Eindhoven - Inloophuis de Eik

Huis in actie

Samen in actie voor Inloophuis de Eik

Inloophuis de Eik heeft het door de coronacrisis financieel zwaar. Corona trok een streep door veel acties om geld in te zamelen en toegezegde giften werden teruggedraaid. 

De Eik is één van de 75 IPSO inloophuizen in Nederland en een onmisbare plek voor mensen die te maken hebben met kanker. Daar waar het ziekenhuis zich richt op het fysieke herstel, zorgt het inloophuis voor de emotionele nazorg. De Eik is er natuurlijk ook voor naasten en nabestaanden van mensen met kanker. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen, lotgenoten te ontmoeten, een luisterend oor te vinden of deel te nemen aan een activiteit gericht op ontspanning, beweging of verdieping. 

Dat Inloophuis de Eik moet blijven bestaan, staat als een paal boven water. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Een tussentijds bedankje!

We zijn er nog lang niet, maar op dit moment willen we iedereen die gedoneerd heeft voor De Eik tijdens onze 'Huis in Actie' nogmaals heel hartelijk bedanken! Jullie maken het verschil voor mensen die met kanker te maken hebben ❤️

Emmyrel vouwt kraanvogels voor De Eik

Emmyrel Kersten-Deserno is sinds begin van dit jaar vaste bezoeker van de Eik ivm borstkanker en ze haalt er (net zoals haar mede-Eikgangers) veel positiviteit uit het samenzijn met lotgenoten.

Emmyrel: “Om geld binnen te krijgen zodat we ook in de toekomst naar De Eik kunnen blijven gaan ben ik begonnen met het maken van geluksslingers en gelukskerstslingers. Ik vouw kraanvogels en versier de slinger met mooie kralen. Hoe meer vogels, hoe meer centjes voor de Eik ;-). De kraanvogel staat in Japan symbool voor vrede (sinds de atoombom op Hiroshima) en wens tot gezondheid”

Op Emmyrels pagina zie je voorbeelden van de mogelijkheden. Wil je één of meerdere slingers bestellen kijk dan op haar actiepagina acties.kwf.nl/fundraisers/emmyrelkersten-deserno/huisinactie.

Ingrid vertelt wat De Eik voor haar betekent, acties.kwf.nl/fundraisers/ingridvennix/huisinactie

Huis in Actie: handgemaakte (kerst)engeltjes voor De Eik

Nu de dagen weer donkerder worden is het leuk om je huis gezellig te maken. Met onze zelfgemaakte (kerst)engeltjes gaat dat prima lukken. Je kunt er heel goed een waxinelichtje op branden! Door de vonkelende vlammen wordt het engeltje nog mooier.  Onze vrijwilligster en mozaïekdocente Joke van Gerwen heeft ze voor ons gemaakt om tijdens Huis in Actie te verkopen. Ze zijn 23 cm hoog en kosten €15,00 per stuk. De kleuren zijn steeds verschillend, afhankelijk van de beschikbare materialen.

 

Hoe kom je in het bezit van zo'n prachtig, handgemaakt engeltje? Doneer €15,00 per engeltje op Joke's actiepagina of op onze teampagina (via de rode button 'sponsor ons') en stuur een mailtje naar Joke (joke.vangerwen@hotmail.com). Zij zorgt dat je het engeltje zo snel mogelijk ontvangt.

Weer kerstkringloop tegen kanker; Team Lekker Belangrijk zamelt weer geld in

Studio040 maakte tijdens de opening op 31 oktober een leuke reportage: https://studio040.nl/fragmenten/video/drukte-bij-opening-kerstkringloopwinkel-in-eindhoven

EINDHOVEN - Gebruikte kerstspulletjes een tweede leven geven én onderzoek naar kanker steunen. Het kan vanaf zaterdag weer bij de kerstpop-upwinkel.

