Walter Kraan

Utrecht Marathon

Mijn activiteiten volgen

1,440
kms

Mijn doel 300kms

Ik ren tegen kanker tijdens de Utrecht Marathon

Ik ren op 19 april 2020 in Utrecht mede om geld op te halen voor kankeronderzoek. Geld dat heel hard nodig is, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. 

1 op de 3 klinkt ver weg maar helaas kent iedereen wel mensen in de vriendenkring of familie die door deze ellendige ziekte is getroffen. 

Door mij te helpen geld op te halen helpen we het KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Namens mij en KWF: enorm bedankt voor je hulp!

En vergeet niet: kleine beetjes helpen!!!

Als ik op 19 april een persoonlijk record loop (staat nu op 1:39:11) dan stort ik een extra €150 voor dit belangrijke onderzoek!

Be happy and support a healthy life!

Mijn badges

Actiepagina gemaakt

Foto's toegevoegd

E-mails verstuurd

Aan eigen actie gedoneerd

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd

Top fondsenwerver

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

€500 euro opgehaald: t-shirt verdiend

24 januari: druk druk druk

Het combineren van gezin, sociaal leven, werk en sporten is niet makkelijk zoals de meesten wel weten. Dat bleek ook de laatste 2 weken wel weer. Beetje drukker op het werk en de training schiet er net iets te vaak bij in. Maar gelukkig mag je best wat trainingen missen (maar dan liever niet in de eerste twee weken :-)).

Vandaag weer 4km op tempo (4:20) gelopen en dus weer op weg naar een strakkere trainingsdiscipline.

Heb de laatste weken ook weinig tijd gehad om sponsoren te zoeken maar daar gaan we komende weken ook weer aandacht aan geven .

De stimulans van deze week was dat ik mijn mooie #rentegenkanker shirt van het KWF heb ontvangen! Vandaag gelijk aangehad!

Blijf lezen, ik blijf trainen en samen blijven we tegen deze nare ziekte vechten.

13 januari: ik ben gestart!

Op de 11e was het zover: nog 100 dagen tot 19 april. Dat was dan ook het startsein voor mijn tweede trainingsperiode via Sportrusten.nl. In de mailing die ik van Sportrusten krijg lees ik dat het trainen voor de halve marathon zwaarder is dan trainen voor de hele.

Het zware zit hem.in de opbouw. De korte afstanden zijn gekoppeld aan een hoge hartslag zone. Mijn omslagpunt ligt op 168 en daarmee train ik tot hartslag 164. Om dat te halen op de vaak korte afstanden moet het tempo flink omhoog.

Zondag 12 januari de eerste training. 7km met een max hartslag van 158. Ik start rond de 4:25 per kilometer (13,6 km per uur) maar dat ligt net te hoog om vast te houden. Uiteindelijk kom ik op 4:29 gemiddeld en is het duidelijk: dit worden zware weken als ik op deze hartslagen kan blijven trainen.

Maar we zijn gestart! Alle donateurs bedankt. Voor iedereen die nog moet geven: ik kom zeker nog bij je langs om je er aan te herinneren :-)

8 januari Balans vinden

De grootste uitdaging die je hebt als je jezelf een loopschema oplegt is dat je naast de inspanning voldoende ontspanning/rust pakt. Mijn trainingsprogramma is het Sportrusten programma waarmee ik vorig jaar de marathon van Amsterdam.heb gelopen met een maximale trainingsafstand van 14 km.

Ook nu volg ik weer het Sportrusten schema met als doel de snelle halve. Deze dagen is snelheid echter een uitdaging. Drukte op het werk, een gezin en dan nog 6 keer per week willen trainen vraagt om erg veel discipline om de juist balans te hebben en houden.

Helaas is discipline thuis in die zin niet echt aan mij besteed, behalve dan bij het volgen van mijn hardloopschema. Dus ik loop dan komende maanden ook geregeld pas rond 22:30 uur. Zo past alles dan toch nog in de dag, ook een soort balans dus :-)

Volgende keren meer over Sportrusten en ademhalen voor, tijdens en na het sporten.

5 januari De eerste week van 2020

De eerste week zit er op. Mooi om te zien wat een sponsoractie kan doen. Al ruim €600 opgehaald en dan moet ik nog gaan beginnen met trainen :-) 

Voor mij is het een mooie motivatie om werk te maken van een mooi PR in april. Maar ik ga komende maanden nog wel op andere manieren proberen het bedrag dat ik voor het KWF ophaal flink te verhogen. Het doel staat nu op €1250 maar mijn ambitie ligt daarboven.

De eerste week (met een staartje 2019) resulteerde in 44 km en laat zien dat de basis voor de komende periode er is. Nu maar hopen dat er geen sneeuwperiode komt en ik lekker door kan trainen. 11 januari begint het schema echt 👍💪

2 januari: Fit(ter) worden

Met het trainen voor de Amsterdam marathon ging mijn VO2Max omhoog van 54 tot 60 op mijn Garmin horloge.

