Everesting for Life

By Jelle van den Berk

Everesting for Life

Ik kom in actie om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dat is heel hard nodig, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. Sponsor mij en help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Namens mij en KWF: dankjewel!

In een jaar waarin de hele wereld kampt met de impact van covid-19, waarin alles anders is en we met zijn allen beseffen dat je gezondheid belangrijk is, krijg ik te horen dat mijn beste vriend Gijs Jansen voor de 2e keer is getroffen door een hersentumor en hij opnieuw moet vechten voor zijn leven. In eerste instantie staat de wereld stil na dit bericht om daarna te veranderen in een achtbaan. Vooral voor hem, zijn vrouw Inge en hun (jonge) kinderen Daan en Lieke natuurlijk maar ook voor familie en vrienden. 

En wat doe je dan als vriend? Natuurlijk sta je klaar om te helpen met wat dan ook, dag en nacht. Maar ondanks dat, had ik een sterk gevoel van machteloosheid en dat gevoel liet mij niet meer los. Tot het moment dat ik besloot om dit te veranderen in een sterke intrinsieke motivatie om "iets" te doen. Dit "iets" moest een uiting geven aan onze vriendschap, een teken van respect naar mijn vriend toe voor zijn strijd en een boodschap van mij naar hem dat als hij bergen moet verzetten dat ik dat ook doe. Daarnaast wil ik ook mijn steentje bijdragen in de strijd tegen kanker en dus wil ik geld ophalen voor onderzoek.

Na het kijken naar verschillende acties en evenementen heb ik besloten om mijn eigen actie te starten. Ik ga in 2022 een Everesting doen. Een uitdaging die mij aan de ene kant tot op het bot motiveert en aan de andere kant ook beangstigd. Op de website van Everesting.cc staat geschreven:

The concept of Everesting is fiendishly simple: Pick any hill, anywhere in the world and complete repeats of it in a single activity until you climb 8,848m – the equivalent height of Mt Everest. 

In mijn geval betekent dit dat ik de Camerig in Zuid-Limburg op en af zal fietsen tot ik bijna 9000 hoogtemeters heb gemaakt. Om het in perspectief te plaatsen: de klim van de Alpe d'Huez is 1.061 hoogtemeters, de Ventoux telt 1.571 hoogtemeters en de koninginnenrit (bergetappe) in de Tour de France kent rond de 4.500 hoogtemeters. Ik wil dit eind mei, begin juni gaan doen zodat ik voldoende daglicht en hopelijk goed weer heb deze dag. 

Met het aanmaken van deze actiepagina is weer een stap gezet. Mijn doel heb ik gesteld op 8.848 euro en ik ga mijn uiterste best doen om dit naast het sportieve doel te behalen. Op die manier is iedere meter die ik klim een stap(je) vooruit in het onderzoek naar het behandelen van kanker.

My Achievements

Foto’s toegevoegd

Actiepagina gemaakt

Aan eigen actie gedoneerd

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd

Vermelding op Wall of fame

Emails verstuurd

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

My Updates

En dan is het ineens voorbij....

Tuesday 17th May
14 mei is inmiddels 3 dagen geleden. En met gemengde gevoelens schrijf ik dit blog. Aan de ene kant was het een unieke en mooie dag. Heb ik genoten van alle steun van vrienden en familie en van het fietsen in deze mooie omgeving. Aan de andere kant baal ik gruwelijk dat ik de uitdaging niet heb kunnen volbrengen. De start van de dag was goed. Het verliep volgens plan, ik voelde me sterk en gemotiveerd. Maar door de warmte en de felle zon met daarbij alle emoties kon ik na 164 km en 4800 hoogtemeters niet anders dan stoppen. Mijn hart en benen wilden nog door maar mijn hoofd wilde niet meter en mijn lijf was oververhit. In overleg met de mensen om mij heen dus de keuze gemaakt te stoppen. 35x ben ik de Camerig op gereden en ik heb bijna 6.000 euro bij elkaar gefietst.

Nog 2 maanden

Monday 14th Mar
Over precies 2 maanden is de dag dat ik mijn Everesting for Life aan ga. En daarmee kan ik dan nu ook het shirt tonen zoals dat nu gemaakt gaat worden met de logo's van de sponsors die daar deel van uit zijn gaan maken. Dank allemaal dat jullie mij steunen in mijn actie voor het KWF.

