Leonard van Moolenbroek

TCS Amsterdam Marathon 2021

Mijn activiteiten volgen

798
kms

My target 1000 kms

Ik ren tegen kanker tijdens de TCS Amsterdam Marathon

Samen met veel collega's van CSW doe ik mee om geld op te halen voor kankeronderzoek. Geld dat heel hard nodig is, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. Sponsor mij en help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Namens mij en KWF: dankjewel!

My Achievements

Actiepagina gemaakt

Streefbedrag aangepast

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

Foto's toegevoegd

E-mails verstuurd

Aan eigen actie gedoneerd

Streefbedrag behaald

Top fondsenwerver

500 euro opgehaald: t-shirt verdiend

My Updates

Actiedag

Sunday 3rd Oct
Wat een geweldige actiedag, afgelopen vrijdag (1 okt)..!!
Na weken van voorbereiding was het dan eindelijk zo ver: de CSW-brede actiedag voor het KWF. In de afgelopen maanden zijn het alleen de CSW-collega’s die bezig geweest zijn met het inzamelen van de gelden. Niet zonder resultaat: de teller stond afgelopen week al boven de 20.000 euro…WOW! 
En afgelopen week was het dan de beurt aan onze leerlingen. Op elk van onze CSW-locaties (er zijn er drie) was vrijdag omgedoopt tot KWF-actiedag. Vanuit de gedachte dat rond de 35 collega’s in beweging komen werden de leerlingen ook uitgedaagd dat te doen. Op CSW Van de Perre konden de (onderbouw)leerlingen kiezen uit wandelen, fietsen, bootcamp, hockey, voetbal, dansen, badminton en…HARDLOPEN ;). Aansluitend was het schoolplein omgetoverd tot feestplein: lekker muziekje, taartgooien, nagellakken, bingo, basketbal, bungeerunbaan en… veel hapjes&drankjes. Suikerspin, spirello-frietjes, kipburgers, cocktails (jaja, zonder alcohol) en overheerlijke kibbeling. Het was een supergezellige ontmoeting met alle leerlingen en heel veel collega’s. Het leek wel of iedereen even toe was aan een feestje 😉, na alle corona-ellende.
En.. heeft de dag ook nog wat opgebracht? Nou.. zeker! Alleen al op de dag zelf is (op Van de Perre) €1850 opgehaald😎🙏🏼👍🏼!! En daar komen alle donaties natuurlijk nog bij. De teller staat (zonder die 1850) al ruim boven de 30 mille…
Om stil van te worden. En als je dan weet hoeveel werk er is verzet om de dag te organiseren (petje af voor Manuela, Anja en Lorinda) en hoeveel bedrijven ons hebben gesponsord.
GE WEL DIG!
Dank iedereen. Grote dank.

Bijzonder..

Monday 13th Sep
..dat was het, op die donderdag eind augustus, Utrecht, Spoorwegmuseum. Live TV creëert een enorme hectiek, en het was erg leuk om dat eens mee te maken. Geluids- en cameramensen, Patrick Kluijvert en zijn gezin, KWF-medewerkers, regisseurs, Danny Vera, museumbezoekers, Frits Sissing, mensen met indringende verhalen en vele anderen: het liep allemaal door elkaar. Boeiend!
‘s Middags een korte repetitie, rond 6 uur een goed verzorgde maaltijd, de laatste instructies.. en dan: LIVE. Het was wel een lange uhm “zit”, of beter gezegd “sta”. Op van te voren vastgestelde plaats stond ik met velen in een lint van mensen met een foto. We luisterden naar heftige levensverhalen, genoten van prachtige muziek, keken naar videoclips met verdrietige maar zeker vaak ook hoopvolle ervaringen met die vreselijke ziekte. Kanker. En dan: “Nog 2 minuten, dan ga je live!” De spanning giert dan wel even door je lijf, hoor! Het lukte mij goed mijn -eindeloos in het hoofd herhaalde- eerbetoon uit te spreken voor Regi, Martin, Nico, Janneke en Ashanti. Wat fijn om hun namen te noemen en zo de herinnering aan elk van hen levend te houden. Laten we dat blijven doen, steeds opnieuw. Ik kijk terug op een indrukwekkende avond. Sta (op) tegen kanker. En dan nu op naar het rennen tegen kanker! 
Volgende week een blog met daarin meer info.
Op de foto het prachtige kaartje dat ik ontving van KWF. 
DANK, lieve medewerkers!