Wim Raaijmakers 29-10-20, 15:13 Bron: ED

 

Ook dit jaar opent een kerstkring­loopwinkel aan het Klein Tongelreplein 1 in Eindhoven (Winkelcentrum Haagdijk). Zaterdag om 10.00 uur gaan de deuren open. Vorig jaar bracht Team Lekker Belangrijk – dat geld inzamelt voor Alpe d’Huzes – ruim 15.00 euro bij elkaar ten behoeve van kankeronderzoek.

Hebbedingetjes voor kleine beurs

In de pop-upwinkel worden gebruikte kerstartikelen verkocht: cadeautjes, versieringen en allerlei kersthebbedingetjes voor de kleine beurs. De eigenaar van het pand stelt de tijdelijke winkelruimte kosteloos beschikbaar. Met hulp van kringloopwarenhuis Het Goed is de winkel met nostalgische kasten ingericht zodat de tijd van Dickens herleeft.

Ans Pastoor, woordvoerder van Team Lekker Belangrijk: ,,Nog steeds krijgen veel mensen de diag­nose kanker. Ondanks de miljoenen euro’s die ieder jaar worden ingezameld om deze verschrikkelijke ziekte de wereld uit te helpen, is dat nog steeds niet gelukt. Toch zijn we op de goede weg. Er komen nieuwe behandelmethodes bij en er worden volop nieuwe medicijnen ontwikkeld. Hierdoor is kanker steeds vaker goed te behandelen en verbetert het leven van mensen met kanker.’’

De volledige opbrengst van de actie gaat naar Alpe d’HuZes , Inloophuis De Eik en Kinderen Kankervrij. Kerstartikelen die niet meer gebruikt worden, kunnen worden ingeleverd op zaterdagen (12.00-14.00 uur). Voor openingstijden zie lekkerbelangrijk.info.

Vrijwilligerswerk bij De Eik, iets voor jou?

Wil jij je inzetten om de levenskwaliteit van mensen die te maken hebben met kanker een stukje te vergroten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als gastheer/ gastvrouw of voor een van de vele andere vrijwilligerstaken binnen De Eik. Lees meer of meld je direct aan: www.inloophuis-de-eik.nl/steun-ons/vrijwilliger-worden. Tot snel!

Mijn donateurs

Anoniem
doneerde 109

Fam Vennix
doneerde 100

"van alle ooms en tantes Vennix"

Minke Willemse
doneerde 100

Anoniem
doneerde 100

Tonny Jacobs
doneerde 70

Wil Kersten
doneerde 50

"Goeie actie!"

Carin Domenie
doneerde 50

Bert Graus
doneerde 50

"Ingrid succes met je goede actie.Groetjes uit Echt"

Ingrid Vennix
doneerde 50

Anoniem
doneerde 50

Elly Vogelzang
doneerde 50

"Inloophuis De Eik, niet weg te denken in de zorg voor mensen met kanker en hun naasten!"

Bas Vennix
doneerde 50

Anoniem
doneerde 50

Anoniem
doneerde 50

Ronald Tol
doneerde 50

Therese Biggelaar
doneerde 50

Anoniem
doneerde 50

Just Stratum
doneerde 50

Therese Van Den Biggelaar
doneerde 50

"Je kunstwerkje heeft al een mooie plaatsje gekregen bij de Eik. Supermooi Emmyrel!"

Heidi Hermans
doneerde 50

"Ik heb zelf ondervonden hoe fijn het is om met lotgenoten te praten. Bij inloophuis de Eik voelde ik mij meer dan welkom."

Marlies Van ,megen
doneerde 50

Anke Swinkels
doneerde 50

Mirjam Van Der Donk
doneerde 50

"Ik heb toen ik kanker had heel veel steun en warmte ontvangen van het inloophuis de Eik. Ik draag ze dus een een warm hart toe en gun iedereen die dat nodig heeft dat deze plek blijft voortbestaan. Ook de periode erna blijf je welkom, als je het geluk hebt dat je ervan geneest. Ik ben heel dankbaar voor de energie die mensen in je steken, de variatie aan activiteiten waaraan je kunt deelnemen en gewoon de plek die er is waar je niks uit hoeft te leggen en toch begrepen wordt."