Waar sta ik op dit moment...

Tuesday 8th Feb
Inmiddels is het de 2e week van de 2e maand van het jaar en vordert het project Everesting for Life langzaam maar gestaag. Een mooi moment om even de balans op te maken waar ik nu sta.

Allereerst natuurlijk de donaties. Op dit moment staat de teller op 3.805 euro, een mooi bedrag waar ik zeker trots op ben en hoop geeft om uiteindelijk te komen tot het bedrag van 1 euro per hoogtemeter: 8.848 euro. Dank aan iedereen die gedoneerd heeft.

Verder ben ik nu enkele weken aan het trainen met de ondersteuning van Robic Wielercoach (https://robic.nl/) die voor mij een trainingsprogramma opstelt om mij voor te bereiden op de uitdaging van meer dan 60x de Camerig op en af te rijden. 

Meinze van Topsportmassage (https://www.topsportmassage.com/) heeft zijn steun gegeven door mij gedurende de voorbereidingen te verzorgen en zal er ook bij zijn op de dag zelf. Iets waar ik nooit op had durven hopen en erg blij mee ben.

Met de hulp van MB Sportswear (https://www.mbsportswear.nl/) ben ik een fietskleding set aan het ontwerpen met ruimte voor sponsorlogo's. Op die manier kan ik de organisaties en bedrijven die mij willen steunen mooi in beeld brengen tijdens de trainingen en op de dag zelf. De eerste sponsors zijn gevonden maar is nog voldoende ruimte voor meer! Het concept zie je op de bijgevoegde foto. Ik krijg nu al een glimlach op mijn gezicht als ik bedenk dat ik hier straks in mag fietsen.

En verder is het verblijf geregeld voor het weekend waarop de Everesting gaat plaatsvinden. Daardoor kan ik de dag ervoor mij rustig daar voorbereiden en op de dag zelf zoveel makkelijker zorgen dat ik voor zonsopkomst op de fiets zit en de uitdaging aan ga. 

Voorpagina Stadskrant Veghel

Wednesday 12th Jan
Vandaag een artikel op de voorpagina van de Stadskrant Veghel over mijn actie. Want ondanks de vele donaties, waar ik oprecht dankbaar voor ben, is het streefbedrag van 1 euro per hoogtemeter nog ver. Met hulp van de Stadskrant een mooi artikel op de voorpagina wat hopelijk meer donateurs aanspreekt en mogelijk bedrijven die mijn actie willen sponsoren.

De basis op orde...

Thursday 30th Dec
Nadat ik het idee voor de Everesting Challenge kreeg en ik dit met mijn vrouw en enkele vrienden had besproken, wilde ik zo zeker als mogelijk zijn dat ik deze missie op een veilige manier kon starten. Ook gezien het feit dat ik in 2022 op mijn verjaardagstaart 40 kaarsjes mag uitblazen heb ik een Uitgebreid Sportmedisch Onderzoek laten doen. Die dag in november is onder andere gekeken naar mijn ogen, longen, hart, bloedwaarden en conditie. Kort samengevat: de basis is op orde. En dat is maar goed ook want de komende maanden zal ik flink moeten trainen om te zorgen dat ik in de best mogelijke vorm aan de start sta bij mijn Everesting for Life. 

Thank you to my Sponsors

15.4

Maaike De Bekker

Hoi Jelle, hierbij mij kleine bijdrage om bij het eindbedrag te komen! Super gedaan en ga zo door. Groetjes van (juf) Maaike de Bekker

100.4

Schoen En Sleutelmakerij Carlos

Hoi jelle. Je hebt je challenge al gedaan maar ik wil toch nog een bijdrage voor je prestatie overmaken. Ik heb mijn goede doelen pot geteld en 1/3de daarvan heb ik naar je overgemaakt. De rest gaat naar 2 andere die ook geld op halen voor goede doelen. Alhoewel je je eigenlijke doelstelling niet gehaald hebt mag je trots zijn op de prestatie die je geleverd hebt. Gr Carlos

25.4

Jack Aalders

Chapeau met je challenge en nog succes met de fundraising

300

Ik - Shirtsponsoring

15.4

Ilja

Super dat je dit doet Jelle 💪 Knap dat je al over de helft was toen wij langs kwamen fietsen, hopelijk heb je het gehaald!

