long.leven

By Iris

Ik kom in actie tegen kanker

Ik kom in actie om geld op te halen voor kankeronderzoek. Mijn zus is getroffen door deze oneerlijke ziekte. Over de zeldzame vorm van kanker die haar heeft getroffen, papil van vater kanker, is niet veel bekend. Om mensen die deze diagnose krijgen een toekomst te geven stap ik op de fiets. Sponsor mij en help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Namens mij en KWF: dankjewel!

My Achievements

Foto’s toegevoegd

Actiepagina gemaakt

Aan eigen actie gedoneerd

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd

Vermelding op Wall of fame

Emails verstuurd

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

My Updates

Komma

Friday 24th Jun
Deze week laat een diepe indruk achter. Maandag mocht ik aanwezig zijn bij de opnames van stichting komma. Deze stichting zet zit in voor ongeneeslijk zieke ouders om een blijvende herinnering na te laten aan hun kinderen. Het is heftig en intens om dit van zo dichtbij mee te maken, maar ook zo mooi dat het kan. Jacinta heeft een prachtig portret over haar en door haar neer laten zetten. Door de enorm relaxte begeleiding van Brian kwamen de herinneringen als vanzelf en is dit eigenlijk de hele week door gegaan. 
Zo weet ik nu dat Jacinta gewoon aanwezig was in het ziekenhuis tijdens mijn geboorte (hoe onhandig van mijn ouders, maar het ging te vlot om haar nog onder te brengen bij mijn tante) en ze met een zuster in de keuken met flesjes in de weer in geweest. 

Het eindresultaat van het portret zal fantastisch zijn. Hoe kan dat ook anders wanneer het gaat over mijn zus, een sterke stoere vrouw, een harde werker en daarnaast ook nog geweldige moeder. Ik ben zo trots op haar.

Spontaan bij een sponsor aan

Monday 13th Jun
Ondanks dat het een tijdje stil is op de sponsor site betekent dit niet dat ik heb stilgezeten. De afgelopen weken heb ik regelmatig op mijn Carbon ros gezeten, soms zelfs binnen omdat het buiten met bakken uit de hemel kwam. 
Vandaag was het een prachtige dag om er op uit te trekken. Koers naar Langevelderslag. Langs deze route woont een van mijn tantes. Het leek me leuk om haar, als tante en sponsor, te verrassen met een bezoekje. Helaas…. Niet thuis. Goede reden om deze route nog eens te herhalen. @tante Wil, ik probeer het nog eens!
Onderweg werd in aangemoedigd door het applaus uit de berm, bij minstens windkracht 4, hoor je de klaprozen klappen! Weet je nu ook waarom die knal rode bloemen zo heten.
In de duinen was het oppassen geblazen met alle beren op de weg. Gelukkig waren er niet veel andere weggebruikers en kon ik ze makkelijk mijden, zodat ze tot mooie grote beren kunnen uitgroeien. 
Nog een reden om deze route nog eens te doen is de heerlijk koffie bij het keerpunt, in de luwte van de duinen, zeezicht en zoetigheden. Je waant je even op vakantie…..

Vind je het ook leuk als ik spontaan bij je aan kom? Stuur me dan even een mailtje met je adres, dan maak ik een trainingsrondje met jouw adres er in (mits het kilometer technisch haalbaar is). Ik kom graag bij je langs, een extra challenge; Spontaan bij Sponsor Aan! Wie weet tot snel en dank voor je support!!

YESSSSS!!!!!

