Veelgestelde vragenZijn er kosten verbonden aan deelname?

add remove

Ja, wij vragen €10,- inschrijfgeld. Hierdoor bemachtig je je eigen plek in het menselijk lint. We staan met elkaar stil bij kanker, maar zorgen ook voor een hoop gezelligheid en entertainment. Daarnaast vragen wij elke deelnemer om sponsorgeld op te halen. Daarmee draag je bij aan doorbraken in kankeronderzoek.

Kan ik met een groep meedoen?

add remove

Ja! Je kan individueel óf met een groep voor een dierbare gaan staan. Eén persoon maakt de teampagina aan en geeft deze door aan de andere teamleden. Als je hebt aangevinkt dat je iedereen toestaat lid te worden van je team vind je op de teampagina de button ‘Sluit je bij ons aan’. Via deze button meldt ieder teamlid zich vervolgens aan bij het team. Als je hebt aangevinkt dat niet iedereen zich bij jullie team mag aansluiten doe je het volgende. Ga op je eigen dashboard (je vindt de link in het mailtje dat je krijgt als je jouw team hebt ingeschreven) naar het tabblad ‘Mijn team’. Scrol naar beneden en kopieer de link die staat onder ‘Nodig anderen uit als teamlid’. Als je deze link naar je teamgenoten stuurt kunnen zij zich bij je team aansluiten.

Iedereen betaalt zijn eigen €10,- inschrijfgeld. Uiteraard komt jullie groep of team bij elkaar te staan in het lint.

Kun je met meerdere personen op een plek staan?

add remove

Nee, je kunt niet met meerder personen op een plek in het menselijk lint staan. Elke deelnemer krijgt zijn eigen plek en betaalt ook eigen inschrijfgeld.
Ben je verplicht sponsorgeld op te halen?

add remove

Nee. We hopen dat iedereen geld ophaalt voor kankeronderzoek. We weten uit ervaring dat mensen gemiddeld € 200,- ophalen. Deelnemers mogen zelf hun streefbedrag bepalen. We zijn blij met iedereen die ons steunt en met elke euro die we binnenkrijgen. Hiermee draag je bij aan doorbraken in kankeronderzoek.

Waar gaat de opbrengst van de tv-show ‘Nederland staat op tegen kanker’ naar toe?

add remove

De opbrengst van Nederland staat op tegen kanker wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, kennisdeling en beleidsbeïnvloeding. Van elke euro gaat 84 cent naar minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Kijk voor meer informatie op 'Over KWF'. Maar je kunt ook even onze publieksservice bellen om te vragen wat er precies met het geld gebeurt. 

Hoe kan ik geld ophalen?

add remove

Maak een actiepagina aan waarop je omgeving je gemakkelijk kan sponsoren. Vertel jouw verhaal, waarom je opstaat tegen kanker, vul de pagina met foto's en nieuwtjes en schreeuw het van de daken. Hoe meer mensen je betrekt, hoe sneller je jouw doel bereikt. Deel je actiepagina op zoveel mogelijk manieren en vertel overal voor wie jij gaat opstaan. Het zal je verbazen uit welke hoeken je hulp krijgt.

Moet je per se anderhalf uur lang staan of mag je ook zitten?

add remove

Het is wel de bedoeling dat je tijdens de live tv-show anderhalf uur staat. Als mensen dit niet volhouden vanwege bepaalde omstandigheden hoeft dit uiteraard niet en mag je ook zitten. Er zijn geen stoelen beschikbaar, dus neem zelf iets mee om op uit te rusten.

Moet je een foto van een dierbare vasthouden?

add remove

Wij stimuleren zoveel mogelijk om een foto van een dierbare vast te houden, maar dit is geheel vrijblijvend. Het is een mooi gebaar, zo laat je zien voor wie je staat. Het geeft tegelijkertijd weer hoe hoog de nood is om ons in te zetten tegen deze ziekte. Indien je om bepaalde redenen echt geen foto kunt of wilt vasthouden, ben je uiteraard vrij om dit niet te doen.

