Hans Hamberg

NN Marathon Rotterdam

Mijn activiteiten volgen

3,164
kms

Mijn doel 400kms

Ik ren tegen kanker tijdens de NN Marathon Rotterdam

Lieve mensen,

Het jaar 2020 was in alle opzichten een bijzonder jaar. Voor ons gezin zou het voorjaar in het teken staan van geld inzamelen voor het KWF met de actie “ Ren tegen kanker”. In april moest hiervoor de marathon van Rotterdam gelopen worden. De teleurstelling na vele maanden trainen was dan ook groot toen het evenement gecanceld werd vanwege COVID-19. Wij hebben hierover echter niet lang getreurd en hebben snel het vizier gericht op de nieuwe datum en dat is nu 24 oktober 2021. 

In oktober dit jaar is namelijk voor onze familie wederom pijnlijk duidelijk geworden de noodzaak van deze actie. Mijn oudste broer Arjan Hamberg was in oktober van dit jaar tot ons verdriet uitbehandeld. Na intensieve weken thuis, waarbij wij als familie voor hem hebben mogen zorgen, is hij afgelopen 11 december overleden aan de gevolgen van darmkanker op de veel te jonge leeftijd van 50 jaar. 

Het is duidelijk dat wij moeten blijven strijden tegen de ziekte kanker en dit is voor mij niet gestopt met het overlijden van Arjan. Onderzoek is namelijk van levensbelang en niet alleen voor de patiënten, maar ook voor alle gezinnen en families die dagelijks worden geconfronteerd met de gevolgen van deze ziekte. 

Wij zijn niet allemaal artsen, wetenschappers of verpleegkundigen die een bijdrage kunnen leveren aan de genezing of behandeling van patiënten. Maar dat betekent niet dat wij geen belangrijke bijdrage kunnen leveren. Wij kunnen fondsen werven, evenementen organiseren en daarmee financieel de lange marathon naar genezing van kanker volbrengen. 

In 2021 ga ik dus door met de strijd tegen kanker. Mijn broer Arjan zal helaas niet meer aan de finish staan, maar hij was een onverbeterlijke optimist en gaf niet op en ook wij gaan dus met optimisme op naar de marathon van 2021 en geven niet op! Het voordeel van een jaartje later is namelijk ook dat wij een jaar langer geld kunnen ophalen 😉!

Ik wil jullie dan ook vragen om evenmin op te geven en gezamenlijk de strijd aan te gaan. Heb je al een donatie gedaan in 2020, dan zou het fantastisch zijn als je dit ook weer in 2021 wil doen. Heb je nog niet gedoneerd, dan is dit het moment om ons te steunen in de “ren tegen kanker” actie. 

Ga dus snel naar mijn actiepagina https://acties.kwf.nl/fundraisers/hanshamberg/rotterdam en als je wil bijdragen is dat geweldig!

Met sportieve groeten,

Hans


Mijn badges

Actiepagina gemaakt

Foto's toegevoegd

E-mails verstuurd

Aan eigen actie gedoneerd

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd

Top fondsenwerver

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

€500 euro opgehaald: t-shirt verdiend

Nog 13 weken!

Lieve mensen,
Het is alweer een tijdje geleden dat er een berichtje van mij hier is geplaatst. Ondanks alle corona perikelen hebben wij echter nog steeds het vizier staan op de marathon van Rotterdam. In de tussentijd zijn wij blijven trainen, is er een sportmedisch onderzoek gedaan en zijn wij helemaal goedgekeurd voor de marathon op 24 oktober van dit jaar. Vandaag nog 13 weken te gaan met trainingen om nu eindelijk de tegenprestatie voor alle mooie donaties te vervullen. Verder staat in oktober ook de door corona gecancelde sponsorloop op de school van de jongens voor de herkansing op de planning.

