Marjolein Bos

KWF Thuismarathon

Marathon om kanker te verslaan!

30 juni 2012 - Utregse Meidenloop:

Na 5 kilometer zwoegen (want we liepen nooit hard) komen mama en ik over de finish van onze eerste hardloopwedstrijd samen. Op dat moment was er nog niks aan de hand en gingen we ons gangetje. Alleen een jaar later komt dan die vervelende diagnose en nog eens een jaar later konden ze niks meer voor mama doen. 

Nog steeds krijgen 1 op 3 mensen in Nederland kanker en omdat ik eigenlijk zou willen dat niemand meer met deze ziekte in aanraking komt, ga ik een marathon rennen om geld in te zamelen voor het KWF zodat er nog meer geld beschikbaar is voor onderzoek. Zodat kanker over een tijd niet meer de heftige diagnose is om te krijgen als dat het nu is. 

Je zult ondertussen wel denken: "Wow, ongetraind een marathon rennen?" De mensen die me nog beter kennen zullen denken: "Huh, maar Marjo zegt altijd dat ze niet kan rennen." In tijden van de quarantaine ben ik de uitdaging aan gegaan om 5k achter elkaar te rennen. Voor velen een eitje maar ik heb er toch wel voor moeten strijden. Ik zal deze marathon dus ook rennen in stukken van 5 kilometer. Hiermee zal ik binnen 2,5 week een marathon hebben gerend. Ik begin met lopen op 15 juni en zal de laatste kilometers afleggen voor deze marathon op 30 juni. Ik hoop dus precies 8 jaar later weer over de finish te komen, niet van 5k maar van 42,195k en niet fysiek maar mentaal samen met mama. 

Als jullie net als ik deze ziekte de wereld uit willen helpen zou ik het super vinden als je, welk bedrag ook, klein of groot, over zou hebben om mij te sponsoren! Op deze pagina zal ik mijn voortgang bij houden. 

Namens mij maar ook zeker namens KWF alvast bedankt! :)

www.kwfthuismarathon.nl | #kwfthuismarathon

Mijn badges

Actiepagina gemaakt

Foto's toegevoegd

E-mails verstuurd

Aan eigen actie gedoneerd

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd

Top fondsenwerver

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

Finish!

Lieve allemaal, 
Precies 8 jaar geleden finishte ik een 5 kilometer wedstrijd en vandaag is het me gelukt om de 42,195 kilometer te finishen samen met iedereen die me heeft gesupport en mama. Toen ik deze pagina had opgezet had ik er eigenlijk nog niet heel goed over nagedacht wat ik eigenlijk begonnen was. Het besef kwam pas toen ik binnen 24 uur 1500 euro opgehaald had en ik de druk om te presteren wel heel erg voelde stijgen. Ondertussen gaan we bijna over de 2500 euro en kan ik het nog steeds niet helemaal geloven. Ook dat dit alweer het laatste berichtje op deze pagina is voelt wel een beetje gek. Vanochtend was het dus tijd voor de laatste kilometers. Voor het huis hadden ze heel lief een finish gemaakt alleen had afstandmeten.nl of de app die ik gebruik tijdens het rennen het niet helemaal goed berekend waardoor ik nog 100 meter verder moest lopen om te finishen. Uiteindelijk ben ik vandaag gefinisht in 11:57 min en heb ik deze marathon in 4 uur en een kwartier gelopen. Drie maanden geleden kon ik nog geen kilometer achter elkaar rennen zonder helemaal kapot te zijn dus ik ben erg tevreden met het resultaat. 
Ik wil heel graag iedereen nog een keer heel erg bedanken voor alle support want zonder die energie en motivatie die het me gaf had ik het misschien niet volgehouden. 
Nogmaals bedankt en hopelijk hebben we allemaal een steentje bijgedragen aan een baanbrekend onderzoek wat zal zorgen dat niemand nog hoeft te overlijden aan kanker. 
Liefs, Marjolein

Eindsprint

Lieve allemaal,
Het einde is in zicht want de laatste keer 5 kilometer lopen is alweer achter de rug. Er staan nu nog maar 2,135 kilometer op de to do list en die zal ik morgen dan ook uitrennen in een mooi rondje om het Griftpark. Het rennen gaat steeds makkelijker en wordt daardoor ook een heel stuk leuker. Na deze marathon ga ik wel heel even een pauze nemen zodat m'n benen helemaal de oude kunnen worden en zodat ik nog even vol op de laatste loodjes van de studie kan focussen. Daarna wil ik het wel blijven doorzetten maar misschien niet meer om de dag. :)
Liefs, Marjolein

2500!

