Anita Dijkman

Huis in actie

Ik kom in actie voor mijn inloophuis

Inloophuis De Nije Hoeve van De Nije Stichting is onmisbare plek voor mensen die te maken hebben met kanker. Een fijne, warme plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden.

Dit doen we met behulp van behoefte gerichte activiteiten, want ieder mens is anders en ieder mens is uniek.

Mijn inloophuis heeft het door de coronacrisis financieel zwaar. Ieder jaar komen duizenden mensen in actie om geld op te halen, maar corona trok een streep door de meeste evenementen. 

Dat het inloophuis moet blijven bestaan, staat als een paal boven water. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Zoals zovelen, staat ook mijn leven in het teken van kanker. Hoewel ik mij realiseer dat het bij mij altijd alle kanten op kan, is er bij vele, ook dierbaren, het spreekwoordelijke kwartje al de verkeerde kant opgevallen. Daarom had ik de behoefte om met mijn kostbare (bonus)tijd hier op aarde iets te doen.

Daarom vraag ik aandacht voor mijn inloophuis De Nije Hoeve.

Alvast dank dat je op deze pagina bent geweest. 

My Achievements

Actiepagina gemaakt

Foto's toegevoegd

E-mails verstuurd

Aan eigen actie gedoneerd

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd

Top fondsenwerver

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

My Updates

The day after...

Thursday 12th Nov
De 10 dagen van 10.000 stappen zijn (helaas) voorbij. Wat heb ik het naar mijn zin gehad. We hebben letterlijk heel wat stappen gezet. Mooie wandelingen gemaakt.

Wandelen was een fijne tegenhanger van het drukke dagelijkse leven, de prikkels van mijn smartphone, social media en internet.
Het was ook een moment van bijkletsen. Leuke, intieme en serieuze gesprekken zijn er gevoerd onderweg. DANKjewel hiervoor...

Maar figuurlijk hebben we natuurlijk, door allerlei acties, ook stappen gezet. Er is door een aantal vrijwilligers geld ingezameld voor de realisatie van De Nije Hoeve. 

Het bekende zwarte gat?
Dankzij de goede zorgen van een Nije collega heb ik daar geen last van gehad. Zij wist precies wat ik nodig had. DANKJEWEL Paula voor dit cadeautje...

Maar we moeten door. Het coronavirus heeft nog steeds impact op ons dagelijks leven. Naast de wereldwijde gezondheidscrisis heeft dit virus ook een enorme impact op bedrijven, organisaties en zo ook op onze Stichting. Er is dringende behoefte aan hulp. 

Gelukkig beschikken we allemaal over de kracht om iets te doen of te helpen. Daarom is jouw hulp in welke vorm dan ook nog steeds zo gewenst. Help ons helpen...
Dat ons inloophuis moet blijven bestaan en De Nije Hoeve moet worden gerealiseerd, staat als een paal boven water.
En daar wij hebben jouw hulp bij nodig!

Samen maken we het verschil voor een beter leven zonder én met kanker...

Dag 10... I made it!

Tuesday 10th Nov
Vandaag mijn laatste dag van de 10 dagen van 10.000 stappen.

Hoe symbolisch is het dan om vandaag af te sluiten met de Team Captain.... Debby Nijenhuis.
De oplettende lezer van de KWF pagina heeft misschien wel gezien dat er bij sommigen een C achter de naam staat. Dat is vast de C van Captain. 
Debby Nijenhuis. Captain, initiatiefneemster en founder. De C van De Nije Stichting. Vandaag daarom met haar een grote ronde rondom De Nije Hoeve waar het allemaal om te doen is. 

Ironisch genoeg zit ik, gezien mijn diagnose, in mijn nadagen maar met De Nije Hoeve staan we aan de vooravond van iets geweldigs. De (ver)bouw en daarmee de realisatie van De Nije Hoeve. Een plek, centraal in Twente, voor iedereen goed bereikbaar. Een multidisciplinair centrum. Elk gemak onder één dak voor het hele gezin. Kanker heb je tenslotte niet alleen. Kanker heb je samen...

