Jan Koelewijn

TCS Amsterdam Marathon 2021

Mijn activiteiten volgen

901
kms

My target 750 kms

Ik ren tegen kanker tijdens de TCS Amsterdam Marathon

Ik doe mee om geld op te halen voor kankeronderzoek. Geld dat heel hard nodig is, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. Mijn schoonvader is in 2001 overleden aan kanker en een schoonzus in 2019.Mijn vader heeft recentelijk prostaatkanker gehad en In 2018 kreeg mijn zwager de diagnose acute leukemie gelukkig was mijn vrouw een 100% match als stamceldonor en is mijn zwager er weer bovenop gekomen. Maar in Januari dit jaar werd bij mijn vrouw borstkanker vastgesteld dus het komt steeds dichterbij. Ik ga daarom 42km hardlopen want de kankerpatienten moeten veel meer afzien. Dus  sponsor mij en help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Namens mij en KWF: dankjewel!

My Achievements

Actiepagina gemaakt

Streefbedrag aangepast

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

Foto's toegevoegd

E-mails verstuurd

Aan eigen actie gedoneerd

Streefbedrag behaald

Top fondsenwerver

500 euro opgehaald: t-shirt verdiend

My Updates

MARATHONDAY

Monday 18th Oct
Bij deze dan de laatste blog over de marathon. S´morgens om 6,35 ging de wekker in Spakenburg dus ik was al richting Amsterdam. Kleding aan ,4 pannenkoeken naar binnen gewerkt met carbolaoder en koffie en om 7,15 in de auto naar de p en r in Weesp. Ik had het adres ingevoerd maar in Weesp zag ik het station rechts maar de navi stuurde me veel verder en dan linksaf. Ik dacht dat lijkt me niet goed dus draaien en ik zag gelukkig een vroege wandelaar ,de p en r bleek aan de andere kant van het spoor te liggen, dus snel auto parkeren naar de betaalautomaat ,ik heb alles ingevoerd toen kon ik mijn bankpas niet vinden, in de sprint naar de auto andere pas gepakt, kom je bij het apparaat moet je alles opnieuw invoeren, effin betaald en naar het station. daar hebben ze toegangspoortjes en die reageren mooi niet op de oq code van mijn geprinte kaartje. Dus op de buik onder de poortjes door alle toeters en bellen gingen af, gauw richting trein maar die reed al weg. Dan maar met de volgende ik had wat reservetijd ,eenmaal in de trein beginnen ze over mondkapjes, shit die zit niet in mijn trainingsjas , maar op zoek naar mijn bankpas vindt ik toch een mondkapje en zie ik mijn pas plotseling op de grond liggen. Hoe dan ? Maar goed rond 8.30 op het station en in de sprint naar het olympisch station, nog een pitstop bij het toilet, overbodige kleding uit en de tas inleveren en het stadion in richting mijn startvak. Eenmaal binnen nog wat warmingup en na 9.00 rustig richting de start. Ik ging maar mee achter de pacers van 4:00 en dat ging prima tot z'on 28km toen begonnen de benen toch behoorlijk te verzuren en werden per km stijver. Ik heb een paar gestopt om wat strekoefeningen te doen maar daarna is het nog moeilijker om in beweging te komen. Dus na 35 heb ik me voor genomen niet meer te stoppen het is ten slotte een hardloopevenement ,dan maar wat minder hard. Dus het laatste stuk was doorbijten maar de finish gehaald in 4:19. best nog een nette tijd. En het doel was donaties voor het KWF en dat is dus geweldig gelukt met tot nu toe meer als 6000.00 euro waarvoor onze dank !

