Nederland staat op tegen kanker

Nederland stond op woensdagavond 15 mei massaal op tegen kanker. Tijdens de live tv-show van 20:30 tot 22:00 uur op NPO 1 gaven we het startsein vanuit Den Bosch. Hier stonden honderden mensen letterlijk op vóór een dierbare en tégen kanker! Samen vormden zij een enorm indrukwekkend menselijk lint door het centrum van de stad. Aan alle deelnemers: ongelooflijk bedankt voor jullie deelname!Raised so far

€57.845

Our Goal

€100.000

Staan vóór een dierbare, tegen kanker

Helaas krijgt 1 op de 3 Nederlanders de diagnose kanker. Kom ook staan vóór jouw dierbare, en tégen kanker. Sluit je aan bij het menselijk lint met jouw eigen verhaal. Inschrijven kan nog op 15 mei tussen 18.00 en 19.30 uur bij de inschrijfbalie op het adres: Achter het Stadhuis 5-7. Inschrijven kost 10 euro. Dit bedrag kan daar met de pin worden betaald.  Lees verder

Het menselijk lint

Door met honderden mensen een menselijk lint vol indrukwekkende verhalen te vormen, kom je in actie vóór een dierbare en tegen kanker. Het lint loopt dwars door het centrum van Den Bosch en staat symbool voor verbinding, doorzettingsvermogen en hoop. Samen staan jullie tijdens de uitzending letterlijk op tegen kanker.  De online inschrijving is gesloten maar je kunt je op 15 mei tussen 18.00 en 19.30 uur nog inschrijven bij de inschrijfbalie op het adres: Achter het Stadhuis 5-7. Inschrijven kost 10 euro. Dit bedrag kan daar met de pin worden betaald.  Lees verder

De tv-show

De jaarlijkse tv-show wordt dit keer live vanaf de Parade in Den Bosch uitgezonden door AVROTROS op NPO 1. De presentatie wordt verzorgd door Frits Sissing. Anita Meyer, Milow, Davina Michelle, Stef Bos en Glennis Grace treden tussen 20:30 tot 22:00 uur en ook BN'ers als Ronald Koeman, Matthijs van Nieuwkerk en Frans Bauer laten van zich horen. Drie bekende Nederlanders worden bijvoorbeeld op het plein omgetoverd tot levend standbeeld. Uiteraard ontbreken ook de verhalen van onderzoekers en patiënten niet. 

Kom individueel of samen

Individueel

 Ik doe mee

Deelnemers

Opstaan tegen kanker is makkelijker dan je denkt


Maak je eigen actiepagina

Maak een actiepagina aan waarop je omgeving je gemakkelijk kan sponsoren. Geef aan voor wie je opstaat tegen kanker en vul de pagina met je eigen verhalen, foto’s en nieuwtjes.


Schreeuw het van de daken

Hoe meer mensen je betrekt, hoe sneller je jouw doel bereikt. Deel je actiepagina op zoveel mogelijk manieren en vertel voor wie je opstaat. Het zal je verbazen uit welke hoeken je hulp krijgt.


High five!

Je doel behaald? Gefeliciteerd! Samen komen we steeds dichter bij een toekomst met minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

Samen maken we het verschil voor een beter leven zonder én met kanker
___

Door het in beweging brengen van vrijwilligers, actievoerders en talenten

maken we optimaal gebruik van de kracht van onze samenleving. Samen werken we aan ons doel: een wereld waarin geen mens meer hoeft te sterven aan kanker.Door het maken van sterke allianties en partners

creëren we draagvlak en versterken we onze positie in de samenleving.

Door campagne te voeren op het gebied van preventie, onderzoek en fondsenwerving

blijven alle betrokkenen zich bewust van de oorzaken en gevolgen van kanker.Door de focus te leggen op baanbrekend kankeronderzoek

streven we naar resultaten die écht het verschil maken.

  • Het begint bij jou

  • en je vrienden

  • die samen geld ophalen voor

  • minder kanker

  • meer genezing

  • en een betere kwaliteit van leven

  • Samen tegen kanker

Zo komen we samen
dichter bij de dag dat niemand
meer hoeft te sterven aan kanker
___

Actievoerder Marlies
kwam in actie

Marlies was geïnspireerd door KWF. En besloot ook iets te doen tegen kanker. Ze maakte een actiepagina aan en deed zelf een eerste donatie als mooie start.

Onderzoeker Louis
kwam in actie

Louis wilde graag zijn droom realiseren: een goede behandeling vinden voor dikkedarmkanker. En besloot financiering aan te vragen voor een onderzoeksproject.

begon een actie en deelde haar verhaal

Marlies is gek op muziek. Ze besloot haar liefde voor muziek in te zetten voor KWF door een feest te organiseren.

begon een onderzoek en zocht antwoord op vragen

Louis onderzocht hoe genetische factoren en omgevingsfactoren (leeftijd, dieet, geslacht) stamcellen veranderen in kankerstamcellen.

betrok vrienden en familie bij haar actie

Marlies bleek een inspiratie te zijn voor haar omgeving. Een collega liep een marathon tegen kanker, een vriendin verkocht cupcakes met kinderen en haar broer zette zijn verjaardagsfeest in om geld op te halen.

betrok collega’s bij zijn onderzoek

Zo stelde hij een team samen en inspireerde hij andere onderzoekers met zijn onderzoek.

haalde met haar team meer dan €5.200,- op in één maand.

Door samen energie, tijd en talent in de actie te stoppen, konden ze het onderzoek van Louis flink verder helpen.

leverde hoogstaand onderzoek

En bracht ons zo dichter bij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan de gevolgen van kanker.