Nynkes Tas

van Helena Boomsma Word lid van mijn team

Ik kom in actie tegen kanker

Afgelopen november is op veel te jonge leeftijd mijn bijzondere, gekke, lieve zusje Nynke oveleden. Ze werd helaas maar 45 jaar oud. Ik vind het nog steeds erg moeilijk om te beseffen dat ze er niet meer is. Zo lang als ik me kan herinneren was ze er immers altijd!

Bijna 4 jaar geleden werd bij haar eierstokkanker ontdekt in een ver gevorderd stadium. De sluipmoordenaar eierstokkanker ontstaat en groeit zonder dat je klachten ondervindt. Wanneer je merkt dat er iets ongewoons met je aan de hand is, is het dus al in een ernstig stadium. Na 3,5 jaar moedige strijd heeft Nynke het op moeten geven. 

Nynke kreeg de diagnose eierstokkanker op relatief jonge leeftijd. In zo'n geval wordt er ook gekeken naar de oorzaak en kom je in aanmerking voor genetisch onderzoek. Nynke bleek draagster te zijn van het BRCA1-gen te zijn. (Een genetische mutatie met een hele hoge kans op borst- en of eierstokkanker) Een hele schok, want dan is het familiair en dat betekent dat ook andere familieleden gecheckt mogen worden.

Ik bleek net als Nynke positief te zijn. Een preventieve operatie volgde en zo hoop ik van deze akelige dreiging verlost te zijn. Al moet ik me nu nog ieder half jaar laten controleren in het ziekenhuis. dat heb ik er graag voor over. In de toekomst zullen ook mijn eigen kinderen getest worden en hopelijk blijkt dat ze de beste genen van hun vader hebben geerfd en dat de mutatie stopt bij mij. 

In de tijd voordat Nynke ziek werd ben ik begonnen met het maken van de Helbo Bags. Ik gaf iedere stijl de naam van degene die het eerst een tas kocht in een bepaalde (stof)combinatie. Zo ontstond er ook een stijl 'Nynke'. Een rood/wit gestipte onderkant en bovenaan italiaanse scooters. Nynke had een goede smaak, het bleek een populaire tas want ik heb er best veel van verkocht.

Na Nynkes overlijden heb ik besloten om een gelimiteerde oplage te maken van Nynkes Tas. Dus zolang de voorraad stof strekt, maak ik tassen waarvan de winst in zijn geheel ten goede komt aan het KWF.

Op deze manier draag ik mijn steentje bij om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Onderzoek dat hard nodig is opdat in de toekomst niemands kind, broer, zus, vader of moeder, opa of oma, vriend of vriendin of wie dan ook zla sterven aan kanker.

De tassen kosten € 25,- Daarvan maak ik de helft over op de rekening van het KWF.  Inmiddels zijn er zoveel bestellingen binnen dat ik de inschrijving daarvoor heb gestopt. Maar mocht je het KWF ook een warm hart toedragen en een donatie willen doen via deze actie pagina.. Heel erg graag!!

Alvast heel erg bedankt! 

Liefs Helena

 

 

Mijn badges

Foto’s toegevoegd

Actiepagina gemaakt

Aan eigen actie gedoneerd

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd naar meer dan €500

Vermelding op Wall of fame

E-mails verstuurd

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

Mijn donateurs

Atelier Tierlantijn
doneerde 125

"Deze mensen kochten Nynkes Tas en doneerden zo per persoon € 12,50 aan het KWF. Heel erg bedankt Petra (2x), Angela, Jolanda, Jippe, Grietje, Geke, Greetje, Jolande en Esther. 😘💙"

Atelier Tierlantijn
doneerde 125

"Namens Elze, Riena 2x, Debby, Josee, Anja, Ina, Reina, Agnes en Deborah die Nynke’s tas bestelden en daarmee ieder €12,50 doneerden aan het KWF. Heel erg bedankt!"

Atelier Tierlantijn
doneerde 125

"En weer 10 kopers van Nynkes tas hebben hun bijdrage geleverd aan het o zo nodige kankeronderzoek! Heel erg bedankt Anneke, Lieneke, Corien, Marga, Maaike, Miranda, Ruud, Adi, Thea en Alma 💙"

Atelier Tierlantijn
doneerde 125

"De volgende mensen hebben Nynkes Tas besteld en € 12,50 gedoneerd aan het KWF. Frank, Diane, Petra, Jessica, Willy, Ingrid, Simone, Tanja, Jolanda en Hilda. Iedereen daarvoor heel erg hartelijk bedankt. Super! 💙🥰"

Atelier Tierlantijn
doneerde 87

"Melissa, Nynke, José, Joke (2x), Claudia en Alie heel erg bedankt voor jullie bijdrage aan mijn sponsoraktie! Top!! 💙"

Atelier Tierlantijn
doneerde 85

"Petra Z, Lida, Petra K, Sarah, Rieteke, Annie en Jantina kochten Nynkes tas. Heel erg bedankt voor jullie fijne donatie! 💙"

Ellen En Cora
doneerde 61

"Ellen en Cora hebben allebei een mooie tas besteld en daarnaast nog een royale extra gift gedaan! Super bedankt dames! 💙💋"

Atelier Tierlantijn
doneerde 55

"Donaties via de vervolgactie! Renee O, Rinske, Grietje L, Ellen J, Wendela, Ilka en Irene S kochten een speciale KWF Helbo Bag waarmee ze €7,50 per tas sponseren voor kankeronderzoek! Heel fijn dames!!"

Nico En Paulien
doneerde 50

"Wow. Tranen in mijn ogen over je stuk op FB. Ik hoop dat je er veel verkoopt. Ik wil het ook graag steunen door geld naar je over te maken. Mijn tas mag je aan een ander verkopen. Mooi initiatief. Liefs"

Atelier Tierlantijn
doneerde 50

"Cursisten van de naailes die ik geef, kochten spontaan een aantal andere tassen met als doel om mee te dragen aan de actie. Superbedankt Anneke, Irene en Jeanette!"

Wilon En Janette
doneerde 40

"Wat een energie heb j in deze goede actie gestopt, geweldig. Dit zal zeker weer een stapje dichter bij de oplossing tegen deze sluipmoordenaar zijn. Nynke is onuitwisbaar, gelukkig."

Christa Melgers
doneerde 37

"Christa bestelde Nynke’s Tas en gaf een royale extra gift voor het KWF. Heel erg bedankt daarvoor Christa! 😘💙"

Atelier Tierlantijn
doneerde 25

"Agnes K en Bianca W kochten de laatste 2 tassen."

Rivka Veenker
doneerde 15

"Lieve Helena. Ik vind het zo knap en super wat je doet. Draag graag wat bij voor dit mooie doel."

Menna Dijkema
doneerde 13

Pulien Dales
doneerde 10

"Top Helena wat je doet. Succes, Nico en Paulien"

Helena Boomsma
doneerde 10

Elizabeth Hofman
doneerde 5

KWF KankerbestrijdingKanker raakt ons allemaal. Jaarlijks sterven er zo'n 45.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.