nog 3 nachtjes slapen

Thursday 14th Oct
Hallo allemaal! Hierbij nog een update over Esther. Het aftellen is begonnen want Esther hoeft nog maar 2 keer chemo therapie dus het einde komt in zicht. Ze is op dit moment bezig met de ‘lichte’ kuren maar ze krijgt deze iedere week waardoor de kuren erg vermoeiend zijn. Ondertussen moet Esther alweer een beetje in vorm komen dus is ze druk met fietsen en wandelen. Na de laatste behandeling moeten wij wachten tot Februari en dan horen we of ze clean is of niet. Dus de komende tijd moeten we nog afwachten maar we geven de moed niet op! En hoe gaat het met de marathon voor het KWF? Ik denk dat dat ook helemaal goed gaat komen! Zondag de 17e is de marathon al en ik heb ondertussen ruim 800 km gelopen zonder blessures. Tot nu toe hebben we ruim 4800 euro binnengekregen voor het KWF, dit is natuurlijk fantastisch! We hebben nog een paar dagen dus ik geloof dat we de grens van 5000 euro wel passeren. Ik wil jullie allemaal bedanken voor het doneren en alle leuke berichten die wij ontvangen!

Update Esthers herstel

Monday 23rd Aug
Ik ben geen grote schrijver maar toch maar weer een kleine update. Esther heeft de 2 maanden met de zware kuren erop zitten en vanmiddag krijgt ze de 3e kuur van de serie van 12 lichtere kuren. Dus qua tijd zitten we nu op de helft. Eind oktober hopen we alles gehad te hebben, dat komt nu enigzins in zicht. En ik heb dit weekend de 500km grens gepasseerd qua trainings kilometers dus ook de marathon komt in zicht op 17 oktober.

Update Esther weg naar herstel.

Monday 23rd Aug
Ik ben geen grote schrijver maar toch maar weer een kleine update. Esther heeft de 2 maanden met de zware kuren erop zitten en vanmiddag krijgt ze de 3e kuur van de serie van 12 lichtere kuren. Dus qua tijd zitten we nu op de helft. Eind oktober hopen we alles gehad te hebben, dat komt nu enigzins in zicht. En ik heb dit weekend de 500km grens gepasseerd qua trainings kilometers dus ook de marathon komt in zicht op 17 oktober. 

aftellen

Saturday 14th Aug
Het aftellen is begonnen, nog minder als  9 weken, dan sta ik aan de start van de Amsterdam Marathon. Het wordt nu dus serieus, het shirt is binnen en wat is er al veel geld binnen. We hebben al bijna 2500.00 bij elkaar ! Hier is het KWF heel blij mee dat we dit samen hebben gedaan. Dus ik ben benieuwd waar we op eindigen op 17 oktober.

Nog 500 km te gaan.

Friday 9th Jul
Het werd weer eens tijd voor een kleine update.  Esther heeft Maandag haar derde chemo gehad vandaag voelt ze zich wel misselijk maar de 2e en 3e kuur gaan in elk geval beter als de eerste dat was een zware week. En hoe gaat het met de hardloper ? De tijd tikt door maar gelukkig de kilometers ook. Ik had op mijn actiepagina aan gegeven  om 750 trainingkilometers te maken en vandaag heb ik de eerste 250 erop zitten. Conform mijn schema moet ik nog ruim 600km dus eigenlijk lig ik voor ,maar beter te veel dan te weinig kilometers. 

De volgende ronde start vandaag.

Monday 7th Jun
Vandaag is het zover  C day laten we maar zeggen, na de operatie en bestraling begint vandaag de chemo voor een periode van 5 ,maanden.  Vakantie zit er waarschijnlijk niet in dus hebben we de laatste dagen er maar even lekker van genomen. We zijn Donderdag op de fiets door onze eigen mooie omgeving geweest via Den Ham de Slenke  en daar de Regge over naar de Lemelerberg ,van daar naar Vilsteren en toen weer naar Ommen , daar lekker lunchen en via Mariënberg weer naar huis. Vrijdag morgen naar het ziekenhuis voor nog wat controles bij de cardioloog toen inkopen in Amsterdam en vandaar naar onze dochter in Noordijkerhout en gezellig naar een leuk strandpaviljoen met Sterre en Dave. en sávonds naar onze B&B in Uitgeest. De volgende dag ben ik maar begonnen met hardlopen in de polder van Uitgeest en toen een heerlijk ontbijt en samen lekker wandelen op het strand en natuurlijk even naar een gezellig paviljoen. en nog even naar Ijmuiden.  En zondag scheen de zon toen zijn we nog maar een keer naar het strand gegaan en deze keer even gelunched in Wijk aan Zee en vandaar de Zaanse Schans aangedaan daar waren we nog nooit geweest , en vandaar weer naar huis. Vanmiddag gaan we dan starten in Hengelo met de chemo dus de komende tijd wordt het afwachten hoe Esther zich voelt. 

