Demi van Nuenen

Marathon Eindhoven 2021

Ik ren tegen kanker tijdens de Marathon Eindhoven

Ik doe mee, omdat er in mijn omgeving helaas veel mensen zijn die met kanker te maken hebben (gehad). Van dichtbij zien wat voor invloed deze vreselijke ziekte heeft op iemands leven en wat het van iemand vraagt, motiveert mij om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Gelukkig hebben onder andere mijn oom, tante en goede vriend de strijd tegen kanker gewonnen. Helaas is mijn oma aan deze ziekte overleden. Om meer mensen te kunnen genezen en de strijd die deze mensen leveren om de ziekte te overwinnen prettiger te maken, is er geld nodig voor onderzoek. Sponsor jij mij en daarmee het KWF? Zelf tegen kanker rennen is natuurlijk ook geweldig! Alvast bedankt!

My Achievements

Actiepagina gemaakt

Foto's toegevoegd

E-mails verstuurd

Aan eigen actie gedoneerd

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd

Top fondsenwerver

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

€500 euro opgehaald: t-shirt verdiend

Waarom ren ik tegen kanker? (2)

Hee iedereen,

Zoals ik in een eerdere post al beschreef, zijn er meerdere redenen waarom ik tegen kanker wil rennen. Ik wil ook rennen voor Daan. Hij kreeg vorig jaar juli te horen dat hij Acute Lymfatische Leukemie heeft, net als mijn tante elf jaar geleden te horen kreeg. Op dit moment is hij volop bezig met de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte. Daan heeft beschreven hoe hij het moeilijke traject ervaart.

Mijn naam is Daan Jansen, 22 jaar, en bij mij is vorig jaar juli Acute Lymfatische Leukemie (ALL) geconstateerd. Toen Demi aan me vroeg of ik iets wilde vertellen over de rollercoaster die ik sinds die constatering heb meegemaakt, zei ik gelijk ja. Want hoe meer aandacht er aan besteed wordt, hoe meer mensen uiteindelijk genezen van deze ziekte.

Hoe kwam ik erachter dat ik ziek was? Allereerst wil ik zeggen dat ik me nooit echt ziek heb gevoeld, t’is dat ze het me hebben verteld... Maar in juni 2019 merkte ik dat mijn nek steeds dikker werd. Ik hou wel van een feestje, dus ik dacht in eerste instantie dat dat de reden zou zijn. Maar in de weken daarna werd die steeds dikker en dikker en leek het onwaarschijnlijk dat die feestjes de oorzaak waren. Dus ik toch maar naar de huisarts om er even naar te laten kijken. Daar kwamen we al snel tot de conclusie dat mijn lymfeklieren opgezwollen waren. Vervolgens bloedonderzoek laten doen, maar daar kwam niets bijzonders uit. Dus ik werd doorverwezen naar het ziekenhuis. Ook daar konden ze de vinger niet 123 op de juiste plek leggen, dus voor de zekerheid nog een keer bloed laten prikken. En toen werd het wel snel duidelijk, foute boel! Mijn bloedwaardes waren tussen die twee onderzoekmomenten dusdanig verschillend, wat leidde tot leukemie.

Vanaf toen is het allemaal erg snel gegaan. Ik hoorde in Geldrop rond 11:00 uur dat ik waarschijnlijk ALL zou hebben en twee uur later lag ik al op een isolatiekamer in het ziekenhuis in Maastricht. De eerste paar dagen zijn het spannendst, want dan wordt onderzocht welke vorm je precies hebt en weet je wat je overlevingskansen zijn. Gelukkig was de kans op volledige genezing redelijk groot in mijn geval, dus dat geeft je wel weer wat positieve energie. Na een paar dagen startte de eerste chemokuur en is de start van een bijna driejarige behandeling gemaakt! Ondertussen zitten mijn eerste zeven chemokuren erop, wat inhoudt dat ik het zwaarste gedeelte van m’n behandeling al achter de rug heb zitten en alle leukemiecellen weg zijn. Momenteel zit ik midden in het onderhoudstraject, wat erop gericht is om die cellen ook daadwerkelijk weg te houden (wel zo fijn, nie?). Hier ben ik nog een kleine twee jaar zoet mee.