Rennen - opstaan

Monday 23rd Aug
Een wat vreemde titel misschien voor een blog… maar ik zal ‘m uitleggen. Weinigen zal ontgaan zijn dat we als CSW in actie zijn gekomen voor het KWF via “Ren tegen kanker”. Kijk maar eens naar de wall of fame op de webpagina ;). Er is echter nog een actie: “Sta op tegen kanker”. Deze actie wordt op TV uitgezonden komende woensdag rond 20.30 uur. Zie ook https://www.kwf.nl/nederland-staat-op-tegen-kanker. Er zullen o.a. optredens zijn van Danny Vera, Stef Bos en Douwe Bob.  
Nu zijn we door het programma benaderd, en ik ga mijn medewerking eraan verlenen. Dit houdt in dat ik met een (grote) foto van Reginald en 4 kleine foto’s van Nico, Martin, Janneke en Ashanti in een lange rij ga staan van mensen die eveneens een foto tonen van een dierbare. Ik zal ook -heel kort- worden geïnterviewd. Ik wil het vooral doen als eerbetoon voor en ter nagedachtenis aan onze 4 collega’s en leerling. Ik mocht helaas geen collage maken waarbij  elk van de 5 even groot in beeld kwamen en heb ervoor gekozen om Reginald groter in beeld te laten komen. Marloes immers is de grote motor en initiatiefnemer achter de “rentegenkanker”-actie. De grootte van de foto zegt gelukkig niets over de waarde van elk van de 5 lieve mensen die ons zijn ontvallen. 
Ik vind het best spannend om aan een live-programma mee te gaan doen, maar heb er veel zin, ook al weet ik dat het wat beladen zal zijn. Kijk je ook?

Vakantie!

Sunday 25th Jul
Even geen verhaaltje, maar wel twee andere mooie “dingen”. 1. Al gezien wat voor geweldig bedrag de eindexamencommissie heeft overgemaakt voor onze actie? Tweeduizendvijfhonderd euro!!!! Geweldig toch? En 2. Toen ik vorig jaar terugreed van het afscheid van Reginald draaide dit liedje op de radio. Voor mij voortaan verbonden aan hem, en mooi om te delen. Maroon 5, Memories. Here's to the ones that we got
Cheers to the wish you were here, but you're not
'Cause the drinks bring back all the memories
Of everything we've been through
Toast to the ones here today
Toast to the ones that we lost on the way
'Cause the drinks bring back all the memories
And the memories bring back, memories bring back you.                                                     RIP.

A.

Saturday 17th Jul
Vorige week berichtte ik over een leerlinge van onze school, en voorzichtigheidshalve gaf ik alleen de eerste letter van haar naam, de A. Ik wilde niet dat ze zonder toestemming van haar familie met volledige naam vermeld zou worden. Het toeval (?) wil dat ik in de afgelopen week benaderd werd door KWF om mee te doen met de actie “Sta op tegen kanker”. Dit is een live-uitzending waarin mensen in een lang lint gaan staan met een afbeelding/foto van hen die getroffen zijn door kanker. Heel heftig vermoed ik, maar ik wil er wel aan meedoen en dan een compilatiefoto tonen van Janneke, Martin, Reginald, Nico en… van Ashanti. Haar moeder reageerde heel positief op een mailtje dat ik haar stuurde met daarin de  vraag of ze het goed vindt aandacht te besteden aan haar lieve dochter die op 16 april 2020 overleed aan de gevolgen van kanker. Tweede klas gymnasium, lieve & enthousiaste meid met een groot hart voor anderen en speciaal ook voor dieren, geliefd bij klasgenootjes en personeel. Indrukwekkend was de erehaag die we gevormd hadden bij school; de auto & stoet kwamen daar speciaal naar toe.  Samen in de aula het afscheidsmoment meegemaakt, met emotionele woorden, oa van klasgenoten. Oef.. Ze is niet meer, maar laten we haar niet vergeten en voor altijd in ons hart blijven herinneren. In ieder geval ook binnenkort via de genoemde actie!