Dankzij jullie donaties zijn wij weer een stap dichter bij ons doel gekomen. Want hoe fantastisch is het om betekenisvol te kunnen zijn voor mensen met en na kanker. Alles is erop gericht om deze groep verder te helpen.

Daar waar het ziekenhuis zich richt op het fysieke herstel, zorgt De Nije Stichting voor de emotionele nazorg. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Daar doen we het voor!

Nogmaals dank voor al jullie steun en vrijgevigheid. Ik heb genoten van de afgelopen 10 dagen. Doneren kan natuurlijk nog steeds. Want voor de financiering zijn we volkomen afhankelijk van inkomsten uit donatie en sponsoring. Daarom is jullie hulp nog steeds hard nodig...

"Cancer does not have a face until it's yours or someone you know".

Lieve groet, Anita 

Dag 9 van 10...

Monday 9th Nov
In de wetenschap dat het streefbedrag dankzij ALLE lieve donateurs gisteren al was bereikt, was het heerlijk licht lopen vandaag. Heel eerlijk gezegd begin ik zo langzamerhand mijn kuiten wel te voelen. Ook het weer liet het een beetje afweten vandaag. Het was net alsof het heelal wat gas terugnam. Heelal vind ik een mooi woord. Want het betekent ALLES in z'n geheel.

Daarom was ik ook gelukkig met mijn lieve vriendinnetje als metgezel voor vandaag. 17 jaar vriendschap. Al het wel en wee hebben we met elkaar meegemaakt. Van geboorte tot ziekte. En alles wat daar tussen ligt. Een soort heelal zeg maar.

Vandaag gewoon een rondje Losser met elkaar. Maar soms is gewoon goed genoeg. Vandaag was zo'n dag.
Vandaag hebben we weer 12.173 stappen samen richting  de toekomst gezet.

Everyday is a fresh start...
Lieve groet, Anita

Dag 8...

Sunday 8th Nov
Vandaag gaat de boeken in als erg AANGENAAM. Weer fijn gezelschap. Mooi de tijd gehad om eens gezellig bij te beppen, en dat was heel wat... 11.402 stappen.

Op tijd vertrokken voor een rondje Boekelo. In de ochtend is het vaak zo mooi in de natuur. Als de mist nog laag boven de weilanden hangt. En wat een heerlijk zonnetje. Wat hebben we deze week GELUK met het weer!
Stukje van de Military gelopen. De meest spectaculaire hindernis, de waterbak oogt toch wat verlaten en minder spectaculair dan tijdens de Crosscountry... 

De Crosscountry is een uithoudingsproef voor ruiter en paard. Net zoals in het echte leven waar we soms enorm op de proef worden gesteld. Dat werd me vanmorgen nog weer eens heel erg duidelijk. 
Ik vraag me dan altijd af waarom de een meer leed te verduren krijgt dan de ander? Is dat degene met de sterkste schouders? Maar met 'sterkste schouder' is ook iets geks mee aan de hand. Want wie heeft de sterkste schouders en wie bepaalt dat dan?

Ik heb het over beproevingen. We worden als mens beproefd. Je wordt ziek en houd je het vol om mens te blijven? Of je kind wordt enorm onrecht aangedaan met alle gevolgen van dien maar houd je het vol omdat je zijn ouder bent? En zo zijn er nog meer voorbeelden te benoemen. Kun je dat dan?

Sterke schouders gelukkig blijkbaar wel is mijn conclusie na vandaag. Maar niemand heeft me ooit verteld dat het soms zó moeilijk zou zijn...

Lieve groet, Anita

Dag 7...

Sunday 8th Nov
Weer thuis van dag 7...
De zaterdagochtend heerlijk besteed. Rondje E
nschede met hubbie. Lopend zie je veel meer, neem je veel meer waar en kom je op paadjes waar je normaal gesproken niet komt...

Via het Hogeland, richting van Heekplein voor een heerlijke cappuccino op de markt van de
Coffee-Bike. Stad uit naar het Roombeek. Via Schreurserve, Stokhorst richting huis. Het mooie Wooldrik... 12.224 stappen.

