Berry, Jeanine, Fenna, Cas & Noor
Donated 50

"Lieve Fleur, je bent echt een topper! Woensdag staat er mooi lint met en voor jou! Samen staan we op voor jou en tegen kanker! Ik vind het heel fijn om erbij te zijn!"

Janine Broekman
Donated 50

Arie
Donated 30

"Je bent een topper!"

Sandra
Donated 30

"Succes vanavond Fleur!"

Yvonne
Donated 30

"Uit deze bijzondere actie blijkt weer eens hoe bijzonder jijzelf bent. Veel succes! Liefs"

André
Donated 29

"Beste Fleur, hierbij wens ik jou alle mogelijke sterkte. Met genoegen draag ik een steentje bij aan jouw persoonlijke doelstelling voor het KWF fonds. Het allerbeste en voor 15 mei een fijne dag, André"

Anonymous
Donated 28

Nicolette Drijber
Donated 28

"Lieve Fleur, een kleine donatie om je een hart onder de riem te steken. Dikke kus"

Lotte & Marijn
Donated 28

"Lieve Fleur! Wat ben jij een topper. Zo krachtig als jij de strijd aan gaat op alle mogelijke manieren. Je bent een voorbeeld en we steunen je dan ook graag in de strijd tegen die enorme k-ziekte."

Frank En Sascha Sleenhof
Donated 28

"Lieve Fleur, wat ben jij toch sterk! Graag steunen wij jou in jouw strijd tegen deze vreselijke ziekte. Liefs, Frank, Sascha, Daniël en Victor"

Berto Van Leeuwen
Donated 28

Brecht Van Schendel
Donated 28

"Succes Fleur! Liefs Brecht"

Henry De Ruiter
Donated 28

"Heel veel liefs van ons"

Henry De Ruiter
Donated 28

"Veel liefs,"

Fam Swart
Donated 28

"Ik kan de 15e er niet bij zijn, maar hoop dat je er een mooie dag er van maakt! Van ons een druppel op de gloeiende plaat, kus"

Anonymous
Donated 28

Elsa Van Den Heuvel
Donated 28

"Lieve Fleur, Ben zo trots op je! Dikke kus Elsa"

Imke Teeuwen
Donated 25

Mirjam Dekker
Donated 25

"Mooie actie Fleur! 💙❤️"

Mitchell Hendriks
Donated 25

"Kanjer!"

Sharon Sung
Donated 25

Maike Timmers
Donated 25

"Een super mooie gedachten. Zelfs al bijna aan je streefbedrag. Je bent een topper 😘"

Daniëlle Schuurmans
Donated 25

"Lieve Fleur, heel veel succes vanavond. Je bent een topper! Liefs, Daniëlle"

Fam. Ten Brake
Donated 25

Esther Eggen
Donated 25

Sophieke
Donated 25

Marian En Wil Van Maurik
Donated 25

"Fleur we hoorde van Leo en Ineke jouw verhaal. We bewonderen hoe moedig je bent en je doorzettingsvermogen met respect."

Michiel Luijpen
Donated 25

Sandra Bogers
Donated 25

"Hoop is een lichtje in je hart, dat vandaag moed geeft en morgen kracht Je bent een topper Fleur!"

Thijs Magielse
Donated 25

Rianne Kamphuisen
Donated 25

Ronald Van Opstal
Donated 25

Harold Vissers
Donated 25

Jeffrey Damen
Donated 25

Maarten Lips
Donated 25

"Lieve Fleur, goed bezig. Ik weet zeker dat alle donaties uiteindelijk leiden tot een verbetering van de kansen op herstel!"

Franny Baljeu
Donated 25

"Fleur, Ik wens jou alle moed en sterkte toe. Veel liefs van mij. Franny"

Bergeracois
Donated 25

Marcel En Debby
Donated 25

Berreke Van Doesburg
Donated 25

"Je kent mij niet maar ik ben een zus van Dicky en ik wil jou steunen met je doel. Bovenal wil ik zeggen dat je ontzettend moedig bent en je super veel kracht wil wensen!"

Jan Rodenburg
Donated 25

"Ik sta achter je Fleur!!"

