Cindy van Erp

Zwem voor KWF Join Us

Zwem voor KWF

Op zaterdag 31 augustus 2019 nemen we een duik voor het goede doel. Onderdeel van de Golfbad Osse Maasrace is een prestatie zwemtocht welke geheel in het teken van het goede doel, KWF kankerbestrijding. Deelnemers hieraan doneren aan KWF en/of laten zich sponsoren en zwemmen een afstand van 500 meter (t/m 12 jaar), 1 of 2 kilometer. De volledige opbrengst gaat naar het goede doel! Speciaal voor het jubileum is er dit jaar een extra uitdaging: een Night Swim! Hierbij zwemmen je in het donker. KWF gelooft in de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker. Die dag die komt. We weten alleen nog niet wanneer. Samen kunnen we deze dag dichterbij brengen. Daarom vragen we iedereen om ons mee te helpen. Ook jou. Dit spetterende zwemspektakel zal dit jaar plaats vinden op de locatie van Maaspark De Lithse Ham te Lith (Gemeente Oss). Deelname is in álle opzichten een echte belevenis. Interesse? Ga de uitdaging aan en meld je aan via info@ossemaasrace.nl. Doe mee aan de Golfbad Osse Maasrace of sponsor en help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Namens ons en KWF: dankjewel! 

My Achievements

Foto’s toegevoegd

Actiepagina gemaakt

Aan eigen actie gedoneerd

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd naar meer dan €500

Vermelding op Wall of fame

E-mails verstuurd

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

My Updates

2km gezwommen

Thursday 5th Sep

Dat was hem dan afgelopen zaterdag. Optijd aanwezig, lekker in het zonnetje gezellig kletsen met collega's en tussendoor vast een keer pootje baden in de Maas. 

Na een korte warming up, niet te veel want warm hadden we het al, werden onze nummers gecontroleerd en mochten we het water in om ons klaar te maken voor de start. Vast een keer kopje onder. Brr toch even fris en daar kwam en startsignaal. Daarna was het simpel. 500m heen, 500m terug en dat nog een keer. De eerste keer heen was even zoeken naar zwemslag, tempo en goede ademhaling. Sommige momenten was ik zo bezig met van alles dat ik gewoon vergat te ademen. Welke slag zwemt prettig, oriënteer ik me goed?, ploseling een andere uitwijkend of afwijkende zwemmer voor je enzovoort. 

Nu maar doorzwemmen, gaan voor die 2km. En toen dacht ik met het eind van 1km 'pff wat duurt dat lang.' Maar dan zie ik kort voordat ik de bocht om mag Perry en mama staan. Even schoolslag verder, zwaaien en hopen dat ze doorhebben dat ik het ben. Na de bocht weer even zoeken naar een prettig tempo maar naar tientallen meters zat ik er weer in. En nu maar doorgaan.. Er is ruimte om langs de lijn te zwemmen. Dat zwemt lekker merk ik. En nu doorgaan. Na diverse wissels tussen schoolslag en borstcrawl in de eerste kilometer nu gekozen om voorlopig even borstcrawl te blijven zwemmen. Daar ben ik, laatste bocht. Laatste 500m. Ik ga mijn ademhalingen tellen. Focus op mezelf en niet te veel rondkijken. Ik heb de lijn langs me, dan zit ik goed. 100 ademhalingen, ik gok dat ik op 250 meter lig. Even rondkijken om het te checken. Ik ben al verder. De kanoster verteld dat ik nog maar een meter of 200 hoef. Daar gaan we weer terug in de borstcrawl en voordat ik het weet ben ik er. Ik heb het gedaan!

Dat buitenwater was een dingetje schreef ik eerder. Uiteindelijk viel het mee. Ja, ik kon niet veel verder als mijn eigen armlengte kijken en er was wat wier. Nee, ik zag (gelukkig) geen vissen, wel was mijn badpak aan de binnenkant groen maar dat is er inmiddels weer uit. 

Ik heb een mooi bedrag opgehaald en het totaalbedrag is ook een prachtig bedrag. Helaas ging de NightSwim niet door, wie weet volgend jaar een nieuwe kans daarvoor.

Nogmaals bedankt voor alle donaties en het toejuichen! 

Groetjes Cindy

De laatste meters..

Thursday 29th Aug

29 augustus 2019

Nee, ik heb de laatste meters van de KWF zwemtocht nog niet volbracht. Wel heb ik de laatste meters voor aanvang van de zwemtocht gezwommen.