Tot nu toe is de behandeling met veel ups en downs gegaan, maar over het algemeen mag ik niet klagen. Als mensen aan chemo denken, denken ze vaak dat iemand erbij ligt alsof die helemaal niets meer kan en continu misselijk is en hoofdpijn heeft. Door alle onderzoeken van afgelopen jaren en nieuwe ontdekkingen, zijn er ondertussen zoveel middelen die je wat meer energie geven en minder misselijk maken, wat geen nare bijwerkingen/gevolgen heeft voor de rest van je behandeling. Alleen daarom al vind ik dat het KWF nooit genoeg geld kan krijgen. Mensen met kanker maken sowieso al een heftige tijd mee, het is dan wel zo fijn om deze tijd zo “comfortabel” mogelijk mee te maken.

Dus sponsor allen Demi zou ik zeggen! Zodat mensen die in de toekomst in hetzelfde schuitje als mij terecht komen, het wellicht nog comfortabeler zullen hebben tijdens hun behandeling en een nog grotere kans op volledige genezing hebben!


Ook ik zelf herinner het als de dag van gister hoe het voor Daan allemaal is begonnen. Op een feestje, want ja daar houd hij van, werden er nog grapjes gemaakt over zijn dikke nek. Een paar dagen later had ik hier spijt van. Daan stuurde een berichtje dat hij in het ziekenhuis in Maastricht was en hij heel veel vragen had over wat er allemaal aan de hand was. Snel genoeg kregen ook wij te horen dat Daan waarschijnlijk ALL zou hebben. Kut dacht ik, nu moet hij hetzelfde door maken als tante Es, die heel weinig overlevingskansen had. Gelukkig bleek al snel dat de kans op volledige genezing groot was. Als ik kijk naar het verschil in de behandeling, is het al een heel stuk verbeterd. Tante Es was erg ziek van de behandelingen, maar bij Daan is dit gelukkig al minder. Nog steeds zijn er veel nare bijwerkingen, maar wat Daan zelf al zegt er zijn ook goede dagen. Regelmatig ben ik bij hem op bezoek geweest in het ziekenhuis in Maastricht, zijn we een kastje gaan inleveren in het ziekenhuis en hebben we daarna een rondje gelopen op het vrijthof of gaan we lekker uiteten en een potje balzakken bij de Barber. Nu natuurlijk niet. Nu doen we aan corona-proof yahtzee bezoekjes. Daan verdient alle respect van de wereld, want hoe positief hij omgaat met alles, is zo enorm knap. In het begin was ik eerlijk gezegd best even verdrietig en bang, omdat ik het onterecht vergeleek met het traject van mijn tante. Maar met de positieve instelling van Daan en de middelen die er zijn om de behandeling ‘comfortabeler’ te maken, is dit al gauw verdwenen. Ik ben enorm dankbaar dat de behandelingen zodanig verbeterd zijn dat Daan af en toe ook leuke dingen kan doen en niet 'alleen maar ziek' is. Desondanks blijft het belangrijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF, zodat er meer onderzoek kan worden uitgevoerd, de diagnose met deze vreselijke ziekte eerder gedaan kan worden, het traject zo fijn mogelijk kan worden doorlopen en dat er meer mensen genezen. Zoals Daan al zegt, is het een traject van drie jaar. Hoe mooi zou het zijn als dit in de toekomst versneld kan worden? Wanneer ik (hopelijk) op 11 oktober over de finish kom na het rennen van de halve marathon, zal ik dit doen met de Daan-peace!

 

Dit verhaal is een deel van mijn motivatie om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF, zodat meer mensen, op een zo’n ‘fijn’ mogelijke manier, kunnen genezen. Maar ook zodat eerder achterhaald kan worden dat iemand de ziekte heeft, zodat de moeilijke strijd bespaard kan blijven.

Steun jij mij en alle andere mensen die dit nodig hebben door te doneren?


 Liefs,

 Demi

Waarom ren ik tegen kanker? (1)

Hoi allemaal,

Waarom ren ik eigenlijk tegen kanker?