15.4

Anonymous

50.4

Inge Almekinders

25.4

Bikefitplus

Mooi initiatief van Jelle, bij deze een klein duwtje in de rug om zijn doel te behalen.

25.4

Ada Broeren

25.4

Tim Van Heeswijk

Heel veel succes. Maar vergeet ook niet te genieten van die fantastische prestatie!

25.4

Anonymous

150.4

Fellows & Friends

25.4

R. Moize De Chateleux

264.4

Feel Flex

Hoi Jelle, Dat is een hele uitdaging waarbij ik je veel succes wens. Ik dacht voor 3 mensen in mijn directe omgeving € 88 te doneren. Staan me altijd bij...

25.4

Stephan Van Acht

50.4

Jeanne Vermeulen

Heel veel succes Jelle! Mooi dat je deze uitdaging aangaat voor Gijs!

20.4

Marissa Peeters Hairstyle Mrisz

Top van je! Heel veel succes 🍀

25.4

Joost Smits

442.4

Paul Joustra

Super stoer en mooi dat je dit doet!

100.4

Sjors Pelkman

150.4

Hutten Catering Bv

Jelle, heel veel succes namens alle samenwerkers van Hutten !

50.4

Anonymous

50.4

R.a.c. Schie

25.4

Anonymous

25.4

Bryan Mollinger

Een goed doel op meerdere vlakken! Succes Jelle!

15.4

Brenda De Klein

Succes Jelle met deze mooie uitdaging. Het gaat je zeker lukken

100.4

Sport 2000 Veghel

Dag Jelle, Wat een goed initiatief, dat kan niet onbeantwoord blijven, geweldig hoe jij je inzet! Wij wensen je heel vel succes, good luck!

48

Ik - Namens Closethegap

15.4

Kevin Leurs

Veel succes Jelle!

20.4

Marike

Succes Jelle! Mooi initiatief!

10.4

Ria Krul

50.4

Kelly Galiart

names de familie galiart!!

25.4

Anonymous

50.4

Timbor Bouwbedrijf B.v.

Heel veel succes met deze mooie actie!

15.4

W M Kappen

Veel succes met de actie

25.4

Edwin Pittens

Beste Jelle, uiteraard doneer ik graag aan jouw geweldige actie voor Gijs. Succes!

250

Ik - Namens Vkg

15

Dj J

10.4

René Antje Ketelaars

Jelle, heel veel succes met deze grote uitdaging en ook veel betekenende actie voor Gijs ! Ga ervoor!! René en Antje Ketelaars

100.4

Anonymous

25.4

Marco Ketelaars

Succes Jelle!! You can do it !! Gr. Marco Ketelaars (oud collega Sligro en oud klasgenoot van Gijs.)

50

Ik - Namens Closethegap

100.4

Jim Cranen

25.4

Corrie - Gerard

Veel succes !

15

Annelies Van Uden

Sympathieke actie, Jelle. Veel succes! Groeten van Pim, Annelies en Lena

110

Anonymous

Goedemiddag Jelle, het bestuur van BC’67 Veghel heeft met ontroering kennis genomen van jouw actie. Wij kennen Gijs als sporter en als trainer en hebben besloten op persoonlijke titel een financiële bijdrage te leveren. Om jou en Gijs een extra hart onder de riem te steken. Wij wensen je veel succes met je immense opgave, maar zijn er van overtuigd dat je goed gaat doen!

25.4

Jeroen Dahler

Succes topper!

10

Gene Verbruggen

Succes! Mooi initiatief!

15.4

Nard Schrama

Succes Jelle! Mooi initiatief!

100

Patrick Trikels

Fanstisch initiatief Jelle. Ga er voor!!!

25.4

Hans Van Der Voort

een mooi gebaar kanjer

25.4

Anonymous

15.4

Anonymous

Succes Jelle! Erg mooi initiatief!