Hemelvaart

Thursday 13th May
We maken maar weer een blog over de huidige tussenstand.Gisteren heeft Esther de laatste bestraling gehad dus nu even bijtanken en dan met goede moed aan de chemo beginnen. De laatste week van het bestralingstraject hakte en toch wel in maar vandaag toch maar de moed bij elkaar geraapt en lekker met diverse familieleden ruim 20km gefietst op de tandem en genoten van de mooie omgeving rond Hardenberg Rheeze etc. En hoe gaat het met de hardloper? Prima ik heb nieuwe schoenen, de steunzolen bijgewerkt en na diverse oefeningen vanmorgen weer 5km pijnvrij gelopen. Dus het begin is er weer nu maar opbouwen naar de 42km.

VERJAARDAGSBLOG

Thursday 6th May
Ja en dan ben je weer jarig. Normaal sta je daar niet zo bij stil maar na alles wat we dit jaar over ons een kregen is het wel wat meer beladen. Dus we gaan er maar extra van genieten ondanks dat grote feesten nog niet mogen. En straks gaan we maar weer bestralen ik had natuurlijk liever een ander uitje maar we doen het met het oog op hopelijk lange toekomst. Gelukkig heb ik de 54 gehaald nu op naar 55 en hopelijk net als mijn moeder op naar de 90. Heb al veel felicitaties mogen ontvangen in allerlei vormen, allen dank daar voor. De taxi komt straks en dan gaan we weer op naar Enschede zien hoe ik mij straks voel en wat er qua energie overblijft om verjaardag te vieren.

Blog 3 een kleine update

Sunday 2nd May
Even een tussenstand. Esther is halverwege het bestralingstraject, ze heeft toch wat meer effect dan ze verwacht had. Dus ze gaat de nodige rust nemen en gaat dan nog 10 dagen bestralen. Daarna is het bestralen voorbij en gaat ze zich geestelijk voorbereiden op de chemo die binnenkort begint. Zelf loop ik al enkele weken met een knie blessure. Vandaag gaat het gelukkig beter maar ik ga dit weekend nog wat rust nemen en kijken of dat effect heeft. Ondertussen maak ik wel wat kilometers op de fiets. Ik heb nog tot 17 oktober voor de marathon voor het KWF dus ik heb nog even. De sponsoring gaat in elk geval fantastisch. Wat mooi dat zoveel mensen meeleven en het KWF steunen. Bij deze nogmaals bedankt.

De training

Monday 26th Apr
Voor een marathon moet ik veel trainingkilometers maken. Maar ivm een knieblessure moet ik nog maar even fietsen. Het voordeel is dat je dan op weer op andere mooie plekjes komt.

De start van een andere strijd.

Friday 23rd Apr
Mijn eerste blog, ja hoe begin je zoiets ? Laat ik het maar op mijn manier
doen dwz met de deur in huis vallen. Iedereen wou 2020 gauw vergeten
maar 2021 is niet veel beter. Bij ons in elk geval niet want in Januari
kreeg mijn vrouw de diagnose borstkanker. Dus dan kom je weer in een
heel andere strijd waar je geen vat op hebt. Het enige wat ik kan is
behalve voor haar zorgen ,is lange afstanden hardlopen. Dus heb ik mij
ingeschreven voor de marathon van Amsterdam die ik ga lopen voor het
KWF en dus zoek ik nu zo veel mogelijk sponsors. Deze sponsors zijn
hard nodig want 1 op de 3 Nederlanders krijgt van dichtbij met kanker te
maken. 