Lieve allemaal, 
Nog maar 7,135 kilometer te gaan voor het einde van de marathon maar het doel van 2500 euro is al gehaald! Vanochtend heb ik daarnaast ook m'n snelste rondje gelopen tot nu toe. Misschien lag het aan het feit dat het nog niet zo warm was, of dat ik in een enorme stortbui terecht kwam en gewoon snel terug wilde. ;) Doorweekt en al maar wel heel tevreden met het resultaat van vandaag en hopelijk worden de laatste 7 kilometers even fijn als die van vanochtend.
Liefs, Marjolein

Hittegolf

Lieve allemaal,
Als je me drie maanden geleden had verteld dat ik m'n wekker om 06:50 zou zetten om om half 8 's ochtends een stuk van 5 kilometer te rennen, dan had ik waarschijnlijk hard gelachen. Toch was dit vanochtend wel de realiteit omdat ik niet, niet kon gaan rennen maar met 30 graden dat toch wel een vervelende opgave was geworden. Vandaag heb ik m'n outfit gematcht met het weer omdat de zon ook mooi geel is. Het leuke aan dit shirt is, is dat er 'Kikkake' op staat. Kikkake betekent in het Japans 'de reden waarom je bent begonnen aan iets'. Ik vond dat wel een mooi toepasselijk woord voor deze marathon omdat ik tijdens het rennen mezelf er steeds maar weer aan herinner waarom ik ben begonnen en waarom ik het dus goed wil afmaken. 
Liefs, Marjolein

Over de helft!

Lieve allemaal,
Vanochtend was het alweer tijd voor de 5de keer 5 kilometer rennen waarmee we nu officieel over de helft van de kilometers zijn. :) Op de foto staan twee foto's van de route die ik vrijwel elke keer ren. Tussen de bomen en weilanden is het toch wel heel lekker rustig rennen zonder de drukte van de stad. Tot nu toe gaat het voor m'n gevoel helemaal prima dus ik hoop zeker dat dat zo zal blijven. De teller staat nu al op 2490 euro (!!!), dat had ik toen ik dit op een avond bedacht had helemaal niet verwacht. Ik vind het heel mooi om te zien hoeveel mensen me willen steunen en dat geeft me alleen maar nog meer motivatie. Ik kijk uit naar de volgende kilometers maar ben ook zeker blij als het voorbij is. 
Liefs, Marjolein

Zondagochtend rondje

Lieve allemaal, 
Vanochtend heb ik alweer m'n vierde 5 kilometer gelopen waardoor we nu al bijna op de helft zijn. Blijkbaar is zondagochtend een populair tijdstip om te gaan hardlopen want vrijwel iedereen die ik ben tegengekomen was ook aan het hardlopen en dat waren er toch wel veel meer dan op de andere dagen. Ik merk wel dat nu na de vierde keer m'n benen best wel vermoeid raken omdat de spierpijn met 1 dag rust niet helemaal weg trekt, maar we zetten door en ondanks de spierpijn heb ik voor m'n gevoel wel lekker gerend en een prima tijd neergezet. :)
Liefs, Marjolein

Persoonlijk record!

