Nick Koning

Utrecht Marathon

Mijn activiteiten volgen

402
kms

My target 450 kms

Ik ren tegen kanker tijdens de Utrecht Marathon


Hierbij de link naar mijn Strava voor alle updates! 


https://www.strava.com/athletes/52456048


Ik doe mee om geld op te halen voor kankeronderzoek. Geld dat heel hard nodig is, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. Sponsor mij en help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Namens mij en KWF: dankjewel!

My Achievements

Actiepagina gemaakt

Foto's toegevoegd

E-mails verstuurd

Aan eigen actie gedoneerd

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd

Top fondsenwerver

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

€500 euro opgehaald: t-shirt verdiend

My Updates

Nog 11 dagen!

Wednesday 10th May
Nog maar 11 dagen en dan is het zover, de eindshow, de Utrechtse marathon 2023. De spanning neemt geleidelijk toe en de intensiteit van de trainingen wordt minder. 

De afgelopen twee weken is er een nieuwe periode in het trainingsschema, waar op dinsdag altijd een interval gepland staat en een treshold run op donderdag. Pittig, maar o zo lekker :). Op zondag sluiten we zoals gewoonlijk af met een long run, afgelopen zondag twee uurtjes en komende zondag maar 70 minuten. 

De laatste loodjes wegen het zwaarst, we gaan het ervaren! Mijn gedrevenheid is enorm en de motivatie op zijn allerhoogst, let's go!

DE LAASTE LOODJES

Tuesday 25th Apr
inmiddels is het bijna mei, dat betekent marathonmaand! 21 mei is het zover. Voordat het zo ver is moet er weer getraind worden. afgelopen dinsdag voor het eerst drie uur gelopen. het was erg pittig, had erg last van mijn buik. wel uitgelopen uiteindelijk. Zometeen na het werk wederom een lange run van 3 uur, hopelijk gaat het beter met mijn buik. 

Inmiddels ook begonnen met aanpassing van voedsel, dat wil zeggen veel koolhydraten om je energie op peil te houden. Het T shirt is inmiddels binnen en het officiële inschrijven is ook achter de rug. spannend! 

Nog maar 94 euro en dan is de 1000,- behaald... wat een bedrag!! ZO veel dank, echt niet normaal.. Tot snel!

Gas er op!

Tuesday 11th Apr
Het was weer een productieve week. Niet alleen lekker gelopen, maar ook nog een heerlijk padel toernooi gespeeld op zaterdag (nogmaals dank voor de organisatie, was top!) 

Op zondag afgesloten met een halve marathon op race snelheid. Gezien de drukke paasdagen werd er op zondag het wekkertje gezet en was ik om 07.45 onderweg! Heerlijk om te zien hoe rustig de stad is op de zondagochtend. Op wat vriendelijke agenten na weinig mensen. Heerlijk gelopen en mijn PR met 10 minuten ingekort. Eindtijd na 21,8 km; 1 uur en 50 minuten. Wel enorm last van de enkels, blijkbaar overbelasting, je verwacht het niet.

Twee dagen rust gehad en morgen starten we weer een nieuwe week. Afsluitend op zondag een lange duurloop van 3 uur, dat wordt afzien 😀. 

De donaties blijven lopen, echt FANTASTISCH! Ook is er een anonieme donateur die bijna elke dag 0,42 cent overmaakt, wie o wie is dit? Ik ben erg benieuwd! 😁


Training op hoogte

Tuesday 4th Apr
De afgelopen dagen waren wij kort in de bergen. Ook naast de nodige lekkernijen moest er getraind worden. Er stond een long run van 1,5 uur in twee verschillende hartslagzones op de planning, echter merkte ik door de hoogte (minder zuurstof ->  hogere hartslag) dat het vrij lastig werd om in de rustigste hartslagzone te trainen. 

Besloten om de eerste 6 kilometers 'vlak' te lopen. De 5 kilometer terug naar het hotel via de bergen. dit betekende een hoogte interval training. Ik moet toegeven, dit was wel pittig. Het stuk bergop, vaak meter of 100 omhoog, voelde alsof ik drie pakken shag had gerookt (uiteraard komt dit door de hoogte ;) ). 

Een leuke route door het dennebos met hier en daar wat wilde diertjes, het kan erger. Terug bij het hotel snel gedoucht en 'genoten' van een hersteldrank, om hierna de shuttle te pakken richting de lift, want er moesten weer kilometers gemaakt worden. 

Voor deze week staan er een aantal trainingen op het programma. 
- Vandaag pittige interval training +-50 min
- Woensdag easy run 30 minuten
- Donderdag Treshold run +45 min
- Zaterdag easy run 20 min
- Zondag halve marathon race snelheid

Mocht je een keer mee willen lopen, let me know!

ALMOST!

Wednesday 29th Mar
Hoi! Inmiddels zitten we in week 2 van deze donatiepagina. Het inmiddels al verhoogde streefbedrag van 750,- is alweer bijna gehaald! Super gaaf om te zien dat dit zo loopt. 

