Veelgestelde vragen

Hoeveel bedraagt het inschrijfgeld?

Wij vragen geen inschrijfgeld voor de Utrecht Marathon. Je kunt op twee manieren in actie komen.

1) Schrijf je in en haal minimaal 500 euro op. Dan krijg je het startbewijs van KWF én een uniek Ren tegen kanker-shirt. Je hebt tot 21 april de tijd om het minimale sponsorbedrag op te halen. Haal je de 500 euro niet op tijd op? Dan kun alsnog een startbewijs kopen via de Utrecht Marathon.

2) Schrijf je in bij de Utrecht Marathon en maak een Ren tegen kanker-actiepagina aan. Er geldt dan geen minimumbedrag dat we aan je vragen. Haal je meer dan 500 euro op? Dan ontvang je het Ren tegen kanker-shirt!

3) Ren tegen kanker met je bedrijf. Kies je voor een gratis Businesspakket dan vragen we je om minimaal 750 euro per persoon op te halen. Je kunt ook zelf een businesspakket kopen bij de organisatie van de Utrecht Marathon. Dan maak je hier een actiepagina op geld op te halen. Er geldt dan geen minimum sponsorbedrag.

Wanneer ontvangen we het dagprogramma en alle informatie over de dag zelf?

Deze informatie wordt maximaal 1,5 week van tevoren gemaild. Deelnemers ontvangen dan ook algemene informatie van de organisatie zelf. De informatie die wij je sturen, is leidend. 

Kan iemand anders voor mij lopen wanneer ik zelf onverwachts niet kan?

Ja, dat kan. Maar als het kort voor het event is, dan kan wellicht de naam niet meer veranderd worden op het startbewijs. Neem hierover contact met ons op via rentegenkanker@kwf.nl.

Kan ik mijn afstand ook nog wijzigen?

Dat kan tot zes weken voor het event, als er nog tickets beschikbaar zijn voor de gewenste afstand. In ieder geval voordat de startnummers worden geprint.

Ik heb 500 euro opgehaald. Wat nu?

Super! Dat betekent dat het Ren tegen kanker-shirt nu van jou is. Deze sturen we zsm naar je op.

Regelt KWF je startbewijs? Dan ontvang je per mail instructies hoe jij je gratis ticket kunt verzilveren. Let op: we kunnen reeds gekochte tickets niet terugbetalen. 

Ik heb me individueel ingeschreven maar hoor bij een team, kunnen jullie dit aanpassen?

Ja, dat kunnen we aanpassen. Stuur ons even een mailtje via rentegenkanker@kwf.nl.

Vanaf hoeveel lopers mag je een team samenstellen? En is er ook een maximaal aantal deelnemers?

Vanaf twee personen. Er is geen maximaal aantal vastgesteld.

Ik loop een snelle tijd en wil graag in een van de eerste startvakken starten, kan dat?

Je krijgt van ons een registratielink binnen twee weken via e-mail als je 500 euro hebt opgehaald. Je kunt dan zelf je streeftijd opgeven en aan de hand daarvan word je in het juiste startvak geplaatst. 

Hoe laat is de start van de diverse afstanden?

Deze informatie kun je vinden op de website van het hardloopevent waar je aan meedoet. Deelnemers aan Ren tegen kanker hebben meestal een bepaald tijdvak waarin ze starten. Wil je voor jouw race weten hoe laat dit is? Stuur dan een mail naar rentegenkanker@kwf.nl.

Ik zie toch af van deelname. Kan ik mijn donaties terugkrijgen?

Nee, als je toch afziet van deelname nadat je je hebt aangemeld, worden de al ingezamelde gelden niet terugbetaald.

Wat is het minimale sponsorbedrag dat ik moet ophalen om te kunnen deelnemen?

Als je hebt gekozen voor inschrijving via KWF, vragen wij je minimaal 500 euro op te halen. Dan ontvang je van ons het startbewijs en een uniek Ren tegen kanker-shirt. 

Heb je zelf een ticket geregeld, of loop je een zelf bedachte route? Dan geldt er geen minimum bedrag aan sponsorgeld. Als je 500 euro of meer ophaalt, krijg je het unieke Ren tegen kanker-shirt.

Mijn werkgever wil mij sponsoren. Hoe gaat dat in z'n werk?

Wij ontvangen donaties bij voorkeur via jouw actiepagina. Jouw werkgever ontvangt een mail met de bevestiging van de betaling op het opgegeven e-mailadres.

Is het niet mogelijk om de donatie via jouw actiepagina over te maken? Stuur ons dan via rentegenkanker@kwf.nl de volgende gegevens:
- Bedrijfsnaam
- Naam contactpersoon
- Donatiebedrag

We maken dan een donatieverzoek op (factuur). Op dit verzoek staat dan een referentienummer dat is gekoppeld aan jouw actie. Deze factuur kan via de bank worden betaald. Als de donatie bij ons op de rekening staat, voegen we dit handmatig toe aan jouw actiepagina.

Ik ben een beginnend loper. Welke afstand is haalbaar, en kan ik ook een persoonlijk hardloopschema ontvangen?

Hoe eerder je begint met trainen, hoe makkelijker het rennen zal gaan. Met de app Hardlopen met Evy kun je trainingschema's op maat maken. Je kunt deze app hier downloaden.

Ik wil graag sneller kunnen lopen, hebben jullie daar tips voor?

Kijk eens op hardlopen.nl. Daarop staan super veel tips voor beginnende hardlopers. Zoals trainingsschema's, hardloopgroepjes en handige artikelen die jou aan het lopen krijgen.