In mijn directe omgeving hebben meerdere mensen te maken gehad met kanker. Sommigen hebben dit overleeft, anderen helaas niet. Als jong kind, maar ook als tiener en jongvolwassenen doet dit veel met je. Laat staan als je zelf tegen deze verschrikkelijke ziekte moet vechten.

Mijn tante, Esther (48 jaar oud), kreeg elf jaar geleden te horen gekregen dat ze acute lymfatische leukemie had. Zij is een van de personen waarom ik tegen kanker wil rennen. Zelf heeft ze beschreven hoe zij de periode van haar ziekte heeft ervaren en hoe ze nu met haar overwinning omgaat.

11 jaar gelden kreeg ik ontzettend last van mijn rug. Na vele behandelingen ben ik uiteindelijk naar het ziekenhuis doorgestuurd, omdat de artsen dachten dat ik een hernia had. Na onderzoeken bleek dat dit niet het geval was. Ik had acute lymfatische leukemie en nog maar 20 procent overlevingskans. De chemotherapie werd meteen gestart. Ik ben 9 weken intensief behandeld met chemo en na de eerste behandelingen was de leukemie weg. Ik moest nog wel een stamceltransplantatie ondergaan in Utrecht om gezond te kunnen blijven. Ze moesten eerst een geschikte donor voor mij vinden, omdat mijn broer geen match was. Ook in Utrecht ben ik in een traject gekomen van zware chemo en bestralingen om mijn lichaam klaar te maken voor de stamceltransplantatie. Dit was erg zwaar. Na 6 weken in het ziekenhuis mocht ik naar huis. Dit was een zware tijd, ik had veel medicijnen die ik moest slikken en had veel last van de afstoting. Ik heb me vooral schuldig gevoeld in die periode, omdat ik zag hoeveel verdriet mijn ouders, familie en vrienden hadden, omdat ik zo ziek was. Het was een hele zware tijd. Uiteindelijk heb ik het overleefd en heb ik de moed nooit opgegeven, want opgeven was geen optie!! Nu 11 jaar later heb ik nog steeds afstoting en moet ik nog steeds veel medicijnen slikken. Verder moet ik elke 3 maanden op controle komen. Ik ben lichamelijk nooit de oude geworden en heb veel beperkingen door alle behandelingen. Ook heb ik last van artrose, heb ik nierproblemen en afstoting door heel mijn lichaam. Maar ik ben dankbaar dat ik er nog ben en geniet enorm van het leven, mijn motto was en is" Alles komt goed"

Wat herinner ik nog van deze periode? Ik was 10 jaar oud en dus erg jong. Toch zijn er nog een aantal dingen die mij zijn bij gebleven. Ik lag in bed en mijn ouders kwamen bij mij zitten. In eerste instantie niets om van op te kijken, want dit deden ze iedere avond. Een kus voor het slapen gaan. Maar toen mijn vader en moeder begonnen te vertellen met een trilling in hun stem en tranen in hun ogen, wist ik dat het niet goed was. Ze vertelde mij wat er met Tante Es aan de hand was, waarschijnlijk vertelde ze ook hoe erg het was. Ik kan mezelf niet meer goed herinneren of ik de ernst besefte. Wel heb ik die avond veel gehuild, dus denk ik dat het deels binnen kwam. In die periode was mijn oma (niet de moeder van mijn tante) namelijk ook ziek. Zij had kanker waardoor ik wist wat het met iemand kan doen. Poeh, eerlijk gezegd weet ik niet goed meer hoe het in de tussentijd allemaal is gegaan. Ik weet wel dat mijn ouders en opa en oma naar Groningen gingen om mijn tante in het ziekenhuis te bezoeken. Ook kan ik de dag dat Tante Es naar Nuenen kwam goed terughalen. Uit verhalen bleek dit een verschrikkelijke rit voor haar te zijn geweest. Logisch op zich, 2,5 uur in een bus terwijl je doodziek bent. Maar toch kwam ze. Achteraf besef ik me dat dit was, omdat ze een weekend ‘vrij had’ en niet op haar woonboot kon verblijven. De dag dat ze terug ging, herinner ik me nog erg goed. Toen mijn vader en opa haar in de bus zetten, moest iedereen huilen. Ze was nog doodziek en zoals uit haar eigen verhaal blijkt, was de kans groot dat ze dood ging. Als ik er nu over denk, denk ik dat dit als een soort afscheid voelde. Ik wist natuurlijk niet goed wat er ging gebeuren. Maar ja, wist iemand dit? Wat me verder is bij gebleven is een ziekenhuis bezoek in Utrecht. Het handen wassen, desinfecteren (ja, in deze tijd logisch), was voor mij nieuw. Toch was het fijn om Tante Es even gezien te hebben. Eerlijk gezegd, is dit het laatste wat ik me van deze tijd kan herinneren.

