Dorien Janse

NN Marathon Rotterdam 2023

Mijn activiteiten volgen

474
kms

My target 675 kms

Ik ren tegen kanker tijdens de NN Marathon Rotterdam

Ik doe mee om geld op te halen voor de Daniel den Hoedbrug en het Familiehuis Daniel den Hoed. Daarmee slaan we letterlijk een brug tussen fysieke en mentale zorg van kankerpatiënten in 't Erasmus MC. Help jij mij met een donatie? Namens mij en KWF: dankjewel!

#demooiste

My Achievements

Actiepagina gemaakt

Foto's toegevoegd

E-mails verstuurd

Aan eigen actie gedoneerd

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd

Top fondsenwerver

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

€500 euro opgehaald: t-shirt verdiend

My Updates

Week 10: We zijn nog steeds on running...

Sunday 19th Mar
Het heeft een tijdje geduurd dat ik een update heb gegeven over mijn voorbereiding. Het liefst had ik elke week geschreven hoe goed het allemaal ging, maar helaas...Na de 5e week, na een duurloop van 28 km, kreeg ik te maken met pijnklachten aan mijn rechterhiel, Deze blessure heb ik ook 6 jaar lang aan mijn linkerhiel gehad. Zes dagen volledige hardlooprust en daarna heb ik het weer rustig kunnen opbouwen, maar helaas wel met pijn. Iedere keer was het tijdens en na de training 'luisteren naar mijn lichaam'. In de voorjaarsvakantie was ik op vakantie in Inzell en heb ik daar voor het eerst weer een 20+ training kunnen doen zonder al te veel napijn. De marathon groep had in de tussentijd ook al deze 21, een 27 en een 30 km gelopen. 
Gelukkig kon ik vorige week ook weer een 30 km meelopen, zonder toename van de pijn.
Afgelopen week wel mezelf behandeld met dry needling, massage, taping en zelfs een sessie bij de acupuncturist! Maar liefst 30 naalden zette ze in mijn buik om de energiebaan te stimuleren en de meridianen naar mijn beide benen.
Vandaag weer een 21 km gelopen met de groep en een uur fietsen erna, om toch nog wat extra duurbelasting te krijgen. Kortom we zijn nog steeds on running....Nog 4 weken heel blijven.

Week 4: 1000€ bereikt en 25 km Asselronde

Sunday 5th Feb
Afgelopen week was pittig. Ik heb veel gelopen en had veel afspraken en wat stress, dus komende week kijken of ik iets meer rust kan nemen voor mijn herstel. Gisteren had ik een veldtest op de atletiekbaan om te bepalen wat mijn marathon tempo zou kunnen zijn. De uitslag volgt nog, dus vandaag nog op gevoel gelopen tijdens de Asselronde in Apeldoorn, mijn langste wedstrijd ooit! De opdracht was om deze op marathon tempo te lopen en daar was ik dus de hele week mee bezig. Hoe zal ik dit aanpakken? Echt heel rustig lopen, rustig lopen of toch kijken wat ik eruit kan halen?? Het plan vandaag werd: rustig lopen en de laatste 5 km versnellen. Maar ja, dan sta je daar licht gespannen in het startvak met je nummer opgespeld en dan klinkt het startschot en dan ga je....De eerste 5 kilometers tot de eerste 'berg' mooi volgens plan. Op km 10 haal ik Martijn (uit onze loopgroep) in en samen beuken we ons een weg door de wind tussen Hoog Soeren en Assel. Daarna tot km 20 netjes op een comfortabele hartslag gelopen, maar wel af en toe wat sneller dan de bedoeling was. Het gaat gewoon lekker, neem op tijd mijn gelletje en neem bij iedere waterpost wat te drinken. Ik heb alleen best zere voeten, daar moet ik echt nog iets mee. Gelukkig geen blaren meer of last van wintertenen., die de laatste weken opspeelden.
Vanaf km 20 loopt het licht naar beneden en heb ik de gashendel nog een beetje open kunnen zetten. Met een tijd van 2.05.05 (tempo 5.00/km) kom ik redelijk fris over de finish. Ik denk niet dat dit mijn marathon tempo is, maar dan weten we dat ook weer. Bij de marathon echt rustig aan beginnen, maar wellicht hoeft dit geen 5.30 te zijn.
Ik kreeg deze week een vraag van 1 van mijn sponsors: Wat doe en laat ik er nou zoal voor, voor deze marathon?
Behalve hardlooptrainingen, probeer ik vooral te werken aan mijn herstelvermogen. Het herstelvermogen wordt beïnvloed door: Slaap, Stress, Ademhaling, Beweging, Voeding en Immuunsysteem. Ik probeer op tijd naar bed te gaan en stimuleer een neus-en buikademhaling, waardoor ik dieper slaap en dus beter herstel in de nacht. Iets dat daar ook aan bijdraagt is Intermittent Fasting. Ik eet de helft van de week maar 2 (echt) grote maaltijden, zonder tussendoortjes. Ik sla dan mijn ontbijt over en eet niet meer na 20.00 uur. Op die manier kan mijn lichaam gedurende de nacht echt aan herstel werken en hoeft het geen eten meer te verteren en kan mijn lichaam overdag beter schakelen naar de vetverbranding, wat schonere en duurzamere energie oplevert voor het lichaam. Ik zal volgende keer iets vertellen over de andere domeinen, want het is nu tijd om te gaan slapen.