PZC

Saturday 10th Jul
Belofte maakt schuld😊. In mijn vorige blog vermeldde ik dat we op zaterdag 3 juli in onze regionale krant, de PZC, zouden komen te staan.. en inderdaad, paginagroot. Angela, Marloes en ik staan redelijk pontificaal op pagina 7. De verslaggever, Jos Overbeeke, is er goed in geslaagd om de kernzaken uit onze verhalen te noteren. Via deze link zijn de interviews terug te lezen: https://www.pzc.nl/binnenland/leerkrachten-csw-verloren-in-korte-tijd-drie-collega-s-aan-kanker-nu-gaan-ze-ter-nagedachtenis-een-grote-sportieve-uitdaging-aan~ad127d66/ . Even kopiëren en plakken, zou ik zeggen. Omdat de PZC onderdeel uitmaakt van een groot conglomeraat van dagbladen is het artikel ook te lezen op platforms van o.a. het AD.. en zo haalden we dus de landelijke pers! Erg leuk. 
Ondertussen staat de teller op bijna 17.000 euro. De (positieve) verbazing blijft! Zou het ons lukken voor de zomervakantie het -aangepaste- streefbedrag te halen? Wie helpt mee?
Tot slot van deze blog nog één opmerking die mijn collega Chantal maakte. Wat goed dat we met deze actie aandacht geven en terugdenken aan onze gewaardeerde collega’s.. en denken we daarnaast ook aan onze leerling A. (gymn.2.leerlinge) die vorig jaar is overleden aan de gevolgen van kanker? Heel attent, Chantal, en goed om mee te (blijven) nemen in onze gedachten. RIP, lieve A…

Ontmoeting

Friday 2nd Jul
Gezellig! Afgelopen woensdag ontmoette een groot gedeelte van de rengroep elkaar in Vlissingen bij strandtent Panta Rei. We zien elkaar niet zo heel vaak als collega’s van de drie vestigingen, en daarom was deze ontmoeting heel waardevol. Leuk om de motieven te vernemen die er zijn waarom mensen meedoen. Eén verhaal raakte mij in het bijzonder, dat van een collega van de vestiging Bestevaêr die zelf kanker heeft gehad. En niet alleen zij; ook diverse vriendinnen van haar. Wat voor impact zal dit hebben (gehad) op de vriendinnengroep.. Waarom ze meeloopt behoeft verder geen betoog. Sterkte in ieder geval voor haar (en vriendinnen🤗). Het motiveert mij zeker weer nog meer om door te gaan met deze actie. Vermeldenswaard: morgen (za 3-7) komen we in de PZC! In de volgende blog hiervan een linkje.

Onwaarschijnlijk

Saturday 26th Jun
Dat is het toch? Binnen twee weken hebben we als CSW-collega’s meer dan 11.000 euro opgehaald! Toen Marloes en ik twee weken met de actie startten hoopten we dat we de 10 zouden halen, met toch wel een 20-tal collega’s. Kijk nu maar naar ons CSW-team: de opbrengst & het aantal mensen.. prachtig toch! In de personeelskamer is het ongeveer dagelijks onderwerp van gesprek: “Heb jij jouw streefbedrag al gehaald? Lekker gelopen, zag ik, op FB! Pft.. dat wordt wat.. 21 km op 17-10..” 
Ook collega’s die niet zo van rennen houden of niet zo’n zin hebben -helemaal- naar Amsterdam te gaan bieden zichzelf aan om op andere manieren in actie te komen en geld te genereren voor ons doel “Een beter leven. Zonder én met kanker”, KWF. Het levert een leuke en samenbindende dynamiek op. Ondertussen zijn we de eerste stappen aan het zetten om 1 oktober tot een groot feest te maken voor alle leerlingen en collega’s op Bestevaêr, Van de Perre en Toorop. Ons streefbedrag… zullen we het aanpassen ;) ;)?

Start en vervolg

Friday 18th Jun
Al bijna 4000 euro.. Onwaarschijnlijk.. en de actie met de leerlingen moet nog van start gaan! We gaan die 10.000 euro toch zeker wel halen!  Waarom zijn we zo gedreven als CSW-team? Waarom wil ik meedoen? Het antwoord is even kort als verdrietig. In de afgelopen jaren zijn we op onze school erg vaak met kanker geconfronteerd. We hebben afscheid moeten nemen van 4 (vier!) zeer gewaardeerde collega's: Janneke, Martin, Reginald en Nico. Allen overleden aan de gevolgen van deze vreselijke ziekte. Onnodig te vermelden hoeveel impact dat op onze school heeft gehad... en nog steeds heeft. We missen ze.. steeds opnieuw. R.I.P. Daarnaast ben ikzelf ook in mijn familiekring al vaak ermee  geconfronteerd (mijn vrouw, 2 neven, 1 broer, allen genezen verklaard Godzijdank) en denk ik aan Michiel, de sympathieke en dappere zoon (19jr) van mijn schoonzus en zwager die binnenkort een stamcelstransplantatie zal ondergaan. Sterkte jongen!
Gedrevenheid genoeg uitgelegd ;)?

Flitsende start

Wednesday 16th Jun
Wat leuk om -nu al- te merken dat er zo veel enthousiasme is voor onze actie. "Onze"?  Ja zeker! Nu al zijn er meer dan 20 collega's van CSW die mee gaan doen. Binnen 24 uur is er al meer dan 1000 euro opgehaald.. geweldig! Samen met de leerlingen van onze (3) scholen willen we het streefbedrag van 10.000 euro gaan halen. In volgende blogs hierover meer info.
Waarom we zo gedreven zijn? Zie eerstvolgende blog.
Iedereen die nu al gedoneerd heeft: dank je wel.