De afgelopen week één lange run gedaan van 3 uur aan een stuk (ruim 28km). Een erg lekkere maar toch wel zware run, voornamelijk de laatste kilometers. Gisteren rustig 30 minuten uitgelopen en nog ff een sauna sessie gedaan om de spiertjes weer te vertroetelen.

Vanaf morgen op het programma; snowboarden in Oostenrijk! wees niet getreurd, de hardloopoutfit is ingepakt, we mogen natuurlijk geen training missen! LETS GO!

Perfect!

Monday 27th Mar
Zwaar maar toch gehaald.

MOTIVATIE

Wednesday 22nd Mar
De afgelopen dagen druk bezig geweest met het opzetten van de actie en het onder de aandacht brengen van dit goede doel.. Wat een ontzettend toffe, positieve en vooral motiverende reacties. Binnen 36 uur was het streefbedrag behaald en zojuist heb ik het, gezien er nog steeds donaties binnenkomen (YES!!) streefbedrag verhoogd naar €750... Moet te doen zijn toch ;)?

Afgelopen dagen ook intensief getraind, wat erg goed ging.
- Zondag 2 uur 30 minuten duurloop
- Maandag 30 minuten recovery run + oefeningen
- Dinsdag een pittige Interval training

Vandaag een rustig dagje, al twijfel ik om kort (30min) even te lopen. 

Mocht je het leuk vinden om een keer (deels) mee te lopen, dan zou ik dit erg leuk en gezellig vinden. stuur ff een appje en dan plannen we dit in! 

Voor nu, bedankt en tot snel!

Voorbereidingen zijn gestart!

Sunday 19th Mar
Het oorspronkelijke doel was de Iron man van Maastricht, maar helaas is deze gecanceld. Een andere, prachtige uitdaging is de hele marathon van Utrecht.

Deze week begonnen met de trainingen hiervoor. Beetje pittig gezien het schema eigenlijk uit 16 weken bestaat. Ik ga het hopelijk redden in 9 weken. Vandaag heerlijke long run gerend van maar liefst 2,5 uur. Conditioneel dikke vette prima, spiertjes voel ik wel. Nu lekker beentjes omhoog en morgen 30min uitrennen.

Thank you to my Sponsors

15.40

Marlie

25.40

Kevin Dirksen

17.40

Loes Brochard

15.40

Jeroen Donkers

25.40

Sebas Hoogland

You go girl!

2

Tobias Frankema

15.40

Robin Klomp

42.40

Jacques-miny

Heel veel succes Nick. Je trainingsschema ziet er prima uit! Zelfs tijdens je vakantie op hoogte gelopen, petje af..... En al een prachtig bedrag opgehaald!

5

Mark Gout

Succes maat!

30.40

Tino Vos

15.40

Ashley Deighton

❤️

10.40

Maaike Huibers

Zet ‘m op 💪

25.40

Giovanna

Succes Nick 🌹

10.40

Mathieu Cramer

Zet hem op maat!

15.40

Joep Leemans

36.40

Jasper

Zet hem op!

15.40

Jos

Succes!

15.40

Peter Peereboom

15.40

Stacey Deighton

20

Leon Vaartjes

10.40

Marieke Van Lijf

Zet hem op Nick, jij kan dit! 😘

20.40

Chris De Bree

Zet m op goos 😉💪🏻

10.40

Nick Winkel

25.40

Nick

Zet hem Op Nick!

15.40

Maikel

Succes Nick!

34.40

Maarten Valks

€500,- check, gehaald! Goodluck!!

10

Ricardo Polman

25.40

Fons Krijnen

Succes

15.40

Anonymous

15.40

Ruud Cuijpers

Succes Koning!

29

Gifty

Zet ‘m op Nick! Bij voorbaat respect ✊ helemaal als je de week erna met ons nog de halve loopt 😜

25.40

Els En Anthony

Veel succes Nick!

15.40

Rick

Zet hem op topper! Als je 2 rondjes doet, verdubbel ik het bedrag ;)...

7.50

Nick Winkel

Succes maatje. Mooi doel en een prachtige uitdaging. Succes met de voorbereidingen en misschien komen we je wel aanmoedigen. X Nick en Anne

25.40

Loes Brochard

10.40

Martin

Succes! Ik verwacht een toptijd quick Nick!

15.40

Roel Pluijmen

Zet hem op kanjer!

15.40

Steven

Succes, Nick!

15.40

Dion Berghuis

15.40

Mark De Waard

Lekker rennen jongen!

25.40

Joran

Mooi doel, succes!

10.40

Pim

Rennen China!

21.50

Johan Vuegen

Succes Koning!

50.40

Jh

Zet m op Koning!

15.40

Stefan Meens

Nick, goed bezig! Veel succes💪🏻

30.40

Tobias Frankema

6.40

Geert Van Pijkeren

6 euro voor 6 puntjes

15.40

Tijn Van Der Heijden

Succes!

14.20

Leon Van Leeuwen

Succes Koning!

20.40

Patrick Janssen

Zet ‘m op, maatje!

15.40

Glenn Olde Scholtenhuis