Jairo Seur

TCS Amsterdam Marathon 2021

Mijn activiteiten volgen

2,813
kms

My target 2500 kms

Ik ren tegen kanker tijdens de TCS Amsterdam Marathon

Ik doe mee om geld op te halen voor kankeronderzoek. Geld dat heel hard nodig is, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. Sponsor mij en help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Namens mij en KWF: dankjewel!

My Achievements

Actiepagina gemaakt

Streefbedrag aangepast

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

Foto's toegevoegd

E-mails verstuurd

Aan eigen actie gedoneerd

Streefbedrag behaald

Top fondsenwerver

500 euro opgehaald: t-shirt verdiend

My Updates

Zondag is het zover!

Thursday 14th Oct

Lieve mensen,

 

Aanstaande zondag is het zover en sta ik aan de start van de Amsterdam Marathon!

Begin Mei heb ik besloten om dit Marathon avontuur aan te gaan met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF kankerbestrijding. KWF doet onderzoek naar Kanker zodat de ziekte steeds beter te genezen wordt. Ze bestrijden niet alleen deze ziekte maar zetten zich ook in voor een beter leven met kanker.

De afgelopen maanden heb ik hard getraind om mezelf fysiek en mentaal klaar te stomen voor deze uitdaging. Daarnaast heb ik me gedurende dit proces ingezet om mijn inzamelingsdoel van €2.500 te behalen en ik kan met trots zeggen dat dit is gelukt! Via deze weg wil ik iedereen bedanken die heeft gedoneerd en zodoende hieraan heeft bijgedragen. Daarnaast ook bedankt voor het delen van mijn filmpjes, blogs en oproepen op sociale media om meer aandacht voor KWF te genereren.

Ik ben er klaar voor en heb er zin in om zondag van start te gaan! Dit zal ik doen met mijn naasten in gedachten die met deze ziekte te maken hebben en degene die hier mee te maken hebben gehad.

Hoewel het doel bereikt is zou het super fijn zijn om nog een beetje extra op te kunnen halen. Alle beetjes extra kunnen namelijk weer bijdragen aan het bestrijden van deze ziekte! Daarom bij deze mijn laatste oproep om te doneren als dit doel je aan het hart gaat! Dit kan via mijn onderstaande actie pagina. Mijn dank zal groot zijn!

Veel liefs

Jairo

4 weken tot Amsterdam Marathon

Sunday 19th Sep

Training update

Tuesday 13th Jul

Hoi lieve mensen,

Tijd voor een nieuwe update. De afgelopen periode heb ik verschillende vragen gekregen variërend van wat mijn motivatie is om deze uitdaging aan te gaan, hoe mijn trainingsprogramma eruit ziet en hoe de voorbereiding tot dusver verloopt. In deze blog zal ik jullie hierin meenemen.

Het is ondertussen 10 weken geleden dat ik heb laten weten dat ik de Amsterdam Marathon 2021 ga rennen. Dit doe ik om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. KWF doet onderzoek naar Kanker zodat de ziekte steeds beter te genezen wordt. Ze bestrijden niet alleen deze ziekte maar zetten zich ook in voor een beter leven met kanker.

De ambitie om een Marathon te gaan lopen bestond al langer. Hardlopen doe ik nu al een tijdje, in eerste instantie naast de tennissport, maar in de afgelopen 2 jaar is de focus langzaam naar de loopsport verschoven. Zo heb ik in de afgelopen jaren onder andere aan de Dam tot Damloop en de Egmond Halve Marathon meegedaan ( en deze ook succesvol volbracht). Het lopen van de hele Marathon was iets wat ik in de toekomst zeker graag wou doen maar waar ik nog geen concrete tijdslijn aan had gekoppeld. Enkele maanden geleden kregen we het vreselijke nieuws te horen over mijn neef. Longkanker en het is ongeneeslijk. Een flinke shock en een behoorlijk machteloos gevoel. Wetende dat je eigenlijk niks kunt doen dacht ik na over wat ik misschien wel kon doen en zo ontstond het idee om geld in te zamelen voor KWF middels het lopen van de Amsterdam Marathon op 17 oktober. Hoewel ik me besef dat hij er zelf misschien niet heel veel aan heeft, zal ik lopen met hem in gedachten en hoop ik dat er met het opgehaalde geld mensen geholpen kunnen worden in hun strijd tegen deze ziekte!