Anonymous
Donated 25

"Je bent een sterke vrouw, een inspiratiebron voor velen. Liefs en een knuffel"

Marije Van Brenk
Donated 25

Iris Van Den Hout
Donated 20

"Fleur, wat een powervrouw ben jij. Een echte doorzetter met het hart op de juiste plek. Natuurlijk steun ik met een kleine bijdrage heel graag deze actie!"

Mickael Van Wordragen
Donated 20

Jerry Van Veggel
Donated 20

Saskia Lunenborg
Donated 20

"Mooie actie en sterkte voor jou en je naasten!"

Janneke Rosmalen
Donated 20

"Lieve Fleura, wat heb ik een bewondering en ontzag voor je. Nooit had ik gedacht mijn oud-klasgenoot op deze leeftijd een donatie te mogen doen voor onderzoek tegen kanker. Maar, ondanks deze rot ziekte ben je nog steeds even doelgericht en gefocust. Trots meissie! Kus"

Virginie Delporte
Donated 20

"Ik wens je veel moed, Fleur! Liefs, Virginie."

Agnes Pils
Donated 20

Annemieke
Donated 20

Annemiek R.
Donated 20

"Lieve Fleur, Super initiatief. Samen sta je sterker! Veel kracht maar ook veel plezier voor jou en je team. Liefs Annemiek R."

Kirsten&jorrit
Donated 20

"Lieve Fleur, zet hem op topper!!"

Tiina Van Hecke
Donated 20

"Veel liefs & moed gewenst voor dit mooie initiatief. Tiina Van Hecke Dochter van Juan Broos (Bentley)."

Maarten De Laat
Donated 20

"Topper Fleur!"

Thea
Donated 20

Gijs Janszen
Donated 20

"Je bent een topper!"

Anne-jitske & Ruurd
Donated 20

"Succes!"

Rens
Donated 19

Anoeshka Soedamah
Donated 15

"Lieverd, wat ben je toch een krachtige dame! Met liefde steunen we je!! Liefs van Anoesh, Alex en de kids!"

Anonymous
Donated 15

Huipie Vugts
Donated 15

"Liefs"

Dianca
Donated 15

"Zet 'm op Fleur vandaag in Den Bosch! Veel plezier op deze bijzondere dag. Het weer werkt in ieder geval mee."

Willem Bouwens
Donated 15

Gera Van De Vliert
Donated 15

Anonymous
Donated 15

Anonymous
Donated 15

Dominique Ten Haaf
Donated 15

"Lieve Fleur, Als ondersteuning voor jouw doorzettingsvermogen & strijd. Never give up! En voor iedereen in je omgeving, die zoveel meer voor je zouden willen doen als dat zou kunnen. Succes vanavond!"

Judith Anjema
Donated 13

"Fleur je bent een topper!"

Nikki De Haan
Donated 10

Allison Krijnen
Donated 10

Kelly Gabriels
Donated 10

Iris Spaink
Donated 10

Jan En Gerrie Laarakkers
Donated 10

Rianne Salfischberger
Donated 10

"Fleur je bent een topper."

Elly Van Der Voort
Donated 10

Anonymous
Donated 10

"💪💪💪"

Danielle Verheul
Donated 10

"Fleur, wat een mooi initiatief! Je bent een kanjer!"

Anonymous
Donated 10

Anita Van Veen
Donated 10

Anonymous
Donated 10

"Beste Fleur, ik ken je niet maar wens je heel veel succes toe!"

Taco
Donated 10

"Knuffel"

Sandra Naninck
Donated 10

Peter Smits
Donated 10

"Topper"

Willemijn Sas
Donated 10

"👊🏻💛"

Nienke
Donated 10

"Mooi geschreven Fleur, echt superknap. Heel veel sterkte! Liefs Nienke"

Ilse Korsten
Donated 10

Anonymous
Donated 10

"Heel veel succes fleur! Liefs Irving"

Anonymous
Donated 7

Anonymous
Donated 5

Thierry Kortekaas
Donated 5

"Kop op Fleur! Niet opgeven!"

Marith
Donated 5

"Geweldig wat jij voor elkaar krijgt met deze actie. Zet ‘m op!"

Leo En Ineke
Donated 3

"om het rond te maken!!! Geweldig hoe je dit hebt aangepakt!!!! Fantastische actie!!!"