Gelukkig zie ik tante Es nu als een vrolijk iemand die van het leven geniet. Ze heeft gevochten en het overleeft. Zonder onderzoeken, medicijnen en geld was dit niet gebeurd. Want wat is nou 20%? Tijdens het lopen van de Halve Marathon van Eindhoven zal ik ‘’Opgeven is geen optie’’ goed in gedachten houden.

Dit verhaal is een deel van mijn motivatie om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF, zodat meer mensen kunnen genezen, net als mijn tante. Maar ook zodat eerder achterhaald kan worden dat iemand de ziekte heeft, zodat de zware en intensieve strijd, maar ook de angst bespaard kan blijven.

Steun jij mij?

Liefs!

 

 

De halve marathon

Tijdens de halve marathon van Eindhoven ga ik proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF. Een doel waar ik graag aan bijdraag, omdat ik en mensen om mij heen helaas met deze ziekte in aanraking zijn gekomen.

Sponsor je mij?

Liefs 😘

Thank you to my Sponsors

Jos De Vries
Donated 100

Keizershof Nuenen
Donated 95

Johan Cuijten
Donated 50

"Demi, veel respect voor wat je doet en je inzet! Veel succes komend weekend."

Gebr. Van Berlo (klanten)
Donated 50

"Namens de klanten van Gebr v Berlo"

Anonymous
Donated 50

"Succes Demi!"

Wim Jansen
Donated 50

Marlene Van De Poel
Donated 50

Van Lieshout Interieur
Donated 50

"Zet m op!!"

Gebr. Van Berlo
Donated 50

"Succes!"

Houben
Donated 50

"Wat een geweldig initiatief 👍, heel veel succes in oktober, 💪"

Geert Brouwers
Donated 50

"Goed bezig Demi. Zet 'm op!"

Papa En Mama
Donated 50

"Super dat je dat voor dit doel gaat doen. Veel succes!! 😘😘"

Anonymous
Donated 45

"Het gaat je zeker lukken, TOPPERTJE !"

Martijn Kanters
Donated 40

Marco Jansen
Donated 40

"Zet hem op Demi, deze sponsering is van zijn oom Marco en opa Frans."

Namens Verschillende Mensen Van De Camping
Donated 40

"Dankjewel!"

Monique Balemans
Donated 30

"Veel succes!!"

Roel Van Nuenen
Donated 28

"Top gedaan die halve marathon voor kwf. Groet, vader van Caya"

Simone & Christel
Donated 28

"Veel succes!!"

David Coppens
Donated 28

"Wel rustig aan, anders hou ik je niet bij"

Tini Van Nuenen
Donated 25

"Succes ermee!😊"

Ronnie Van Berlo
Donated 25

"Goed bezig meid. Love you"

Véronique Klaassen
Donated 25

"Fantastisch Demi! Esther is mijn jeugdvriendin en blijft voor altijd in mijn hart. Wat fijn dat jij je inzet om geld in te zamelen voor deze afschuwelijke ziekte. Helaas lijdt mijn man er ook aan. Rennen Demi, rennen!"