Week 3 met een podiumplaats op het clubkampioenschap

Sunday 29th Jan
Deze week heb ik een lekkere trainingsweek kunnen draaien. Mijn knie zeurt nog licht, maar niet meer zo hinderlijk dat ik mijn looptrainingen niet heb kunnen doen. Maandag lag er nog sneeuw in het bos en heb ik hier met mijn gravelbike nog heerlijk van kunnen genieten. Dinsdag een lekkere baantraining, woensdag krachttraining, donderdag een duurloopje en op vrijdag loop ik met client Bert mee met zijn personal training. Op zaterdag deelname aan de clubkampioenschappen cross van mijn club AV Triathlon. Crossen is niet echt mijn ding, ik kan hier nooit echt mijn ritme in vinden en dus ook geen ontspanning. Met mijn hoge hartslag (gemiddelde van 180) is het dan niet echt lekker lopen. De mannen starten 2 minuten voor ons, dus het is wel fijn om steeds een mikpunt voor je te hebben om in te halen en vervolgens van die mannen weer een aanmoediging te krijgen. Fotograaf Harry van 't Veld staat langs het parcours en bij mijn laatste passage lukt het mij om er een lach uit te persen. Ik sta meestal met zo'n lelijke grimas van afzien op de foto.
Na 39 minuten passeer ik de verlossende eindstreep. En als ik in de rij sta bij de poffertjeskraam, beginnen ze met de prijsuitreiking en blijk ik in mijn leeftijdscategorie toch nog een 3e plek te hebben bereikt. Die had ik onderweg niet zien aankomen. Een dag later staat er weer een duurloop op de planning, slechts 20 km - zo voelt het al! De eerste 2 km voelen de beentjes nog wat stram, maar daarna hebben de beentjes het ritme weer te pakken.
Volgende week loop ik in Apeldoorn de Asselronde, een wedstrijd over 25 km.

De eerste 2 duurlopen zitten er op

Sunday 22nd Jan
Het shirt is binnen en het startnummer is geregistreerd

Vorige week zondag was de eerste lange duurloop training met de trainingsgroep. Het is een groep, samengesteld uit de verenigingen Altis, Pijnenburg en mijn eigen AV Triathlon, die wekelijks op zondag de lange duurloop samen doet.
Vorige week stond er een 21 km loop op het programma. Ondanks dat deze best lekker ging, merkte ik de rest van de dag best wel even dat ik een inspanning had geleverd. Op dinsdag had ik een baantraining en voelde ik tijdens het inlopen mijn knie weer. Tijdens een gravelrit, 10 december, was ik hierop gevallen en daarna heb ik met de halve marathons van Linschoten en Egmond en ook nog een uitstapje op natuurijs niet echt rust genomen. Blijkbaar was de eerste 21 km de spreekwoordelijke druppel. Tijdens het eerste kwartier op de baan speelde zich een discussie af tussen Dorien, de hardloper, die een schema in haar hoofd heeft en Dorien de fysiotherapeut, die zei dat de pijnscore maximaal 4 mag zijn op een schaal tot 10. De fysiotherapeut won de battle en na 2 km op de baan vertrok ik weer naar huis.
Rest van de week mezelf wat behandeld en een extra krachttraining gedaan. Donderdag weer een loopje kunnen doen van ruim 6 km. Vandaag dan de 2e duurloop, van 24 km. Ik ben groepje terug gegaan in tempo en na 9 km begon ik die knie toch weer wat te voelen, dus afscheid genomen van de groep en zelf terug gelopen naar het clubhuis. Daar aangekomen voelde het eigenlijk wel okee, dus toch nog een rondje van 5 km eraan geplakt en heel makkelijk op 20 km uitgekomen.
Na de koffie in het clubhuis even een korte behandeling van mijn oud collega Marcel gehad, wat hopelijk het herstel wat bevordert.
Volgende week wederom een lange duurloop van 20 km en het clubkampioenschap cross de dag ervoor.

Voorbereiding gestart!

