Appeltaart voor KWF

van Nienke Engels

Ik kom in actie tegen kanker

In 2019 werd bij mij voor de eerste keer Non-Hodgkinlymfoom vastgesteld. Na zes chemokuren was de scan in januari 2020 schoon. Ik werkte hard om volledig te herstellen en mijn leven weer op te pakken. Helaas werd ik in november 2020 weer ziek en na ongeveer 2 weken in het ziekenhuis bleek dat de kanker terug was.


Nu ik door de behandelingen ziek thuis zit, wil ik toch graag iets nuttigs doen. Daarom ga ik appeltaart bakken voor KWF! 

Mijn badges

Foto’s toegevoegd

Actiepagina gemaakt

Aan eigen actie gedoneerd

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd naar meer dan €500

Vermelding op Wall of fame

E-mails verstuurd

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

Mijn donateurs

Nienke Engels
doneerde 450

"Het is alweer een tijdje geleden dat ik de donaties van de taarten heb gedoneerd aan KWF... en dat is te merken aan het bedrag! Dankjewel Hans, Corina, Rowena, Marloes, Martin, Suzan, Tabitha, Yvonne, Michael, Gert, Guus, Jeanette, Leonie, Jessika, Christel, Frans, Nellie, Manuela, Theo, Mariet, Ton, Heddeke, Thijs, Anneke, Dryanne, Elke, Anette, Rudy, Lotte, Mariana, Hans, Natasja, Edward, Sepp, Frits, Jasper, Anita, Hennie, Germa, Els, Katelijne, Femke, Adrie, Jannemiek en Fanfare Sint Cecilia Helden."

Nienke Engels
doneerde 309

"De middelbare school waar ik les kreeg hoorde van mijn actie en wilde graag een steentje bijdragen! Er werden 15 appeltaarten besteld voor de medewerkers en daarbij stond een collectebusje voor een vrijwillige bijdrage. In totaal goed voor €309! Dankjewel directie en medewerkers van Het Bouwens!"

Nienke Engels
doneerde 300

"Deze donatie staat in het teken van meerdere taarten per persoon... soms wel 5 tegelijk!! Dankjewel Peter, Jessika, Pieter, Karin, Marjon, Marcia, Esther, Jet, Theo, Minie, Liz, Annelies, Pieter, Sandra, Mariana, Fleur, Heddeke en Britt!"

Nienke Engels
doneerde 225

"Ik kan bijna niet geloven hoe hard het gaat met de appeltaarten... Dankjewel Vieke, Iris, Ilze, Mia, Mat, Corné, John, Truus, Annemie, Britt, Bas, Accon avm Venlo, Sylvie, Eljo, Miriam, Jeanette, Els, Fredericke, John, Leanne, Manuela, Marjo, Miek, Ellen, Theo, Mariet, Tamara, Maria, Heddeke, Celina, Joost, Inge en Ger!"

Nienke Engels
doneerde 150

"Wauw, wauw, wauw, wat een animo voor deze actie :) Dankjewel Ton, Mariana, Kathleen, Maria, Petra, Anke, Rico, Hans, Janneke, Els, Evi, Wim, Niels, Maaike, Wendie, Jan, Ellen, Anne Mie, John en Manon"

Nienke Engels
doneerde 75

"De eerste appeltaarten zijn verkocht! Dankjewel Suzanne, Marjon, Rick, Petra, Teun, Yolanda, Vieke, Germa en Lambert."

Nienke Engels
doneerde 75

"De bestellingen komen binnen. Dankjewel Teun, Mirthe, Jessika, Bart, Wilhelmien, Rob, Hennie, John en Autoservice Camps!"

Nienke Engels
doneerde 75

"Het loopt storm, sommige mensen bestellen zelfs meer dan één appeltaart! Dankjewel Silvy, Hetty, Irma, Rick, Silvi, Kevin, Vieke en Laura."

Annemarie Lukassen
doneerde 50

"Mooie actie, appeltaart was lekker."

Hans Camps
doneerde 50

"Nienke, opa is trots op jou je bent een kanjer."

Anoniem
doneerde 30

"He nienke. Wat een verhaal. Wat een moet. Na alles wat er op jou (jullie) pad komt, Om toch zo positief te blijven. Dat alles goed mag komen 🍀🍀🍀🍀🍀groetjes will"

Rick Dijkshoorn
doneerde 28

"Hoi Nienke, Hou nog even vol. Mooie actie om taarten te bakken voor het goede doel. Wordt snel beter. Groet, Rick"

Farah Wilbers
doneerde 25

Christel Engels
doneerde 25

"Succes met je actie! Ik ben supertrots op jou❤"

Thijs Camps
doneerde 25

"Nienke, heb net je site op acties.kwf.nl bezocht en alles bekeken en gelezen. Geweldige actie van je en hoorde dat het storm loopt met taarten 🥞 bestellen en bakken... Bak ze nog... Groetjes van de 'kratten leverancier' 😉."

