Ilona Woestenburg

Huis in actie

Lichtjesloop

24 september 2022 is de dag!

Omcirkel 'm met pen, maak een notitie in je smartphone en zet het op je to do lijst. De organisatie voor het mooiste evenement van Harderwijk is weer gestart.

Geïnspireerd op KWF Samenloop (vooral bekend onder de naam ‘SamenLoop voor Hoop’) is het idee voor De Lichtjesloop ontstaan. KWF Samenloop was een 24-uurs wandelevenement voor KWF dat werd gehouden tussen 2006 en 2019. In 2021 werd, als gevolg van de coronacrisis, besloten om definitief te stoppen met de evenementen.
Maar het wandelen, de kaarsenceremonie, de saamhorigheid… deze ervaringen hebben zoveel indruk achtergelaten bij veel mensen, dat het idee is ontstaan om toch weer iets te gaan organiseren. Het zal natuurlijk in aangepaste vorm zijn, kleinschaliger, maar we gaan weer lopen!

Kunnen we op jou rekenen? Organiseer mee, loop mee en leef mee. Tijdens De Lichtjesloop vieren we het leven met onze eregasten. Kom helpen in de organisatie, steun (ex)-kankerpatiënten en zamel met ons geld in voor Stichting de Maretak ten behoeve van iedereen in en om Harderwijk die kanker heeft of heeft gehad en hun naasten.

Wil jij helpen De Lichtjesloop te organiseren in Harderwijk? Dan is Commissielid Teamwerving, KinderLoop, Logistiek of een ondersteunende rol misschien iets voor jou! Gelukkig hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. We geven je een hoop nuttige handvaten. Geïnteresseerd? Stuur dan een privé bericht.

Ons inloophuis heeft het door de coronacrisis financieel zwaar. Ieder jaar komen duizenden mensen in actie om geld op te halen, maar corona trok een streep door de meeste evenementen. Het inloophuis is een onmisbare plek voor mensen die te maken hebben met kanker. Een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Dit doen we met behulp van behoeftegerichte activiteiten, want ieder mens is anders.

Dat het inloophuis moet blijven bestaan, staat als een paal boven water. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

My Achievements

Actiepagina gemaakt

Foto's toegevoegd

E-mails verstuurd

Aan eigen actie gedoneerd

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd

Top fondsenwerver

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

My Updates

Fiets je mee en laat je sponsoren per km!

Sunday 25th Apr
Hier wat leuke fietstochten die je kunt maken. Alles om Evelien te steunen in haar fietstocht. 
1- https://www.glk.nl/landschappen-kastelen/locatie/landgoed-staverden
2-https://www.visithanzesteden.nl/hanzetip/2200/Fietsen-in-Harderwijk/
3-https://www.route.nl/fietsroute/552933/heerlijk-rondje-harderwijk

Heb je zelf nog een leuke route? Laat het ons weten en we zetten die erbij. 

Fiets mee met Evelien

Saturday 24th Apr

Evelien komt in actie voor de 75 IPSO inloophuizen van Nederland

      25 mei 15.30 komt zij in Harderwijk!

Borsten kwijt, baan kwijt, maar wel een fiets en een missie!


#evelienbrengtgeluk

 

Corona bleek in 2020 twee kansen met zich mee te nemen voor de 57-jarige Evelien van der Werff die eerder zelf tweemaal borstkanker overleefde. De eerste was het schrijven van een tweede boek ‘Dit boek brengt geluk’ en de tweede het stoppen met vliegen, na 34 jaar, bij de KLM. Ze gaat iets doen waar ze ook gelukkig van wordt: een creatieve bijdrage leveren aan de wereld van kanker.

Rij mee met Evelien door Nederland

Op 25 mei stapt Evelien in Zwolle op een, via Facebook te volgen, fiets bij inloophuis IntermeZZo om in 6 weken tijd de andere 74 IPSO inloophuizen, verspreid door heel Nederland te bezoeken. Zo vraagt ze aandacht voor de KWF-actie ‘Huis in actie’ én biedt ze haar tweede boek aan om de IPSO inloophuizen te versterken met een boek vol hoop.

De inloophuizen zijn cruciaal voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor de psychosociale zorg. Ze staan echter op instorten door de coronacrisis. Veel mensen weten niet van het bestaan van deze huizen. Ontzettend zonde, want ze kunnen écht het verschil maken voor mensen die getroffen zijn door kanker. Ze hebben het nu financieel zwaar en daarom hebben ze nu onze steun nodig om door te kunnen gaan met hun goede werk.

Daarom deze missie: zorgen voor meer bekendheid van deze inloophuizen en zoveel mogelijk geld ophalen. De ideeënfabriek in Eveliens hoofd heeft hiervoor een win/win-plan gemaakt om de inloophuizen een gezicht te geven door een dagelijks, inspirerend vlog. Voor haar ook winst: zo kan ze zelf haar 34-jaar-jetlag wegfietsen zodat ze op 3 juli fit en vol inspiratie haar nieuwe bedrijf de ‘van K naar Beter Box’ kan opstarten. Dit wordt een toolbox voor thuis, bij en na kanker.

 

Dat het inloophuis moet blijven bestaan, staat als een paal boven water. En daar hebben we jouw hulp bij nodig! Doneer! Wij zijn blij met iedere euro. het hele bedrag komt uiteraard ten goede aan de inloophuizen voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden.

Wil je meefietsen?

Supertof! Graag dan de volgende acties ondernemen:

Meld je aan als Teamlid via: https://acties.kwf.nl/register/huisinactie

Vragen, ideeën of overleg? Mail naar: info@ipso.nl met als onderwerp #evelienbrengtgeluk

Doe een (kleine of grote) donatie en/of inspireer anderen om jou te te ondersteunen met je pagina.

Evelien is rond 15.30 uur 25 mei in Harderwijk!

 


Thank you to my Sponsors

25.4

Bart H.

Top gedaan Ilona!!

15.4

Rick Jongenotter

Ik was te lui om zelf 10 in te vullen, dus heb ik maar op de voorgeprogrammeerde 15 euro geklikt... 😉 Succes! 🙏

15.4

Ank

Als je dit leest, weer je misschien ook hoe belangrijk inloophuizen zijn. Doneer ook een bedrag en steen deze actie. Thx 🍀😘