Anoniem
doneerde 50

"Samen goed bezig!"

Joke Van Gerwen
doneerde 50

"Donatie Eric en Lisette! “we hebben grote bewondering voor jouw inzet en betrokkenheid bij al jouw acties voor inloophuis de Eik “, is door hun gezegd❤️"

Joost Vriens
doneerde 50

"Lieve mensen, ik wens jullie een bredere kijk op je ziekte toe. Het daagt je uit om je eigen kracht te ontdekken en er gebruik van te maken en te ervaren hoe helend het kan zijn samen met anderen te zijn."

Jacqueline Selbeck
doneerde 50

Anoniem
doneerde 50

Paul Verstappen
doneerde 50

Anoniem
doneerde 50

Anoniem
doneerde 50

"Voor de Eik Eindhoven ... vijf Mozaiek engelen"

Pascal Stark
doneerde 50

"Steun jullie graag, we hebben ook kanker in de familie. Vader in 2014 overleden aan blaaskanker, met uitzaaiingen in zijn darmen. En ons mam heeft eierstokkanker vanaf 2015."

Jeanette Vermeulen
doneerde 50

A.m..m.j. Jorissen - Van Der Valk
doneerde 50

Jos Tielen
doneerde 50

Gerdien Schuring-visch
doneerde 50

Anoniem
doneerde 50

"Van harte steun ik Inloophuis de Eik, omdat daar al meer dan 16 jaar belangrijke psychosociale steun geboden wordt aan hun gasten, mensen die met kanker te maken hebben. Zij verdienen het dat De Eik kan blijven bestaan om ook in de toekomst daar terecht te kunnen. Mijn donatie geef ik graag door de aankoop van 2 mozaïek engeltjes, met liefde gemaakt door een van de goede feeën van De Eik, Joke van Gerwen. Al sinds de oprichting van De Eik kunnen onze gasten bij haar een luisterend oor vinden. Ik wens iedereen toe dat zij en haar collega vrijwilligers dat nog heel veel langer kunnen blijven doen."

Anoniem
doneerde 50

Anoniem
doneerde 50

"Ik steun graag De Eik, maar met deze donatie ook jou. Jij als duizendpoot met het grote hart voor De Eik en dan vooral de verschillende manieren waarop jij je al die jaren met hart en ziel inzet voor het goede doel: mensen met kanker en hun naasten het warme huis te kunnen blijven bieden waar zij zo’n behoefte aan hebben. ❤️"

Christine De Cock
doneerde 45

"Leuke actie en mooie engelen !!!"

Anoniem
doneerde 45

"Hallo Joke, ik heb zojuist bezoek gehad van Els en heb zo ook een prachtige engel gezien die je gemaakt hebt. Heel mooi! Ik wil er graag 3 bestellen. Als het mogelijk is , 2 donkerblauwe en 1 mintgroen. met hartelijke groeten, marga"

Anoniem
doneerde 40

"Engelen bestaan!"

Anoniem
doneerde 33

Els Karsmakers
doneerde 30

"Sympathieke actie! Veel succes!"

Sandra
doneerde 30

"Nog 3 prachtige engeltjes van onze kanjer Joke. Voor twee dierbaren en eentje voor mezelf. Maar vooral voor ons warme bad, Inloophuis De Eik 🍁"

Bas & Jeanine
doneerde 30

"Trots op jou!!!"

Mth Biggelaar
doneerde 28

"Heel mooi gemaakt, het heeft inmiddels een mooi plekje gekregen!"

Maud
doneerde 28

"Succes met de actie."