25.4

Studio C. Interieurs

Hay Jelle, Lees net Stadskrant en vindt het stoer en ontroerend tegelijk dat je dit zo aanpakt! Als ervaren AlpedHuzes deelnemer weet ik dat het naast een mooi bedrag voor KWF ook een enorme opsteker zal zijn voor Gijs en zijn familie. Geniet van see voorbereiding en alle steun. Opgeven is geen optie !!

15.4

Hanneke Vogels

100.4

Anonymous

Hallo Jelle, Wat een mooie actie! Veel succes! Groet, Karin Budde

25.4

Barry Ter Horst

10.4

Jp Vd Sluis

25.4

Anonymous

10.4

Silvain Van Oers

Heel veel succes en ik hoop dat ik je kan steunen op die dag

25.4

Benni-en-marja Schrurs

Veel succes!

25.4

Wilma Pex

Wat een mooi doel. Heel veel succes! Gijs en jij zijn kanjers.

10.4

Anonymous

10.4

Maarten Van Berkel

50.4

Breedijk

Zet hem op. Goed initiatief!

10.4

R. Van Stiphout

Samen sterk!

10.4

W Kersten

Go for it!

50.4

Cynthia Mout

Top actie, succes!

25.4

Carmen

Mooi initiatief! Heel veel succes!

10.4

Denise De Bont

Zet 'm op Jelle! Wat een geweldig initiatief.

15.4

Jaap Jolijn Phileine En Ysabel Keeren

Heel veel succes met deze uitdaging!

50.4

Het Leanhuis

Mooi streven, hopelijk loopt alles naar wens voor zowel jou als je vriend. Succes!

5.4

Anonymous

10.4

Léonie Haagen

50.4

Anonymous

10.4

Lieke Swinkels

Heel veel succes Jelle. Mooi dat je je op deze manier inzet. Veel geluk, kracht, liefde en gezondheid gewenst voor alle betrokkenen.

10.4

Anonymous

15.4

Mieke Pijnenburg-wolf

Hoi jelle wat een mooie actie van je om Gijs zo te steunen.heb net gedoneerd en wens je heel veel succes.gr mieke (nicht van gijs)

10

Saskia Pittens

50.4

Ronald Molenaar

Hi Jelle, wat een geweldig initiatief! Heel veel succes met je actie. Groet, Ronald

50

Harm Van Rozendaal

Topinitiatief Jelle! Heel veel succes, gaat je zeker lukken! En hoop voor jou en Gijs dat Gijs er fysiek bij kan zijn om je aan te kunnen moedigen!

10.4

Berry Van De Wetering

Knap initiatief Jelle; ik fiets graag en heb waardering voor de uitdaging die je aangaat. Succes!

25.4

Antoon Reintjes

Succes Jelle !!!

10.4

Anonymous

Succes met de beklimmingen

25.4

Familie Van Heerebeek

Jelle, zet ‘m op!

250.4

Xavier Semmeling

Mooi initiatief! Veel succes gewenst!

25.4

Elle,rutger,tess,yinte Van Den Biggelaar

Lieve Jelle, Wij staan met meer dan 100?hter jou en de keuze om dit te gaan doen!! Zet hem op jij kunt dit en we supporten waar we nodig zijn ❤. Liefs ons allemaal🍀

15.4

Ellen Van Nistelrooij

100.4

Jeroen Schellekens

Wat een mooie actie Jelle! Heel veel succes gewenst!!

15

Jurgen Vos

Mooi initiatief Jelle. Veel succes met de voorbereidingen!

25.4

Elly Verhoeven

25.4

Mieke Van Den Broek

Succes met de actie.

15.4

Ajp Van Der Voort

Veel succes!

10.4

Oma Kanters

Succes Jelle

15.4

Anonymous

15.4

Daantje

15.4

Bas Wouters

Succes Jelle

50

Mads, Hanneke & Carl Dolmans

5

Natalie Van Loon

Succes Jelle!!

22.9

Harm En Jennie

Veel succes Jelle!

25.4

Arnold Weenink

15.4

Anonymous

25.4

Bart Nunen

15.4

Martijn Esch

Succes jelle

20.4

Guido Van Schijndel (squadra Rossa)

Veel succes Jelle! Het gaat je zeker lukken.

25.4

Joke Verstegen

Succes!