Tuesday 24th May
YESSSSS!!!!!! Successen moet je vieren!! Nou ik heb wat afgejubeld op de fiets gisteren!! Één van mijn jaar doelen was om minstens 30 kilometer solo af te leggen met een gemiddelde van 30 km/uur. De doorgewinterde fietser weet dat dat behoorlijk door pezen is. Gewapend in mijn nieuwe KWF shirt op mijn stalen ros ging ik voor een trainingsrondje. De omstandigheden waren gunstig, weinig wind, niet al te warm en af en toe een klein buitje. Tijdens het rijden leek mijn doel opeens wel heel haalbaar; knallen dus. Op het eind van de rit 30,6 km/uur op de teller; wat een kick!!! Nog beter werd het die avond, het (inmiddels 3e) streef bedrag van 2000 euro is binnen!!!! Ik wist dat we al heel close waren. Jacinta liet weten tijdens een bijkletsen etentje dat het bedrag is gehaald, zij heeft er met haar donatie voor gezorgd dat we nu over de 2000 euro zijn!!!! Het fijne hiervan is, is dat ik nu aan kan geven bij het KWF naar welk onderzoeks tak de gelden gaan! Ik ga binnenkort met het KWF in overleg wat de mogelijkheden zijn. Zoveel (57 al!) donaties uit zoveel verschillende hoeken maken een enorme impact! Ik fiets wel verder, hopelijk staat de teller nog lang niet stil en kunnen we nog heel veel meer successen vieren!

Meters maken!!!

Wednesday 18th May
Meters maken met Mous! Langzaamaan is het tijd om langere afstanden te gaan rijden. Sudo crème ✅ Zonnebrand ✅ Route ingesteld ✅ Ontmoetingsplek afgestemd ✅ Bidons gevuld ✅ Banden op spanning ✅ Gaan met die banaan!!! Goede voorbereiding is het halve werk, eenmaal op de fiets kan het grote genieten beginnen. Op naar de Ackerdijkse plassen, daar staat fietsmaatje Mous, wederom gelukt om ongeveer gelijktijdig uit verschillende richtingen te arriveren. De weg erheen is prachtig! Een groene oase in de randstad. Ook de route die we samen afleggen is mooi, al krijgt die minder aandacht. Tijd om bij te kletsen! En ondersteboven selfies te maken (even op letten de volgende keer!) Bijna bij Delft scheiden onze wegen weer. Tandje erbij om op tijd thuis te zijn voor de kids die uit school komen. 91,91 kilometers op de teller. (Ik hou van dit soort getallen) en precies nog vijf minuten om de lunch klaar te zetten. Trainen voor het einddoel is zo alles behalve een straf en met jullie als geweldige sponsoren komt de motivatie als vanzelf! Dank allemaal!

Opgeven is geen optie

Sunday 8th May
Opgeven is geen optie! Deze gevleugelde uitspraak is er eentje die tijdens een fietsrit zo nu en dan door mijn hoofd gaat. Pffff zadelpijn, waar heb ik het over….. Als ik last heb van een pijntje hier of pijntje daar, dan dwalen mijn gedachten af naar die dappere vrouwen, mijn zus, mijn virtuele challenge maatje, mijn collega… Zij hebben zeker recht van spreken, maar opgeven? Dat doen deze super vrouwen niet, ondanks heftige diagnoses, operaties die achter de rug zijn, of nog gaan komen, behandelingen die in eerst instantie zieker maken…. Zij gaan door. Wat zit ik dan te miepen. Smeren maar en gaan met die banaan. En dan zijn er ook nog zemen, super zemen zelfs met mijn naam er toevallig op. Selma wees me vandaag op een geweldig stuk. Ben je een fietser? Dan is dit een must-read https://www.nrc.nl/nieuws/2022/05/05/alles-begint-met-een-goede-broek-a4118482 Zin om een keertje een training mee te fietsen: gezellig!!! Zin om op één van de tochten mee te fietsen: laat het weten! Wist je dat ik op deze site zo nu en dan een stukje schrijf over trainingen naar de sponsortochten toe en trainings foto's plaats?

Vakantie = koersen!!