Lieve allemaal,
Een persoonlijk record op de 5 kilometer! Toen ik vanochtend wakker werd had ik er niet heel zin in maar op de fiets naar de start van m'n stuk lopen kwam de energie en motivatie weer helemaal naar boven drijven. Dit bleek ook wel tijdens het rennen want dit heb ik nog nooit zo snel gedaan. Het doel is wel om het onder het half uur te lopen maar ik moet wel een beetje rustig aan doen want m'n knieën hebben het wel zwaar helaas. Na elk stuk lopen direct koelen en weer verder met tentamen leren (dat is nog een hele marathon op zichzelf ;)).
Liefs, Marjolein

Oud en vertrouwd

Lieve allemaal,
Vanochtend was het weer zo ver en ben ik begonnen aan de tweede 5 kilometer van deze marathon. Dit keer heb ik het stuk gelopen wat ik in de afgelopen 10 weken ook heb gebruikt om te trainen. Het was vanochtend al lekker weer en de zon scheen  volop. Hoewel veel mensen 'mooi-weer-hardlopers' zijn ben ik een bewolkt-en-15-graden-hardloper. In het warmere weer vind ik het lopen toch net een heel stukje zwaarder en dat was vandaag ook wel aan de tijd en de kleur van m'n hoofd te zien. Het gaat gelukkig niet om de tijd dus ik verlies de motivatie er zeker niet door en kijk alweer uit naar overmorgen!
Liefs, Marjolein

De kop is eraf!

Lieve allemaal,
Vanochtend ben ik, een week na het opzetten van de actie, dan eindelijk begonnen aan de eerste 5 kilometer van de marathon. Het was nog een beetje spannend of het lopen goed zou gaan omdat ik vrijdag een stuk heb gelopen om nog even te oefenen waarvan m'n knieën helemaal niet blij zijn geworden en ik er  eigenlijk best veel last van had. Met een brace om en volle vertrouwen dat het wel moest lukken begon ik. De eerste kilometers waren heel goed te doen, tegen het eind werd het zwaarder maar we zijn uiteindelijk geëindigd op een prima tijd van 30:41! De rest van de tijd tot overmorgen lekker koelen en rusten en dan beginnen aan de tweede 5 kilometer!
Liefs, Marjolein

Mijn donateurs

Jan-corry Tournoy
doneerde 100

"Een heel mooi initiatief dat we graag steunen! Succes 👍🏃‍♀️🏃‍♀️"

Jeroen Bos
doneerde 100

"Go go go girl! 💪"

Dr Wilfrief De Goeij
doneerde 50

"Wat goed , ik doe mer"

Opa En Oma Bos
doneerde 50

Lioe-ting Dijkhorst-oei
doneerde 50

"Klasse Marjolein, zoals jij er altijd voor gáát!"

Lara En Angelique
doneerde 50

"Topactie, Marjo! Net als toen zijn wij er ook nu weer samen bij! Veel succes!"

R. Tournoy
doneerde 50

"Hopelijk lukt het je!"

Anoniem
doneerde 50

Trudy Slager
doneerde 50

"Wat een mooi initiatief Marjolein. Wat zou je moeder trots op je zijn"

Helma En Jan Smoor
doneerde 50

"Lieve Marjolein, wat super goed van jou. Dit gaat je lukken. Veel succes!"

Gijs De Kok
doneerde 50

"Goed initiatief Marjolein. Veel succes!"

Guus Van De Water
doneerde 50

Anoniem
doneerde 50

Jeanine Van Leeuwen
doneerde 50

"Super dat je het doet."

Carolien Regtuijt
doneerde 50

"Lieve Marjolein, Namens het hele gezin een donatie. Wij zijn super trots op jou, zo knap! Zet hem op! Liefs, Carolien"

Acupunctuurpraktijk Oei-tan Bunnik
doneerde 50

"Mooi verhaal en goede motivatie, Marjo!"

Len & Co For Mar ??
doneerde 50

"Lieve Mar, super veel succes met trainen en lopen. Fantastisch dat je dit doet! Dikke kus & knuffel Len & Co"

Casper Dijkhorst
doneerde 45

"Ik ben ontzettend trots op je! En zoals ik had beloofd, een euro voor elke minuut onder de 5 uur"

Therese De Boevere
doneerde 44

Verhoef Piet
doneerde 43

"Succes het gaat je lukken Voor iedere kilometer een bijdrage"

Jan Willem De Bruijn
doneerde 43

"eurootje voor elke km, succes!"

Trix Van Lieshout
doneerde 35

"Mooie actie, Marjolein en een mooi eerbetoon aan je moeder!"

Anoniem
doneerde 31

Cécile Zwitserlood
doneerde 30

"Hoi Marjolein,wat een mooie herinnering, wat een mooi doel ! Heel veel succes! Groeten van ins allen."

