Je had mij wel te pakken!

By Joyce Stienstra

Koop het boek “Je had mij wel te pakken” en sponsor het KWF!

Ruim vóór het schrijven van dit boek, kreeg ik in de lente van 2015 te horen dat ik kanker had. De ziekte waar in Nederland elk jaar 116.000 mensen mee te maken krijgen. De kans is groot dat ook jij iemand kent. Hoe gek het ook klinkt, ik was blij met de diagnose. Eindelijk vond ik de oorzaak van mijn klachten en kreeg ik medicijnen die er iets aan gingen doen. Ik kreeg meer energie en kon weer genieten van van mijn werk en hobby's. Wat een opluchting!

Maar niets is zo verraderlijk als deze ziekte. Daar ben ik in de herfst 2020 achtergekomen. Kankercellen passen zich aan en kunnen op nieuwe plekken in het lichaam gaan zitten. Er is veel onderzoek nodig om het aanpassingsvermogen van kankercellen beter te leren begrijpen en betere behandelingen te ontwikkelen. Voor mij is dat de belangrijkste reden om in actie te komen tegen kanker en dit boek te schrijven.

Het boek “Je had mij wel te pakken!” gaat niet over kanker. Het gaat over de baby die je op de cover van het boek ziet. Voel je de vragen al opborrelen? Is het wel mijn baby? Is het wel een echte baby? In dit boek neem ik je mee in de wereld van de reborn-baby's: levensechte poppen die door middel van verf, geduld en liefde geboren worden. Het is een kunstvorm dat emotie losmaakt omdat je een resultaat laat zien dat aan een evenbeeld van een levensecht baby'tje doet denken. Aan de hand van foto's en tekst geeft het boek antwoord op de vraag: waarom heb ik Leanor Madelyn eigenlijk gemaakt?

Ik hoop dat je als lezer net zoveel plezier bij het lezen beleeft als ik bij het maken van dit boek. En dat je door deze glimps in de wereld van reborn-baby's ook af en toe met een glimlach aan ze zal denken. Misschien dat je zelfs zin krijgt om zelf een keer een reborn baby te maken! In het boek staan een aantal tips om te beginnen.

Dus aan wie doe jij dit boek cadeau? Met elkaar maken wij echt een verschil. Voor alle mensen die nu met kanker leven. Want kanker heb je niet alleen.

Namens mij en het KWF: dankjewel!

Het originele boek is als hardcover uitgegeven, maar is ook als ebook verkrijgbaar.

Je had mij wel te pakken!' (116 pagina's, ISBN: 9789402196917) is gepubliceerd via het selfpublishingplatform Brave New Books.

 Het boek is te koop bij https://www.bravenewbooks.nl/site/index.php?r=userwebsite/index&id=joycestienstra/bookdetails/208242. Prijs: €35,00 (hardcover, ISBN: 9789402196917) Ook beschikbaar via bol.com, bruna.nl of een andere online boekhandel zoals https://www.boekenbestellen.nl/boek/je-had-mij-wel-te-pakken/9789402196917.

https://www.bravenewbooks.nl/site/index.php?r=userwebsite/index&id=joycestienstra/bookdetails/246572. Prijs: €7,00 (epub, ISBN: 9789464184808) Ook rechtstreeks beschikbaar bij bol.com, kobo, of een andere, online boekhandel.

Per verkocht boek doneer ik een deel van de opbrengst aan KWF. Periodiek stort ik de opbrengst van de verkoop van dit boek op deze actiepagina. Gewoon doneren mag natuurlijk ook!

My Achievements

Foto’s toegevoegd

Actiepagina gemaakt

Aan eigen actie gedoneerd

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd naar meer dan €500

Vermelding op Wall of fame

E-mails verstuurd

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

My Updates

Gefeliciteerd! Je hebt je streefbedrag bij elkaar!

Saturday 19th Jun

Wat goed! Je hebt €250.50 opgehaald. Dat is je complete streefbedrag! Daar zijn we enorm blij mee. Met jouw bijdrage kunnen we investeren in baanbrekend onderzoek en betere zorg voor de kankerpatiënt. 

Dankjewel!