De officiële meting is ongeveer 7 tot 8 punten lager maar het geeft een goede indicatie van je af- dan wel toenemende fitheid. Helaas is de bij 59 behorende tijd op de halve marathon van 1:19:58 nimmer nooit haalbaar voor mij. Maar als ik een goede dag heb op 19 april dan hoop ik richting de 1:37 te rennen.

In de laatste weken, waarin lekker eten en drinken weer centraal stonden, ging de VO2Max terug naar 57 maar vanavond na mijn eerste trainingsrondje van 2020 stond hij weer op 59.

Eens zien of ik hem boven de 60 kan krijgen zodra de training is gestart op 11 januari!

1 januari: Een sportief 2020

Het jaar 2020 is net een dag oud als ik besluit om toch een keer mee te doen aan een actieloop. Ik had mijn zinnen, mede dankzij Peter de Wit, al gezet op de halve van Utrecht en een persoonlijk record, dus was het zien van de actie van het KWF een kleine volgende stap.

In 2019 heb ik iets meer dan 1100 kilometer getrained en gelopen. Daar zat een (voor mij) snelle marathon bij (3:42) waarin ik eindelijk mijn PR van Berlijn uit 2011 kon verbeteren. In de halve van Linschoten en in de Berenloop heb ik 2 snelle halve kunnen lopen (1:39:24 en 1:40:10) maar ook hier ligt een oud PR uit 2010 van 1:39:11 die er in 202o moet. En dat gaat dus gebeuren in Utrecht op 19 april 2020.

Ik heb afgelopen jaar getrained met Sportrusten. Minder maar gerichter lopen en focus op rust en gezond leven. Die lijn zet ik door, ik ga hard aan de slag vanaf 11 januari starten mijn 100 dagen op weg naar de halve van Utrecht en ik hoop dat ik ruim meer dan €1000 op kan halen voor het goede doel. 

Als mijn PR er aan gaat dan stort ik er nog €150 bij. En omdat Joep en Peter me gaan hazen ben ik er van overtuigd dat dit gaat lukken.

Volg me de komende maanden of beter nog: ga zelf ook trainen en loop een afstand in het voorjaar. Ik heb altijd leuke tips voor leuke wedstrijden of voor een goede manier van trainen.

Ik heb er zin in!!!

Mijn donateurs

Gert-jan Nijman
doneerde 100

"👍 goed bezig Walter, nu die hazen nog 😉"

Brita
doneerde 75

"Geweldig Walter!!Go go go."

Jacco De Weerdt
doneerde 50

"En door..... ;-)"

Rins
doneerde 50

"Yessssss 💪"

Joep Teunissen
doneerde 30

"Klasse!"

Patrice
doneerde 28

"Veel succes Walter!"

Bonny En Erik
doneerde 28

"Elke euro is keihard nodig. Je bent een topper!"

Walter
doneerde 25

"Ik hoop dat iedereen die kan bijdragen een klein bedrag doneert en zo bijdraagt aan onderzoek naar de ziekte die het leven van zo goed als iedereen raakt! Ik loop er in ieder geval keihard voor!"

Gwenda Verkouteren
doneerde 25

"Heel veel succes Walter! Een mooi doel om voor te rennen."

Anoniem
doneerde 25

"Donatie gedaan. En nu wel heel hard rennen gast!"

Leuris
doneerde 25

Marija Visser
doneerde 25

"Topper!"

Saskia Wubben
doneerde 25

Julia En Marco Dorjee
doneerde 25

"Mooi initiatief Walter! Go for it!!"

Peter De Wit
doneerde 21

"Goed bezig vriend! Mijn steun heb je. En ik haas je naar je PR dus dat wordt knallen en een een mooi bedrag voor KWF. One Life, Live it!"

Natasja Hagenaars
doneerde 20

"Succes Walter top voor een goed doel"

Patrick Heijveld
doneerde 20

"Je bent een TOPPERTJE"

Michael En Babett
doneerde 20

"Go Kraan! Love You❤️💕Bab en Mike"

Hp
doneerde 20

"Goed bezig!"

Vincent Staal
doneerde 20

"Die marathon ga je wel halen. Mooi dat je dat combineert met een goed doel. Hopelijk naast het ontbreken van een zwaar winterweer ook het ontbreken van veel sores in project."

Anoniem
doneerde 15

Anita
doneerde 15

"💪💪💪💪"

Melvin Van Den Berg
doneerde 10

"Ha Walter, mooi initiatief man! Ik steun je!"

Herman
doneerde 10

Lobke
doneerde 10

"Zet ‘m op Walter 💪"

Merel Vens
doneerde 10

"Samen sterker💪Succes!!"

Mark En Eef
doneerde 10