Yung-chin Oei
doneerde 28

"Succes Marjolein!!"

Wim De Geus
doneerde 28

"Succes Marjo! Klasse actie en zo bijzonder dierbaar geïnspireerd 🙏🏼❤️"

Merlijne Sonneveld
doneerde 28

Sterre Rus
doneerde 28

Chantal Van Der Loo
doneerde 28

"Veel succes, Marjolein! Het was toen mooi om m met jullie te lopen en nu mooi om er op deze manier een kleine bijdrage aan te kunnen leveren."

Anoniem
doneerde 25

Gijs Vrenken
doneerde 25

Dennis Vriens
doneerde 25

"Succes!"

Lioe-fee De De Geus-oei
doneerde 25

"Zet ‘m op Marjolein!"

Ben En Nell Schellekens
doneerde 25

"Veel succes! Mooi initiatief!"

Julia Leiblum
doneerde 25

"Ga ervoor meid 💪 Heel knap dat je dit gaat doen. We zijn trots op je x"

Annette Tournoy
doneerde 25

"Veel succes Marjolein! Super dat je dit doet."

Tijmen
doneerde 25

"Een bijzondere en moedige actie die ik graag ondersteun"

Anoniem
doneerde 25

Annemaria Breukel
doneerde 25

"Jaah, wat n leuke loop was dat! Met zn allen! En nu steunen we jou én het KWF met zn allen! YOU GO GIRL!❤️🌸🙄"

Hester Lampr
doneerde 25

"Lieve Marjolein, wat een mooi gebaar en inspanning van jou! Succes met trainen en op naar de eindstreep! ❤️"

Filip Westers
doneerde 25

Friso & Flo
doneerde 20

"Succes!! F&F (nummer 23)"

Anne-fleur Dijkhorst
doneerde 20

"Heel veel succes Marjo!! Jij kan dit :) Ik vind het een heel mooi gebaar en echt heel veel respect 🥰"

Sophie Van Dongen
doneerde 20

"Heel mooi marjo.❤ You can do itt!!"

Antoinette Bos
doneerde 20

"Trots op je!! Je kan het💗"

Noortje Van Der Helm
doneerde 20

Joy De Blok
doneerde 20

"Heel veel succes!! ❤️"

Ellen Verhoef
doneerde 20

"Marjolein je bent een kanjer en een hele grote doorzetter. Geweldig wat je doet. Ook veel succes met je school.Ellen Verhoef"

Marith
doneerde 20

"Mooi mens!!!"

Roos Demmers
doneerde 20

Steven Tournoy
doneerde 20

"Beste Marjolein, Hier is mijn donatie. Ik wens je veel sterkte. Ik weet dat je het kan."

Pascal Verhoef
doneerde 20

"Goed werk !!"

Anoniem
doneerde 20

Naomi ‘t Hart
doneerde 20

"Topper!!!♥️♥️💪🏻"

Cuneyt Kelezoglu
doneerde 20

Melissa
doneerde 19

"Zo trots op jou! Heel veel succes en probeer ervan te genieten, 'met' je mama❤ X"

Marlies Kroes
doneerde 15

"Zet um op Marjolein!!!! Kijk af en toe even omhoog dan ga je het zeker redden.Groetjes Joop en Marlies ( vrienden van Anne en frank)"

Elise Zijlstra
doneerde 15

Katrijn Van Der Steen
doneerde 15

Esmee Dubbeld
doneerde 15

"veel succes❤️👏🏻 X esmee"

Linn De Groot
doneerde 15

Sophie
doneerde 15

"Lief huisgenootje!! Wat een bijzonder verhaal en wat gaaf dat je dit zo gaat doen! Heel veel succes met rennen en hopelijk tot snel! 💪🏼"

Anoniem
doneerde 15

Saskia Dijkstra
doneerde 10

"Succes Marjolein, zet hem op!"

Anoniem
doneerde 10

Emme-lotte
doneerde 10

"succes lieve marjo!!"

