Mirko Marseille

TCS Amsterdam Marathon 2023

Rennen en stil staan (Running and remembering)

For the non-Dutch please scroll down

In juni 2009 toen ons zoontje Siem overleed ontstond een zeer sterke oer behoefte in mij om heel hard te gaan rennen. Continue rennen, over de velden, rechtdoor, weg van alles en iedereen. Nu, dertien jaar later, voel ik opnieuw de drang om te rennen. Ik wil deze keer niet wegrennen, maar simpelweg rennen. Rennen maar ook stil staan. Ik wil stil staan bij Seine Weessies, Bert Groosjohan en Antoon van Deijck. Drie bijzondere mannen die in mijn leven aanwezig waren maar er nu niet meer zijn: twee stiefvaders en een schoonvader.

Seine stierf op 31 mei 2010 door kanker, Bert stierf op 28 februari 2018 door kanker en Antoon stierf op 19 juli 2021 door kanker. Zij waren alle drie lieve echtgenoten, lieve opa’s en lieve vaders. Iedere dag worden ze gemist. De marathon rennen en geld ophalen voor KWF doe ik in de geest van Seine, Bert en Antoon. En voor alle andere mensen die direct of indirect met kanker te maken hebben of krijgen. Naast het doel van fondsenwerving doet het mij goed om op deze manier, tussen al het gesjees door, even bij Seine, Bert en Antoon stil te staan. 

Als ik in oktober 2023 over de finish raas bedank ik ze alle drie, met een lichtje in mijn hart, voor alles. 

Bedankt Seine, Bedankt Bert, Bedankt Antoon.

-------------------------------------------------- 

In June 2009 when our son Siem died, a very strong primal urge arose in me to run away very fast. Away from everything and everyone, continuous running, across the fields, straight ahead without looking back. Now, thirteen years later, I feel the urge to run again. I don't want to run away this time, but simply run. Running but simultaneously standing still too. Standing still to remember Seine Weessies, Bert Groosjohan and Antoon van Deijck. Three special men who were present in my life but are no longer here: two stepfathers and a father-in-law.

Seine died of cancer on May 31, 2010; Bert died of cancer on February 28, 2018; and Antoon died of cancer on July 19, 2021. These three men were beloved husbands, beloved grandfathers, and beloved fathers. Every day they are missed. I will run the marathon and raise funds for the KWF Dutch Cancer Society in their spirit. And I also run for anyone else who is or will be, directly and/or indirectly, affected by cancer.

In addition to the purpose of fundraising it is important for me to just stand still, in between all the hectic busyness of everyday life, and to remember and reflect on Seine, Bert, and Antoon in this way.

When I cross the finish line in October 2023, I will thank them, with a light in my heart, for everything they gave me.

Thank you, Seine; Thank you, Bert; Thank you, Antoon.

My Achievements

Actiepagina gemaakt

Foto's toegevoegd

E-mails verstuurd

Aan eigen actie gedoneerd

Streefbedrag behaald

Streefbedrag aangepast

Top fondsenwerver

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

500 euro opgehaald: t-shirt verdiend

My Updates

Halve van Egmond

Tuesday 10th Jan
Done and nog dusted ook

Pre-run Egmond done

Monday 12th Dec
Pre-run Egmond (16 km) achter de rug, dit ging best aardig. Goed tempo en geen blessureleed. 

Upcoming run events

Wednesday 16th Nov
- Pre-Run NN Egmond Halve Marathon (16 km; 10 December, 2022)
- NN Egmond Halve Marathon (21.1 km, 8 January, 2023)
- Twiske Molenloop (21.1 km, 5 February, 2023)

More events will be added later

Tommie, my furry buddy

Monday 14th Nov

My greatest supporter of all time! Tommie, my furry buddy. We both love the song 'Fluffy' by Ween:

Tommie furry buddy, chewed his leg on the porch

Why’d you do it, Tommie on the porch?

Good dog Tommie, old friend, my pal

Tommie's got his buddy on the porch....