25.4

Coen, Kitty, Kris En Jess Jansen

Goed bezig Jelle💪🏻

20

Ismay

Heel veel succes!

25.4

Peter Steeghs

Heel veel succes. Mooi initiatief!

50.4

Ilse Zwartkruis

Heel veel succes Jelle! 💪🏻

15.4

Paul Moreu

Pittige uitdaging Jelle, maar dat ga jij redden. Succes!!

50.4

Jesse

Heel veel succes Jelle, top dat je dit doet!

25.4

Hans En Erna

Hoi Jelle, veel succes, mooie actie

20.4

Claudia En Kornel

Wat een mooie uitdaging Jelle. Zet hem op!

15.4

Freek Van Beek

Jelle, Mooi initiatief. Veel succes! Freek

15.4

John Rijkers

Succes!!

25.4

Niels Formannoy

Hey Jelle, wat bijzonder goed van je. Heel veel succes met je uitdaging. Niels en Sandra.

20

Karin De Laat

Wat een mooie actie, heel veel succes Jelle!!

25.4

Peter Verlooij

Succes! Laat me weten wanneer je gaat, misschien kan ik je nog een paar hoogtemeters hazen!!

15

Jessica En Dave

25.4

Van De Kerkhof Danielle

Jelle zet um op, voor Gijs. Veel succes! Groetjes Daniëlle en Ralf

25.4

Toon Van Bussel

Jelle succes

25.4

Berdien Van Den Nieuwenhof

Wat een supermooi initiatief Jelle. Héél véél succes, gaat je vast lukken!

15.4

Anonymous

Heel veel succes.

15.4

Thea Van Heugten

Veel donaties toegewenst. Ons motto is:"GO WITH FLOW. Gr Thea en Maarten.

10.4

Mike

Heel veel succes met de strijd…

15.4

Hanneke Berndsen-wolf

Mooi initiatief en wat een mooi gebaar om dit voor Gijs, Inge, Daan en Lieke te doen! Heel veel succes met de voorbereidingen en het halen van de top!

75.4

Mayke Van Ganzewinkel

15.4

Anonymous

25.4

Jos En Marja Kanters

Wat een goeie actie. Zet ‘m op Jelle!

10

Anonymous

15.4

Meggy & Dieter

Heel mooi dat je dit gaat doen! Succes en zet hem op!

15.4

Joris Vd Hagen

Succes!

50.4

Anonymous

Mooi initiatief, Jelle. Zet 'm op!

25.4

Marloes De Greef

25.4

Richard En Lauri De De Greef

Mooi initiatief en wat een mooi gebaar om dit voor Gijs, Inge, Daan en Lieke te doen! Heel veel succes met de voorbereidingen en het halen van de top!

10

Elle Van Eerd

10.4

Hanneke Van Schijndel-habraken

15.4

Miranda Verstraten

Jelle, heel veel succes!!! 💪

5.4

Anonymous

15.4

Anonymous

Jelle zet ,m op👍

25.4

Ed En Rikie Vincent

Heel veel succes!!

10

Berian Vqn Der Venne Venne

25

Kamil Ghali

15.4

Foto Sjop Kiek’es

Heel veel succes

20.4

Marion Geerts

50.4

Wim En Margo Van De Liefvoort

Heel veel succes, mooie actie. Samen kunnen jullie bergen verzetten.

10.4

Claudia Van Well

Hele mooie actie! Hopelijk word er een heel mooi bedrag verzameld! Veel succes ermee!

50.4

Zobeco

Een prachtig initiatief met een heel goed doel: een volledig herstel van Gijs. Zet hem op Jelle!

10.4

Tim Swinkels

25.4

Harrie En Els De Greef.

Wat een mooi initiatief. Zet hem op. Succes.

50.4

José En Koos Jansen

Mooie geste Jelle, succes.

15.4

Anonymous

50.4

Gijs & Inge Jansen

Super tof dat je dit voor mij/ons wilt doen. SUCCES Liefs Gijs en Inge

5.4

Sharon

Heel veel succes! Zet hem op!!

5.4

Anonymous

Succes!

25.4

Royce Van Den Berk

Natuurlijk steun ik jou en KWF! Zet hem op schat! Je kunt het, ik geloof in jou 😘.