Ren voor het leven en tegen kanker. Met elke stap die je loopt, komen we dichterbij. Dichter bij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.

Kies een evenement
___

Marathon Eindhoven -

10 oktober 2021

Ren mee in Eindhoven

Marathon Eindhoven 2021

De Marathon Eindhoven is al jaren het grootste tweedaagse sportevenement van de provincie Noord-Brabant. Het vlakke, brede en sfeervolle parcours leidt al jaren tot snelle eindtijden. Schrijf je via KWF in én haal minimaal 500 euro op aan sponsorgeld. Dan belonen wij jou met een gratis startbewijs en het unieke Ren tegen kanker-shirt. Ren tegen kanker en vóór het leven tijdens de Marathon Eindhoven!

 Bekijk

Utrecht Marathon

Verplaatst naar 2021

Ren mee in de Domstad

Utrecht Marathon

Van de start tot aan de finish laat de Domstad zich van haar mooiste kant zien. De combinatie van stad, de toeschouwers en de sfeervolle muziek langs het parcours zorgen voor een unieke loopervaring. En elk jaar steunt de Utrecht Marathon een goed doel: dit jaar is dat KWF Kankerbestrijding. Schrijf je via KWF in én haal minimaal 500 euro op aan sponsorgeld. Dan belonen wij jou met een gratis startbewijs en het unieke Ren tegen kanker-shirt.

Vanwege het corinavirus wordt de Utrecht Marathon van 19 april uitgesteld naar 2021. Volg het laatste nieuws hierover via de website van de organisatie. Lees ook het statement van KWF.

 Bekijk

NN Marathon Rotterdam -

24 oktober 2021

Jubilieumeditie NN Marathon Rotterdam: VOL!

Al 40 jaar lang is de NN Marathon Rotterdam Marathon #demooiste marathon van Nederland. Elk jaar weer rennen tienduizenden deelnemers uit alle windstreken mee. En elk jaar steunt de NN Marathon Rotterdam Marathon een goed doel: dit jaar is dat KWF kankerbestrijding. Vanwege het corinavirus wordt de Marathon Rotterdam verplaatst naar 24 oktober 2021. Volg het laatste nieuws hierover via de website van de organisatie. Lees ook het statement van KWF.

Ren tegen kanker-acties
___

Hoe KWF werkt aan een wereld waarin niemand meer hoeft te sterven aan kanker
___

Door het in beweging brengen van vrijwilligers, actievoerders en talenten

maken we optimaal gebruik van de kracht van onze samenleving. Samen werken we aan ons doel: een wereld waarin geen mens meer hoeft te sterven aan kanker.Door het maken van sterke allianties en partners

creëren we draagvlak en versterken we onze positie in de samenleving.

Door campagne te voeren op het gebied van preventie, onderzoek en fondsenwerving

blijven alle betrokkenen zich bewust van de oorzaken en gevolgen van kanker.Door de focus te leggen op baanbrekend kankeronderzoek

streven we naar resultaten die écht het verschil maken.

  • Het begint bij jou

  • en je vrienden

  • die samen geld ophalen voor

  • minder kanker

  • meer genezing

  • en een betere kwaliteit van leven

  • Samen tegen kanker

Zo komen we samen
dichter bij de dag dat niemand
meer hoeft te sterven aan kanker
___

Actievoerder Marlies
kwam in actie

Marlies was geïnspireerd door KWF. En besloot ook iets te doen tegen kanker. Ze maakte een actiepagina aan en deed zelf een eerste donatie als mooie start.

Onderzoeker Louis
kwam in actie

Louis wilde graag zijn droom realiseren: een goede behandeling vinden voor dikkedarmkanker. En besloot financiering aan te vragen voor een onderzoeksproject.

begon een actie en deelde haar verhaal

Marlies is gek op muziek. Ze besloot haar liefde voor muziek in te zetten voor KWF door een feest te organiseren.

begon een onderzoek en zocht antwoord op vragen

Louis onderzocht hoe genetische factoren en omgevingsfactoren (leeftijd, dieet, geslacht) stamcellen veranderen in kankerstamcellen.

betrok vrienden en familie bij haar actie

Marlies bleek een inspiratie te zijn voor haar omgeving. Een collega liep een marathon tegen kanker, een vriendin verkocht cupcakes met kinderen en haar broer zette zijn verjaardagsfeest in om geld op te halen.

betrok collega’s bij zijn onderzoek

Zo stelde hij een team samen en inspireerde hij andere onderzoekers met zijn onderzoek.

haalde met haar team meer dan €5.200,- op in één maand.

Door samen energie, tijd en talent in de actie te stoppen, konden ze het onderzoek van René flink verder helpen.

leverde hoogstaand onderzoek

En bracht ons zo dichter bij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan de gevolgen van kanker.