Anoniem
doneerde 28

Anoniem
doneerde 28

Ingrid En Jeanine Rutjens
doneerde 28

"Ook al leven we altijd met je mee en zijn wij soms blij en verdrietig, wij voelen niet wat jij voelt. Daarom is het inloophuis zo belangrijk en daar dragen wij graag ons steentje aan bij. Xx Ingrid & Jeanine"

Anoniem
doneerde 28

Mia Van Brakel
doneerde 28

Anoniem
doneerde 25

Anoniem
doneerde 25

Olga Godtschalk
doneerde 25

"Ingrid, een heel goed doel, zó nodig!"

Diana M
doneerde 25

"Goede doelen waar bekenden van mij zich persoonlijk voor inzetten steun ik altijd!"

Loes Selder
doneerde 25

"Mooi initiatief Emmyrel., succes!"

Toke Berkers
doneerde 25

"Mooie actie. Heel veel succes👍"

Jeannette De Vries-
doneerde 25

Maria Versantvoort
doneerde 25

"succes met de actie Ingrid"

Will Van Broekhoven
doneerde 25

Erica Meuwese
doneerde 25

"Heel veel succes Ingrid. Hopenlijk kun je er snel weer naartoe."

Anoniem
doneerde 25

Anoniem
doneerde 25

Ellen Van De Laar
doneerde 25

A Thoonen
doneerde 25

Margo Van Meijden
doneerde 25

"Wauw Ingrid, wat heb je een mooi en persoonlijk filmpje gemaakt! Heel veel succes met deze actie! Je bent een topper!!"

Lambert Mersel
doneerde 25

"Goed initiatief"

Y V Berlo
doneerde 25

Esther
doneerde 25

E Wijnen
doneerde 25

Peter Smeets
doneerde 25

"Succes met jullie actie voor het goede doel."

Anoniem
doneerde 25

Petra Van Gendt
doneerde 25

"Een mooi en onmisbare plek voor diegene die te maken hebben met kanker."

Robin Verleisdonk
doneerde 25

"Zo hard nodig in deze bijzondere tijden!"

Anoniem
doneerde 25

Jo Breuer
doneerde 24

Rianne Sleegers
doneerde 20

R. Vlasblom
doneerde 20

"Joke, jij en het inloophuis zijn aan elkaar gehecht geraskt in al die jaren. Ik vind t fijn om.daar n klein stukje aan bij te dragen. Heel veel succes!"

Nienke
doneerde 20

Joke Van Gerwen
doneerde 20

"Donatie van mijn schoonzus Anny❤️"

Maarten Van Gerwen
doneerde 20

"Succes met de actie!"

Leonie Schilders
doneerde 20

Anoniem
doneerde 20

Anoniem
doneerde 20

Henk Verhagen
doneerde 20

Anoniem
doneerde 20

"Beste Emmyrel, wat een mooie actie! Ik steun het inloophuis De Eik heel graag. En ben heel benieuwd naar je kraanvogelslingers. Ontvang er graag een om cadeau te geven als teken van vrede en gezondheid voor mijn naasten."

Kim En Martijn
doneerde 20

Anoniem
doneerde 20

Bas En Jolanda Van Beers
doneerde 20

"Veel succes met deze mooie actie. Bas en Jolanda"

Jeltje & Jerry Van Gerven
doneerde 20

"Veel succes met jullie actie !"

Rene En Marcella Van Berlo
doneerde 20

Jack Gerwen
doneerde 19

"Succes met deze superactie en Joke met jouw Engelen-actie!!"

Michel Van Loon
doneerde 19

"Heel veel succes met de actie en bedankt alle vrijwilligers."

Dianne Niessen
doneerde 19

"Hopelijk halen jullie het target! Jullie doen zo goed en mooi werk!"

Marleen Everhardus
doneerde 19

Anoniem
doneerde 15

"Veel succes Thérèse, mooie actie."