Hoe laat moet ik waar zijn?

add remove

Op woensdag 15 mei word je tussen 18.00 en 19.00 uur verwacht in Den Bosch. Waar precies, dat hoor je nog van ons via de mail. Iemand van de organisatie neemt je die avond mee naar jouw plek in het menselijk lint. Als team word je uiteraard naast elkaar ingedeeld. Vóór het begin van de tv-show neem je jouw plek in. Tot het einde van de live tv-show vorm je zo samen het menselijk lint. Naast dat we met elkaar stilstaan bij kanker, zorgen we ook voor een hoop gezelligheid en entertainment. En er gebeurt van alles: er lopen reporters lopen rond, mensen delen hun verhaal en BN'ers komen langs om jou te steunen. Het belooft een fantastische avond te worden!

Wat moet ik doen als ik tijdens het staan een vraag heb of er is een noodsituatie?

add remove

Er zijn constant verschillende gastdames en -heren rond het lint aanwezig. Zij kunnen je altijd helpen met vragen. Uiteraard hebben we gedacht aan jullie veiligheid en is er EHBO aanwezig.

Moet ik zelf eten/drinken meenemen?

add remove

Bij de ontvangst zorgen wij voor enkele drankjes en versnaperingen. Tijdens het 1,5 uur staan proberen we ook voor wat versnapering te zorgen, maar we raden je aan zelf wat mee te nemen.

Is het mogelijk om gebruik te maken van toiletten tijdens het staan?

add remove

Ja, er zijn op verschillende plekken mobiele toiletten aanwezig. De gastdames en -heren zijn tijdens het evenement altijd in de buurt om de weg naar het toilet te wijzen.

Doen er BN’ers mee?

add remove

Er zijn enkele BN’ers die het menselijk lint aanvoeren. Wie dit zijn, is nog even een verrassing. De artiesten die optreden tijdens de tv-show, zullen ook langskomen bij het menselijk lint om jullie allemaal een hart onder de riem te steken.

Kom ik op televisie tijdens de tv-show?

add remove

Het evenement is onderdeel van de live tv-show ‘Nederland staat op tegen kanker’. Er zullen beelden gemaakt worden van het menselijk lint die live te zien zijn op NPO 1. Sommige deelnemers uit het lint vertellen hun verhaal voor de camera. Wij kunnen niet met zekerheid zeggen of je wel of niet zichtbaar bent op de beelden.

Kan ik de tv-show bijwonen?

add remove

Zeker weten! Met Nederland staat op tegen kanker vragen we aandacht voor het belang van kankeronderzoek en hoe meer mensen erbij zijn, hoe beter. De tv-show wordt uitgezonden vanaf de Parade in Den Bosch.
Toegang tot de tv-show is gratis. Met Nederland staat op tegen kanker vragen we aandacht voor het belang van kankeronderzoek, dus een gift is altijd welkom (www.kwf.nl).

Halen de BN-ers die in het menselijk lint staan ook geld op?

add remove

We hopen dat iedereen geld ophaalt voor kankeronderzoek. We weten uit ervaring dat mensen gemiddeld € 200,- ophalen. Deelnemers mogen zelf hun streefbedrag bepalen. We zijn blij met iedereen die ons steunt en met elke euro die we binnenkrijgen.

Ik wil graag doneren aan ‘Nederland staat op tegen kanker’. Hoe kan ik dat doen?

add remove

Met Nederland staat op tegen kanker vragen we aandacht voor het belang van kankeronderzoek. Wat fijn dat je daaraan wil bijdragen, dankjewel. Dit kan door te bellen naar 0800 – 1160 (tijdens de tv-show) of naar onze website kwf.nl te gaan (voor, tijdens en na de tv-show).

Hoe kom ik in Den Bosch?

add remove

Het is voor ons lastig in te schatten hoe druk het precies zal worden. Den Bosch is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. Als je parkeerproblemen wilt voorkomen raden we je aan ruim op tijd met het openbaar vervoer richting Den Bosch te komen. Kijk voor reisinformatie op https://9292.nl/. Vergeet niet ook de uiterlijke reistijd voor je terugweg op te zoeken.