Sunday 1st May
Afgelopen week hebben we een heerlijke vakantie week gehad! In Roggel of all places, met de hele schoon familie. Altijd een drukke gezelligheid! In de vroege uurtjes ging ik er met Rutger er op uit om te trainen. Altijd fijn, want hij is behalve koers planner ook tempo-maker en favoriet: windscherm. Maar liefst 244 kilometers heeft hij me uit de wind gehouden! Mooi weer wat kilometers in de benen. Op naar de 150 km in Surhuisterveen bij de Pieter Weening Classic. Helaas zonder windscherm…… want die moet dan waarschijnlijk werken. Extra reden om stevig door te trainen. Met al die geweldige donaties van jullie lukt het me gemakkelijk om gemotiveerd te blijven! Ik heb me in de vakantie week heel jarig gevoeld met al die lieve donaties uit verschillende hoeken: super bedankt!

Kilometers motivatie!

Sunday 24th Apr
De actie website is 1 dag in de lucht! De helft van het streef bedrag is al binnen, wat heerlijk dat er zoveel lieve mensen zijn die deze actie steunen. Dank jullie allemaal. Dit geeft mij extra motivatie om kilometers te trainen om straks met vleugels de Pieter Weening Classic en later dit jaar de Harbour tour te volbrengen.

Nog een 7 nachtjes slapen en dan…..

Saturday 23rd Apr
Nog 7 nachtjes slapen en dan….. 44 kaarsje op de taart!!! 

Wat altijd zo vanzelfsprekend was is dat nu niet meer. Zelfs jarig zijn krijgt een andere lading. Nu mijn zus getroffen is door deze ziekte grijpt het me met regelmaat bij de strot. De onzekerheid ….. Daar waar we er altijd zomaar vanuit gaan dat we oud worden, onze kinderen zien opgroeien en wie weet ooit kleinkinderen. Nu is niet eens meer zeker hoeveel verjaardagen er nog volgen. Daarom vieren we ze nu bewuster. Bij elk kaarsje dat ik volgende week mag uitblazen ben ik dankbaar. 

Hopelijk kan ik met de actie die ik dit jaar ga voeren een beetje bijdragen aan het leven van mensen met kanker. Dit jaar hoef ik geen cadeaus, als je toch wat wil geven voor mijn verjaardag: sponsor me dan! Als tegenprestatie fiets is dit jaar de Pieter Weening Classic en de Harbour tour. 

Add life to your days!

Monday 11th Apr
Het was hysterisch, maar stiekem toch ook een vleugje serieus! Het NK puzzelen, nou ja de voorronde dan. Met bijna 70 teams in de voorronde. Helaas zaten we nét niet bij de eerste 6 die doorgingen. Dan hadden we 120 minuten sneller moeten zijn. Meedoen is belangrijker dan winnen….. maak dat de kat wijs! Volgend jaar trainingskamp van tevoren en dan gaan we weer; ik teken ervoor om met het hele team ‘power to the puzzle’ er dan ook weer bij te zijn!

Wat ga ik doen??

Thursday 17th Mar
Aan de zijlijn staan voelt machteloos. Graag wil ik het grote verdriet en gevoel van onmacht omzetten in een positief iets. Daarom ga ik dit jaar twee tochten fietsen als tegenprestatie om geld op te halen voor onderzoek. Het trainen voor deze tochten geeft afleiding. De tochten die op de planning staan zijn de Pieter Weening Classic en de Harbour Tour. Eigenlijk is het heel simpel; ik ga fietsen en jij kan me sponsoren zodat het KWF onderzoek kan doen en ook aandacht kan geven aan zeldzame kankers. 

Thank you to my Sponsors

10.4

Edwin Akerboom

25.4

Anonymous

Heel veel succes, Iris! Je hebt een mooi en belangrijk doel. Gr, Michelle Tans

25.4

René S

Goede actie. Veel succes. René (oud-collega Jacinta)

15.4

Diana Monteny

50.4

Dieke Hoftijzer

84.4

Van

Streefbedrag bereikt ✅ en nu op naar de EUR 4000 💪🏽 Kanjers zijn jullie 😘

15.4

Kristel De Jong

90.4

Robin Witteman

Heel veel succes en sterkte!

