Ren tegen kanker
Urban Trails 2025
Evenementinformatie
Opbrengst
€590
Datum
9 februari - 30 november
Deelnemers
10
Nog dagen te gaan
Evenement
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Contact
Urban Trails 2025
Trek je hardloopschoenen aan en ontdek de mooiste, gezelligste en meest bijzondere Nederlandse steden op een sportieve manier.
De Urban Trail is een populair hardloopconcept waarbij je Nederlandse steden kunt ontdekken via een avontuurlijke- en stedelijke run door o.a. gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Kortom, plekken waar je (bijna) nooit komt.
In 2025 kan je weer in verschillende steden deelnemen aan de Urban Trails. Klik op de button meer over Urban Trails voor meer informatie.
6 april Groningen 21 april Utrecht |
29 juni Leiden 2 november Haarlem |
9 november Delft 30 november Eindhoven |
Hoe werkt het?
Ren tegen kanker tijdens de Urban Trails 2025. Alleen of met een team van vrienden of collega's.
Start je actie
Ren tegen kanker tijdens de Urban Trails. Koop een ticket voor jouw Urban Trail-uitdaging en laat je sponsoren voor KWF. Alleen of met een team van vrienden of collega's.
Maak een actiepagina en start met geld ophalen. En haal je 500 euro op? Dan krijg jij ook het unieke Ren tegen kanker-shirt!
Deel je actie
Hoe meer mensen je betrekt, hoe sneller je jouw doel bereikt. Vertel op jouw actiepagina waarom je het belangrijk vindt om geld om te halen voor KWF en gebruik social media zoals Facebook, LinkedIn, Instagram, TikTok en WhatsApp om jouw actie te delen. Jouw volgers zijn je grootste supporters, nietwaar? Het zal je verbazen uit welke hoeken je hulp krijgt.
Vier je impact
Je streefbedrag behaald? Geweldig! Zin om de lat nóg hoger te leggen? Verhoog dan je streefbedrag en kijk hoe ver je met je actie kunt gaan. Samen zetten we de onmacht die kanker met zich mee brengt, om in kracht.
Meedoen met een team of bedrijf
Samen is beter dan alleen. Verzamel een buddy of ren mee met een groep collega’s. Dit is hoe het werkt:
Voor wie ren jij?
Waar doe je het voor?
Beter leven met en na kanker
Onderzoek leidt tot vroegere opsporing, betere behandelingen en optimale zorg voor iedereen die te maken krijgt met kanker. Dankzij wetenschappelijke doorbraken overleven steeds meer mensen kanker. Of verbetert de kwaliteit van leven als je niet meer beter wordt. Ren tegen kanker tijdens de Urban Trails 2025 en draag bij aan onze missie.
Ren voor baanbrekend onderzoek
1 op de 2 Nederlanders krijgt ooit kanker. Met de Urban Trails 2025 halen we samen geld op voor wetenschappelijk onderzoek. Onderzoek gericht op preventie, diagnostiek en behandeling tot kwaliteit van leven. Maar niet alleen wetenschappelijk onderzoek wordt gefinancierd. Ook krijgt een deel van de opbrengst een lokale bestemming, zoals ondersteuning van de IPSO-Centra voor leven met en na kanker en palliatieve zorg.
Beter leven met en na kanker
Dat is waar wetenschappelijk onderzoek wat ons betreft om draait. Onderzoek dat leidt tot vroegere opsporing, betere behandelingen en optimale zorg voor iedereen die te maken krijgt met kanker. Dankzij wetenschappelijke doorbraken overleven steeds meer mensen kanker. Of verbetert de kwaliteit van leven als je niet meer beter wordt. Daarom blijft KWF onverminderd investeren in onderzoek. Ren tegen kanker en draag bij aan onze missie.
Veelgestelde vragen
Wanneer is Urban Trail?
De Urban trails worden in verschillende steden op verschillende data georaniseerd. Kijk hier voor de data en steden.
Hoe kan ik mij inschrijven?
1) Het inschrijven door een van de Urban Trail gaat via de website van de organisatie. Je koopt daar zelf je startbewijs.
2) Vervolgens maak je een actiepagina aan. En start je met geld ophalen voor kankeronderzoek. En haal je 500 euro op? Dan krijg jij ook het unieke Ren tegen kanker-shirt!
Wanneer ontvangen we het dagprogramma en alle informatie over de dag zelf?
