Step op tegen kanker

By Toon Braat Join Me

Meer tegenslag (220519)

Het zit niet mee. Ik had gehoopt van mijn katheter verlost te worden en weer  mijn sport- en bewegingspatroon als actieve 65+ -er  voort te zetten.

Maar dat viel tegen. Enige uren nadat mijn katheter eruit gegaan was, moest er weer een nieuwe in vanwege opnieuw retentieklachten.  Het lijkt richting een operatie te gaan...

Door al dat geduw en getrek aan mijn lijf voel ik me niet fit. Door inbrenging van het katheter heb ik weer een nieuwe blaasontsteking met bijbehorende ziekteverschijnselen zoals koorts. Mijn conditie loopt een behoorlijke tik op.

Toch vanavond een heel klein fietstochtje gemaakt op mijn nieuwe "prostaatzadel". Nietsdoen en stilzitten past niet bij me.

Nog steeds wil ik de steptocht volbrengen, maar het moet medisch gezien wel kunnen...

# hoopdoetleven

 

 

PFFFF....(160519)

Vorige week ben ik tengevolge van mijn urologische problemen "out" gegaan. Tot mijn schrik vond ik mezelf na een wc-bezoekje languit terug op de vloer van de badkamer. Nooit eerder was ik van mijn stokje gegaan.

In mijn val heb ik mijn rib gekneusd. En dat doet heel erg pijn. Dagenlang heb ik zware pijnstillers geslikt. Kon moeilijk bewegen en nog moeilijker slapen door de pijn. 

Inmiddels gaat het stukken beter. Ik heb geen urineweg-gerelateerde koortsaanvallen meer en de pijn van mijn ribkneuzing is draaglijk.

DUS....

Trainen maar weer. Deze keer in Zeeland. Op Schouwen en langs de Oosterschelde. Een stevig parcours van 21,5 km in totaal. Zonder rust.

En dat was te veel. De eerste 12 km ging het probleemloos. Daarna t/m 18 km wind tegen. Dat was een stuk zwaarder. Bij km 19 was de pijp leeg. Ik ben gaan wandelen. De laatste 1,5 km weer gestept, maar het ging langzaam en ik had geen kracht meer. 

Volgende keer maar weer iets minder heftig oefenen......

#hoopdoetleven

TRAILER STEP OP TEGEN KANKER

Den Hout (160519)

Oefenen van het finishparcours. Het Goddelijke Den Hout. Je moet toch weten waar je heen wilt met je steppie. 15 km getraind door de lommerrijke dreven van Den Hout. 

#hoopdoetleven

Vrijheid (060519)

Zoevend met een vaartje van 25 km/u in de Maastunnel naar beneden. Wat een heerlijk vrij gevoel. En dat op 5 mei. Ook nog een stukje funsteppen langs de Maas met uitzicht op de skyline van startstad Rotterdam.  

Vandaag weer een leuke training in de polder: 11 km. Gaat best lekker. In totaal 85 trainingskilometers gemaakt.

#hoopdoetleven

 

 

STEP OP TEGEN KANKER

 Dank voor je donatie!

#hoopdoetleven

Tegenslag (010519)

Ai, mijn gezondheid laat me even in de steek: acute urineretentie. Ben gekatheteriseerd en loop nu met een katheter. Dat is niet handig bij het steppen....

Maar ik voel me niet ziek. Na een dag of twee rustig aan doen ben ik toch maar weer voorzichtig op de step gestapt (mét katheter). 5 probeerkilometers gemaakt. Niets aan overgehouden, dus ik ga, na advies van mijn arts, toch maar weer voorzichtig verder met trainen.

#hoopdoetleven

Alle begin is moeilijk (170419)

Zo, dat viel nog niet mee, de eerste keer.

Zo'n 7 km gestept en ik was redelijk moe. Ik raakte vrij snel achter mijn adem. Het overstappen van het ene op het andere been ging stroef.

Na nog een aantal keren oefenen heb ik de techniek nu beter onder de knie. Ook weet ik mijn inspanning beter te doseren. Zit na een keer of 5 trainen op een afstand van 14 km, zonder rust.. Gemiddelde snelheid ongeveer 13,5 km per uur.

Mijn conditie wordt snel beter. Nog een lange weg te gaan, maar het gaat goed.

#hoopdoetleven

Ik kom in actie tegen kanker: STEP OP TEGEN KANKER

IK DOE MEE MET DE STEPRACE VAN ROTTERDAM NAAR DEN HOUT (60KM)

https://acties.kwf.nl/fundraisers/toonbraat/steprace-van-toon

Een jaar geleden bleek mijn lief borstkanker te hebben. Dat was de 2e keer. Ook 29 jaar geleden sloeg de ziekte  toe. Mijn lief was toen 36.

De sluipmoordenaar had zich de laatste paar jaar zorgvuldig verborgen weten te houden tijdens periodieke controles. Heel geniepig was hij begonnen een weg te zoeken naar de rest van het lichaam.

De impact was daarom deze tweede keer nóg groter. De behandelingen waren zwaar en slopend. Mijn lief herstelt langzaam van alle aanslagen op haar lichaam en geest.

Ik kom in actie om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dat is hard nodig, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker.

Sponsor mij en help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Namens KWF en mij: dankjewel!

https://acties.kwf.nl/fundraisers/toonbraat/steprace-van-toon

#hoopdoetleven

 

Thank you to my Sponsors

Anonymous
Donated 30

Marieke Van Riel
Donated 28

Toon Braat
Donated 25

Anonymous
Donated 10

"Mooi dat je dit doet. Heel veel succes! Groeten Petra"

Anonymous
Donated 10

"👍👍👍"

Gonny Renne
Donated 10

"Veel succes!"

Debby Linders
Donated 5

Anonymous
Donated 3

KWF KankerbestrijdingKanker raakt ons allemaal. Jaarlijks sterven er zo'n 45.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.