Veelgestelde vragenHoe breng ik mensen op de hoogte van mijn actie?

Je kunt het natuurlijk zelf van de daken schreeuwen. En verder helpen we je via ons actieplatform met promotiemateriaal, e-mailtjes en met tools om je actie te delen op social media.

Ik wil mijn actie delen op Facebook of Twitter. Hoe doe ik dat?

Als je bent ingelogd, vind je op je persoonlijke dashboard handige buttons waarmee je jouw actie kunt delen via social media.

Waarom sluit mijn actie automatisch na een bepaalde datum?

Elk jaar starten duizenden actievoerders een mooie actie tegen kanker. Om de meest recente acties de aandacht te geven die ze verdienen sluiten we oude acties. Verder heeft KWF twee keer per jaar een periode voor financiering. Het geld van jouw actie valt dus steeds binnen een van deze twee periodes. Om het geld van jouw actie te kunnen besteden aan onderzoek moeten we dus zeker weten dat je actie is afgerond. Vandaar dat je actie 30 dagen na een evenement wordt gesloten of drie maanden na inschrijving. Daarnaast houden we uit privacy-overwegingen er rekening mee dat jouw (gevoelige) persoonsgegevens maar beperkte tijd zichtbaar op het platform. En tenslotte hebben we uit ervaring geleerd dat de meeste acties ongeveer drie maanden actueel blijven. Zo zien we bij evenementen dat een actie na 30 dagen nauwelijks meer activiteit vertoond. Overigens is het altijd mogelijk om je einddatum zelf te verlengen. Neem dan contact met ons op via acties@kwf.nl.

Wat moet ik doen als ik mijn doel bereik voordat de actie stopt?

In dat geval kun je heel eenvoudig je doelbedrag verhogen. Log in, ga naar het dashboard van je actiepagina en klik op 'instellingen'.

Wat moet ik doen als ik mijn doel niet bereik?

Geen enkel probleem. Elke euro telt. En het halen van je doelbedrag is geen verplichting. 

Hoe kan ik mijn werkplek of bedrijf betrekken bij mijn actie?

Je kunt met je bedrijf een actie opzetten. Maar je kunt ook samen met je collega's meedoen met een event of met je bedrijf de opbrengst van een team verdubbelen. Eigenlijk is alles mogelijk. Het belangrijkste is dat je iets kiest dat bij jou, je collega's en je bedrijf past. En waarmee je anderen kunt inspireren.

Waar kan ik foto's en video's van KWF Kankerbestrijding vinden?

Video's kun je vinden op ons youtube-kanaal. Ook hebben we een aantal handige afbeeldingen voor je die je kunt delen via social media. Deze vind je op de pagina met tools en downloads.

Kan ik het logo van KWF Kankerbestrijding gebruiken voor het promoten van mijn actie?

Daar hebben we een speciaal actie-logo voor. Het is natuurlijk een actie voor KWF, maar jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw actie. Met het speciale 'in actie voor' logo ziet iedereen dat jij deze actie hebt opgezet voor KWF. Je kunt het actie-logo hier downloaden.

Wat is kadoneren?

Bij een feestelijke gelegenheid geen kado vragen maar donaties voor kankeronderzoek.

Wat betekent kadoneren en kadonatie?

Ka•do•ne•ren Bij een feestelijke gelegenheid geen kado vragen maar donaties voor kankeronderzoek
Ka•do•na•tie Schenking aan KWF die is ingezameld door te kadoneren

Wie kan kadoneren?

Kadoneren is voor iedereen mogelijk. Met name voor mensen die geen verlanglijstje meer hebben als ze binnenkort iets te vieren hebben. Voor iedereen die geen kado wil, maar wel een wens heeft.

Voor welke gelegenheid kan ‘kadoneren’ ingezet worden?

Voor elk moment waar iets gevierd wordt, zoals: verjaardagen, jubileum, huwelijk, met pensioen gaan etc.