 "We mogen elkaar niet meer vastpakken, maar we laten elkaar niet los!" Juist nu!

Lieve volgers, likers en donateurs. Enorm BEDANKT voor alle aandacht en bijdrage in welke vorm of grootte dan ook tijdens deze 10 dagen 10.000 stappen... 

Tot morgen. Dan neem ik jullie mee voor een rondje Boekelo.
 Lieve groet, Anita

Dag 6....

Friday 6th Nov
Wat een heerlijke dag met fijn gezelschap. Dat De Lutte met z'n bossen tot de schatkamer van Twente behoort snap ik na onze wandeling van vanmiddag volledig.  

We zijn (nog) niet in een lockdown, maar leven als gevolg van de huidige corona periode wel degelijk in slowdown.
Slowdown. We hebben het er vaak over gehad, maar waar we niet aan toe kwamen, is noodgedwongen het nieuwe normaal geworden.

Normaal  is de Snertloop dus een run, maar in het kader van de slowdown hebben we deze middag een wandeltempo aangehouden. Gedrieën hebben we 8.8km. afgelegd. Een Snertloop kenner weet dat de afstand 9.6km. is.  Maar we vonden zelf dat we wel een shortcut hadden verdiend.. Nog steeds genoeg voor 12.265 stappen.

Helaas voor ons geen dampende kop erwtensoep bij de eindstreep. Maar kwam wel met een grote glimlach thuis.
Twente wat ben je mooi.

Met DANK aan mijn leuke metgezellen van vanmiddag voor deze zonnige wandeling. Be grateful, slow down and enjoy life...

Lieve groet, Anita

Dag 5...

Thursday 5th Nov
Nu de klok weer op standje wintertijd staat, gaat het snel. De blaadjes vallen van de bomen. De dagen worden korter, de kleuren steeds mooier. Heerlijk!

Wat een fijn rondje vandaag. Via het Hoge Boekel naar Lonneker en door het Amelinksbos weer terug. 10.265 stappen.

Onderweg kwamen allerlei onderwerpen aan de orde. Eén daarvan ging over de zin en onzin van het leven. Zelf vind ik dat altijd een interessant onderwerp om daar met anderen over te praten.
Ik kijk er namelijk als patiënt naar. Terwijl mijn gezelschap van vandaag er als partner van naar kijkt. Zo blijkt dus maar weer dat er overal wel wat is. Hier komt  dus ook waarschijnlijk de uitdrukking "Ieder huisje heeft zijn kruisje" vandaan.

Elke ziekte heeft invloed op het gezinsleven, maar treft iedereen op een verschillende manier. Dat werd mij vandaag weer eens duidelijk.
Waar ik leef als geen paniek, het is maar chaos. Leeft de ander wat dat betreft in een constante fase van paniek.
Ik realiseer me dat ik in de afgelopen jaren daarin echt te kort ben geschoten richting de mensen om mijn heen. Zal vanaf nu mezelf dwingen om er wat vaker vanuit het andere perspectief naar te kijken. Wel kwamen we tot de conclusie dat dit anders kijken en zien zeker te maken heeft met het feit of je patiënt of naaste bent.

Weer wat geleerd vandaag. DANKJEWEL voor deze wijze wandeling.

Lieve groet, Anita

Dag 4....

Wednesday 4th Nov
Terug van een heerlijk rondje Haagse Bos bij Losser. 10.423 stappen. Weer zo'n mooie "achtertuin" hier in Twente.
Vandaag had ik het genoegen om samen met Nicole te lopen. Kennen jullie haar al? Naast Debby is zij een drijvende kracht achter De Nije Stichting.  De onmiskenbare rechterhand van Debby. Met haar mooie persoonlijkheid is zij voor velen binnen De Nije Stichting vaak een baken in woelige situaties.

Waarom ook alweer deze 10 dagen 10.000 stappen!
Afgelopen Januari is De Nije Hoeve aangekocht. Een plek, centraal in Twente, voor iedereen goed bereikbaar. Elk gemak onder één dak voor het hele gezin. Kanker heb je niet alleen. Kanker heb je samen! We hebben hiervoor de beste plek gevonden in een oude hoeve aan het water op het gezondheidspark naast het ZGT. Maar er moet nog  heel erg veel aan verbouwd worden.