Hannie Van Ham
Donated 25

"Succes Demi , mooi van je 👍gr Hans Hannie😘😘"

Rone Raaijmakers
Donated 25

"Zet hem op. je kunt het"

Ronnie Van Berlo
Donated 25

"Trots op je Demi"

Jessie Van Nuenen
Donated 23

"Vandaag nog 500 hè"

Kim Janssen
Donated 21

"Ik heb je vol bewondering mogen volgen de afgelopen tijd. Geweldig hoe jij je voor deze actie inzet. Heel veel succes morgen! Jij gaat knallen!"

Nino Janssen
Donated 21

"Als ge nie meer kent lopen dan moette maar kruipen"

Michelle Melskens
Donated 21

"Wat super dat je dit doet!"

Tanja Plantaz
Donated 20

"Heel veel succes meid. Je bent een kanjer"

Neelke Ebben
Donated 20

"Je bent de beste 💪💪💪💪💪"

Anonymous
Donated 20

Babette Banken
Donated 20

"Succes lieverd! Deze donatie is van mij en mijn ouders 😘"

Thea Van Cranenbroek
Donated 20

"Hoi lieve Demi en Esje... Geweldig, ook vol emotie toen ik het verhaal las..Destijds waren we druk bezig met een reünie van onze klas...Toen we het nieuws hoorden van jouw Tante Es(je) wilden we deze nog alleen maar door laten gaan omdat het zonder Esje niet compleet zou zijn...Gelukkig is ze er nog..Zo blij dat ik samen met Netje en Gidy in Groningen haar konden opzoeken na de voor haar zware periode (en haar familie, jou Demi)....Wat zijn wij dankbaar daarvoor! Dankbaar voor haar "zijn", haar kracht, haar moed, haar warmte..dat ze (vroeger was ze dat al) zo'n pittige tante is die van geen opgeven weet!! Gewoon dankbaar...heel veel liefs en succes! Jij kunt dit Demi! Knuffel (oké met de elleboog ;) ) voor Esje en jou!"

Angelo Pientje
Donated 20

"Als ge het niet meer wit doe de het maar met kit"

Christy Kraayvanger
Donated 20

"Heel veel succes Demi 👍🏼👍🏼😘"

Carla
Donated 20

"Succes Demi, op naar de €750!"

Maarten Dekkers
Donated 20

"Gedoneerd Demi. Heel veel succes kanjer👍😘"

Anonymous
Donated 20

Arnold Bonte
Donated 20

"Zet hem op"

Nathan
Donated 20

"Zet hem op demi! Geweldig dat jij je gaat inzetten voor het goede doel. 🙌🏻"

Suzan Van Huizen
Donated 20

Daan Jansen
Donated 19

"En owee als je geen eerste wordt 😉"

Yvonne Van Der Grift
Donated 15

"Hoi Demi, heel veel succes met het trainen en lopen. Dat streefbedrag gaat je vast wel lukken. Tof dat je dit doet hoor: zet 'm op!"

Anne Van Den Heuvel
Donated 15

Jenny Van Someren
Donated 15

"Top Demi en succes groetjes Jenny"

Esther Nuenen
Donated 15

"Kanjer ben je!!"

Mike Roelands
Donated 15

Bianca Vries
Donated 15

"You go girlll"

Caya Van Nuenen
Donated 15

"Super goed Demi! 🌸"

Nathalie Nijs
Donated 15

"Zet hem op! 💖"

Manon Janssen
Donated 15

Mary-lou Weber
Donated 15

"Heel veel succes! Mooi dat je dit doet!!"

Migline
Donated 15

"Namens Migline"

Luca Lanotte
Donated 15

Emk
Donated 13

Tommie En Nadia Verhoeven
Donated 13

"Zet em op!"

Rob De Vries
Donated 12

Sonja De Poorter
Donated 10

Oud Stagiair De Vries
Donated 10

"Suc6! Ontzettend mooi dat je dit doet!"

Allard Venema
Donated 10

"Veel succes ermee!"

Buurman Helmondsport
Donated 10

"Skon!"

Frans Dekkers
Donated 10

Sabien
Donated 10

"Heeeel veel succes! Jij kan dit 💛"

Michel Manders
Donated 10

"Succes met het lopen van de marathon !"

