Je had mij wel te pakken!

van Joyce Stienstra

Koop het boek “Je had mij wel te pakken” en sponsor het KWF!

Ruim vóór het schrijven van dit boek, kreeg ik in de lente van 2015 te horen dat ik kanker had. De ziekte waar in Nederland elk jaar 116.000 mensen mee te maken krijgen. De kans is groot dat ook jij iemand kent. Hoe gek het ook klinkt, ik was blij met de diagnose. Eindelijk vond ik de oorzaak van mijn klachten en kreeg ik medicijnen die er iets aan gingen doen. Ik kreeg meer energie en kon weer genieten van van mijn werk en hobby's. Wat een opluchting!

Maar niets is zo verraderlijk als deze ziekte. Daar ben ik in de herfst 2020 achtergekomen. Kankercellen passen zich aan en kunnen op nieuwe plekken in het lichaam gaan zitten. Er is veel onderzoek nodig om het aanpassingsvermogen van kankercellen beter te leren begrijpen en betere behandelingen te ontwikkelen. Voor mij is dat de belangrijkste reden om in actie te komen tegen kanker en dit boek te schrijven.

Het boek “Je had mij wel te pakken!” gaat niet over kanker. Het gaat over de baby die je op de cover van het boek ziet. Voel je de vragen al opborrelen? Is het wel mijn baby? Is het wel een echte baby? In dit boek neem ik je mee in de wereld van de reborn-baby's: levensechte poppen die door middel van verf, geduld en liefde geboren worden. Het is een kunstvorm dat emotie losmaakt omdat je een resultaat laat zien dat aan een evenbeeld van een levensecht baby'tje doet denken. Aan de hand van foto's en tekst geeft het boek antwoord op de vraag: waarom heb ik Leanor Madelyn eigenlijk gemaakt?

Ik hoop dat je als lezer net zoveel plezier bij het lezen beleeft als ik bij het maken van dit boek. En dat je door deze glimps in de wereld van reborn-baby's ook af en toe met een glimlach aan ze zal denken. Misschien dat je zelfs zin krijgt om zelf een keer een reborn baby te maken! In het boek staan een aantal tips om te beginnen.

Dus aan wie doe jij dit boek cadeau? Met elkaar maken wij echt een verschil. Voor alle mensen die nu met kanker leven. Want kanker heb je niet alleen.

Namens mij en het KWF: dankjewel!

Het originele boek is als hardcover uitgegeven, maar is ook als ebook verkrijgbaar.

Je had mij wel te pakken!' (116 pagina's, ISBN: 9789402196917) is gepubliceerd via het selfpublishingplatform Brave New Books.

 Het boek is te koop bij https://www.bravenewbooks.nl/site/index.php?r=userwebsite/index&id=joycestienstra/bookdetails/208242. Prijs: €35,00 (hardcover, ISBN: 9789402196917) Ook beschikbaar via bol.com, bruna.nl of een andere online boekhandel zoals https://www.boekenbestellen.nl/boek/je-had-mij-wel-te-pakken/9789402196917.

https://www.bravenewbooks.nl/site/index.php?r=userwebsite/index&id=joycestienstra/bookdetails/246572. Prijs: €7,00 (epub, ISBN: 9789464184808) Ook rechtstreeks beschikbaar bij bol.com, kobo, of een andere, online boekhandel.

Per verkocht boek doneer ik een deel van de opbrengst aan KWF. Periodiek stort ik de opbrengst van de verkoop van dit boek op deze actiepagina. Gewoon doneren mag natuurlijk ook!

Mijn badges

Foto’s toegevoegd

Actiepagina gemaakt

Aan eigen actie gedoneerd

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd naar meer dan €500

Vermelding op Wall of fame

E-mails verstuurd

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

Mijn donateurs

Matoesjka Stienstra
doneerde 50

"Hou zoals je ziet heb ik gedoneerd. Succes mat je actie 👍👍❤️❤️"

Maarten Rijgersberg, In Kennis
doneerde 28

"Hoi Joyce, eerlijk gezegd wist ik niet dat dit onderwerp zo'n belangrijk deel van jouw leven uitmaakte. Helaas ben ik geen boekenlezer dus zal er wel lang over doen, maar ik ben wel benieuwd! Leuk dat je over jezelf geschreven hebt."