Tegelijkertijd is het morgen mijn eerste verjaardag zonder Arjan.   Enerzijds is dit raar, maar besef ik mij ook des te meer hoe bijzonder waardevol het is dat ik weer een jaar ouder mag worden en zo gezond ben dat ik voor een marathon mag trainen en dan ook nog voor een goed doel.
Kortom wij gaan weer vol goede moed de opbouw voor de marathon doen en lopen hierbij met iedereen in onze gedachten die als patiënt, ouder, partner, broer, zus, kind, vriend , vriendin te dealen heeft met kanker. 

Nogmaals dank voor jullie support en donaties! Alle steun wordt enorm gewaardeerd, dank!!! Extra donaties zijn natuurlijk ook altijd welkom 😉! Wij gaan in ieder geval in de vakantie weer vol aan de bak met de trainingen!

Voor nu voor iedereen een fijne, gezonde en sportieve vakantie gewenst!

Met sportieve groet,
Hans

En wij gaan door!

Lieve mensen,

In 2020 gingen wij voor de marathon van Rotterdam. Het doel was het inzamelen van geld voor onze strijd tegen kanker. De marathon is helaas niet gelopen als gevolg van de COVID-19 pandemie. Mijn broer Arjan zijn marathon is helaas wel op 11 december van dit jaar tot een einde gekomen. Dit bevestigt des te meer dat wij onze marathon in onderzoek naar genezing nog niet hebben afgerond. 

In 2021 ga ik dus weer vol overtuiging aan de bak om de marathon van Rotterdam alsnog te lopen en het al fantastische sponsorbedrag verder te verhogen om uiteindelijk te komen tot het moment dat wij geen vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms, tantes, kinderen en vrienden verliezen aan deze afgrijselijke ziekte !

Dank voor jullie support in 2020 en hopelijk ook in 2021!

Met sportieve groeten,
Hans

Toch niet de laatste weken!

Lieve mensen,

Iedereen die dachten in maart bezig te zijn met de laatste trainingskilometers voor april had het mooi mis. Het coronavirus gooide flink roet in het eten.

Na het verwerken van de teleurstelling hebben wij een periode wat minder trainingskilometers gemaakt om weer op te laden naar het nieuwe schema. Het nieuwe schema is inmiddels weer gestart en wij gaan op naar 25 oktober 2020.

Het doel blijft onveranderd en plannen bijstellen is eerlijk gezegd ook wel symbolisch voor iedereen die geconfronteerd wordt met de ziekte kanker. Patiënten en familieleden die moeten leven met kanker stellen veelvuldig de plannen bij en moeten weer opladen voor een nieuwe fase.

Zo gaan wij ook weer door en maken wij nu de kilometers in de zon al dan niet in gezelschap van het hele gezin. Ook de sponsorloop op de school van de jongens hebben wij uitgesteld, maar nog zeker niet afgesteld! Kortom wij gaan door!

Nogmaals dank voor jullie support.

Sportieve groeten, Hans

Op naar de laatste weken!

Lieve mensen,

Wat is er de afgelopen weken veel geld opgehaald. Het bedrag overstijgt alle verwachtingen!

Inmiddels zijn ook vele kilometers gemaakt en lig ik mooi op schema voor de marathon. Geen blessures en over 54 dagen is het eindelijk zover. 

De komende weken staat er nog een sponsorloop bij de jongens op school op het programma. De kinderen gaan op 1 april met elkaar de uitdaging aan om naar het voorbeeld van de marathon een kids marathon te lopen. Waarbij de kinderen afstanden gaan lopen van 1/4 kids marathon (1 km) tot maar liefst een hele van 4 kilometer!

Ter voorbereiding wordt in de maand maart les gegeven over de ziekte kanker en het goede doel waarvoor wij lopen. Belooft een mooie maand te worden!

Met sportieve groeten, 

Hans

De eerste kilometers zijn gemaakt!