Thank you to my Sponsors

250.40

Maicazz Bv

250.40

Top1toys

Succes met de marathon en sterkte met je vrouw.

250.40

Retour Denim De Luxe

Wij wensen je veel succes met je loop tegen kanker en heel veel beterschap met de mensen in je omgeving die aan deze verschrikkelijke ziekte lijden.

250

Noord 7

200.40

Raizzed

Mooi initiatief , beterschap voor Esther en succes met de marathon.

180.40

B.nosy B.nosy

Succes met deze uitdaging ! Team B.Nosy

175.40

Top1toys Vroomshoop

150.40

Kloffie's & Zo

Met dank aan Name It

150.40

Jan Koelewijn

150.40

Elvira Collections

Succes met jullie uitdagingen

130.40

Jk Cleaning

Succes namens JK Cleaning!

100.40

Jan Koelewijn

100.40

Bellaire

Succes met je 42kilometers en beterschap voor Esther.

100.40

Anonymous

100.40

Michael Agsteribbe

100.40

Toi-toys Bv

85.40

Moodstreet

Beterschap voor Esther en succes met je marathon.

75.40

Tygo + Vito

succes

75.40

Jan Cees En Riette Kaas

Jan, knap gedaan en beterschap voor Esther.

50.40

Home Socety

Zet hem op Jan, en sterkte met je Esther.

50.40

Style Labels

50.40

Inge Boerkamp

Zet em op Jan!

50.40

Johanna Kleinlugtenbelt

Heel veel sterkte en succes!

50.40

Duijst En Timmer Woning/project Stoffering

Succes neef👊🏻

50.40

Dave De Vries

Goed bezig Jan👍

50.40

Roy De Bruin

50.40

Yoka Eisen

Het allerbeste Jan en Esther!

50.40

Roelien Hair En Beauty

Succes 🤞

50.40

Anonymous

50.40

Anonymous

50.40

Familie Mandemaker

Lieve Jan en Esther, heel veel sterkte en succes met de strijd welke jullie nu voeren. We denken aan jullie ❤️

50.40

Marco Nieuwlaar

50.40

Barth Van Hout

Grote klasse Jan dat je dit doet 👍

50.40

Richard Plunkett

With very best wishes to you all from the Plunkett family

50.40

Fam Boertien

50

Engbert En Dianne Walinga / Kamphuis

Jan en Esther, zet ‘m op!

50

G. Vos

Heel veel succes en sterkte 🍀🍀🍀

42.40

M. En A.

Hallo Jan, 17 oktober een mooie dag gewenst en heel veel succes met het lopen van de marathon. Je kan het!! 💪 🍀

39.40

Anonymous

34.40

Familie Leemhuis

Op naar de 1500

34

Fam. Von Piekartz

Ome Jan we zijn trots op je dat je dit doet voor onze sterke Tante❤❤❤ (en de voor rest wie deze ziekte hebben).

30.40

Janneke Beldman

Heel veel succes met dit goede doel en sterkte met het ziekteproces we denken aan jullie

30.40

Jan H. Top

Jan, heel veel succes,

25.40

Anonymous

Succes!

25.40

Tina & Bertrik Dekker

Succes en sterkte !

25.40

Teun Koelewijn

veel succes met je actie jan !

25.40

Marike De Boer

Jan, heel veel succes met de marathon. En voor jullie als gezin heel veel sterkte toegewenst. Groetjes Marike

25.40

Annemarie Oordt

Zet 'm op Jan, ook deze diepe hel kun jij aan.