Trainen voor de Marathon, hoe pak ik dat aan? Naast dat ik me zelf goed heb ingelezen in de trainingsleer achter het hardlopen ben ik sinds begin Juni lid geworden van de lokale Atletiekvereniging in Castricum. Hier train ik onder leiding van een trainer samen met een zeer gevarieerde groep aan atleten. Het samen lopen helpt me zowel om de lopen die ik langzaam moet doen in een rustig tempo te volbrengen alsmede om diep te gaan in de tempo/intervaltrainingen.  Op dit moment train ik meestal op de Donderdag (interval/tempo), Zaterdag (krachttraining) en Zondag (lange duurlopen) samen met de mede atleten uit deze groep. Daarnaast ben ik echter ook individueel aan het trainen om beter te worden. Zo doe ik 1 a 2 keer week een duurloop, doe ik 1 extra krachttraining en stap ik sinds kort ook 2x per week op de racefiets. Halverwege juni heb ik mijn racefiets binnen gekregen waardoor ik nu extra cardio trainingen kan doen zonder dat ik de loopbelasting te snel opvoer met alle blessure risico’s van dien. Een mooie aanvulling op mijn hardloop trainingen. In totaal doe ik dus 3 of 4 hardlooptrainingen in de week, 2 krachttrainingen en 2 fietstrainingen. Aanvullend hieraan werk ik aan mijn mobiliteit en core stability door middel van Yoga en Core oefeningen. Deze 7 a 8 wekelijkse trainingen doe ik verspreid over 6 dagen zodat ik één rustdag per week heb om mijn lichaam te laten herstellen.

Waar sta ik nu? Door de trainingen van de afgelopen weken heb ik een goede conditionele vooruitgang geboekt. Het leuke is dat ik mezelf 2x heb kunnen testen in een wedstrijd bij de atletiek vereniging. Op 2 juni heb ik in een alleen voor clubleden georganiseerde wedstrijd een 3000 meter baanwedstrijd gelopen in 11:28 en op 4 juli heb ik clubcompetitie gelopen waarbij ik de 5000 meter op de baan in 19:45 heb weten te volbrengen. Beide dikke persoonlijke records! Betekent dit dat het allemaal makkelijk verloopt? Nee, in de afgelopen 3 weken heb ik ook te maken gehad met tegenslag. Een opspelend pijntje in de heup heeft ervoor gezorgd dat ik  afgelopen week zelfs niet heb kunnen hardlopen en looprust heb moest nemen. Gelukkig is het naar het lijkt niks ernstigs en ben ik met fysiotherapie en oefeningen aan de slag om de omliggende spieren en pezen sterker te maken en het probleem aan te pakken. Ondanks een voorzichtige opbouw in trainingsbelasting, licht het blessuregevaar altijd op de loer. Dit betekent overigens niet dat ik afgelopen week stil heb gezeten,  want ik heb al mijn looptrainingen ingeruild voor trainingen op de fiets en heb de krachttrainingen “gewoon” kunnen uitvoeren. Zodoende heb ik afgelopen week aan mijn conditie gewerkt en mijn lijf toch de nodige rust  kunnen geven. Na overleg met de fysio mag ik deze week de looptrainingen weer oppakken. De aankomende weken komt de focus te liggen op het vergroten van de trainingsomvang, meer kilometers maken, maar wel met een rustige intensiteit om de marathon specifieke energie systemen goed te trainen. ik kijk er naar uit om weer te lopen en verder toe te werken naar het grote doel op 17 oktober.

Jairo

4 weken in training update

Monday 31st May

Ik ren tegen kanker - Amsterdam Marathon 2021

Saturday 8th May

Thank you to my Sponsors

250.40

Elvira

Mega-trots op jou Jai ! 😘 Ik hoop dat je heel veel geld ophaalt, niet alleen voor Dieeg, maar voor iedereen die vecht tegen deze vreselijke ziekte 🙏🏻

200.40

Anonymous

144.40

Marjet Van Veelen

100.40

Marja Seur

Lieve Jairo , wat een mooi gebaar ❤ en zo trots op jou 😘

74.40

Pap?

Zet 'm op vent!! Fantastich dat je je zo hebt ingezet! Wij zullen er morgen bij zijn om je steunen!! Kus en heel veel succes Pap

50.40

Dominic

Go 4 it, Jairo!!

50.40

Fer Van Pelt

50.40

Jairo Seur

50.40

Natasja Kluitenberg

50.40

Ira Seur

Pittige run voor een goed doel. Ik hoop dat je veel geld ophaald voor het kwf. Go for it Jai

50.40

Lesley Seur

50.40

Frank Abels

Goed bezig Jairo!!

50.40

Anonymous

Succes!

50.40

Can Digici

Go Jairo!

50.40

Annemiek Beemsterboer

Top dat je dit doet Jairo!

50.40

Tennis Organisatie Velsen

Mooi gebaar van je Jairo.

50.40

Wesley's Witgoed

50.40

Tineke Groot

Toi, toi Jairo

50.40

Peter Borgman

Veel succes!

50.40

Marja Seur

Go Go GO for it Jai .🥰

50

Cheyenne

30.40

Thysia En Sven

25.40

Jacob Vinke

Veel succes!