Lieve mensen,

Wat een bizarre week was dit! De overvloed aan donaties en positieve berichtjes hebben alle verwachtingen overtroffen. Dank daarvoor! 

Daarnaast wil ik ook iedereen danken voor het promoten van deze actie in het eigen netwerk. Zo zijn mijn ouders maar wat druk geweest met het spammen van vele mensenwink! Super om te zien.

De eindstreep is nog niet bereikt. Zo zijn wij plannen aan het maken voor een sponsoractie op de school van de jongens. Ander leuk nieuws is dat mijn neef Max ook zich heeft ingeschreven voor deze actie, maar dan voor de 1/4 marathon. Erg trots op hem! Zie ook zijn actiepagina https://acties.kwf.nl/fundraisers/MaxHamberg

Go Max!

Ondertussen zijn natuurlijk ook de eerste kilometers op de weg gemaakt. Wij liggen keurig op schema! Op naar #demooiste #rentegenkanker.

Met hartelijke groet, Hans

Wat fantastisch!

Lieve mensen,

Wat een overweldigende reacties heb ik van jullie gekregen! Geweldig dat dit bedrag nu al binnen is gehaald. Mijn dank is enorm groot. Dankbaar dat ik dit kan en mag doen met jullie support!

Heel, heel erg bedankt! Bij iedere training zal ik aan jullie denken en mij gesteund voelen door jullie prachtige reacties!

Lieve groeten, Hans

 

Mijn donateurs

Bart Rietbergen
doneerde 100

Marc Bool
doneerde 100

"Omdat voor onderzoek afstel geen optie is."

Bart
doneerde 100

"Keep on running"

Marc Bool
doneerde 100

"Hans, je streefbedrag moet je nu echt gaan ophogen. €6.000 moet kunnen. Succes. Marc."

Martin De Weijze
doneerde 100

Anoniem
doneerde 100

Arjan
doneerde 100

"Super dat je dit doet"

Hans Bank
doneerde 100

"Beste Hans, wat ontzettend goed dat je voor dit goede doel loopt! Een extra paar stappen loopt ongetwijfeld met je mee. Heel veel succes in de voorbereiding en de loop zelf.! Groet, Hans"

Hans Hamberg
doneerde 100

Anoniem
doneerde 100

Anoniem
doneerde 100

Geert Hamberg
doneerde 100

Anoniem
doneerde 50

Margriet Van Stiphout
doneerde 50

"Zet m op Hans. Mooi dat je dit doet!"

Hans & Cora Pullen
doneerde 50

"Succes Hans👍"

Wai Ko
doneerde 50

"Dank voor het delen van je verhaal. Super dat je je hier voor inzet, heel veel succes met de verdere trainingen (met je kids) !!!!!"

Anoniem
doneerde 50

Arie Lievaart
doneerde 50

Saskia Van ‘t Hof-looije
doneerde 50

"Voor Arjan!"

Anil Rambharos
doneerde 50

P Jansen
doneerde 50

Wim Nobel
doneerde 50

Martin De Weijze
doneerde 50

"Heel veel succes met het rennen, voor dit mooie doel!"

Anil Rambharos
doneerde 50

"Veel succes"

A Pullen
doneerde 50

Emile Van Doorn
doneerde 50

"Heel veel succes Hans! Geweldig dat je dit doet!"

Anoniem
doneerde 50

Anoniem
doneerde 50

Joost
doneerde 50

"Go for it!"

Brenda Van Der Knaap
doneerde 50

"Beste Hans, mooi initiatief dat ik graag steun. Ik heb Arjan gekend (via werk) en het gemis moet enorm zijn voor jullie. Hij was een mooi mens. Veel sterkte!"

Anoniem
doneerde 50

"Succes Hans!"