Frank Meulendijks
Donated 10

"Zet um op"

Olga
Donated 10

"Heel veel succes!"

Radu Meulendijks
Donated 10

"Goed gedaan demi topprestatie!!!"

Gerrit Drenth
Donated 10

Anonymous
Donated 10

"Heel veel succes Demi!"

David Macmillan
Donated 10

Anonymous
Donated 10

Frank Janssen
Donated 10

"👍🏻👍🏻👍🏻"

Sabrina Sprengers
Donated 10

"Hi Demi, ik ken jouw lieve tante al een aantal jaren, ook tijdens haar zware strijd. Ik doneer sinds die tijd al elke maand voor KWF. Uiteraard ga ik jou hier ook in steunen!! Heel veel suc6!!"

Snorrie B.v.
Donated 10

"Succes Demi, ik hoop dat mijn enorme bijdrage zal helpen"

Anonymous
Donated 10

Stijn Houben
Donated 10

Jenny Van Someren
Donated 10

Anonymous
Donated 10

Quinte
Donated 10

"Topper!"

Alicha Siekman
Donated 10

"Zet hem op meid!!"

Willeke Van Dommelen
Donated 10

"Super Deem trots op je ❤😘"

Kevin Nijs
Donated 10

"Heel goed dat je dit doet, en natuurlijk sponsor ik je."

Iris Van De Griendt
Donated 10

Manon Houben
Donated 10

"Rennnneeeee"

Jorg Van Zutphen
Donated 10

"Zet um op!"

Janne Van Schijndel
Donated 10

"Heel veel succes alvast! Super dat je dit doet! X Janne (nichtje van Daan)"

Anita Vd Eijnden
Donated 10

"Kanjer !!!"

Frank
Donated 10

"Hopelijk levert de oproep bij Lokale Omroep Nuenen het beoogde resultaat!"

Vincent Hoeben
Donated 10

Jpa Van Den Eijnden
Donated 10

"Succes👍👍"

Laura Suiveer
Donated 10

Siem Jansen
Donated 10

"HUP Demi"

Fc Sorin De Milfhunter
Donated 10

"Jagen! Jagen!"

Sorin Meulendijks
Donated 10

"Succes Johnny"

Lars Joosten
Donated 10

Lennon Brink
Donated 10

"Succes Demi!"

Bianca De Vries
Donated 10

"Go girlll"

Anonymous
Donated 10

Olga
Donated 10

"Heel veel succes Demi, je bent een topper!! <3"

Guido Scheepers
Donated 10

"Veel succes!!"

Anonymous
Donated 10

Nicky
Donated 8

"Veel succes!!"

Caitlin Vd Kolk
Donated 7

Lotte Nieuwenhuu
Donated 5

Anonymous
Donated 5

Anonymous
Donated 5

Roel Van Bree
Donated 5

Sandra Effing
Donated 5

Laura Suiveer
Donated 5

"Met veel plezier gedoneerd"

Anonymous
Donated 5

"❤️ voor es"

Robin Sprengers
Donated 5

Jan Linders Mierlo-hout
Donated 5

Anonymous
Donated 5

"Veel succes demi"

Dena Van Baar
Donated 5

"Heel veel succes! 😘"

Angelie Van Den Eijnden
Donated 5

"Heel veel succes 👍🍀🍀"

Terry Van Lent
Donated 5

"Veel succes!"

Anonymous
Donated 5

"Gooo demi!!"

Lynn Van Rijt
Donated 5

"Wat een top actie! Heel veel succes girl, zet hem op!"

Britt Van Rijt
Donated 5

"Topper ben je! Heel veel succes😘"

Tessa
Donated 5

Josine Camping Well Bekkers
Donated 5

Mirjam Lambert
Donated 5

"Top en succes met de training!"

Lena Potters
Donated 5

"Heel veel succes Demi!"

Jeannette
Donated 5

Demi Nuenen
Donated 5

Tom Van Den Eijnden
Donated 5

"Succes Demi!"

Amber Sanders
Donated 5

Nicky Plantaz
Donated 5

"Zet ‘m op!!!"

Yvon Swinkels
Donated 3