Jet Janssen
doneerde 20

Maarten Rijs
doneerde 20

"Lieve Nienke. Sterke meid !! Hou vol al is het moeilijk . Ik denk bijna dagelijks aan je en met mij heeel veel!! je hoeft voor mij niet te bakken omdat ik diabetes2 heb en derhalve geen suiker en koolhydraten mag. dikke Knuffel van me 😘😘"

Sylvie Verheijen
doneerde 20

"Geweldige actie Nienke! Heel knap van je."

Ger En Jacqueline Raijmakers
doneerde 20

"Mooie actie. Heel veel sterkte!"

Anoniem
doneerde 20

Latifa Berraqui
doneerde 20

"Nienke, ontzettend veel succes met deze geweldige actie!"

Joop Kempen
doneerde 19

Aniek Mommers
doneerde 10

Anoniem
doneerde 10

Jörgen En Xiang De Wolff
doneerde 10

"Jammer dat we niet in de buurt wonen. Goeie actie, zet ‘m op! 💪🏻"

Marjan Camps
doneerde 10

"Nienke wat een fijn initiatief succes ermee."

Emmely
doneerde 10

"Om jou en anderen te steunen! Jouw Wils- en veerkracht zijn er om ontzettend sterk. Groot Respect voor jou Nienke!"

Lisa
doneerde 10

"Heel veel sterkte Nienke!"

Annie Winkelmolen
doneerde 10

"Veel succes Nienke"

Anita Van Enckevort
doneerde 10

"Zet hem op !!!"

Twan Smits
doneerde 5

Marijn Verbruggen
doneerde 5

"Ha Nienke. Wat een mooi gebaar dat je dit doet. Hierbij een kleine bijdrage van mij, voor jou, en nog voor andere lieve mensen die strijden tegen deze ziekte of die helaas de strijd hebben verloren. Hou je goed. Liefs Marijn 😘🍀"

Mijn updates

Even voorstellen

Wednesday 10th Feb
Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op deze pagina. 

Mijn naam is Nienke Engels, ik ben 24 jaar oud en in juli 2019 werd ik ziek. Wat in eerste instantie een vervelende, maar onschuldige blaasontsteking leek, bleek na ongeveer 3 weken in het ziekenhuis meer te zijn. Non-Hodgkinlymfoom om precies te zijn. We zijn toen zo snel mogelijk begonnen met chemotherapie en na nog eens 2 weken in het ziekenhuis was ik voldoende hersteld om naar huis te gaan. Na die eerste chemokuur volgden er nog 5 en in januari 2020 kreeg ik een PET-scan en heel goed nieuws: op de scan was niks meer te zien! 

Vol goede moed ging ik aan de slag om mijn normale leven weer op te pakken. Conditie en spierkracht opbouwen door middel van fysiotherapie en ook kon ik weer langzaam beginnen met werken. Natuurlijk moest ik nog wel regelmatig terug naar het ziekenhuis voor controle, maar dat verliep altijd goed... 

... tot november 2020. Ik werd opnieuw ziek: koorts. Omdat ik vlak daarvoor Corona had gehad zou dat geen verklaring zijn voor de koorts en dus kreeg ik antibiotica om weer beter te worden. Na een paar dagen antibiotica en paracetamol voelde ik me niet beter, maar slechter. Na overleg met de arts werd besloten dat ik weer naar het ziekenhuis moest komen. Heel veel onderzoeken en een paar dagen later bleek dat de kanker terug was. En dat was een flinke klap! Maar veel tijd om erbij stil te staan was er niet, want er werd meteen weer gestart met een nieuwe ronde chemokuren. Dit keer maar drie, gevolgd door een stamceltransplantatie. 

Inmiddels is het februari 2021 en heb ik de drie chemokuren gehad. Ik voel me daardoor nog erg slecht en kan helaas nog niet werken, maar ik wil wel graag iets nuttigs doen in mijn tijd thuis. Daarom heb ik besloten om appeltaarten te gaan bakken voor KWF!

KWF KankerbestrijdingKanker raakt ons allemaal. Jaarlijks sterven er zo'n 45.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.