Annemieke Schellekens
doneerde 10

"Marjolein, wat een mooie actie en wat goed dat je mee doet! zet ‘m op, en heel veel succes! Groetjes Annemieke"

Corrie Luk
doneerde 10

"Fantastische actie! Heel goed van je !"

Iris Van Rossum
doneerde 10

Marjolein Staal
doneerde 10

"Heel erg lekker bezig Marjo! Mooi doel ❤️ Veel succes nog met de komende hardloopsessies!"

Marjolein Bos
doneerde 10

Siewe Knook
doneerde 10

Hein Van Lieshout
doneerde 10

Floor Van Der Hoeven
doneerde 10

"Wat mooi!! Heel veel succes!!xx"

Belle Loogman
doneerde 10

Merel
doneerde 10

"U can do dis💪🏻🏃🏼‍♀️🏃🏼‍♀️"

Maaike Borg
doneerde 10

"Succes met lopen en sterkte met het gemis van je mama komende weken!! Ik ken haar natuurlijk niet maar wat zal ze trots zijn daarboven 🧡"

Anoniem
doneerde 10

"Heel veel succes gewenst van ons allemaal, Marjolein. Groetjes van Stéphane, Jolande, Charlotte, Julien en Françoise Bourdon"

Hidde Barkmeijer
doneerde 10

Anoniem
doneerde 10

"Veel succes Marjolein, mooi om jou en je moeder weer even samen te zien. Ze loopt vast met je mee. Zet hem op! Groeten Dagmar"

Trinet Van Der Gun
doneerde 10

"Veel succes!! Groetjes van de Graaf Janlaan. Trinet"

Jan Schellekens
doneerde 10

Gijs Berkhout
doneerde 10

"Succes!"

Anoniem
doneerde 10

Mira Dekker
doneerde 10

Carolien Plevier-habraken
doneerde 10

"Lieve Marjolein, wat ontroerend mooi en lief dat je dit met je bijzondere, lieve moeder in gedachten doet. Wat zou ze trots op je geweest zijn. Superstoer van jou! Lieve groetjes, Jan Carolien, simon, isa en Sacha habraken"

Charlie Willemsen
doneerde 10

"Bijzonder dat je dit doet Marjo! 💙"

Britt Van Kampen
doneerde 10

Simone Van De Wolfshaar
doneerde 10

"Veel succes! <3"

Stefanie Den Engelsman
doneerde 10

"Heel veel succes!🍀"

Anoniem
doneerde 10

Anoniem
doneerde 10

Anoniem
doneerde 8

"Hoi Marjolein, veel succes en neem Casper een keer mee als z'n knie weer beter is, doet ie ook eens wat... Veel plezier en succes!!!!Pim"

Marjolijn Zwetsloot
doneerde 5

"#goforitMarjolein!"

Isa
doneerde 5

Aleid Ruys
doneerde 5

Sophie Draaijer
doneerde 5

Isabelle Pereira
doneerde 5

Anoniem
doneerde 5

Luna De Zoete
doneerde 5

Anoniem
doneerde 5

Sigrid
doneerde 5

Anoniem
doneerde 5

Ruben Loef
doneerde 5

"Go get em Marjo. Ik verwacht <3 uur totaal hé!"

Luc Bruel
doneerde 5

J.f. Barnard
doneerde 5

Anoniem
doneerde 5

Feline Hutten
doneerde 5

Sterre
doneerde 5

"Goed bezig!!"

Jasper Ouwehand
doneerde 5

"Succes Marjolein!!!!"

Lindi
doneerde 5

"Wat een mooi initiatief! Succes ❤️"

Anniek Linders
doneerde 5

"Super mooi initiatief!!🍀🍀"

Anoniem
doneerde 5

Isabel Meij
doneerde 5

Faam Frenken
doneerde 5

Clementine Bosland
doneerde 5

"Succes!"

Laurie Filius
doneerde 5

Anoniem
doneerde 5

Ilse Hendriks
doneerde 5

"Wat knap dat je dit gaat doen. Heel veel sterkte en succes! You can do it! 💪🏻😘🍀"

Anoniem
doneerde 5

Yvonne Schleyper
doneerde 5

"Succes! Buuf nr 10"

Judith Bus
doneerde 3

"Succes Marjo!"

Anoniem
doneerde 1