Anoniem
doneerde 50

Marcel Van Haasen
doneerde 50

"Heel veel succes Hans en geef je broer een dikke knuffel van mij"

Anoniem
doneerde 50

Bas
doneerde 50

"Veel succes"

Mirjam Jansen
doneerde 50

"Zet hem op hans!!heel veel succes met de voorbereidingen. En als ik ergens aan de kant wat moet aangeven van voeding hoor ik het graag💪💪 Geweldig dat je dit doet en natuurlijk komen we kijken."

Anoniem
doneerde 50

Anoniem
doneerde 50

André
doneerde 42

"Beste Hans, goed dat je deze actie onderneemt alhoewel de directe aanleiding natuurlijk best een heftige is, ik wens je dan ook alle kracht toe voor nu en in de toekomst bij deze uitdagingen. Een marathon is 42 km dus vandaar dit symbolische bedrag. Laten we hopen dat hiermee de dag weer een stapje dichterbij is gekomen om van deze ziekte een chronische ziekte te maken. Zodat generaties na ons kunnen zeggen: Kanker was dat niet een ziekte waar in 2019 nog mensen aan konden overlijden….succes."

Anoniem
doneerde 40

"Heel veel succes Hans!"

Maaike Minnema
doneerde 40

"Wat geweldig dat je dit gaat doen! Zettem op Hans!"

Sander Den Blanken
doneerde 40

"Mooi initiatief Hans. Succes met de actie. Gecondoleerd met het verlies van je broer. Ik wens jou, je familie en vrienden heel veel sterkte."

Anoniem
doneerde 38

"We kennen elkaar niet, maar ik gun je al het succes tijdens je loop. Je streefbedrag heb je bij deze gehaald, maar ik hoop dat je nog veel meer binnen haalt!"

Ivo Baert
doneerde 34

"Sterkte Hans, en uiteraard succes straks als het weet kan👊"

Milcar
doneerde 33

"Zet hem op Hans, mooi dat je blijft gaan!"

Tol Swinkels
doneerde 30

"Succes Hans! Super dat je je hiervoor ook sportief inzet."

Peter Mathlener
doneerde 30

"Sterkte Hans en succes met de training!"

Dyonne Op Het Veld
doneerde 30

"Succes Hans!"


doneerde 30

Winston Ramdajal
doneerde 30

"Schitterend doel kerel!! Veel s6 met het ophalen van jouw streefbedrag!! Gr winston"

Rogier Eeckelaar
doneerde 30

"Hans, Nobel streven van je om mee te doen en geld op te halen voor het kanker onderzoek. Zet hem op. Gr Rogier Oud collega A16 Prinsenbeek en bam"

Renske Doornink
doneerde 28

Jeanette Klop
doneerde 28

"beste Hans, wat mooi dat je jouw energie wilt inzetten om het KWF en daarmee indirect een heel klein beetje je broer te helpen! Ik begrijp je drive heel goed. Heel veel succes en moed om door te gaan,!"

Johan Ursem
doneerde 28

"Geweldig bezig Hans!"

Jeroen Rits
doneerde 28

Marieke Verboord
doneerde 28

"Prachtig initiatief Hans! Veel kracht en inderdaad optimisme toegewenst. Groet, Marieke (oud-collega van Arjan)"

Sonja Van Der Linden
doneerde 28

"Zet hem op, Hans! 💪"

Danny Korstanje
doneerde 28

"Succes en heel veel sterkte 💪"

Cees Boon
doneerde 28

"Hoi Hans, goed dat je dit doet. Succes met al je voorbereidingen."

Jort Slobbe
doneerde 28

Bart Van Riel
doneerde 28

"Hans, Mooie actie. Succes !!!!"

R Pullen
doneerde 28

Melvin Gerad
doneerde 28

"Succes Hans! Super dat je je hier voor inzet!"

Joost Bosmans
doneerde 28

Peter En Loes
doneerde 25

"Mooi gebaar Hans! En veel succes en plezier gewenst!"