25.40

Anonymous

Wat ontzettend goed en moedig dat je dit doet! Ik steun van harte je initiatief. Heel veel succes Jan en Esther!

25.40

Karin

Zet 'm op samen! Heel veel liefs en sterkte. We denken aan jullie

25.40

Rick Mauriks

Beste Jan, prachtig gebaar wat je doet! Heel veel succes!!

25.40

Sandra Talen

Suc6 topper 💪

25.40

Anonymous

25.40

Karin De Boer-marsman

Heel veel succes! Je bereidt je voor, genereert donaties en leeft toe naar je prestatie. Geniet naast de beslommeringen die jullie hebben ook van het traject ernaartoe en de voldoening bij de finish. En dat kan natuurlijk helemaal als de behandeling en herstel voorspoedig gaan.

25.40

Anonymous

25.40

Dirkje Lucas

Succes , het gaat vast lukken.

25.40

Jeannette Hindriks

Heel veel succes

25.40

Lisette

Veel succes Jan met de Marathon en veel sterkte voor Esther, jou en jullie gezin in deze strijd!

25.40

Richard De Vries

Mooie actie Jan , succes , je kan het 👍

25.40

Anja Zijl

Heel veel succes Jan, mooi actie !!

25.40

John Van Den Heuvel

25.40

Jennette Eleveld

Heel veel succes Jan, respect hoe je samen met Esther het gevecht aan gaat. Mooi om op deze manier de behandeling van kanker te verbeteren. En we hopen dat de behandeling bij Esther mag slagen🙏

25.40

Hennie Koelewijn

Succes Jan en sterkte Esther

25.40

Gerlien Huiskes

25.40

Esther Nm

Wens je veel kracht om vol te houden met het lopen. Je wordt gesteund, dat is zeker!

25.40

Jennie

Jan heel veel succes met de marathon. Ik hoop dat je veel geld ophaalt voor dit goede doel.

25.40

Anonymous

25.40

Anonymous

Met een dikke knuffel

25.40

Anonymous

25.40

Anonymous

Veel suc6

25.40

Anonymous

25.40

Fenny Vos

Succes gewenst!

25.40

Mirke Duijvestijn

25.40

Ester Visser

Heel veel sterkte samen.

25.40

Jansen-gielians

Wanneer men dit te horen krijgt is dat een enorme schrik. Gelukkig zijn ze heel ver in het behandelen

25.40

Fam Bolks

25.40

Anonymous

25.40

Fam. Mepschen

Jan/ Esther! Heel veel succes! Jij (jullie) kunnen dit!! 💪

25

Kees Abbenhuës

Jan ik ben trots op je. Sterkte in je "Strijd" met de onbaatzuchtige kilometers, maar met een fantastisch doel.

25

Inge Koelewijn

Esther en Jan Yessss you can DO IT, ....en zoals ze binnen het KWF altijd zeggen. OPGEVEN IS GEEN OPTIE 😘

25

Anonymous

25

Fam. Eising

Knap gedaan hoor!

25

Cheryl Niks

Prachtig gebaar, veel succes ♥️

20.40

Anja Albertsboer

Jan heel veel succes geniet ervan en ik ben ervan overtuigd dat je het gaat nailen.... grtz Anja

20.40

Anonymous

20.40

Margriet Middag

Succes Jan zet hem op. Esther heel veel sterkte gewenst!!🍀

20.40

Jennie Krahwinkel

15.40

Gré Koelewijn

Succes Jan, een super goed doel waar je het voor doet

15.40

Annemarie Kolkman

Heel veel succes Jan, je kunt dit! We denken aan jullie.

15.40

Carolijn Wörner

Gogogoooo Kanjers!!

15.40

Annet Sanderman

15.40

Hemke Van Rossum

Super goed doel

15.40

Bert En Klaasje Bekmann

Top gedaan Jan!

15.40

Esqualo

Mooi initiatief. Veel succes!

15.40

Clemens Nijenkamp

Heel veel succes met je actie Jan!