Opbrengst Kopers Boek/ebook "je Had Mij Wel Te Pakken!"
doneerde 20

"Opbrengst van verkoop boek/ebook "Je had mij wel te pakken!" in eigen beheer. Dank je wel!"

Persoonlijke Bijdrage
doneerde 15

"Bij deze open ik persoonlijk mijn actie. Ik wens je veel plezier bij het lezen en het bekijken van het boek "Je had mij wel te pakken!" En laten we hopen dat we samen veel kunnen ophalen voor het KWF! Bedankt alvast!"

Anoniem
doneerde 14

"Fijne Valentijnsdag! en succes met de verkoop!"

Bedankt Paulien!
doneerde 13

"Voor het bestellen van het boek en de extra donatie naar KWF!"

Mijn updates

Valentijnscadeautje

Sunday 14th Feb

Vandaag is het weer zover! Valentijnsdag! Misschien heb jij je geliefde, of een ander, ook wel iets liefs gegeven. Iets waarmee je de ander wilt zeggen: "Ik denk aan je." Of je hebt zelf al iets mogen ontvangen.

Zoals ik. Een mooie brief van iemand die mijn boek "Je had mij wel te pakken!" bij de boekhandel besteld had en er even op moest wachten. In een besneeuwd land kreeg deze persoon eindelijk bericht van de boekhandel. Hier zijn/haar reactie:

"Hallo,

Oef eindelijk bericht, boek is aangekomen!

Maar wat een winters weer, was zo benieuwd dus deze toch op de fiets opgehaald.

Wauw, ik vind het boek heel mooi, en ook grappig. Ben blij dat ik de actie gesteund heb.

Hopelijk komen er nog een paar boeken.

Zou ook leuk zijn om eens over reborns te praten bij demente mensen, kijken wat het met hen doet.

Ik heb er maar 1 woord voor en dat is zalig, want ik doe vrijwilligerswerk op een demente afdeling en neem mijn reborns regelmatig mee.

Groetjes en nog veel succes met de boekenverkoop!"

Namens mij en KFW bedankt!

Wil je het boek of het ebook bestellen?

Het originele boek is als hardcover uitgegeven, maar is ook als ebook verkrijgbaar.

Het boek is te koop bij

Meer KIJK-informatie? Abonneer dan gratis op mijn YouTube kanaal Reborn!

Help! Het is zo levensecht!

Wednesday 6th Jan

De afbeelding met het gedicht is geschreven door Sandra van de Velde. Ik heb het met haar toestemming mogen plaatsen. Ik ben onder de indruk, omdat ik haar gevoel herken. Ik was/ben onder de indruk van jouw prachtige voetjes, teentjes die zo echt lijken. "Je vingertjes grijpen mijn vinger dan wel/niet vast... Hoe echt je lijkt, is iets wat me nog steeds verrast." Het is een kunst om een zo realistisch mogelijk lijkend baby'tje te creëren.

Pas later komen de reacties van de mensen uit je omgeving. Waarom? Omdat mensen dan alleen met het eindresultaat geconfronteerd worden. Voel je de vragen al opborrelen? Ik kreeg veel mooie reacties, maar ook commentaren als "Moet ik je nu feliciteren met de geboorte van een pop?" "Help eng!" "Zo levensecht!" "Weg ermee!" Tot aan reacties: "Je gaat toch niet ermee rondlopen?"

Ik zie al deze reacties toch meer als een compliment voor het eindresultaat. En dat voor de eerste keer! Ik kan jullie daarom alleen maar bedanken voor het uiten en ik ben blij dat ik ook gemerkt heb dat velen nieuwsgierig zijn hoe je zo'n levensechte baby maakt. Nogmaals dank je wel hiervoor.

Nee, ik ga er niet mee rondlopen. En al zou dat wel zo zijn? Waarom is dat dan raar? Als dat je steun geeft? Als je daarmee over je pleinvrees komt? Als het jou voldoening geeft dan is dat ok. Dan is het alleen maar heel mooi dat het kan.