Onder het typen van dit stuk hoor ik op de radio "Mag ik dan bij jou" van Claudia de Breij.

Mag ik dan bij jou? 
Het inloophuis van De Nije Stichting is erop gericht om je verder te helpen na de diagnose kanker en ook om de naasten te steunen. Je bent daar welkom om te praten, maar ook voor een luisterend oor, een arm om je schouder, voorlichting, lotgenoten contact, therapie of een moment van rust en bezinning.
Maar als je even niet bezig wilt zijn met je ziekte en je je zinnen wilt verzetten kan dat tijdens verschillende sportieve of creatieve activiteiten. Je bent er welkom met al je vragen en wensen. We helpen je graag.
Daarnaast zijn we inmiddels een multidisciplinair centrum op het gebied van zorg bij kanker en komen steeds meer professionals naar ons huis om het de gast makkelijker te maken. Alles op één plek op loopafstand.

"Mag ik dan bij jou schuilen, als het nergens anders kan?
En als ik moet huilen, droog jij mijn tranen dan?
Want als ik bij jou mag, mag jij altijd bij mij.
Kom wanneer je wilt, ik hou een kamer voor je vrij"....

Dat is precies waar het inloophuis van De Nije Stichting voor staat.

Lieve groet en tot morgen, Anita

Dag 3...

Tuesday 3rd Nov
Vandaag even geen idyllische heideveldjes of romantische laantjes. Gewoon even mijn 10.000 stappen praktisch ten uitvoer gebracht. Het nuttige met het aangename gecombineerd door een bestelling wandelend weg te brengen naar een industrie terrein verderop.  

Het regent zonnestralen. Vandaag bewust gekozen voor geen muziek, luisterboek of podcast. Gewoon me, myself and I. 
Luisteren naar de "stilte" op een industrieterrein gaat overigens een beetje lastig. Dus maar een goed gesprek aangeknoopt met mijn innerlijke stem, de verhalenverteller. Een goed gesprek over het hier en nu. Ondanks dat ik zelf in bonustijd leef merk ik toch steeds hoe lastig het is om in het nu te leven. Maar ligt geluk wel in de toekomst? Want wat als er geen toekomst is? Dan zal je het geluk dus nooit ervaren...

Kort na thuiskomst ontvang ik een mooie donatie van een lieve vriendin waardoor ik erg van mijn stuk wordt gebracht. Ze beschrijft het als volgt... "Vol bewondering kijk ik al jaren naar je grenzeloze moed en vertrouwen. Het bedrag is een totaal van de geboortedata van Suzanne en Michel".

BOEM! Over het nu gesproken. Dit zijn 2 jonge mensen in de bloei van hun leven. In dezelfde vriendengroep. Beide onlangs vlak na elkaar door het grote zwarte monster, de sluipmoordenaar die kanker heet, overleden. RIP Suzanne en Michel.

Ik ben voor NU weer even in het NU gezet. DANK voor deze wijze les!

Lieve groet, Anita

Dag 2...

Monday 2nd Nov
De paden op, de lanen in. Lekker het buitengebied in.
Waar ik gisteren nog meer binnen de Singels heb gewandeld, zoek ik vandaag heerlijk het buitengebied op. Vandaag leek meer op een NK Tegenwind. Maar wel lekker voor een frisse neus.

Sommige van mijn vriendinnetjes zien er altijd uit, wat ze ook doen, om door een ringetje te halen. Mijn hoofd lijkt altijd op soort van windkracht 9!