Bas Vd Weijer
doneerde 25

"Wat zeg je tegen iemand die net een dierbare heeft verloren. Zet hem op? Je kunt het? Ik weet het niet. Ik wens voor jouw en je naasten in ieder geval heel veel liefde voor 2021 en dat rondje rennen (in mijn stadje) komt helemaal goed. Heel veel succes Hans"

Ronald Huijssoon
doneerde 25

"Stoere actie 💪🏻 Veel succes!!!"

Anoniem
doneerde 25

Korstiaan Rietveld
doneerde 25

"Mooie actie Hans. Hopelijk gaat het door en voor dan: veel succes!"

Anoniem
doneerde 25

"Hans Het doet ons weer beseffen dat er veel meer is dan alleen ons eigen geluk. Ongeacht je eindtijd zijn we nu al trots op jouw getoonde inzet! Groet Sonja en erik"

Rik Schepers
doneerde 25

"Heel mooi dat je dit doet Hans! Heel veel succes, zet 'm op!"

Marianne Knibbe
doneerde 25

"Gecondoleerd, Hans! En heel veel succes met deze mooie prestatie voor dit goede doel! 👍🏼"

Anoniem
doneerde 25

"Hey Hans wat tof dat je dit doet!! Zet m op!!"

Maarten Van Raaij
doneerde 25

"Mooi initiatief Hans! Ik zie je in Rotterdam"

Marleen Tempelaar
doneerde 25

"Mooi Hans. Op een hoopvol en gezond 2021!"

Jurgen
doneerde 25

Tineke Kolvenbach
doneerde 25

"Mooi initiatief!"

Edwin De Ridder
doneerde 25

"Succes Hans !!"

Wim Nobel
doneerde 25

"Veel succes Hans."

Barry
doneerde 25

"You go Hans 💪🏻"

Frank Van De Ven
doneerde 25

Anoniem
doneerde 25

Wim En Anja Vlasblom
doneerde 25

"Veel succes! 👍🏻"

Henk Post
doneerde 25

Maurice Van Es
doneerde 25

"Goed initiatief Hans."

Anoniem
doneerde 25

"Hans heel succes,en dat je een mooie loop mag hebben."

Drieske Van Den Van Den Nieuwenhuizen
doneerde 25

"Mooi initiatief !! Veel succes !!"

Erwin Franken
doneerde 25

Celine Murks
doneerde 25

"Je bent nu al een winnaar, Hans! Fantastisch dat je dit doet. Go 4 it"

Lisa En Martijn Wehrmeijer
doneerde 25

"Wat goed dat je dit doet Hans, heel veel succes!!!"

Josje
doneerde 25

"Prachtig doel Hans, veel succes!"

Koos En Elli Horvers
doneerde 20

"Goede voorbereiding en sterkte"

Henk Gennissen
doneerde 20

"Veel succes Hans!"

Sander Den Blanken
doneerde 20

"Succes Hans met deze goede actie"

Alwin Brouwer
doneerde 20

"Succes Hans"

Rien En Ine Van Delft
doneerde 20

"Succes Hans!"

Niek, Lisette, Julie En Fiene Van Dommelen
doneerde 20

"Geweldig doel!!"

Anke En Wouter Pullen
doneerde 20

Matthijs Den Teuling
doneerde 20

"Succes Hans!"

Auke & Dieuwke
doneerde 20

"Succes!"

Anoniem
doneerde 20

Peter Vriens
doneerde 20

Natasja Van Veelen
doneerde 20

"Wat een mooi initiatief, zet ‘m op!!"

Anoeska De Bekker
doneerde 20

"Lieve Hans, Wat een kanjer ben je om dit te doen! Ik heb mijn man verloren aan dikke darmkanker en zelf ervoor gestaan. Denk ook goed aan jezelf en geef Wolf een knuffel van me. Liefs, Anoeska"

Roeland Pullen
doneerde 19

"Succes met lopen Hans!"

Anoniem
doneerde 19

Jeroen Platteschorre
doneerde 19

Mischa
doneerde 19

"Go get them!"