Friday 13th Jan
Met het lopen van de halve marathon van Egmond zondag 8 januari is mijn voorbereiding voor Rotterdam gestart. Egmond is een zware halve marathon met 7 km over het strand, 4 km over een smal onverhard duinpad, op en neer en daarna nog 10 km verhard met een kort venijnig klimmetje op 20 km. 
Op het strand hadden we een harde tegenwind en veel mul zand. Dat viel me vies tegen. Na 4 km voelde mijn hartslag al zo hoog, dat ik de hazen van 1.45 maar snel liet gaan. Na 7 km het duin over en dan zou ik wel gaan racen, maar ik was vergeten hoe smal het daar is en dat je dan ook nog best op en neer moet, dus met iets meer versnelling, maar nog niet echt hard. Op 14 km kreeg ik een dipje, maar gelukkig was daar even de afleiding van een energie gelletje en kon ik daarna lekker het tempo opvoeren. In de verte zag ik de hazen weer lopen en ik haalde de ene na de andere loper in. Nog even afzien op het klimmetje en dan vol gas naar de finish. Pas na de finishlijn durfde ik op mijn horloge naar mijn tijd te kijken: 1.46,45! Dat is maar een minuut langzamer dan mijn halve marathon in Amersfoort in juni. Best tevreden dus.
Aanstaand weekend staat de eerste groepstraining te wachten, meteen weer een afstand van 21 km!
Het was 7 jaar geleden dat ik deze halve marathon eerder had gelopen, in 1.55.

Thank you to my Sponsors

25.4

Rick Odolphij

Geniet er van Dorien!

20

Eddy Boer

Zet hem op Dorien !

15.4

Marta

Succes 🍀

15.4

Gerrit Vd

Veel succes Dorien met de voorbereidingen.

13.4

Mieke Baars

Dan heb je nu de 1000 aangetikt met onze donatie... Go for it

15.4

Janny Van de Berkt

Heel veel succes met de voorbereiding!

7.9

Tilly

Zet hem op Dorien!

15.4

Michelle Willems

Zet ‘m op Dorien! Je kunt het! 💪🏻

10.4

Karima Niese

Succes kanjer! Jij lust die 42km rauw 💪🏼

25.4

Saskia

Mooi doel en goed doel. Zet hem op!

10.4

Judith Bosscha

Hey Dorien! Heel veel succes met de trainingen en natuurlijk je eerste marathon. You can do it!! Ik draag graag een steentje bij aan je mooie doel. Groetjes vanuit het Franse Bretagne! Judith

30

Anonymous

Succes!

25.4

Ralf

Succes!!!

10

Angelina

Succes met in gedachte dit goede doel zijn die 42 km een makkie.

10

Karin

Heel veel succes!

10.4

Renske Eilers

Succes!

10.4

P Kranenburg

15.4

Linda

Heel veel succes Dorien! Je kunt t !

25.4

Annemarie Wagemakers

Super! Veel Succes.

15.4

Ypie De Boer

Beste Dorien, heel veel succes met deze uitdaging! Je kunt het!!

32

Desiree de Ronde

Ha Dorien…heel veel succes. Wat een goed doel! En met de donatie heb je je streefbedrag gehaald

10

Theo Portegijs

Goed bezig Dorien

50

Anonymous

15.4

Hans van Schaik

25

Menno Kramer

Succes en fiks die marathon Dorien 👍👍

25

Joop

Veel succes, Dorien!! Hartelijke groet vanuit Zwolle.

15.4

Jerts

Hey Dorien. Zet 'm op in Rotterdam

25.4

Marjan Koerselman

Veel succes Dorien, ik hoop dat je heel veel geld ophaalt voor dit goede doel

25.82

J van Haitsma

succes DJ

25.4

Maarten

Succes!

12.4

Marrigje

En dan nu de €500 aangetikt!! Succes.

25

Cornee Veenhuis

Je kan het👍

25.4

Maarten Janse

5.4

Ingrid Karssen

goede actie! suc6!

10.4

Olaf Christoffersen

50.4

Ellen Cornelisse

Go Dorien!

15.4

Leila te Ronde

7.9

Nanda

Super top dat je dit ook doet Op naar Rotterdam 💪🏃🏼‍♀️

15.4

Anonymous

25

Hilco Van Der Wal

Gaaf evenement en mooi eens te doen (en ongetwijfeld pijnlijk..)!

50.4

Moos

Hup Dorien, een hele goede actie.. daar maak je veel mensen blij mee.

5

Tirsa

15.4

Helma van der Tier

25.4

Dave

Een goed en belangrijk doel!

2.5

Nikita

Alle kleine beetjes helpen 🏃🏻‍♀️💪🏻❤️

15.4

Saskia

Mooi doel. Veel plezier!

25.4

Rene Van Opstal

25.4

Martin Snaterse

Harstikke goed Dorien. Goede marathon gewenst!

15.4

Anonymous

10.4

Ismonda

Mooi doel Dorien, heel veel succes!

25.4

Geertje Appel

15.4

Eric Leemans

Goed bezig Dorien! Veel succes met voorbereiden

10

Aron Laan

15.4

Paul Kramer

Suc dorien

25.4

Yvonne Casteleijn

Mooi initiatief Dorien; succes met de voorbereidingen. Jij kan dit!!

25.4

Dorien

Voor iedereen die strijd tegen kanker, ga ik de strijd aan met de 42 km.