De spirit van Philippides

Monday 7th Nov

Op 15 oktober 2023 ben ik van plan de TCS Amsterdam Marathon te lopen. Het wordt mijn allereerste marathon. Het lopen van een marathon leek mij altijd onzinnig en onnodig. Een marathon is 42.195 kilometer. Waarom? 

Gedurende de Slag om Marathon, een strijd tussen de burgers van Athene en Perzische strijdkrachten (490 BC), zag een gekke Griek met de naam Philippides in de verte een Perzisch oorlogsschip richting Athene varen. De Perzen waren de slag om Marathon aan het verliezen en voeren desondanks op Athene om het Griekse land te claimen. Philippides bedacht zich geen moment en rende vanaf Marathon naar Athene, in één ruk zonder te stoppen, de 42.195 kilometer om daar de Raadsvergadering binnen te stormen en de overwinning voor de Grieken te claimen. Tijdens zijn run gooide hij kleding en wapens van zich af om zo gewicht te besparen. Nadat hij de boodschap van de overwinning had overgebracht stortte hij in en stierf. Wat het Perzisch oorlogsschip vervolgens heeft gedaan weet ik niet. Misschien zijn ze wel doorgevaren. Of ze zijn alsnog aan wal gegaan om daarna onverrichterzake naar huis te varen.

Als de plaats Marathon zich op 15 km afstand van Athene bevond was een marathon nu 15 kilometer geweest. En waarschijnlijk had Philippides dan zijn poging overleefd en was zijn verhaal veel minder bekend dan nu. Als Marathon zich op 65 kilometer van Athene bevond was Philippides waarschijnlijk op 20 kilometer afstand van Athene ingestort en overleden. Of hij had, nadat het Perzisch oorlogsschip op zijn netvlies kwam, niet eens overwogen om dat lange stuk te gaan rennen. Hij had zijn bijl er direct bij neergegooid.

Maar goed, het liep dus anders. Philippides liep gewoon die 42.195 kilometer omdat het zo uitkwam. En nu lopen hordes mensen al decennia of eeuwenlang dezelfde afstand. Dat is natuurlijk best een beetje vreemd. En daarom vond ik een marathon altijd onzinnig en onnodig. Al een tijdje ben ik aan het hardlopen en dat gaat best lekker. En ineens, zomaar vanuit het niets, kreeg ik de spirit van Philippides over mij. Hoe en waarom weet ik niet. Misschien omdat op dit moment onbepaalde puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit. Ik ga een marathon rennen omdat ik dat wil, en omdat ik daar zin in heb. En als Philippides het kan, dan kan ik het ook. 

Thank you to my Sponsors

50.4

Yvette Willemse

Super Mirko! Zet hem op. Bert, Seine en Antoon zouden heel trots op je zijn geweest.

50.4

Kevin

50.4

Elise Marseille

Run, Mir, Run!

30.4

Klaas van den Herik en Gerda Kloosterziel

Top van je, Mirko! Klaas en Gerda

50

Pete Land

100.4

Mieke Wagter

Oh lieverd je bent een kanjer

50.4

Cora Groosjohan

100.4

C.G. Marseille

geliefde en sportieve zoon, ik doneer ook gaarne in de geest van je drie vaders en als ondersteuning voor jou in oktober 2023! Het gaat je lukken die marathon, ik geloof in je! Je vierde vader, toi, toi, toi!

75.4

Joris Marseille

You run, you can. Hoop dat al die lieve mensen die er niet meer zijn én al die lieve mensen die er wel nog zijn je al die 42 kilometers helpen.

10.4

Elmar Fienieg

50.4

Anonymous

50.4

Koen Cuyten

GO GO GO topper!!❤️

10.4

Jurrhiaan Vegers

👊🏻👊🏻💫

25.4

Menno Groeneweg

105.4

Mirko Marseille

Pak ze allemaal in ouwe!!! You can do it!

50.4

Lieke Marseille Groosjohan

Mooi doel schat. Zet 'm op! Met onze lieverds in gedachten...