Hoe loop ik langere afstanden zonder blessureleed?

Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt ook voor blessures. Bij het zoeken naar de oorzaak, en vervolgens het voorkomen van blessures, spelen meerdere factoren mee. De zogenaamde interne factoren zijn voorbeeld flexibiliteit, stabiliteit en kracht van gewrichten en spieren. En externe factoren zoals looptechniek en trainingsopbouw. Ook hierover staan verschillende artikelen op hardlopen.nl. Lees bijvoorbeeld dit artikel.

Wat drink en eet ik voor, tijdens en na de run?

Wanneer je het hebt over de voorbereiding op een (halve) marathon, dan denk je waarschijnlijk al snel aan je trainingen. Maar wist je dat een goed voedingsplan in aanloop naar een (halve) marathon ook heel belangrijk is? Check dit artikel op hardlopen.nl voor meer tips.

Waar vind ik tips om sponsors te werven?

Bekijk onze pagina met tips en actiematerialen eens. En volg onze Facebook Community, daar worden regelmatig tips gedeeld. Ook kun je daar je vragen stellen. Op deze website vind je nog meer tips.

Waar ligt de grens voor het toekennen van een startbewijs, als het gaat om sponsorgeld?

We vragen je om vóór 21 april 500 euro op te halen. Ren je in een team? Dan is het de bedoeling dat jullie gemiddeld per persoon 500 euro ophalen. Bijvoorbeeld: jouw team bestaat uit 4 personen. Gezamelijk halen jullie dan minimaal 2000 euro op. Lukt dit je onverhoopt niet, dan kun je via de Utrecht Marathon een ticket kopen. Zorg dat je op tijd bent! 

Wat als ik het sponsorbedrag niet haal, mag ik dan niet meedoen?

We vragen je om vóór 21 april 500 euro op te halen. Lukt dit je onverhoopt niet, dan kun je via de Utrecht Marathon je ticket kopen. Zorg dat je er op tijd bij bent!

Wanneer ik met een eigen team loop, is het dan ook de bedoeling dat je 500 euro per persoon ophaalt aan sponsorgeld?

Ja, als je je hebt ingeschreven voor KWF en je ontvangt je startbewijs via ons, geldt dit bedrag voor iedereen. Dus ook voor teamleden. Het voordeel van meelopen met een team is dat je het sponsorgeld kunt verdelen, zodat iedereen gemiddeld 500 ophaalt. En je kunt samen met je team een leuke actie organiseren om met elkaar het bedrag op te halen.

Ik heb een bevestigingsmail van een donatie ontvangen. Maar deze gift staat niet op mijn pagina geboekt, en het bedrag is bij mijn sponsor afgeschreven. Kunnen jullie dit bedrag toevoegen aan mijn donaties?

Ja, dat kan. Vraag aan je sponsor een printscreen van de donatie op zijn of haar afschrift en mail deze naar ons via rentegenkanker@kwf.nl. Op het afschrift staat namelijk een KRI-nummer dat het ons makkelijk maakt deze donatie te traceren en te koppelen aan je sponsorpagina. En het is voor ons tevens het bewijs dat de donatie daadwerkelijk is afgeschreven.

Ik ontvang geen bevestigingsmails meer van de donaties, of deze komen opeens in mijn spambox terecht. Kan ik hier iets aan doen?

Check je spambox en geef aan dat de mails van KWF geen spam zijn. Je kunt ook mailen naar rentegenkanker@kwf.nl.

Tot wanneer kan er geld worden gedoneerd op mijn pagina? Tot hoe lang na het evenement blijft de pagina actief?

Doneren kan tot vier weken na het event, dan sluit de pagina. Je ontvangt een bericht wanneer de pagina gaat sluiten.

Ik heb een deelnemer gesponsord maar deze heeft zijn actie niet uitgevoerd. Krijg ik nu mijn donatie terug?

Donaties zijn niet restitueerbaar. Ook als deelname op grond van uitzonderlijke omstandigheden, waaronder, maar niet beperkt tot, weeromstandigheden en (lokale) overheidsbesluiten, niet door kan gaan, vindt er geen restitutie plaats van de op het actieplatform gestorte donaties. De donaties komen ten goede aan de doelstellingen van KWF.

Ik ren mee met mijn bedrijf. Hoeveel geld moet ons team ophalen om een gratis startbewijs te krijgen?

Er zitten 3 tot 5 teamleden in een businessteam. Een businessteam moet minimaal 5x750= 3750 euro ophalen om een gratis businesspakket te krijgen

Mijn team bestaat uit minder dan 5 personen. Moeten we dan alsnog 3.750 euro ophalen?

Ja. Het minimale sponsorbedrag van 3.750euro is per pakket vastgesteld. In een pakket zitten maximaal 5 teamleden

Bestaat je team uit 3 personen? Dan moet je alsnog 3.750 euro ophalen. 

We redden het niet om voor de peildatum het minimale sponsorbedrag op te halen. Wat nu?

We vragen jouw team om voor 21 april het minimale sponsorbedrag op te halen. Dat bedraagt 3.750 per team.

Lukt dat niet? Dan koop je zelf het businesspakket via de organisatie van de Utrecht Marathon Je bent er hoe dan ook bij!

Wanneer ontvangen we het Ren tegen kanker-shirt?

Hebben jullie het streefbedrag bij elkaar? Dan krijgt ieder teamlid het Ren tegen kanker-shirt! Deze wordt uiterlijk 1 week voor het evenement verstuurd.

Kunnen teamleden verschillende afstanden rennen?

Nee, alle leden van een businessteam lopen dezelfde afstand.