Tegenwind. We krijgen er allemaal wel op onze manier mee te maken. Het is dan meer de vraag "wat ga je er mee doen". Op dat punt heb ik ook gestaan. Donderdag 13 oktober 2012.. Na allerlei onderzoeken, werd het grote boek van de internist in het MST opengeslagen. Hij kuchte een keer en zei... "Mevrouw Dijkman., u heeft adenoom carcinoom en daaraan gaat u dood". Tegenwind! Net zoals tijdens mijn wandeling van vandaag. Na een paar onderhandelingsrondes met deze beste man over mijn kansen, ben ik na de derde ronde van vertwijfeling van zijn kant afgehaakt. Tegenwind oké. Maar omver laten blazen dat niet!

Vandaag dus rondje "achtertuin" in het buitengebied De Eschmarke. Mooie natuur met een uitgestrekt heideveld, het Babybos en allerlei bijzondere bewoners. Gelukkig is het droog gebleven onderweg. Een beetje Tegenwind op z'n tijd is niet zo erg. Onthoudt goed... "Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen."

Lieve mensen. BEDANKT voor jullie donaties, leuke berichtjes (onderweg) en morele support! 

Tot morgen. Dag 3.
Lieve groet, Anita

Dag 1....

Sunday 1st Nov
Zoals zovelen, staat ook mijn leven in het teken van kanker. Hoewel ik mij realiseer dat het bij mij altijd alle kanten op kan, is er bij vele, ook dierbaren, het spreekwoordelijke kwartje al de verkeerde kant opgevallen. Daarom heb ik de behoefte om met mijn kostbare (bonus)tijd hier op aarde iets te doen.

Daarom vraag ik aandacht voor mijn inloophuis De Nije Hoeve...

Dag 1.
Vandaag met een heerlijk zonnetje afgetrapt. 10 dagen 10.000 stappen. Met Positive Vibes op mijn Spotify playlist is het meer dan goed vertoeven onderweg.

Onderweg bedenk ik mij dan ook weer eens wat voor een geluksvogel ik ben met mijn huidige "gezondheid" en met zo veel lieve mensen om mij heen. 

Via het Wooldrikspark (de wijk waar ik woon), de Boulevard met z'n mooie Alpha Toren wandel ik door de binnenstad naar het volgende park.  Het Volkspark met z'n mooie beelden.
Langzaamaan weer richting binnenstad over het Stationsplein naar de Heurne voor een overheerlijke cappu. Enschede wat ben je mooi!

Back home... 10.711 stappen.
Iedereen bedankt voor de support en mooie donaties. De eerste wandelgroepjes zijn al in de maak. Ik verheug me op de komende dagen!

Lieve groet, Anita

Aan de slag(kracht) voor de Nije Hoeve...

Thursday 29th Oct
Ga je met mij mee? 10 dagen, elke dag 10.000 stappen om de strijd tegen longkanker aan te gaan. Niels Harthoorn heeft dit afgelopen augustus ook al gedaan voor Longkanker Nederland. Ik heb hem leren "kennen" omdat we in rijke bezit zijn van dezelfde aparte mutatie welke longkanker heeft veroorzaakt.

Is je leven dan eindig? Voor mij vooralsnog niet. 8 jaar geleden kreeg ik, voor mij redelijk out of the blue, de diagnose longkanker in ver uitgezaaid stadium, fase 4. Aangezien ik nooit heb gerookt zal je begrijpen dat dit een hard gelach is.

Gelukkig  is er tegenwoordig steeds meer onderzoek naar het hoe en waarom. Ieder mens is uniek, elke tumor ook....
Wat bleek een aparte ALK mutatie, EML4ALK, heeft deze schade aangericht.  Dankzij of als gevolg van deze ALK mutatie ben ik vanaf het begin al in goede handen van Dr. Baas van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. 

Onder de noemer; wat kan ik wel doen met mijn kostbare tijd kwam ik een paar jaar geleden in contact met Debby Nijenhuis van de Nije Stichting. Het Nije Huis is een inloophuis voor iedereen die kanker heeft (gehad) én hun naasten. Dit inloophuis is er voor heel Twente.  
Afgelopen jaar is de Nije Hoeve aangekocht. Door de corona crisis is de verbouwing hiervan een beetje in de problemen gekomen. Deze boerderij moet volledig gerenoveerd worden!  Acties voor de Nije Hoeve ondervinden hinder van de nog steeds heersende corona. Vele acties die in de agenda stonden  en nog staan, zoals o.a. de SamenLoop voor Hoop, gaan niet door. Veel valt in duigen!