Hartelijke groet,

KWF Samenloop

PS 
Uiteraard blijf ik in actie. Ik hoop dat ook jij in actie blijft en het KWF via mijn pagina wilt blijven ondersteunen!

Ik zal daarom mijn streefbedrag binnenkort verhogen.

"180 graden gedraaid!"

Saturday 19th Jun

Ik had er laatst nog over. Als mensen vragen hoe het gaat. Of als ik er zelf spontaan over begin. “180 graden gedraaid”, ten opzichte van oktober 2020. Die bewuste dagen dat het helemaal verkeerd ging, het herstel en hoe het nu gaat.

Alweer een gedurende tijd ben ik weer lekker aan het werk, wandelen we vaak weer langere afstanden. Althans voor ons doen dan. Ondernemen we van alles. Ik ben weer helemaal de oude!

Wie inmiddels het boek (of ebook) “Je had mij wel te pakken!” gelezen heeft, kent naast Leanor Madelijn – de rebornbaby, ook Floortje. In het boek getoond als handpop, die met kleine Leanor lekker aan het giebelen is.

Floortje is mijn getekende dochter (aangezien ik volgens een goede vriend haar tekenmoeder ben). Floortje is een meisje met 2 vrolijke blonde staartjes met rode schoentjes aan. Ze beleeft avonturen in de boeken die ik over haar geschreven heb.

En dan… ineens... gaat de bel. De postbode staat voor de deur met een pakketje. In het pakketje zit ook een envelop voor Floortje...:

[ Lieve Floortje,

Van harte gefeliciteerd met je zusje Leanor Madelijn.

Veel plezier saampjes…, maar, zoals ik al gemerkt en gezien heb, gaat dat vast wel lukken!

Lieve groetjes van … ]

Bij de reactie zitten 2 gelijke pakjes en een mooi gehaakte cape. Eén voor de baby Leanor en één voor de kleuter Floortje! Dank je wel!

Bekijk de fotoshoot op Facebook/Instagram:


Meer weten:

  • Kinderboeken over Floortje te koop via http://boekenbestellen.joycestienstra.nl/ (thuiswinkel waarborg)

  • Het boek/ebook “Je had mij wel te pakken!” te koop bij http://bravenewbooks.joycestienstra.nl/ (thuiswinkel waarborg)

  • Bij aankoop van een of meerdere boeken gaat een deel naar het KWF via deze pagina. Bedankt voor je aankoop en veel lees/kijkplezier!

  • Ook voor vrije donaties via deze pagina ben ik namens het KWF dankbaar

VARNWS Leidsche Rijn - Persoonlijk verhaal over reborn baby

Friday 5th Mar

In januari 2021 ben ik door Carla Wouterson geïnterviewd naar aanleiding van mijn boek “Je had mij wel te pakken”. Gisteren zag ik na geduldig wachten eindelijk het artikel in de lokale krant. Wat gaaf! Al zeg ik het zelf: het was even slikken, maar toch ook hartstikke fijn: daar sta ik in VAR Nieuwsblad – Leidsche Rijn.

Veel plezier met het lezen van het artikel en dank voor vrije donaties en/of het bestellen van het prachtige boek. (Ook als digitaal boek verkrijgbaar): https://www.bravenewbooks.nl/shop/index.php/catalogsearch/result/?q=je+had+mij+wel+te+pakken


Door Carla Wouterson
Donderdag 4 maart 2021 gepubliceerd in de lokale krant, en op de website van VARNWS-Leidsche Rijn – https://www.varnws.nl/reader/21123/19580/persoonlijk-verhaal-over-reborn-babyshttps://www.varnws.nl/regio/leidscherijn

LEIDSCHE RIJN > 'Ruim vóór het schrijven van dit boek, kreeg ik in de lente van 2015 te horen dat ik kanker had.

De ziekte waar in Nederland elk jaar 116.000 mensen mee te maken krijgen. Hoe gek het ook klinkt, ik was blij met de diagnose. Eindelijk vond ik de oorzaak van mijn klachten en kreeg ik medicijnen die er iets aan gingen doen. Ik kreeg meer energie en kon weer genieten van mijn werk en hobby’s. Wat een opluchting!` vertelt Joyce Stienstra uit Leidsche Rijn. 'Maar niets is zo verraderlijk als deze ziekte, die in de herfst van 2020 terugkwam, maar het gaat nu goed met mij. Er is veel onderzoek nodig om betere behandelingen te ontwikkelen. Voor mij was dat de belangrijkste reden om in actie te komen tegen kanker en dit boek te schrijven en een deel van de opbrengst aan het KWF te doneren voor dat onmisbare onderzoek.'