Rebornen is een kunst dat emotie losmaakt omdat je een resultaat laat zien dat aan een evenbeeld van een levensecht baby'tje doet denken. Soms hoor je dat het eng is omdat het op een dode baby lijkt. Kan natuurlijk wel dat je de baby zo beschilderd hebt alsof deze dood is, maar of dat echt de bedoeling is? Hooguit als je opdracht was om het in een horrorfilm te gebruiken... maar dat is niet mijn insteek.

Wil je meer over het schilderen en rooten van deze poppen tot levensechte lijkende baby's weten? Het boek en/of de ebook "Je had mij wel te pakken!" is overal online in de boekhandel te bestellen. En daarnaast steun je met jouw aankoop KWF.

Je had mij wel te pakken” is in alle boekwinkels te koop maar je kunt hem ook rechtstreeks bij bravenewbooks bestellen, dan zijn mijn royalities hoger (en gaat er meer naar KWF!).

Wil je Sandra volgen, kijk dan eens op haar Facebookpagina: https://www.facebook.com/sancreahobby/.


Namens mij en het KWF dankjewel.

------------------

(info): Misschien heb je de afbeelding al gedownload om de tekst beter te kunnen lezen, zo niet dan heb ik hier onder de tekst van het gedicht geschreven door Sandra neergezet:

Jouw kleine voetjes trippelen dan wel niet door het huis
Je mag dan wel niet huilen en stil zijn als een muis
Jouw kleine teentjes wiebelen dan wel niet op en neergezet
Jouw gezichtje vertedert me elke keer weer
Je vingertjes grijpen mijn vinger dan wel niet vast
Hoe echt je lijkt is iets wat me nog steeds verrast

Jouw kleine voetjes hebben de weg naar mijn hart gevonden
Ik wil je niet meer missen… geen seconden
Jouw kleine teentjes zorgen voor een lach op mijn gezicht
Wat ben ik blij dat ik voor jou ben gezwicht

Als ik niet durf of bang ben geef jij me moed
Dan kijk ik naar je en dat doet me goed
Dan zet ik stappen die ik anders niet had gedaan
Was ik alleen en mijn huis niet uitgegaan
Als ik me alleen of verdrietig voel geef jij me troost
Mijn gevoel voor jou is eindeloos

Je geeft me dat wat ik mis of nooit heb gehad
Wat dat voor me betekent is iets wat mijn medemens soms niet bevat
Ik vertroetel je of geniet simpelweg van hoe mooi je bent
Ik wil je niet meer missen, voor geen cent
Ook al vinden sommige het raar of begrijpen ze het niet
Het allerbelangrijkste is dat ik van jou geniet.

Dank je wel, Sandra! Prachtig verwoord en het geeft stof tot nadenken.

Kanker heb je niet alleen!

Tuesday 8th Dec

Daar zijn we inmiddels wel achter, want naar aanleiding van het delen van het bericht op Social Media met de verwijzing naar deze actiepagina, reageerden jullie massaal. Dank daarvoor! Het ene verhaal nog heftiger dan het andere.

Gelukkig hoorden we ook positieve verhalen. Van mensen die inmiddels x-jaar schoon verklaard zijn. Juist daarom is het zo goed om KWF te steunen, zodat het leven met kanker verbetert en onderzoekers en artsen beter de gedragingen van al die kankercellen leren snappen en de behandelingen erop kunnen aanpassen.

Hoe zit het nou met de baby op de voorkant van het boek? Hebben we een geboortekaartje gemist? of... Voel je de vragen al opborrelen?

Bestel de hardcover of het e-book, en je begrijpt het helemaal. Ondertussen steun je door jouw koop van het (e-)boek het KWF automatisch. Alle kleine beetjes helpen.


Namens mij en het KWF dankjewel.


Het originele boek is als hardcover uitgegeven, maar is ook als ebook verkrijgbaar.

Het boek is te koop bij


-------------!

Ps bedankt voor je aanschaf, nog even en dan zijn jouw vragen ook beantwoord.

Mijn ouders zeiden dat zij de komende dagen mijn boek zullen lezen, maar dat de plaatjes ook al een mooi verhaal vertellen. Meerdere dagen plezier. :)

KWF KankerbestrijdingKanker raakt ons allemaal. Jaarlijks sterven er zo'n 45.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.