Er is dus hard hulp maar ook zeker geld nodig om deze kostbare verbouwing te kunnen realiseren. De Nije Hoeve is erop gericht om mensen verder te helpen na de diagnose kanker en ook om de naasten te steunen!

Doe je (ook) mee? Kom op tegen kanker en bouw mee aan de Hoeve! Je kan op verschillende manieren jouw steentje bijdragen: Door je aan te melden als vrijwilliger bij de Nije Stichting. Door mee te bouwen aan de Nije Hoeve. Of door, net als ik, geld in te zamelen...

Velen van ons zijn gezond. Helaas, en ik spreek uit ervaring, geldt dat niet voor iedereen. Daarom zet ik mij sinds maart 2017 met veel trots in voor De Nije Stichting.

Thank you to my Sponsors

10

Hans Beumers

0

Maureen Jongman

Je bent een voorbeeld en inspiratie voor velen!diep respect hoe je in het leven staat en hoe je het allemaal doet!

10.4

Janny

Je bent een topper

10

Caroline

Topper 😘

50.4

Fam. W. Hesselink

Wat een mooie actie Anita!

25.4

Ingrid

Topper😘

23.4

Danielle

Topper! Goed bezig!

5.4

Ellen Koekenberg

Top prestatie 🙏

5.4

Anonymous

15.4

Monique Wessels

Kusje en succes!

25

Bouwhandig

Succes meid❤️

10.4

Anonymous

You go girl!!

50.4

Debby De Paauw

Succes Anita! ❤️

10

Lauretta Hollink

Succes💪🙏😘

50.4

Ilon

Heel veel succes en sterkte in deze tijd!

10

Imke Hartman

Succes Anita!! Je bent een topper!

29

Rachel

Vol bewondering kijk ik al jaren naar je grenzeloze moed en vertrouwen❣️het bedrag is een totaal van de geboortedata van Suzanne en Michel❤️

15.4

Marianne

geweldig Anita

100

Eurogio Coffee-Bike

Laat de zon maar schijnen! Succes! gr. Erwin

25.4

Sandra Koopman

Super Anita! 1 voorwaarde .. 😉 mag ik deze week 1 dag met je meelopen?

10.4

Cherris & Michel

Topper, goed bezig 💪🏻

50.4

Karin Scholten

Succes lieve Anita!

19.4

Anonymous

5.4

Niels Harthoorn

Super actie Anita! 💪🍀

25.4

Brenda Scholten

Trots op mijn schone zus!

10

Anonymous

19.4

Anonymous

Donatie in bitcoin ontvangen. Deze overgezet in Euro's...

20.4

Petra Beun

Veel succes Anita!!

10.4

Babette

Veel succes!

15.4

Christa Smit

You go toppertje 😘

25.4

Anonymous

50.4

Edith Meijer

Super actie Anita, heel veel succes!

10

Marloes Berkien

25

Mayra Carels

👊🏼 💪🏼😘

10.4

Diane Poorthuis

Top actie Anita! Succes!

10

Astrid Horbeek

20.4

Familie Van Dongen

Zet 'm op topper!! 💪💋

10

Anonymous

20.4

Eddy Fisscher

Hey hallo Anita, wat goed van jou zeg! Succes en groeten van mij Eddy xxx

10.4

Karin Venema-reinink

Zet hem op! 💋

25.4

Gerrie

Je bent onze topper

25.4

Nathalie Dijkman

zoveel respect voor jou! Ik draag graag mijn steentje bij!

28.4

Erik

Veel succes met deze bijzondere actie!

5.4

Nicole Blokhuis

8.4

I Huijskens

5.4

Anonymous

50.4

William Scholten

Trots op deze powervrouw 💪🏼.

5

Mandy

10.4

Anonymous

Veel succes Anita!

5.4

Sandra Ronitz-Wonink

Succes!!

15.4

Anonymous

10.4

Anita

Donatie voor de Nije Hoeve