'Maar dan komt er toch een ander onderwerp bij kijken. Het boek 'Je had mij wel te pakken!' gaat namelijk niet over kanker. Het gaat over de baby die je op de cover van het boek ziet. Voel je de vragen al opborrelen? Is het wel mijn baby? Is het wel een echte baby?' In dit boek neemt Joyce je mee in de wereld van de reborn-baby’s: dat zijn levensechte poppen die door middel van verf, geduld en liefde 'geboren' worden. Een kunstvorm die emotie losmaakt, omdat die een resultaat laat zien dat aan een evenbeeld van een levensecht baby’tje doet denken.

'Aan de hand van foto’s en tekst geeft het boek antwoord op de vraag: waarom heb ik baby Leanor Madelyn, die op de cover van het boek staat, eigenlijk gemaakt', aldus Joyce Stienstra die zelf kinderloos is. De inwoonster van Leidsche Rijn ging aan de slag. Ze wilde graag in deze baby iets stoppen wat van haar en haar man is. Deze hobby is zeker niet alleen bedoeld voor mensen die geen kinderen hebben of rouwverlies ervaren. De doelgroep bestaat uit mensen, die het leuk vinden reborn-baby’s te maken of te verzamelen. Vaak hebben ze zelf wel kinderen en het voordeel van dit kind is, dat de baby niet groeit, maar klein blijft, zo is een van de achterliggende gedachten bij de reborn-baby's.

In dit boek zie je een heel andere kant van Joyce, zij is namelijk ook kinderboekenschrijfster. Wat als je grootste droom niet uitkomt? Wat als je ongewenst kinderloos blijft? Allemaal vragen, maar toen Joyce foto’s van 'Reborn of Newborn' baby’s tegenkwam was er een kanteling. Haar mening veranderde. Dat was voor haar een keerpunt in haar leven.

Nieuwsgierig? Het is mooi dat Joyce het boek een tweeledig doel geeft. Het vertellen van haar verhaal en de steun aan het KWF voor het belangrijke onderzoek naar betere behandelingen na de diagnose kanker.

U kunt het hard cover boek winnen door de volgende slagzin af te maken. Het boek `Je had mij wel te pakken’ wil ik graag winnen omdat …

Stuur je slagzin naar: esjoy040876@gmail.com. Binnenkort wordt de uitslag bekendgemaakt en krijgt de winnaar het boek opgestuurd.

Valentijnscadeautje

Sunday 14th Feb

Vandaag is het weer zover! Valentijnsdag! Misschien heb jij je geliefde, of een ander, ook wel iets liefs gegeven. Iets waarmee je de ander wilt zeggen: "Ik denk aan je." Of je hebt zelf al iets mogen ontvangen.

Zoals ik. Een mooie brief van iemand die mijn boek "Je had mij wel te pakken!" bij de boekhandel besteld had en er even op moest wachten. In een besneeuwd land kreeg deze persoon eindelijk bericht van de boekhandel. Hier zijn/haar reactie:

"Hallo,

Oef eindelijk bericht, boek is aangekomen!

Maar wat een winters weer, was zo benieuwd dus deze toch op de fiets opgehaald.

Wauw, ik vind het boek heel mooi, en ook grappig. Ben blij dat ik de actie gesteund heb.

Hopelijk komen er nog een paar boeken.

Zou ook leuk zijn om eens over reborns te praten bij demente mensen, kijken wat het met hen doet.

Ik heb er maar 1 woord voor en dat is zalig, want ik doe vrijwilligerswerk op een demente afdeling en neem mijn reborns regelmatig mee.

Groetjes en nog veel succes met de boekenverkoop!"

Namens mij en KFW bedankt!

Wil je het boek of het ebook bestellen?

Het originele boek is als hardcover uitgegeven, maar is ook als ebook verkrijgbaar.