25.40

J Tollens

25.40

Ramon&esther Vinke

Super Jai dat je je zo inzet voor dit belangrijke doel.❤️

25.40

Casper En Emily

Heeeeeel veel succes Jai !!!! En echt een fantastisch goed doel. Veel liefs aan Daisy en een kus voor Fallon

25.40

Angelique Weerstand

Succes en geniet

25.40

Anniek Bussel

25.40

Jurrien Doelens

Mooie actie Jairo! Veel succes!

25.40

Anonymous

25.40

Mama Seur

Je bent en blijft mijn topper. Ben zo trots op jou dat je dit doet. Niet makkelijk zo'n druk trainingschema en nog erbij werken en ook nog een kleine meid verzorgen. Ik sta natuurlijk langs de kant zondag om je aan te moedigen.

25.40

Elise Nootebos

Heel veel succes Jairo, zet 'm op! En super goed dat je je hiervoor inzet. Groetjes Elise (communicatie Inholland)

25.40

Anonymous

Heel veel succes Jairo. Zet 'm op.

25.40

Eugene Van Kruchten

Succes met je voorbereiding en vooral ook genieten van de route op weg naar je doel. Mooi iniatief!!

25.40

Anonymous

25.40

Rob Janssen

Aan mij zal het niet liggen succes

25.40

Reinout Holland

Veel succes Jairo!!!

25.40

Desiree De Vos

25.40

Berber Tophoff

Heel veel succes Jairo! Super goed dat je dit doet. Groetjes van de buren

25.40

Ron Wilmink

Succes

25.40

Natasja

Zet hem op!

25.40

Koen

25

Olaf Streutker

Heel veel succes!

20.40

Anonymous

Succes!

20.40

Jan Groot En Vicky Doets G

Jairo zet hem op. Het doel is meer dan noodzakelijk.

20

Lars Klinkenberg

Zet 'm op!

15.40

Ruth

Jairo, mooi initiatief! Veel succes!

15.40

Anonymous

Heel veel succes Jairo.

15.40

Anonymous

15.40

Ed Spelier

Jairo, heel veel succes. Top dat je dit doet.

15.40

E Wilmink

15.40

Sandra Ariaans

15.40

Melle

heel veel succes, prachtig initiatief!

15.40

Bartr (chr)

Succes Jairo!

15.40

Esther Beemsterboer

15.40

Anonymous

Hoi Jairo, Fantastisch dat je dit doet! Zet hem op! Groetjes, Tanja

15.40

Anonymous

15.40

Regina & Remy Hoos-beuving

Liefs Regina en Remy

15.40

Anonymous

15.40

Helly De Groot

Heel veel succes ! Toi toi toi

15.40

Eric Wiersma

Heel veel succes Jairo met het lopen van de Amsterdamse marathon voor dit goede doel!

15.40

Anonymous

15.40

Lida Raps

Fantastisch Jairo! Zet m op!!

15.40

Aris Lubbes

S6 met de marathon

15.40

Denise

Succes 💪

15

Selma Heijdra

Go Jairo!! Super doel 🍀

15

Doménique Temmink

15

Simone Van Dijk

Veel succes !

15

Anonymous

15

Negin Van Petersen

Veel succes Jairo!

12.40

Elvira Seur

Almost there schat ! Ik ben trots op je ! XX

10.40

Marjolein Disma

Mosterd na de maaltijd, maar hierbij alsnog de beloofde donatie! Je hebt het vast geweldig gedaan.

10.40

Laura

Succes

10.40

Kelly De Weers

Mooi initiatief Jairo. Onderzoek blijft helaas nog altijd hard nodig. Nog vele mooie kilometers. Gaat helemaal goed komen met deze voorbereiding. Groetjes Kelly

10.40

Barry

10.40

Hanneke Van Loo

Succes Jairo! 💪🍀

10.40

Jordy Van De Stolpe

Succes Jairo 💪🏼(Collega Ira)

10.40

Hank Winters

Veel succes Jairo

10.40

Anonymous

Zet hem op!!!

10.40

Anonymous

10.40

Stephanie Majoie

Fantastisch dat je dit doet! Zettum op, Jairo!

10.40

Annette

Zet ‘m op Jairo!!

10.40

&joy.

Wat een mooi initiatief, zet hem op!

10.40

Ellie Hulst

Hoi Jairo, een mooi initatief, ik steun je daarbij van harte, Marja is een super vriendin, Diego ken ik al heel lang, het is niet te vatten.

10.40

Jane Klaarwater

Mooie actie. Veel succes Jairo! Hartelijke groet, Jane

10.40

Jasper

Heel veel succes met de marathon Jaïro!

10

Carlijn Hendriks

10

Jacco Tuijn

Zet ‘m op!

8

Gert-jan

Succes!

5.40

Anonymous

5.40

Anonymous

Succes 👍👍👍

5.40

Anonymous

5.40

Anneke Van Dijk Van Doorn

5.40

Calvin Hoogland

5.40

Tim Sanches

Succes ouwe reus!

5

Manouk

Heel veel succes Jairo!

5

Anonymous

Toi-toi-toi, Jairo!

5

Anonymous