Thank you to my Sponsors

50.40

Jan Hoftijzer

50.40

Astrid

Joehoeeee bijna op je streefbedrag papa! 🍀🍀😘😘

50.40

Remi Beunders

Geweldige actie!

50.40

Sander

50.40

Rosemarie Albronda

Succes team CSW!

50.40

Anonymous

Zet um op Leo!

50

Laura

Supergoed!

34

Anonymous

25.40

M.c Van Van Moolenbroek

Succes oom!

25.40

Onnodige Vermelding

25.40

Nathalie Marijs

Heel veel suc6!! Super dat je je inzet voor dit doel

25.40

Anonymous

25.40

Bram Van Moolenbroek

Kom op hoor. Succes.....

25.40

Sebastian Nijssen

25.40

Mark Rijnders

Succes!

25.40

Fam. Snijder

Veel succes Leonard!

25.40

Ydette Piederiet

21.40

Ariënne Huijberts

Hee Leo! Supergoed initiatief van je (jullie). Heel veel succes... 😺

20.40

Catalijn

Veel succes!

15.40

Saskia Van De Merbel-platje

Heel veel succes!

15.40

Jos

Bonne route

15.40

Anonymous

15.40

Mariëtte Van Moolenbroek

Een mooie actie! Vanuit Scheveningen moedigen we jullie aan 👏

15.40

Anneleen Verheij

15.40

Marian Van Der Hooft

15.40

Leohanneke Hollestelle

Succes met lopen voor dit goede Leonard!

15.40

Janneke Beeke

Zet hem op Leonard en allen van de CSW. Prachtige actie!!

15.40

Job Van Moolenbroek

15.40

Leon Valkenburg

Geweldig bezig Leonard en collega's voor KWF!

15.40

Rene Van Der Waal

15.40

Kirsten Buursema

Succes!

15.40

Marnix Israel

Veel succes!

15

Danuelle Teclegiorgis

Succes Leonard!

10.40

Gon Boex

Top! Succes.

10.40

Lideweij

10.40

Kim

10

Marieke Riemens

Veel succes!

10

Peter Bakx

Succes Leonard

10

Arianne Sanderse

5.40

Anonymous

4.40

Anonymous

4

Julia Geschiere

3.40

Anonymous

Our Team Members

Marloes de Visser (C)

Raised so far

€1,550.80

Jeannette Krieger

Raised so far

€312.80

Leonard van Moolenbroek

Raised so far

€950.40

Hannah Van Moolenbroek

Raised so far

€200.20

Dylan Ghabaran

Raised so far

€415.60

Irene Hofman

Raised so far

€386.60

Jaco Klink

Raised so far

€308.20

Mieky Peterson

Raised so far

€1,500.80

Angela Van Alphen

Raised so far

€678.40

Maxime Mallie

Raised so far

€566.00

Cora Schreijenberg

Raised so far

€464.20

Marie Mouysset

Raised so far

€853.60

Ruud Meier

Raised so far

€50.40

Nadine Pijcke

Raised so far

€193.60

Job de Keijzer

Raised so far

€269.80

Elianne de Visser

Raised so far

€614.60

Carina Brouwer

Raised so far

€805.40

Sue-Ann Lijkwan

Raised so far

€621.40

Sophie Miljoen

Raised so far

€194.50

Tamara Ferdinandus

Raised so far

€355.60

Maureen Rutjes

Raised so far

€500.80

Erik Buijs

Raised so far

€796.00

Eric van Gaalen

Raised so far

€226.00

Nick van Merrienboer

Raised so far

€653.80

Chantal Duijvesteijn

Raised so far

€526.80

Jan-Pieter Baaijens

Raised so far

€546.00

Mieke Lukasse

Raised so far

€380.80

Annelieke Van den Berg

Raised so far

€710.00

Izak Visser

Raised so far

€621.80

Veerle Dourlein

Raised so far

€742.60

Nadine van Koeveringe

Raised so far

€320.20

Jan-Kees Goossens

Raised so far

€365.20

Thom Hilt

Raised so far

€126.20

Gijs Hermans

Raised so far

€604.10

Rob Jansen

Raised so far

€307.80

Ronald Poppe

Raised so far

€565.00

Csw Toorop

Raised so far

€6,978.70

Csw Van De Perre

Raised so far

€12,325.10

Csw Bestevaêr

Raised so far

€5,572.20