50.4

Ingrid Tappin

💪🏽❤️❤️❤️

10.4

Marcella

15.4

Marin Lambrigger

Er is geen troost, dus dan maar zo... denk aan jou/jullie ❤

25.4

Manon Hanemaayer

15.4

Anonymous

10.4

Carmen Erkelens

Succes Iris en veel sterkte voor/met je zus🍀

10.4

Lisette Witteman

25.4

Wendy Witteman

25.4

H2

Wat een goed plan Iris, zet hem op! Liefs

15.4

Celise Van Paridon

Succes Iris!! 👏🏻👏🏻💪🏻💪🏻

25.4

Stephanie Brederode

15.4

J Santing

Go go go Ier!! Xx

25

Cynthia Van Der Slot

Heel veel succes voor jou en je lieve zus ❤️

15.4

Annemieke Knijnenburg

158.4

F En N

Wij maken het rond

25

Jasperina Brinkmann

Veel succes met je goede actie!

25.4

Cinthia S. (ruth's Friend)

Keep being an inspiration!

75.4

Anonymous

Geweldig Ier!

10.4

Anonymous

25.4

Isa

5.4

Loucky De Keizer

Succes Iris!

20.4

Miriam Van Oostwaard

Succes Iris (&zus!) Go for it. Groetjes Miriam

25.4

Ingrid Van Gerven

Hoi Iris, In korte tijd is Jacinta een hele lieve vriendin geworden. Ik wens je heel veel succes met het behalen van je doel! Liefs, Ingrid

15

Donald Mollee

Iris, ik ken jou niet maar Jacinta is een oud collega. Wat fantastisch dat jij je zo inzet. Succes en op naar minimaal je streefdoel. Donald

15.4

Birgit Diepstraten

25.4

Mariska Willemsen

Wat een mooi initiatief! Succes Iris

10

Petra Van Der Beek

Succes

10.4

Patrick Stoute

Dank voor jouw inzet. Beide ouders verloren. Moge jouw inzet het verschil maken! Ik geloof in je! Zet hem op topper!

50.4

Jan En Marianne

Iris, respect! Sterkte voor je zus en geweldig dat je dit voor haar doet. Hopelijk haal je snel het donatie doel. Sterkte dus ook met je fiets doelen (30 gemiddeld over 30 km is inderdaad niet makkelijk).

10.4

Heidi Selten

15.4

Conny

Zet m op iris💪 Super dat je dit doet🫶🏻

30.4

Jacinta Noort

Even een duwtje, zodat jij zelf kan bepalen naar welk onderzoek het gaat. Topper, liefs van mij 🥰

25.4

Sandra Van Der Wielen

Succes!

15.4

Marin Lambrigger-caminada

Ook al doneer ik dit doel al jaren, toch een extra donatie voor jou. Succes!

25.4

Rinus Van Swieten

Iris, een mooie actie van je veel succes!! Rinus

25.4

Ria

Mooi Iris deze actie! ❤️

10.4

Truus Brinkmann

10

Marieke Brinkmann

10.4

Marion Schuur

25.4

Irene Ris

Succes!! Ik fiets in je voorbereiding graag wat kilometertjes mee...

50.4

Anonymous

25.4

Roland Van Den Enden

Succes met fietsen voor dit mooie doel!

50.4

Anonymous

Geweldige actie Iris! Hoop dat je veel geld ermee kan ophalen en dat er weer een beetje licht zal schijnen voor je zuster in deze zwarte periode.

20.4

Anonymous

15.4

Martin Zandbergen

Succes!!

100.4

Anonymous

Ik hoorde dit van Ruth ik ben ook op de fiets!!, zet em op Iris en heel veel sterkte aan jou en jouw zus

15.4

Angelique Jirka

Zo lief en knap van je dat je dit gaat ondernemen! Heel veel succes met je fietstocht!