Ik had het voornemen om van te voren al eens een poging te wagen in buitenwater maar het is er niet van gekomen. De trainingsavond van de openwater groep viel tegelijkertijd met mijn werkavond. Misschien op vakantie dan een keer? Maar ook dat is er niet van gekomen. 

In de Litshe Ham is op dit moment de watertemperatuur 22.7 graden. Dat schrikt me niet af. Zeker met de gedachte dat we voor a.s. zaterdag een weersvoorspelling hebben met zon en 30 graden. Dit zal de temperatuur van de Maas nog wel wat doen stijgen. En dan zal het maar een paar graden onder kouder zijn dan de watertemperatuur van het wedstrijdbad in het Golfbad. 

Ik heb mijn badpak al klaar liggen,  mijn zwembrilletje ligt er langs (nog wel even smeren met dreft tegen de condens) en ik kan bijna de (spreekwoordelijke) duik (mag natuurlijk niet in buitenwater) gaan maken.  

Wat jullie nog kunnen doen tot en met aanstaande zaterdag is doneren via deze actiepagina. Alle kleine beetjes maken samen een mooi bedrag.  

En aanstaande zaterdag kunnen jullie ons ook nog komen aanmoedigen vanaf de kade bij de Litshe Ham. Om 17.30 uur wordt het startschot gegeven en ik verwacht ongeveer een uur te zwemmen. 

Groetjes en misschien tot zaterdag! 

Aftellen voor de Golfbad Osse Maasrace

Friday 16th Aug

16 juli 2019

Gisteren vroeg mama; 'Ben je al aan het trainen voor de KWF Zwemtocht?'. Ik antwoorden dat de 2 kilometer die ik wil zwemmen wel moet lukken. Afgelopen weken in de zomervakantie heb ik geen baantjes meer gezwommen, als ik in het water was, was het voornamelijk poeliën. Komende week gaat alles 'back to normal' zo ongeveer en wil ik ook weer gaan baantjes zwemmen. Het zal anders zijn als in het zwembad, het richtingsgevoel zal minder zijn, het water donker maar als ik in de Maas lig zal het simpelweg zwemmen zijn.

Ook werd er gevraagd hoeveel donaties ik al ontvangen heb. Mijn persoonlijke streefbedrag heb ik behaald! Via de algemene actiepagina van Zwem voor KWF (https://acties.kwf.nl/fundraisers/arethusa/zwem-voor-kwf) kun je zien dat het streefbedrag van 5.000 euro ook bijna behaald is. 

Het aftellen is begonnen en doneren kan nog steeds. Hoe mooi zou het zijn als we met z'n alle het steefbedrag overschrijden? Via mijn actiepagina kun je nog steeds je donatie doen. Heel simpel door op de doneer-knop te klikken en de aanwijzingen op het scherm te volgen. 

Deze week ontving ik een mail van de organisatie met daarin het programma van zaterdag 31 augustus. Om 17.00 uur start de opening gevolgd door een warming up en om 17.30 uur zal het startschot voor de Zwem voor KWF klinken. De zwemtocht is in Maaspark de Litshe Ham, de adresgegevens zijn Litshe Ham 3, 5397 GL Lith. Iedereen is van harte welkom om te komen supporteren. 

Hopelijk tot dan!

Baantjes zwemmen en vreugdedansjes

Tuesday 25th Jun

25 juni 2019

Bij de start van deze actiepagina nam ik mezelf voor om met regelmaat iets te gaan schrijven voor jullie. Maar hoevaak dan? Elke week? Dat werd hem al niet want ik kan jullie niet eens elke week schrijven dat ik het zwembad in geplonst ben om even een kilometertje te zwemmen (of meer, óf minder).  

Ik lig voor mijn werk regelmatig in het zwembad maar niet om zelf even enkele baantjes te zwemmen. Terwijl het achteraf altijd zo fijn voelt om even in beweging te zijn geweest. Maar nee, op een of andere manier lukt me dat niet. Of zou het me nu wel gaan lukken? De Golfbad Osse Maasrace en jullie support zou namelijk een mooie stok achter de deur kunnen zijn. 

Afgelopen week ging het met dat baantjes zwemmen wel goed. Afgelopen woensdag dook ik wel 2 keer het water in. Woensdag zwom ik in mijn pauze 80 banen (nu is de vraag misschien of ik zo snel zwem ofdat ik zolang pauze heb..). Op zaterdag sprong ik in het wedstrijdbad. Zwemmen kan ik. Maar mezelf heb ik nog nooit zien zwemmen. Doe ik het eigenlijk wel goed? Met die gedachten ging ik naar een zwemclinic bij Arethusa. Wendy had veel tijd voor persoonlijke tips en na een uurtje zwemmen maakte ik een klein vreugdedansje (in gedachten wink). Ik had het deze week toch maar mooi wel gedaan, die baantjes zwemmen. 