Het boek is te koop bij

Meer KIJK-informatie? Abonneer dan gratis op mijn YouTube kanaal Reborn: https://www.youtube.com/channel/UCphje1OFuXN66wC7rEDakkQ!

Help! Het is zo levensecht!

Wednesday 6th Jan

De afbeelding met het gedicht is geschreven door Sandra van de Velde. Ik heb het met haar toestemming mogen plaatsen. Ik ben onder de indruk, omdat ik haar gevoel herken. Ik was/ben onder de indruk van jouw prachtige voetjes, teentjes die zo echt lijken. "Je vingertjes grijpen mijn vinger dan wel/niet vast... Hoe echt je lijkt, is iets wat me nog steeds verrast." Het is een kunst om een zo realistisch mogelijk lijkend baby'tje te creëren.

Pas later komen de reacties van de mensen uit je omgeving. Waarom? Omdat mensen dan alleen met het eindresultaat geconfronteerd worden. Voel je de vragen al opborrelen? Ik kreeg veel mooie reacties, maar ook commentaren als "Moet ik je nu feliciteren met de geboorte van een pop?" "Help eng!" "Zo levensecht!" "Weg ermee!" Tot aan reacties: "Je gaat toch niet ermee rondlopen?"

Ik zie al deze reacties toch meer als een compliment voor het eindresultaat. En dat voor de eerste keer! Ik kan jullie daarom alleen maar bedanken voor het uiten en ik ben blij dat ik ook gemerkt heb dat velen nieuwsgierig zijn hoe je zo'n levensechte baby maakt. Nogmaals dank je wel hiervoor.

Nee, ik ga er niet mee rondlopen. En al zou dat wel zo zijn? Waarom is dat dan raar? Als dat je steun geeft? Als je daarmee over je pleinvrees komt? Als het jou voldoening geeft dan is dat ok. Dan is het alleen maar heel mooi dat het kan.

Rebornen is een kunst dat emotie losmaakt omdat je een resultaat laat zien dat aan een evenbeeld van een levensecht baby'tje doet denken. Soms hoor je dat het eng is omdat het op een dode baby lijkt. Kan natuurlijk wel dat je de baby zo beschilderd hebt alsof deze dood is, maar of dat echt de bedoeling is? Hooguit als je opdracht was om het in een horrorfilm te gebruiken... maar dat is niet mijn insteek.

Wil je meer over het schilderen en rooten van deze poppen tot levensechte lijkende baby's weten? Het boek en/of de ebook "Je had mij wel te pakken!" is overal online in de boekhandel te bestellen. En daarnaast steun je met jouw aankoop KWF.

Je had mij wel te pakken” is in alle boekwinkels te koop maar je kunt hem ook rechtstreeks bij bravenewbooks bestellen, dan zijn mijn royalities hoger (en gaat er meer naar KWF!).

Wil je Sandra volgen, kijk dan eens op haar Facebookpagina: https://www.facebook.com/sancreahobby/.


Namens mij en het KWF dankjewel.

------------------

(info): Misschien heb je de afbeelding al gedownload om de tekst beter te kunnen lezen, zo niet dan heb ik hier onder de tekst van het gedicht geschreven door Sandra neergezet:

Jouw kleine voetjes trippelen dan wel niet door het huis
Je mag dan wel niet huilen en stil zijn als een muis
Jouw kleine teentjes wiebelen dan wel niet op en neergezet
Jouw gezichtje vertedert me elke keer weer
Je vingertjes grijpen mijn vinger dan wel niet vast
Hoe echt je lijkt is iets wat me nog steeds verrast

Jouw kleine voetjes hebben de weg naar mijn hart gevonden
Ik wil je niet meer missen… geen seconden
Jouw kleine teentjes zorgen voor een lach op mijn gezicht
Wat ben ik blij dat ik voor jou ben gezwicht

Als ik niet durf of bang ben geef jij me moed
Dan kijk ik naar je en dat doet me goed
Dan zet ik stappen die ik anders niet had gedaan
Was ik alleen en mijn huis niet uitgegaan
Als ik me alleen of verdrietig voel geef jij me troost
Mijn gevoel voor jou is eindeloos

Je geeft me dat wat ik mis of nooit heb gehad
Wat dat voor me betekent is iets wat mijn medemens soms niet bevat
Ik vertroetel je of geniet simpelweg van hoe mooi je bent
Ik wil je niet meer missen, voor geen cent
Ook al vinden sommige het raar of begrijpen ze het niet
Het allerbelangrijkste is dat ik van jou geniet.