Deze informatie wordt maximaal 1,5 week van tevoren gemaild. Deelnemers ontvangen dan ook algemene informatie van de organisatie zelf. De informatie die wij je sturen, is leidend.
Kan iemand anders voor mij lopen wanneer ik zelf onverwachts niet kan?
Neem hiervoor contact op met de organisatie van de Urban Trails: https://www.urbantrailseries.nl/
Ik heb me individueel ingeschreven maar hoor bij een team, kunnen jullie dit aanpassen?
Ja, dat kunnen we aanpassen. Stuur ons even een mailtje via rentegenkanker@kwf.nl.
Ik heb 500 euro opgehaald. Wat nu?
Super! Dat betekent dat het Ren tegen kanker-shirt nu van jou is. Deze sturen we zsm naar je op.
Vanaf hoeveel lopers mag je een team samenstellen? En is er ook een maximaal aantal deelnemers?
Vanaf twee personen. Er is geen maximaal aantal vastgesteld.
Kan ik mijn afstand wijzigen?
Je kunt op de dag zelf bepalen of je de korte route (ongeveer 5 - 6 km) of de lange route (ongeveer 10 - 12 km) wil lopen. Er wordt voor beide afstanden hetzelfde tarief gehanteerd en de start en finish van beide routes bevinden zich op hetzelfde punt.
Hoe laat is de start van de diverse afstanden?
Deze informatie kun je vinden op de website van het hardloopevent waar je aan meedoet: https://www.urbantrailseries.nl/
Ik zie toch af van deelname. Kan ik mijn donaties terugkrijgen?
Nee, als je toch afziet van deelname nadat je je hebt aangemeld, worden de al ingezamelde gelden niet terugbetaald.
Wat is het minimale sponsorbedrag dat ik moet ophalen om te kunnen deelnemen?
Er geldt geen minimum bedrag aan sponsorgeld. Als je 500 euro of meer ophaalt, krijg je het unieke Ren tegen kanker-shirt.
Mijn werkgever wil mij sponsoren. Hoe werkt dat?
Wij ontvangen donaties bij voorkeur via jouw actiepagina. Jouw werkgever ontvangt een mail met de bevestiging van de betaling op het opgegeven e-mailadres.
Is het niet mogelijk om de donatie via jouw actiepagina over te maken? Stuur ons dan via rentegenkanker@kwf.nl de volgende gegevens:
- Bedrijfsnaam
- Naam contactpersoon
- Donatiebedrag
We maken dan een donatieverzoek op (factuur). Op dit verzoek staat dan een referentienummer dat is gekoppeld aan jouw actie. Deze factuur kan via de bank worden betaald. Als de donatie bij ons op de rekening staat, voegen we dit handmatig toe aan jouw actiepagina.
Ik wil een team aanmelden. Hoe werkt dat?
Je maakt in slechts een paar simpele stappen een team aan:
- Inschrijven: Meld je aan en krijg een persoonlijke actiepagina voor jouw evenement.
- Team aanmaken: Ga naar je dashboard, kies "Maak een team" en volg de stappen.
- Teamleden uitnodigen: Stuur de unieke uitnodigingslink naar je teamleden.
- Geld ophalen: Deel je teampagina, vraag om donaties en vier samen je impact!
Hoe nodig ik teamleden uit voor mijn team?
Log in op je dashboard en ga naar "Mijn team". Hier staat jouw unieke uitnodigingslink. Deel de link via e-mail, WhatsApp of social media, en kijk hoe nieuwe teamleden zich aansluiten!
Ik wil lid worden van een team. Hoe werkt dat?
Je kunt op twee manieren lid worden:
- Openbaar team: Klik op de knop "Word lid van mijn team" op de teampagina en volg de registratie. Binnen twee stappen heb je een eigen actiepagina.
- Besloten team: Ontvang een uitnodigingslink van de teamcaptain, klik erop en doorloop de registratie. Binnen twee stappen maak je deel uit van het team en kun je direct starten met fondsenwerven.
Ik ben een beginnend loper. Welke afstand is haalbaar, en kan ik ook een persoonlijk hardloopschema ontvangen?
Hoe eerder je begint met trainen, hoe makkelijker het rennen zal gaan. Met de app Hardlopen met Evy kun je trainingschema's op maat maken. Je kunt deze app hier downloaden.