John Ouwerkerk
doneerde 19

"Succes Hans!"

Richard Faasse
doneerde 15

"Succes 💪🏻"

Anoniem
doneerde 15

Marijke Dries
doneerde 15

"Zet hem op!!"

Cathalijne Den Bakker
doneerde 15

"Heel veel succes, Hans! Zet ‘m op! Hoop dat je hiermee veel geld ophaalt. Ook alle goeds toegewenst voor je broer! Groetjes, Cathalijne"

Denise De De Man-thompson
doneerde 15

"Mooi sponsor doel! Succes!"

Sebastiaan Baaijens
doneerde 15

"Mooi dat je dit doet, Hans."

Miejam Luijten
doneerde 15

"Mooi initiatief Hans! Succes"

Niels Scholten
doneerde 15

Emile Van Doorn
doneerde 15

"Hele goede actie, Hans! Succes en sterkte."

Els Huijer
doneerde 10

"Prima actie, veel succes"

Kiek By Miek
doneerde 10

Anoniem
doneerde 10

"Succes in de mooiste stad van Nederland!!"

Anoniem
doneerde 10

Sil Kruithof
doneerde 10

Anoniem
doneerde 10

Anoniem
doneerde 10

Simone De Jong
doneerde 10

"Hans, hele mooie actie om te steunen! Go for it!!"

Peter Tennekes
doneerde 10

"Zet 'm op Hans!"

A Pullen
doneerde 10

"Zet ‘m op!!"

Edwin Van Delft
doneerde 10

"Wat goed van je Hans! Succes💪🏻"

Peter-bas En Erika
doneerde 10

"Succes Hans! Zet 'm op!"

Jolanda
doneerde 10

"Vreselijke ziekte.. heel veel succes hans mooie actie"

Erika
doneerde 10

"Succes Hans!"

Esther
doneerde 10

"Verdrietig nieuws en fijn dat je dit doet Hans! Zet hem op!"

S Theuns
doneerde 10

Eline Mombarg-wagter
doneerde 10

Jetske Den Boer
doneerde 10

"Veel succes Hans, mooi dat je dit doet!"

Joke Snijders
doneerde 10

"Keep on running!"

Dyonne Op Het Veld
doneerde 10

Reina Mensen
doneerde 10

"Heel succes met rennen! Mooi doel! Heel veel sterkte voor je broer!"

Werner Dielessen
doneerde 10

"😘🙏"

Mark Van Der Graaf
doneerde 10

Jeroen Visser
doneerde 10

"S6"

Ruben Favié
doneerde 10

"Succes Hans!!"

Marieke Van Delft
doneerde 10

"Goed van je! Zet hem op Hans! 👍"

Dagmar De Groot
doneerde 10

Ramon De Bruijn
doneerde 10

"Hans. Succes met deze fantastische marathon in de mooiste stad van Nederland. Ik steun je. 👍"

Anoniem
doneerde 10

Femke Den Boer
doneerde 10

"Lieve Hans, wat een supergoed doel! Veel succes de komende maanden met trainen en zet m op💪🏼👏🏼!! Liefs, Rob, Femke & Benthe"

Ron Van Soelen
doneerde 10

Anoniem
doneerde 10

Boer
doneerde 10

Dick Groenevelt
doneerde 10

"Hans, Top dat jij je op deze manier inzet. Veel succes toegewenst."

Debbie Van Van Breugel Heezen
doneerde 10

"Succes Hans!"

Mats Visser
doneerde 10

"Succes Hans!"

Saskia Van De Kasteele
doneerde 10

Anoniem
doneerde 10

Anoniem
doneerde 10

Peter Van Den Hoek
doneerde 10

Anoniem
doneerde 6

Anoniem
doneerde 5

Jojanneke Schenkel- Geene
doneerde 5

"Succes!"

Anoniem
doneerde 5