Dank je wel, Sandra! Prachtig verwoord en het geeft stof tot nadenken.

Kanker heb je niet alleen!

Tuesday 8th Dec

Daar zijn we inmiddels wel achter, want naar aanleiding van het delen van het bericht op Social Media met de verwijzing naar deze actiepagina, reageerden jullie massaal. Dank daarvoor! Het ene verhaal nog heftiger dan het andere.

Gelukkig hoorden we ook positieve verhalen. Van mensen die inmiddels x-jaar schoon verklaard zijn. Juist daarom is het zo goed om KWF te steunen, zodat het leven met kanker verbetert en onderzoekers en artsen beter de gedragingen van al die kankercellen leren snappen en de behandelingen erop kunnen aanpassen.

Hoe zit het nou met de baby op de voorkant van het boek? Hebben we een geboortekaartje gemist? of... Voel je de vragen al opborrelen?

Bestel de hardcover of het e-book, en je begrijpt het helemaal. Ondertussen steun je door jouw koop van het (e-)boek het KWF automatisch. Alle kleine beetjes helpen.


Namens mij en het KWF dankjewel.


Het originele boek is als hardcover uitgegeven, maar is ook als ebook verkrijgbaar.

Het boek is te koop bij


-------------!

Ps bedankt voor je aanschaf, nog even en dan zijn jouw vragen ook beantwoord.

Mijn ouders zeiden dat zij de komende dagen mijn boek zullen lezen, maar dat de plaatjes ook al een mooi verhaal vertellen. Meerdere dagen plezier. :)

Thank you to my Sponsors

25.4

Marga Stevens-terwindt

50.4

Anonymous

50.4

Anonymous

50.4

Team Licht En Geluid

Wij wensen jullie veel sterkte toe met het verwerken van het grote gemis en het verdriet. Hartelijke groet, L&G “Afscheid nemen is met dankbare handen meedragen, alles dat herinnering waard is.”

100

Willem Blanken En Cobi Van Dijk

Hoop hiermee een steentje bij te dragen.

50.4

Sebastiaan Overdijk

10.4

Marrie Van Der Heijden

37.4

Bedrag 1e Streefbedrag Gehaald!

"Je had mij wel te pakken!" nu ook in speciale vorm als paperback verkrijgbaar. Alleen bij https://www.bravenewbooks.nl/site/index.php?r=userwebsite/index&id=joycestienstra Veel plezier!

50.4

Koningsdag - Woningsdag

Bedankt voor de verwachte en onverwachte bestellingen van de afgelopen tijd, met een extra bedrag vanuit mijzelf.

10.4

Menno Van De Kamp

Goed dat je zo betrokken bent bij KWF en ze op deze manier steunt!

10.4

Silvia Lodder

Moedige joyce!

14.4

Anonymous

Fijne Valentijnsdag! en succes met de verkoop!

12.9

Bedankt Paulien!

Voor het bestellen van het boek en de extra donatie naar KWF!

20.4

Opbrengst Kopers Boek/ebook "je Had Mij Wel Te Pakken!"

Opbrengst van verkoop boek/ebook "Je had mij wel te pakken!" in eigen beheer. Dank je wel!

28.4

Maarten Rijgersberg, In Kennis

Hoi Joyce, eerlijk gezegd wist ik niet dat dit onderwerp zo'n belangrijk deel van jouw leven uitmaakte. Helaas ben ik geen boekenlezer dus zal er wel lang over doen, maar ik ben wel benieuwd! Leuk dat je over jezelf geschreven hebt.

50.4

Matoesjka Stienstra

Hou zoals je ziet heb ik gedoneerd. Succes mat je actie 👍👍❤️❤️

15.4

Persoonlijke Bijdrage

Bij deze open ik persoonlijk mijn actie. Ik wens je veel plezier bij het lezen en het bekijken van het boek "Je had mij wel te pakken!" En laten we hopen dat we samen veel kunnen ophalen voor het KWF! Bedankt alvast!