15.40

Regina De Ruiter

Jan, ik vind het geweldig dat je dit doet. Succes met deze actie. En het belangrijkste: dat Esther weer gezond wordt!

15.40

Riekje Van Der Veen

🍀 Succes 🏃🏻‍♂️ Jan 💪🏻

15.40

Annet Bloemhof

Suc6 en veel sterkte!!

15.40

Gerralt En Dianne

15.40

Paul Van Der Wal

15.40

Astrid Staarman

Heel veel sterkte samen en succes met het lopen!

15.40

Susan Harmeijer

Lieve Jan en Esther, heel veel stertke en succes gewenst deze tijd. We hopen dat jullie er goed door komen!

15.40

Suzanne Ekkel

Succes en sterkte 🍀

15.40

Edith Winkel

We wensen jou heel veel succes met de Marathon te lopen.Voor een prachtig doel. HARTELIJKE GROETEN VAN DE BUURTJES WINKEL.OoK de groeten aan je gezin.

15.40

Familie Jansen

Jan en Esther zet hem.op ( zal niet gemakkelijk zijn) houd moed . Jan heel veel succes wat een mooi initiatief. Liefs van ons

15.40

Marjon Van Der Zee

Heel veel sterkte en succes.

15.40

Katinka Bos

Succes en sterkte.

15.40

Petra Neurink

15.40

Angelique Peter

Succes en sterkte !

15.40

J Mulder

15.40

Erik & Karina Wierenga.

Veel succes. 🍀

15.40

Marieke Breukelman

Succes met de actie en heel veel sterkte Esther.

15.40

Dienke Dalvoorde

15.40

Anonymous

15.40

Else En Johan Van De Ruitenbeek

15.40

Lea Reekers

Succes Jan, zet em op

15.40

Anonymous

15.40

Carlien Van Der Veen

15.40

Roel Koelewijn

Succes Jan en Esther

15

Anonymous

Veel succes!

15

Renate Koelewijn

Heel veel sterkte

15

Rens Pieters

Mooi initiatief Jan! Veel succes👍🏻

15

Judith Plaggenmars

Sterkte samen. We denken aan jullie

12.40

Saroen Hekman

10.40

Joke Van Leusen

Succes 🍀

10.40

Eva Werf

10.40

Francine Schepers

10.40

Karin Van Brussel

Succes Jan

10.40

Anonymous

10.40

Anonymous

10.40

Jolanda Van Dalen

10.40

Ina Olsman

10.40

Anonymous

10.40

Anonymous

10.40

Anonymous

10.40

Nathalie Hofsteede

10.40

Manon Kobes

Succes 👏

10.40

F. Vonkert

10.40

Quinten

Succes Jan!

10.40

Anonymous

10.40

Anonymous

10.40

Anonymous

10.40

El Van Den Hoeven

10.40

Anonymous

10.40

Alette Podt

💪🏻

10.40

Anonymous

10.40

Marjan Zagers

10.40

Theo Bosch

10.40

Anonymous

10.40

Lilian Onderweegs

10

Iris Den Hollander

Succes Jan, jij en Esther kunnen dit! 💪🏻

10

Ruth

Jan en Esther succes en sterkte!

7.90

Anonymous

5.40

Gea Klaren

5.40

Saskia Derks

5.40

Simone

Heel veel succes! En heel veel sterkte samen!❤️

5.40

Hein En Tiny De Jong

Veel succes

5.40

Ellen Zandbergen

Succes met je vrouw en de marathon

5.40

Klaas Oordt

5.40

Anonymous

5.40

Jelle Vonkert

5.40

Ruth Kleinheerenbrink

Succes en veel sterkte samen!

5.40

Anonymous

5.40

Margreet

Heel veel succes!

5.40

Hilda Rosman

5

Annemiek Ningbers

Succes & sterkte gewenst.

5

Gea

S6

3

Anonymous