Annemie Wijsbek
doneerde 15

"Heel veel succes met deze prima actie.!"

Ineke Bekker
doneerde 15

"Zet m op! Zo belangrijk! 💪"

Emmyrel Kersten-deserno
doneerde 15

"Nog een extra engel 😇"

Suzanne
doneerde 15

"<3"

Mohamed El Haddad
doneerde 15

"Succes met jullie actie."

Evelien Sanders
doneerde 15

"Succes met jullie actie!"

Thea Sanders
doneerde 15

"Succes!"

Anoniem
doneerde 15

Anoniem
doneerde 15

Anoniem
doneerde 15

Lieke Van Der Leegte
doneerde 15

Mark Sleegers
doneerde 15

Dennis Buizert
doneerde 15

Desie Buizert
doneerde 15

"Heel veel succes lieve Ingrid!"

Anoniem
doneerde 13

Chantal Wilbers
doneerde 11

Anoniem
doneerde 11

Wim Aarts
doneerde 10

"Succes met de actie"

Petra Wolbers
doneerde 10

Michelle Driessen
doneerde 10

Walter Klaasen
doneerde 10

Sharon Konickx
doneerde 10

"Heel veel succes!"

Erwin Lier
doneerde 10

"Goed bezig!"

Monique Geurten
doneerde 10

Anoniem
doneerde 10

Anoniem
doneerde 10

"Goeie actie!"

Willem Vennix
doneerde 10

"Wat een goede actie xxx"

Anoniem
doneerde 10

Frank Damen
doneerde 10

Anne-marie Giepmans
doneerde 10

Tycho Kersten
doneerde 10

Anoniem
doneerde 10

Anoniem
doneerde 10

Marlous Van Diepen
doneerde 10

"Lieve Ingrid, natuurlijk wil ik je steunen. Heel veel succes met deze mooie actie!"

Els Bierens
doneerde 10

Marc Lueb
doneerde 10

Tosca Hoogveld
doneerde 10

"Succes Therese!!"

Anoniem
doneerde 10

Pauline Crooijmans
doneerde 10

Taco Jansen
doneerde 10

"Heel veel succes met jullie iniatief"

Anoniem
doneerde 10

Anoniem
doneerde 10

Riëlle
doneerde 10

"Heel veel succes met het behalen van jullie doel voor inloophuis de Eik! Groeten Riëlle"

Joke Van Gerwen
doneerde 10

"Donatie van Marjo"

Roseriet Heling
doneerde 10

Debby Wijnings
doneerde 10

Thijs En Irene Van De Waterlaat
doneerde 10

"Graag ondersteunen wij deze goeie actie! Succes Ingrid!"

Adriaan Van Den Brand
doneerde 10

Hannie
doneerde 10

"Ik doneer in de vorm van een mooie engel"

Anoniem
doneerde 10

Wim Van Der Heiden
doneerde 10

Petrie Van Erp
doneerde 10

"Mooi initiatief, veel succes"

José Vermeulen W
doneerde 10

Anoniem
doneerde 10

Anja Van Baren
doneerde 10

Marjolein Arts
doneerde 10

Patty Kuijten
doneerde 10

"Goed promotiefilmpje Ingrid! You hang in there!!! X"

Anoniem
doneerde 10

Jack Van Cronenburg
doneerde 10

Chris En Kitty Maasakkers
doneerde 10

"Succes Ingrid!"

Jacqueline Selbeck
doneerde 10

"Wat een prachtige engelen maak je, Joke!"

Christiana Leijssen
doneerde 10

"Heel veel succes!"

Willem En Yvonne Binnendijk Binnendijk
doneerde 10

Linda Van Den Ekart
doneerde 10

José Driessen
doneerde 10

Gonny Van Der Heiden
doneerde 10

Jose Van Der Heiden
doneerde 10

"Zeer goed initiatief Ingrid. Hoop dat je he doel bereikt."