25.4

Petra & Leonard

Heel veel succes Iris voor die lieve zus van je ❤️🥰

50.4

Anonymous

40.4

Wil Noort

Succes met de actie!

50.4

Ruth

Goed bezig Iris!

180.4

Tamara Jongbloed-winkel

50.4

Irene

Zet ‘m op Iris, we zijn trots op je!! Liefs van je schoonzus

50.4

Ellen Den Butter

Super goed doel, Iris! Heel veel succes.

15.4

Raveilla

Heel veel succes!!

50.4

Ank Van Der Land

15.4

Vera

Mooi doel Iris! Veel succes X

15.4

Pieter Van Swieten

Succes Iris!

40.4

Marianne- Dijkmans

Nog even de 1000 € aantikken! En dan weer verder. .. misschien..

50.4

Dora Nieland

Onwijs veel succes Iris! Fantastisch doel om je hier op deze manier voor in te zetten.

50.4

Pieter Dijkmans

Hi Iris, wat goed van je dat je dit doet!

100.4

Anonymous

Hoi Iris, Supergoed dat je dit doet! Lijkt me best heel moeilijk voor je om je zus zo te zien. Als arts, als mens en als zusje. Kortom, respect dat je er ook iets constructiefs mee doet. Kudos! Groeten en bikkelze! Thomas, ook van Vera

50.4

Irene Dijkmans

Lieve Iris, Wat fantastisch dat je dit doet om Jacinta een hart onder de riem te steken! Heel veel succes!! Liefs, Irene

50.4

Peggy-en-nico Noort

50.4

Machteld

Trots op jou, veel succes!!

50

Viep

Succes, Iris! Geweldig dat je dit doet!

25.4

Jolanda Van Es

Op heel veel veilige kilometers die het mogelijk maken dat je zus tijd krijgt om te leven ❤

50.4

Jacinta

Lieve Iris, Zo bijzonder dat je dit doet. Betekent heel veel 💕 Ik hoop zo dat het mij gaat helpen, maar anders is het van groot belang voor andere lotgenoten, die hier heel blij mee zullen zijn. Heel veel liefs 💋

15.4

Liselotte

Veel succes Iris!

25.4

Marianne

Heel veel succes Iris!🚴‍♀️👍😘

20.4

Bas Hammer

15.4

Kitty Fraser

Lieve Iris, Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag. Heel verdrietige reden, maar mooi dat je je op deze manier inzet! Zet m op!

10.4

Naomi

Wat een prachtig doel Iris, ik doe mee.

25.4

Tonny

15.4

Arjen

🌈

25.4

Heidi Ketelaars

Heel veel sterkte! Succes met het fietsen

10.4

Femke Russchenberg

Veel succes Iris 💪💪💪 Je bent een kanjer!! 😘

50.4

Anneke

❤️

100.4

Move It Forward

Wat een mooi initiatief, zet ‘m op

25.4

Tieneke

Veel succes, Iris.

15

Femke Van Dijk

Wat een mooi initiatief Ir. Succes met fietsen en een 😘 voor jou, je zus en familie!

10.4

Elly

Super dat je dit doet succes met fietsen!

15.4

Carien

Sterkte en succes, en natuurlijk ook gefeliciteerd!

20.4

Danny En Mirjam

Een steuntje van je buurtjes. X

15.4

Sabine Hekkema

Gefeliciteerd alvast Iris! Dat je maar een mooi bedrag mag ophalen. Xxx

15.4

Ilse Vriesde

Xxx

25.4

Rachel Van Munster

Wat een verhaal Iris, het maakt je meer bewust van hoe snel het leven kan veranderen. Hopelijk komt het goed met je zus.Sterkte in elk geval en Succes met fietsen

25.4

Iris Meer