Vreugdedansjes die deed ik sinds de start van deze actiepagina nog enkele keren meer. Bij elke donatie werd ik enthousiast en blij van de gift die gedaan was. Nogmaals bedankt daarvoor! 

Ook maakte ik gister in gedachten een vreugdedansje. (Wie van jullie ook?) Ik moet het toch even schrijven. Wat is die Maarten van de Weijden toch een held! Niet normaal al die kilometers die hij zwom. En dan te bedenken dat ik nog in dubio zit of ik 1 km of 2 km zal zwemmen op 31 augustus.

Voor nu laat ik het hierbij. Morgen wil ik weer enkele baantjes gaan zwemmen. Zij het om even af te kunnen koelen met dit mooie weer dan is het wel voor dat vreugdedansje na afloop van die baantjes. En als je een donatie doet dan maak ik nog een extra vreugdedansje!

Groetjes Cindy

 

 

 

Iedereen kent wel iemand

Thursday 13th Jun

13 juni 2019

KWF kankerbestrijding, een goed doel waar geen verdere uitleg voor nodig is. Iedereen kent wel iemand die met deze ziekte te maken heeft gehad. Ik ben hierin geen uitzondering helaas. 

Sinds enkele jaren is het Golfbad hoofdsponsor van de Osse Maasrace. Vorig jaar ontstond het idee om op ludieke wijze als Golfbad-team deel te nemen. Diverse collega's lagen vorige jaar al aquajoggend of zwemmend in de Maas. Ik was daar niet bij in verband met andere verplichtingen maar besloot voor mezelf dat ik in 2019 erbij wil zijn. (Ondanks dat het voor mij als zwembad-zwemmer toch wel een dingetje is, dat zwemmen in buitenwaterinnocent)

Ik wil er niet alleen bij zijn, ik hoop dat ik ook een mooie bijdrage kan leveren aan deze zwemtocht. Mijn inschrijfgeld krijg ik gesponsord vandaar dat ik het inschrijfbedrag zelf via deze pagina doneer als startschot van mijn inzameling. Help jij mij mee aan een mooie bijdrage?

Groetjes Cindy

 

Thank you to my Sponsors

10.4

Anonymous

5.4

Marjon

Toi Toi Toi Zet hem op weet dat je het kan!

7.4

Nanette

Cindy ik rond jou bedrag af voor morgen. Heel veel succes en ik zal je niet in de weg Joggen.

10.4

Fons En Berghit

Let’s go girl! Good luck! 🍀

15.4

Anonymous

Succes...

5.4

Irene

Heel veel succes zaterdag!

5.4

Xandrieke Van Mook

Zet hem op voor dit goede doel. Heel veel succes!

20.4

Wendy Jansen

36.4

Je Weet Het Wel....?

Dat we samen maar mooi de 2 km mogen zwemmen voor een mooi doel onze grenzen verleggen en voor alle kanjers die er nog zijn of in onze gedachten.

10.4

Lonneke Van Wanrooij

Succes Cindy! 👊🏻

19.4

Marc En Annelies Van Hasselt

Heel veel succes Cindy, het gaat je lukken!!

10.4

Marriette Grim

Zet m op Cindy !!👊🏻 Succes🍀

10.4

Oma Nel Feykes

Veel succes

10.4

Will & Jolanda Van Den Heuvel

ZET 'm OP!!!

10

Noa & Fenna

Go,go,go Cindy! Veel succes, Noa & Fenna

10.4

Strijk En Herstel Service Heesch

Succes Cindy met deze aktie je bent een topper

10.4

Liesbeth Van Erp

Succes, en geniet ervan!

10.4

Anonymous

10.4

Michael Van Den Beld

Cindy, heel veel succes met deze prestatie zwemtocht. Een fantastisch initiatief waar ik graag als sponsor aan wil bijdragen. Dat jij, en alle anderen, maar een mooi bedrag mag ophalen in het teken van het goede doel, KWF kankerbestrijding.

5

Miriam Heijmans

Succes!!

5.4

Helma Van Mook

Succes Cindy

5.4

Marion Beenhakkers

Goede actie Cindy, ik doe mee en doneer!

10.4

Van Mook

Lieve Cindy! Je bent een topper, wat een super mooie actie! Van ons natuurlijk ook een donatie! Zet hem op 💪🏻!

25.4

Cindy

Het startschot voor mijn inzamelingsactie.