Carin
doneerde 10

"Mooi initiatief Ingrid!"

Vivian Leijendeckers
doneerde 10

"Lieve Ingrid, natuurlijk steun ik jou, je bent en blijft een kanjer. We zien elkaar nooit maar toch voel ik me verbonden met jou. Dikke knuffel"

Lydie Smets
doneerde 10

Jolanda
doneerde 10

Ellen
doneerde 10

"Veel succes met deze mooi actie Ingrid !"

Deborah Faro
doneerde 10

"Done! Liefs Deborah Faro"

Anoniem
doneerde 10

Bart
doneerde 10

"Trots op jou ❤️"

Sandra S
doneerde 10

"Hey kanjer, na 4 engelen van Joke voor De Eik gedoneerd te hebben toch ook ff nog een kleine bijdrage voor jou. Ook jouw bericht en filmpje op mijn Facebookpagina gedeeld. Wie weet wat het voor De Eik nog oplevert. Zóó trots op jou! 🎗☮🍀💗"

Annet Lammé
doneerde 10

"Bedankt Voor het engeltje"

Anoniem
doneerde 10

Noortje & Paul Verstappen
doneerde 10

Sandra
doneerde 10

"Een symbolisch engeltje (en een echte van Joke voor mijn schoonmoeder) voor al onze engeltjes en bijzondere medewerkers en gasten van Inloophuis De Eik. Warme groetjes van Sandra 🍁🍀👼☮🎗💋"

Anoniem
doneerde 10

"Top hoor goede actie"

Frans Verstappen
doneerde 10

Marieke Smits
doneerde 10

"Mooi initiatief! Veel succes!"

Anoniem
doneerde 10

Patricia Van Montfort
doneerde 10

"Succes Thérèse met deze goede actie!"

Marja Versantvoort
doneerde 10

"Wat een prachtig organisatie de Eik! Stay strong Ingrid!!"

Anoniem
doneerde 10

Wies Verhallen
doneerde 10

"Je bent een topper Ingrid 🍀💖"

Wendy De Nijs
doneerde 10

"Goed initiatief Ingrid! 👍"

Anoniem
doneerde 9

"Veel succes met deze superactie"

Naomi Visser
doneerde 8

Carla Verheijen
doneerde 8

M.j.m Sanders
doneerde 8

Jack Tinnemans
doneerde 7

"Succes!"

F Vlasblom
doneerde 6

Fleur Liebregts
doneerde 5

"Goed Bezig !! ❤️❤️"

Desiree Van Kampen
doneerde 5

Anne Van Der Klein
doneerde 5

Bart En Inge
doneerde 5

"Heel veel succes Ingrid!"

Anoniem
doneerde 5

Monique Meller
doneerde 5

"Mooie actie 😘🌹"

Hannie Vermolen
doneerde 5

"Vandaag engeltje opgehaald , prijs is tegenwoordig 15,00 . Helemaal goed voor zo,n leuk engeltje met waxinehouder. Ik stort 5,00 bij zodat jullie uit de kosten blijven. 🌝"

Milo Carbonell Witte
doneerde 5

"Heel veel succes met de donatie!💜"

Joke Van Gerwen
doneerde 5

"Donatie van Mieke Klein❤️"

Anoniem
doneerde 5

Saskia Rutjens
doneerde 5

"Natuurlijk steunen we graag dit goede doel. Lieve groetjes Saskia"

Anoniem
doneerde 5

Anoniem
doneerde 5

Huberike Slaats
doneerde 4

Anke
doneerde 4

"Goed bezig nicht!"

Angelique Geevers
doneerde 4

Angelique Geevers
doneerde 4

Sandra
doneerde 3

"Na al die engelen van Joke en donatie voor Ingrid toch ook een gelukskraanvogel van jou, mooi mens. Geweldig dat jullie dit allemaal doen voor onze Eik 😽🍁🍀"