Voor wie ren jij? Voor iemand die nu leeft met kanker? Ben je een dierbare verloren? Of heb je het misschien zelf gehad?
Iedereen rent tegen kanker met een eigen verhaal. Lees de verhalen van deelnemers aan de NN Marathon Rotterdam van 2023. En laat je inspireren door hoe zij hun onmacht omzetten in kracht.
'Toen ik borstkanker kreeg ervaarde ik een taboe op er openhartig over praten.'
Carla (48) rende tegen kanker tijdens de NN Marathon Rotterdam. “Tijdens mijn jaarlijkse controle afgelopen mei, herinnerde mijn oncoloog mij eraan dat ik tien jaar kankervrij ben. Daarom liep ik 10 kilometer tijdens de Rotterdam Marathon: 1 km voor elk jaar dat ik schoon ben.”
'Door hardlopen vond ik een stukje van mijzelf terug'
Emmely (42) rende tegen kanker tijdens de NN Marathon Rotterdam. “Ik begon met hardlopen terwijl ik behandeld werd voor borstkanker. Best bijzonder, als je je bedenkt dat ik daar altijd een hekel aan had. Maar ik was het zo zat dat ik werd geleefd door alle behandelingen. Ik moest mijn angst onder ogen komen. Dus downloadde ik de app ‘Hardlopen met Evy’ en ik begon. Die beslissing veranderde mijn leven!”
'Ik heb mijn vader beloofd ooit de marathon van Rotterdam te rennen. Deze draag ik speciaal aan hem op.'
Justins vader Fabian overleed begin 2021 na een korte strijd aan uitgezaaide galblaaskanker. Hij werd 55. “Ik ben ontzettend trots dat hij mijn vader was. Deze marathon voor Ren tegen kanker draag ik dan ook speciaal aan hem op.”
'Met deze marathon voor Ren tegen kanker vervullen we onze grootvaders erfenis'
De mooiste dag van Rotterdam. Dat is de marathon voor de twee rasechte Rotterdammers Caroline (40) en Susanne (37).“Met dit goede doel is er geen excuus meer om niet mee te doen.” Waarom dat doel zo speciaal is voor de zussen? Ze zijn de kleindochters van Daniel den Hoed: de naamgever van het Familiehuis en de nog te bouwen brug waar we vorig jaar geld voor ophaalden.