Ik wil graag sneller kunnen lopen, hebben jullie daar tips voor?
Kijk eens op hardlopen.nl. Daarop staan super veel tips voor beginnende hardlopers. Zoals trainingsschema's, hardloopgroepjes en handige artikelen die jou aan het lopen krijgen.
Hoe loop ik langere afstanden zonder blessureleed?
Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt ook voor blessures. Bij het zoeken naar de oorzaak, en vervolgens het voorkomen van blessures, spelen meerdere factoren mee. De zogenaamde interne factoren zijn voorbeeld flexibiliteit, stabiliteit en kracht van gewrichten en spieren. En externe factoren zoals looptechniek en trainingsopbouw. Ook hierover staan verschillende artikelen op hardlopen.nl. Lees bijvoorbeeld dit artikel.
Wat doet KWF met de opbrengst van mijn sponsoractie?
Jouw opbrengst komt direct ten goede aan baanbrekend kankeronderzoek. Daarover lees je hier meer. Wil je weten wat KWF nog meer doet? Check de pagina: Over KWF.
Waar vind ik tips om sponsors te werven?
Bekijk onze pagina met tips en actiematerialen eens. En volg onze Facebook Community, daar worden regelmatig tips gedeeld. Ook kun je daar je vragen stellen. Op deze website vind je nog meer tips.
Wanneer ik met een eigen team loop, is het dan ook de bedoeling dat je 500 euro per persoon ophaalt aan sponsorgeld?
Het voordeel van meelopen met een team is dat je het sponsorgeld kunt verdelen, zodat iedereen gemiddeld 500 ophaalt. En je kunt samen met je team een leuke actie organiseren om met elkaar het bedrag op te halen.
Ik heb een bevestigingsmail van een donatie ontvangen. Maar deze gift staat niet op mijn pagina geboekt, en het bedrag is bij mijn sponsor afgeschreven. Kunnen jullie dit bedrag toevoegen aan mijn donaties?
Ja, dat kan. Vraag aan je sponsor een printscreen van de donatie op zijn of haar afschrift en mail deze naar ons via rentegenkanker@kwf.nl. Op het afschrift staat namelijk een KRI-nummer dat het ons makkelijk maakt deze donatie te traceren en te koppelen aan je sponsorpagina. En het is voor ons tevens het bewijs dat de donatie daadwerkelijk is afgeschreven.
Ik ontvang geen bevestigingsmails meer van de donaties, of deze komen opeens in mijn spambox terecht. Kan ik hier iets aan doen?
Check je spambox en geef aan dat de mails van KWF geen spam zijn. Je kunt ook mailen naar rentegenkanker@kwf.nl.
Tot wanneer kan er geld worden gedoneerd op mijn pagina? Tot hoe lang na het evenement blijft de pagina actief?
Doneren kan tot vier weken na het event, dan sluit de pagina. Je ontvangt een bericht wanneer de pagina gaat sluiten.
Ik heb een deelnemer gesponsord maar deze heeft zijn actie niet uitgevoerd. Krijg ik nu mijn donatie terug?
Donaties zijn niet restitueerbaar. Ook als deelname op grond van uitzonderlijke omstandigheden, waaronder, maar niet beperkt tot, weeromstandigheden en (lokale) overheidsbesluiten, niet door kan gaan, vindt er geen restitutie plaats van de op het actieplatform gestorte donaties. De donaties komen ten goede aan de doelstellingen van KWF.
Hulp nodig bij je actie?
We helpen je graag!
020 570 05 70 Bereikbaar: |
Samen maken we het verschil voor een beter leven met en na kanker
Door het in beweging brengen van vrijwilligers, actievoerders en talenten
maken we optimaal gebruik van de kracht van onze samenleving. Samen maken we het verschil voor een beter leven zonder én met kanker.
Door campagne te voeren op het gebied van preventie, onderzoek en fondsenwerving
blijven alle betrokkenen zich bewust van de oorzaken en gevolgen van kanker.
Door het maken van sterke allianties en partners
creëren we draagvlak en versterken we onze positie in de samenleving.
Door de focus te leggen op baanbrekend kankeronderzoek
streven we naar resultaten die écht het verschil maken.
-
Het begint bij jou
-
en je vrienden
-
die samen geld ophalen voor
-
minder kanker
-
meer genezing
-
en een betere kwaliteit van leven
Samen tegen kanker